Avatar foto Door Josine Droogendijk
Lezersvragen 12 jul 21 reacties

Lezersvragen over koninklijke cadeautjes, Máxima’s zonnebril en het postuur van Catherine

Het is weer tijd voor een rondje lezersvragen. Dit keer gaan ze over bodyshaming, gouden baloorbellen, koninklijke cadeautjes en nog veel meer.

Vraag 1: Kunnen de bezoekers van deze website aub accepteren dat de Prinses van Wales slank is? Bodyshaming werkt inderdaad twee kanten op, dus dank voor het aankaarten! De komende tijd zal ik strikter modereren op dit gebied.

Vraag 2: Maxima draagt vaak de gouden oorbellen met een grote gouden bal. Meestal doen ze dienst als ze op een boot zit, zoals laatst. Ik kan nergens het merk vinden, hebben jullie een idee?
Op het water draagt de koningin inderdaad graag haar gouden baloorbellen. Vanwege de vorm en materiaalkeuze heb ik het sterke vermoeden dat ze bij Monies zijn gekocht, maar exact hetzelfde model heb ik op hun website nooit kunnen vinden.

PPE/Nieboer

Vraag 3: Laatst gingen vrienden van mij trouwen en moest ik hard op zoek naar een origineel en leuk cadeau. Dit was ten tijde van de koninklijke bruiloft in Jordanië. Nu vroeg ik mij af hoe dat in koninklijke kringen gaat. Is er, bijvoorbeeld, een cadeaulijst? 
Over geschonken of ontvangen cadeaus laten ze ten paleize niet al te veel los. Willem-Alexander en Máxima vroegen voor hun huwelijk een goed doel. Zij kregen in plaats van een diadeem, gouden koets of sloep dus het Oranje Fonds cadeau. Na de geboorte van Archie vroegen Harry en Meghan ook om geld voor het goede doel. Girls Inc., Harvest Home, CAMFED en de Myna Mahila Foundation werden in het zonnetje gezet. Van Willem-Alexander en Máxima weten we overigens dat ze graag iets cadeau doen van Steltman. Hieronder zie je Máxima met een doosje van het Haagse juweliershuis.

PPE/Nieboer

Vraag 4: Ik ben benieuwd naar de zonnebril, die Maxima droeg op de bouw. Lijkt op een oude Paloma Picasso die ik ooit gehad heb.
Máxima droeg op de bouw de Tom Ford Olivia FT0078 U51.

PPE/Nieboer

Vraag 5: Prinses Aisha van Jordanie droeg een lange jurk tijdens het “burgerlijk huwelijk” van Hussein en Rawja. Prinses Beatrice van York droeg dezelfde jurk tijdens de receptie in de avond. Model, kleur, pailletten. Heb ik dit goed gezien?
Dat heb je zeker goed gezien. Het gaat om een ontwerp (ready-to-wear) van Reem Acra. Is het je ook opgevallen dat het diadeem van Beatrice heel scheef staat?

Jordaanse hof

Vraag 6: Zou jij ook kunnen vertellen wat de betekenis is van de diverse sjerpen( als ik het zo mag noemen ) die Maxima draagt? In Jordanië had ze een prachtige groene om.
De sjerpen zijn ordelinten, dus linten waar onderscheidingen aan hangen. In de serie Lintjesregen is alles voorbij gekomen rondom dit onderwerp. Bijvoorbeeld: wanneer ontvangt Máxima een onderscheiding? Wanneer draagt ze haar onderscheidingen? Hoe draag je een onderscheiding? Wil je de vijf blogs teruglezen? Klik dan hier.

Het ordelint dat opdook in Jordanië hoort overigens bij het “Grootkruis met juwelen in de Orde van Al-Nahdah van Jordanië”. Koning Willem-Alexander zien we op de foto hieronder met het Grootkruis in de Orde van Al-Hussein bin Ali van Jordanië. Bij deze onderscheiding hoort ook een keten, maar die draagt hij niet. Amalia heeft nog geen Jordaanse onderscheidingen en draagt dus haar hoogste, Nederlandse onderscheiding: het Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

PPE/Nieboer

Vraag 7: Geen enkele site zegt iets over de jurk die de moeder van Rawja droeg tijdens het koninklijke huwelijk.
Dat klopt. Ik denk dat 99,9% van de bezoekers van deze website de moeder van de bruid niet kent, dus ja, dan delft ze onderspit bij al het modenieuws dat die dag voorbij kwam. Hierbij alsnog een foto.

Vraag 8: Onlangs zag ik prinses Laurentien rustig gekleed bij Op1. Heeft zij wellicht een televisiegarderobe en een garderobe voor bezoeken in het land?
Printjes en televisie gaan niet altijd even goed samen. Met een beetje pech gaan ruitjes, bloemetjes of streepjes vibreren op beeld en dat is heel storend. Ik denk dat de prinses daarom iets rustiger aan doet als ze naar een televisiestudio gaat.

Vraag 9: Zou je een blog over Máxima’s zonnebrillen willen schrijven?
Staat genoteerd!

Vraag 10: Zou je in een blog de opleidingen en optredens van de nieuwe generatie met elkaar willen vergelijken?
Staat genoteerd!

En dan wil ik zelf ook graag nog wat noemen. Voor Max Vandaag heb ik een column geschreven over rokende royals. Wie paft wel, wie paft niet? Hier kun je de tekst (en begeleidende foto’s) vinden: column Max Vandaag.

Nationaal Archief
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
21 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laurentien ziet er voor dit optreden in een meer rustige outfit echt prachtig uit. Ze is al kleurrijk van zichzelf èn buitengewoon vriendelijk weet ik van een ontmoeting met haar

Ja rokende royals 😉 ik noemde het al eerder: het gebit van onze koning spreekt boekdelen. Volg deze link voor meer rokers https://www.deoranjes.nl/2019/03/verleden-tijd-fotos-van-rokende-oranjes.html?m=1

Wat leuk deze blog! Ik heb weer wat geleerd vandaag😊

Leuke feitjes!! En helemaal eens met de eerste opmerking.. Ja, Kate is lang en ultra slank, maar dat is toch echt ook gewoon haar lichaamsbouw… de Engelsen noemen dat ‘willow’… nou.. ik zou willow dat ik een beetje van haar lengte en figuurtje had.. ik vind haar prachtig en altijd goed gekleed, naar haar slanke figuurtje, leeftijd en gelegenheid… en het bovenstaande geldt ook voor Amalia..zij heeft mss een ander figuurtje dan Kate, maar ook zij is prachtig!

Last edited 1 jaar geleden by Christel

Christel, ik heb het woord “willow” nog nooit gehoord in de context waarin je het gebruikte. En ik ben zelf Engels, dus ik zou het wel moeten weten, lijkt mij.. Ik heb op internet gezocht maar nooit “willow” in deze context gehoord. Waar ben je het tegen gekomken?

Nu weet ik waar je het over hebt. Je bedoelt “willowy”. Heel wat anders dan “willow”!

Wat een leuke blog. Altijd leuk om dingen te weet te komen over de mysterieuze achtergrond van het koninklijke leven. De oorbellen van Máxima zijn ontzettend gaaf. Ik kom op internet bij Ellen Beekmans of bij juwelierStorm&Storm uit Zeist terecht. Maar weet niet hoe ik dat kan taggen hier🫣. Ik kijk al uit naar de zonnebrillen blog
wat is de moeder van Rawja een prachtige vrouw en wat zag ze er mooi uit op de bruiloft van het paar.
ook het verhaal achter de ordelinten is heel interessant en ik twijfel altijd of ik het mooi vind om te zien hoe het ordelint “verdwijnt “ in de kleuren van de japon, of juist eruit springt.

Ik kom op internet bij Ellen Beekmans of bij juwelierStorm&Storm uit Zeist terecht. Maar weet niet hoe ik dat kan taggen hier🫣

https://stormenstormjuwelen.com/. Dank je wel Ina voor de cursus😉

Jaaaaa Goedzo!
snelle leerling ook 😄

👍🏻

Ik denk dat je bedoelt een link plaatsen.
Taggen is voor op Twitter en FB zodat een andere gebruiker op datzelfde platform een melding krijgt dat je iets over die persoon zegt of die persoon iets wilt laten weten.

Maar, hoe een link te plaatsen hier, weet ik ook niet 😄

Hahaha oooh Ina ja dat bedoel ik. Maar zou het wel leuk vinden om het wel te kunnen…een link plaatsen😉

Ja dacht ik al.
Maar oepssss natuurlijk weet ik hoe je een link moet plaatsen, ik was even in de war gebracht.
Je kopieert wat er bovenaan de website staat waarnaar je wilt linken, dus dat “https”(naam website) en dan plak je het hier, dan krijg je hier een aanklikbare link.

https://www.ellenbeekmans.nl/

Wat leuk dat er een zonnebrillen blog aan zit te komen, ik kijk er naar uit.

Ben nu wel heel nieuwsgierig wat er in dat Steltman doosje zit 🤭

Tja, nu ben ik wel heeeeeel erg nieuwsgierig geworden bij vraag 3, want mijn vervolgvraag is: wanneer en waar en bij wie waren ze dan op bezoek, m.a.w. Voor wie was dat Steltman juweliersdoosje een cadeau???? Wie kreeg em???

Dankjewel, toch een flink pakje voor een fijn juweeltje.

Interessant om de antwoorden te lezen op de vragen die gesteld zijn.
Maar ik heb ook genoten van de column over de paffende royals.
Verrassend hoeveel er gerookt werd/wordt aan het Hof.

Vraag 5 heb ik enige tijd geleden gemaild. Leuk dat deze geplaatst is! Ja, scheef zittende diademen komen soms voor. Zo zat het Wurttemberg diadeem bij Maxima tijdens het staatsbezoek aan Japan in 2014, wel heel erg scheef….

Wat leuk zo’n blog met al die weetjes. Vooral leuk om nog even terug te kijken naar het Jordaanse huwelijk en de mooie jurk van Beatrice / Aisha te zien. Mooie vrouw die moeder van prinses Rawja.