Avatar foto Door Moderator Petra
Laurentien 04 mei 7 reacties

Lezersvraag: wat droeg Laurentien tijdens de abdicatie van koningin Beatrix?

Dit jaar is het al weer 10 jaar geleden dat koningin Beatrix abdiceerde. We hebben natuurlijk al een en ander gezien over het 10-jarig koningschap van koning Willem-Alexander. Over de abdicatie hebben we nog niet veel gezien.

In Josine’s mailbox kwam een leuke vraag binnen. De outfit van prinses Laurentien was tijdens de abdicatie maar amper zichtbaar. Ze kwam even vlug voorbij in de livestream, maar verder waren er geen foto’s. Wat droeg ze nu eigenlijk tijdens de abdicatie?

Oei, een enigszins lastige vraag. Want inderdaad, ze kwam maar heel kort in beeld. Destijds heb ik flink gezocht naar haar jurk en de ‘mantel’ die er over heen gedragen werd. De mantel heeft openvallende vleermuismouwen. Helaas is de ontwerper echter nooit gevonden.

screenshot video ©NOS
screenshots video ©NOS

Heeft prinses Laurentien de kleding vaker gedragen, en kunnen we aan de hand van beelden daarvan haar outfit misschien wat beter bekijken? Ja, dat klopt. We hebben deze outfit daarna nog 2 keer in het openbaar gezien. Ik moest even terugzoeken, maar vond deze set ook 2 keer terug op mijn eigen website The World of Royals, die ik inmiddels nagenoeg niet meer bij houdt. Laurentien droeg de beige jurk met gele openvallende mantel op 6 mei 2014 in Singapore. Ze was hier aanwezig bij het Singapore Conservation Circle Event in haar hoedanigheid als president van de Fauna & Flora International.

screenshots video youtube ©Fauna & Flora International

Later zagen we Laurentien deze kleding ook dragen in Colombia. Ze was daar in haar hoedanigheid als Speciaal Gezant Geletterdheid voor UNESCO. Prinses Laurentien opende daar, samen met president Santos, de Feria Internacional del Libro de Bogota, de internationale boekenbeurs in Bogota. Ook opende Prinses Laurentien het Nederlandse Paviljoen. Nederland is dit jaar gastland van de internationale boekenbeurs. Misschien herken je het collier van Laurentien ook wel. Deze komt van Modehuis Natan, en is meerdere keren door haar gedragen. Ze heeft ook een roze variant van dit collier.

Foto ©RVD/SIG
Foto ©RVD/SIG

Hopelijk is deze lezersvraag hiermee beantwoord. Laurentiens outfit is in ieder geval iets beter in beeld geweest. Of het raadsel van de ontwerper ooit nog wordt opgelost? Dat kan ik jullie helaas niet zeggen.

Wat vinden jullie van dit ensemble?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
7 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Leuk dat je dit laat zien. Met de ketting is het net een wat pittiger geheel. Maar voor abdicatie minder geschikt.

Dit kapsel vind ik sowieso super leuk staan bij Laurentien!
Voor herhaling vatbaar.
De combi jurk/mantel vind ik aan de voorkant leuker dan aan de achterkant.
En zoals gedragen met het volumineuze collier het mooist.
Dat kan ze goed hebben en geeft bij de zachte tinten van de kleding wat meer power.

Ze zag / ziet er top uit! Leuk mens met een heel eigen stijl. Het hals sieraad vind ik geweldig. Top Laurentien👍🏻

Wat een mooie outfit. Leuk om die eens goed te kunnen bekijken. Ook haar haar zat geweldig tijdens de abdicatie, maar ook tijdens het bezoek aan Singapore. Ik hoop dat ze weer voro 1 van die kapsel kiest!

Wat een mooie outfit droeg Laurentien! En zoveel mooier zonder die enorme ketting.

Mooie kleur, dat geel. Mooie mouwen, staat haar goed en wat zit haar kapsel goed in Colombia! Jurkje van Mabel is vast van V&R, vanwege de strikjes!