Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 28 sep 0 reacties

Linda analyseert: De koninklijke schoenentrends van zomer 2019

De zomer heeft plaats moeten maken voor de herfst, en daarom blikt onze schoenenanalist Linda van Deventer terug op de koninklijke sandalen van 2019. Wat viel op en wat was favoriet?

Linda: “Koninginnen en prinsessen dragen doorgaans pumps met een slanke hak, maar deze zomer dook -geheel in lijn met het huidige modebeeld- de brede hak steeds vaker op. Bijvoorbeeld tijdens de laatste zomerfotosessie van het koninklijke gezin. Koningin Máxima, prinses Amalia en prinses Alexia droegen alle drie sandaletten met een stoere blokhak. Amalia had zelfs dezelfde schoenen aan als haar moeder, maar dan in een ander kleurtje.

De sandalen van Máxima en Amalia komen uit de zomercollectie van Gianvitto Rossi, die ook nog een zwarte uitvoering van dit ontwerp mocht leveren aan de koningin.  


Foto: Patrick van Katwijk 

De Italiaanse schoenontwerper heeft trouwens heel wat royals in zijn klantenbestand staan, van hertogin Meghan tot prinses Mette-Marit, en van koningin Letizia tot prinses Elisabeth. Laatstgenoemde verscheen op de Nationale Feestdag in juli 2019 bijvoorbeeld met kobaltblauwe sandalen -met slanke hak- van zijn label. 

 Prinses Victoria heeft de sandalen van Gianvito Rossi inmiddels ook ontdekt, en de blokhak kan eveneens op haar goedkeuring rekenen. Recent droeg zij een paar van Rizzo Elvira met speelse ruches, helemaal hip!

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

 Koningin Letizia stond in het verleden bekend om haar kleurrijke collectie sandalen, maar deze zomer zagen we haar vooral met espadrilles. Op de receptie op Mallorca droeg ze gelukkig wél sandalen: opvallende metallic exemplaren van Jimmy Choo.

 Tijdens een uitvoering van Het Zwanenmeer dacht ik ook sandalen te zien bij de Spaanse koningin, maar dit bleken zeer bijzondere pumps met plexi inzetstukken te zijn van Manolo Blahnik. En dat brengt ons gelijk bij de derde trend van deze zomer en blog: plexi, plexi en nog eens plexi. 

Máxima's nieuwe plexipumps van Gianvito Rossi: 

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments