Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 15 jan 23 reacties

Koninklijke familie vandaag naar Parlement en aansluitend receptie

Vandaag is er een om 10 uur een bijeenkomst in het parlement. De koninklijke familie komt om 9.40 uur aan bij het parlement.

DR tv is er live bij, hier kun je de uitzending vinden.

Tijdens de bijeenkomst in de Folketingetsalen spreken de voorzitter van de Folketinget en premier Mette Frederiksen. Daarna woont de koninklijke familie een receptie bij in de Landstingsalen.

Foto ©PPE/Nieboer

Voor wie nog even wil nagenieten van gisteren: Op DR staat een hele leuke documentaire over Frederiks jeugd, waarin ook Victoria en Haakon over hem vertellen. Wat lijkt Isabella ontzettend veel op hem. https://www.dr.dk/drtv/se/frederik-x-_-konge-af-danmark_431973. Zo jammer dat ik geen Deens kan ;). Ik kan er wel uit opmaken dat Victoria zegt dat ze een goede band hebben, dat Frederik net een grote broer voor haar is.

Bij de bijeenkomst van vandaag zijn aanwezig: koningin Margrethe, koning Frederik, koningin Mary, kroonprins Christian, prins Joachim en prinses Benedikte.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Een warme begroeting tussen de broers.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©BSR

Koningin Margrethe draagt een oudroze deux pieces met een dopje van bont.

Koningin Mary ziet er prachtig uit in een middernachtblauw ensemble met een wat grotere hoed in dezelfde kleur blauw. Ze draagt de broche die ze van koningin Margrethe kreeg bij de geboorte van prins Christian. Het ensemble van middernachtblauw kashmier, met een geschulpte rand langs een kant van het jasje, is een ontwerp van Ole Yde, maar gemaakt door Birgit Halstein. Mary droeg het ensemble eerder tijdens de opening van een tentoonstelling ter ere van haar 50e verjaardag. De hoed is een ontwerp van Susanne Juul. Leuk detail: ook toen droeg Mary de hoed naar het Parlement, namelijk in 2016 bij de opening van het Parlement.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
23 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mary is een prachtige stijlvolle dame. Blauw staat haar erg mooi.

Jammer dat de oude generatie nog steeds aanwezig is. Op deze manier blijft Margrethe toch in de spotligh. Bij ons zag je duidelijk dat Beatrix, Margriet en Pieter niet meer aanwezig waren bij Koningsdag en Prinsjesdag. Nog wel bij inkomende staatsbezoeken, diner op de eerste avond. Voor de rest heeft de oudere generatie veelal een eigen agenda. Beatrix is weer prinses. In Belgie en Spanje zag je ook echt dat de oudere generatie, plaatsmaakt voor de nieuwe. Desalniettemin zagen alle dames er prachtig uit!

Wat ziet Mary er prachtig uit! Zo verzorgd en chic!

Koningin Mary heel elegant en enigszins ingetogen. De kleur van haar mooie mantelpak komt buiten wel heel anders over. Mooi dat koningin Margrethe hier weer gewoon bij is; en inderdaad opvallend bescheiden gekleed; rustig. De gehele ingetogen troonswisseling is wel een enorm verschil met hoe dit bij ons in Nederland ging en in Engeland. Dit spreekt mij veel meer aan.

Engeland zal wel apart blijven. De zalving die bij de kroning komt is gelinkt aan het feit dat de koning (in) ook hoofd is van de anglikaanse kerk.
Vind de deense versie vooral “correct” als parlementaire constitutionele monarchie vandaar de speciale rol van de eerste minister die de nieuwe koning aangekondigd heeft.

Margrethe is wel het warmst gekleed met dit koude weer vergeleken met de rest van het gezelschap. Maar de look van Mary is top, elegantie, klasse.

Mary draagt hier een heel elegant en stijlvol pakje met prachtige hoed.
Gevoelsmatig zou ik de koning in het midden geplaatst hebben, i.p.v. zijn vrouw.
Maar ’s lands wijs, ’s lands eer zullen we maar denken.
Margrethe ziet er voor haar doen sober uit in het oudroze met grijs, maar het staat haar prima en hiermee laat ze misschien ook tot uitdrukking komen niet meer op de eerste plaats te staan!
Zo te zien is ons land vandaag niet het enige waar buien vallen….🌧

Prachtige klassevolle combi !!! Ook de hoed !! Mooie kleur. Deze outfit staat mary fantastisch en koninklijk !!

Mary ziet er prachtig uit, kleur staat haar heel chique, maar hoed en rok hadden iets kleiner en smaller mogen zijn.
Maar het is een koninklijke verschijning .

WauW wat ziet Mary er mooi uit. Maar ook Margarethe en Benedicte zijn elegante verschijningen. Knappe familie! Ook leuk dat Christian en Joachim bij deze bijeenkomst aanwezig zijn. Wil je nog even nagenieten: Danske longships heeft een grappig filmpje behind de balkon deuren, waar je Frederik en de familie ziet net voordat hij het balkon opstapt
Blijft Margarethe nu koningin genoemd worden? Of wordt het net als Beatrix prinses?

Het social media-team van de Denen is geweldig! En ja, Margrethe blijft koningin.

Een stageplekvoor de RVD😀

Mary schitterend in een al eerder gedragen outfit van Ole Yde. Ik hou erg van deze tijdloze, klassieke look. De hoed met de pluim geven net dat beetje meer koninklijke uitstraling. De kleur vind ik passend voor de gelegenheid, op een sombere maandagmorgen en om de rest van de familie niet te overschaduwen. Fijn dat de altijd chic geklede Benedikte er bij is, hoop dat zij een steun is voor Margrethe, in deze voor haar ongetwijfeld emotionele tijd. Jammer en een beetje sneu voor Joachim, dat zijn echtgenote Marie in Amerika is gebleven.

Mooie outfit van Mary hè Nadeshda, zie nu dat het niet donkerblauw is met de nieuwe foto’s. Heel mooi en chique, zeker ook met de hoed erbij🤩

Prinses Benedikte zoals altijd 👌🏼 gekleed – de mooiste van het stel – alleen moet ze het prijskaartje van haar bontje (jeg😬) nog verwijderen 😊

Mary wel mooi naar ook wel erg
sombertjes gekleed qua kleur mede ook door de grootte van de hoed. Valt mij iets tegen eerlijk gezegd. Had ook gedacht dat de koning in het midden zou zitten. Waarom … weet ik eigenlijk niet maar hij is toch staatkundig gezien de belangrijkste persoon hier had ik zo bedacht.

Mary erg “zwaar”, donker gekleed en heur hoed idd te groot voor een bezoek aan het parlement.

Wat zien de dames er allemaal mooi verzorgt uit. Mary prachtig in dit donker blauwe ensemble. En mooie hoed erbij. Koning Margrethe ook keurig in het roze en uiteraard de bontmantel. Benedikte mooie mantel. Inderdaad wel wat wallen, maar dat is te begrijpen na zo’n indrukwekkende dag

Het is een prachtig kobalt blauw ensemble….

Iedereen ziet er ontspannen en blij uit, Margrethe kijkt nu toe vanaf de tweede rij. Maar ze ziet er ontspannen uit, toch een last van haar schouders gevallen?
Mary stijlvol in donkerblauw met mooie hoed.

Heb je gisteren achter de rug en meteen dóór vanmorgen vroeg. Niks lekker uitslapen 😉