Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 09 aug 64 reacties

Letizia gaat voor mini

Na midi komt nu mini in de mode. Letizia gaf ons dit weekend alvast een voorproefje.

De Spaanse koningin droeg op Mallorca een roze mini-jurk van Zara. Fuchsia espadrilles maakten het totaalplaatje af.

Foto: PPE/Thorton

Hoewel Letizia prachtig gebruinde benen heeft, die echt wel gezien mogen worden, vind ik de jurk verre van representatief en koninklijk. Leuk voor een dagje privé naar het strand, maar niet voor een koningin in functie. Wat vind jij?

Letizia in mini...

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
64 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Josine, ik zie dat er ruim 2100 keer gestemd is. Hoe vaak wordt jouw site eigenlijk bezocht per dag? En wat leuk dat je ons ook tijdens de afgelopen zomermaanden blijft verrassen met mooie blogs terwijl Máxima heerlijk vakantie viert en er dus geen nieuw beeldmateriaal te zien is. PK: mag ik weten waar jij vakantiefoto’s van het koninklijke gezin hebt gezien, ik ben best benieuwd (understatement van hier tot Tokio).

Van mij mag alles, of je nu koningin bent of niet. Maar of je nu jong of oud bent: sommige kledingstukken draag je bij voorkeur alleen op het strand of op je balkon. En by the way: ze heeft prachtige benen.

of je draagt t op vakantie dus 😉

Dit is geen vakantiefoto, dit is een geregisseerd persmoment. Zoals ik al zei, van mij mag alles maar ik zou het niet doen.

oke dat was mij niet duidelijk

De familie van spanje verblijft ieder jaar voor een langere periode op mallorca. De kans dat ze gezien worden is dus zeer groot maar ze laten het fotograferen toe wat bij de oranjes niet is door de media code. Ik heb het gevoel dat in griekenland veel kennissen/vrienden worden uitgenodigd en dat daar het schoentje knelt…. alhoewel met koningin beatrix ging het geregistreerd fotomoment door in italie en niet in nl , ook al met het gezin van willem alexander.

Ik vind het wel leuk dat andere koningshuizen wat vakantiekiekjes delen met het volk, ik mis dat bij ons, ze kunnen toch zelf de foto’s uitkiezen die ze openbaar maken? Al zijn het er maar een paar. Hoeft echt niet elke week.

Ik snap dat je niet alles wilt delen maar ja, hoewel het geen gekozen beroep is, is het wel een openbaar beroep met de daarbij behorende consequenties. Dit mediacode vind ik een slechte afspraak. Slechts tweemaal per jaar een erg geposeerd fotomoment in ruil voor privacy? Het vaker delen van leuke gezinsfoto’s zou de sensatiepers minder kans geven en dan heb je zelf ook nog eens de regie in handen. En waarschijnlijk veel meer fans

En veel leuker toch dan de verplichte zomer fotosessie.?
En ze kunnen dan ook zelf bepalen welke foto,s ze vrijgeven.

Begrijp de zin van de strikte media code niet altijd. De insteek is : hoe graag komt iemand in de belangstelling ? En dit wordt opgebouwd door de jaren heen. Maxima staat mi graag in de belangstelling en geniet mi van de aandacht. Dit straalt af op haar gezin en straks op haar kinderen. Die aandacht kan dan zowel negatief als positief zijn. Ik denk aan de aandacht van de argentijnse pers nav officieel fotomoment en waar zowel amalia als alexia negatief en flirterig in het nieuws kwamen. Ik oordeel niet over de gegrondheid maar het label wordt gecreeerd en soms is het moeilijk om ervan af te geraken. Dit werd zoals bekend niet belet door de mediacode al moet deze normaal als filter dienen. Meer zelfs, het tegenovergestelde werd bereikt. Het label was mogelijk omdat het officiele foto’s waren. En bij gebrek aan andere foto’s zit iedereen dan te azen op die foto’s.
Dat het anders kan ? Ik denk het wel . Ik las deze morgen dat het koninklijk gezin van belgie incognito op een boot in kroatie zat . Die foto’s zijn ondertussen wel verschenen zonder kans op juridisch gekrakeel.

Stel het voor Josine, mee eens!

Volkomen mee eens

📰 De mini van Letizia 👗
– Inmiddels internationaal nieuws
– Spaanse media hadden er aanvankelijk nauwelijks aandacht voor
@Josine Droogendijk wordt gequoot

https://www.telegraaf.nl/entertainment/1824991453/kort-jurkje-koningin-letizia-maakt-de-tongen-los

een no go, veels te kort, had minimaal tot net boven de knie beter geweest! Dit ziet er veel te kinderlijk uit, ook al is t op vakantie!

Het gaat mij niet eens zozeer om de lengte want als ze in haar vakantie in een korte broek zou lopen, waar helemaal niks mis mee is, zou je ook een hoop been zien.

Wat ik een beetje absurd vind is het model van het jurkje, het lijkt mij een kinder/tienerjurkje wat het not done maakt

Last edited 1 jaar geleden by Ina.h

Het model “hemdjurk” is -onafgezien van de lengte – op heden erg in. In iedere zaak zijn er wel dertien in een dozijn te vinden. Letizia heeft er zelf ook meerdere -lange versies – van. Dat doet een “trend” dan met de mode nl overal hetzelfde, alleen de kleur, motief, lengte veranderen.

Je noemt de jurk van Letizia toch niet een hemdjurkje? Zo ja, een hemdjurkje is een rechte jurk, meestal van t-shirt stof en zonder of met korte mouwen, óf letterlijk een lang overhemd

Ja toch wel hoor, voor een hemdjurk zijn mi volgende elementen van een hemd nodig kraag, lange mouwen, sluiting tot beneden in een vaste stof ( geen elasthaan) zoals katoen of linnen en het doorlopen over de heupen wat het tot jurk maakt. . De meeste zijn idd recht maar er zijn er ook met een wijdere uitlopend onderdeel zoals voor letizia

Okee, dan hebben we daar een andere mening over

Ben ik helemaal met je eens, dit is gewoon geen geschikt model jurkje voor haar, een moeder moet zich niet hetzelfde willen kleden als haar tienerdochters.

Op de site van blauw bloed is te zien hoe felipe ( terug van colombia) en letizia beiden in short en met de dochters aan het wandelen zijn door de winkelstraten. Letizia kan werkelijk alles hebben zelfs een lichtblauw gestreepte short. Mooie foto van een mooi en stralend gezin.

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Ik vind de short veel beter staan dan het mini jurkje., ook al zie je hier haar lange benen en vind ik het een privé outfit.
Dit is gewoon een heel andere stijl, en met de frisse witte overhemdblouse goed gecombineerd.

Ik lees her en der over haar lange benen maar dat zal optisch bedrog zijn want ze is tamelijk klein.
Ohw ik heb even op internet gekeken, er is een website die zegt dat ze 1m70 is, we weten natuurlijk niet of dat klopt, maar ook als het klopt, ik ben 1m68 en dan heb je niet echt lange benen.

Last edited 1 jaar geleden by Ina.h

Zelfs bij een geringe lengte kun je lange benen hebben. Het gaat om de verhouding met de romp. Letitia heeft een relatief korte romp en lange benen.

Ja daar zeg je het al, in verhouding, maar dat zijn niet de wérklijk lange benen van iemand van 1m80 ofzo

Wat een leuke ontspannen vakantie foto’s, blijkbaar geen pers code (?) en mag dit gewoon gepubliceerd worden, zo kan het dus ook.

Ze kan het hebben, maar als het iets langer was geweest had ik het mooier gevonden.

Een mooie foto van drie generaties Borbon, bravo! Ook vorstelijke dames hebben af en toe zin in een ‘meidenavond’. Hoe fijn is het om tijdens je vakantie met z’n 4tjes op stap te gaan. Een zwoele Spaanse zomeravond in heerlijke luchtige zomerkleding. Hast la vista. Wow, wat staat Letizia dit jurkje goed. Het model de kleur en…… ze straalt….evenals haar dochters en schoonmoeder. Wat fijn, ik heb haar al een tijdje niet meer zo ontspannen gezien. Ik hoop dat ze hebben genoten van hun avondje uit! By the way, er wordt tijdens de vakantie ook af en toe gewerkt. Zo zag ik een foto van koningin Letizia voorbijkomen in een prachtige oranje gebloemde off shoulder jurk. Kijk dan hoe mooi haar deze jurk staat! https://i.pinimg.com/236x/3a/25/43/3a254339d0f18aaeef8a7758876b5d75.jpg

Dat ben ik met je eens Tantie, eindelijk straalt Letizia weer! 🌞 De oranje off shoulder jurk is werkelijk prachtig 🧡

Wat een benen! Vind het enig staan maar vooral omdat ze nu eenmaal
Spaans is en het zo past bij haar figuur en lengte. De Spaanse dames op koers meer leeftijd met een hyperslank lichaam hebben dragen ook spijkershorts met een zekere nonchalance en overtuiging. Máxima en Mathilde maar eigenlijk alle andere koninginnen en kroonprinsessen moet je dit niet aantrekken

Om een standbeeld te krijgen is aanzienlijk meer nodig dan je benen aan den volke tonen; moreel leiderschap mijns inziens.

Wat een blije foto, de dochters hebben haar vast overgehaald om ook een korte jurk te dragen, misschien gezellig samen geshopt en hupsakee gaan ermee! Het pak van oma Sophia is ook heel leuk. Tja, ietsje langer is gepaster, maar ik denk dat ze even los waren van het koninklijk juk. Op BB staat een foto met manlief erbij en daar zijn de knietjes weer bedekt…

Hmmmm, ben zeer benieuwd naar de benen van haar echtgenoot 😉

Letizia : haar roze schoentjes passen er in elk geval uitstekend bij !

Overigens stoor ik me bij alle rokken op de foto aan ongelijke zomen. Ligt dat aan het bewegen?

Juffrouw annie, idd . Mss komt het door het “strikken” van de voorziene ceintuur.

An sich kan ze het hebben, maar ik ben het ermee eens dat het vele malen chiquer had gestaan als de jurk tot op de knie was gekomen. Zo’n ultra korte overhemdjurk is inderdaad meer iets voor een tiener of twintiger.

Ze zien er blij en uitgerust uit. Al het andere is al gezegd. Koninginnen zijn natuurlijk trendsetters, maar ik laat deze trend aan me voorbijgaan. eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat ik ook niet zulke fantastische benen heb.

Iets voor haar dochters, maar niet meer voor Letizia.

Twee dagen daarvoor dacht ik ‘meiden, kleed je aub naar je leeftijd’ Ze leken wel dertigers ipv tieners. Nu denk ik ‘moeders kleed je naar je leeftijd’ . Ze lijken met zn drieën maar 1 kledingkast te hebben. Ik vind de korte jurkjes bij de prinsessen superleuk

Het staat haar geweldig, met zo’n figuur kan dit echt wel. Alleen tsja, je bent queen, geen Jamie Vaes. Dus ik zou zeggen: iets langer toch beter.

😂 Jamie Vaes 👍🏼

Hilarisch inderdaad 😉

Nee, dit is geen jurk waar Letizia als koningin in rond zou moeten lopen, alleen in haar eigen tuin of zo. Deze minilengte gewoon overlaten aan haar tienerdochters en voor haarzelf had deze jurk met een lengte tot net boven de knie ook nog vlot en heel wat chiquer gestaan.

Het is natuurlijk snikheet in spanje, spanje mag dan al maatregelen getroffen hebben ivm airco, haar benen mogen best gezien worden, ze is niet in functie maar met vakantie, maar 50 cm langer zou veeeel beter staan.

Ik begrijp ieder jaar dat er “fotomomenten” zijn op Mallorca, net zoiets als bij ons koningshuis in de sneeuw. Lijkt spontaan en onverwacht, vast en zeker goed gepland😉 Dus ja in functie m.i.

Pk020, denk niet dat het voor een fotomoment was. Denk dat de “fotomomenten” enkel door het koninklijk huis nl in het ” leven werden geroepen. ”
Geloof dat de vakantie ieder jaar op mallorca wordt doorgebracht. Geloof dat de familie daar een vakantiehuis heeft. (Marivent).
Het moet ook gezegd, het jurkje is op de benen na, weinig uitdagend, lange maar opgesloofde mouwen, “kostschool”kraagje , en bijna alle knopen dicht. Zou van zara zijn, dus lekker spaans voor de vakantie .

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Ik vermoed toch – wie ben ik – van wel Maribrune, een ‘fotomoment op z’n Spaans’ ook al wordt dit daarzo niet genoemd.
En ja ieder jaar bivakkeren ze op Mallorca- minstens 1x – en ja iedere keer een onverwachte ontmoeting 😉 met de pers 📸 al of niet geposeerd. Afijn, dat is mijn indruk cq idee….

Verder idd, NL heeft zijn tweejaarlijkse fotomoment; je hebt gelijk, “welkom in NL”.

Als laatste toch iets over L’ s naar mijn mening te bruine benen; geen goed voorbeeld ivm skin cancer, en intussen denk ik ook ‘zoek een baan’ net als onze Maxima.

Pk 020 Als dit de shoot zou zijn, dan vermoed ik dat koning felipe er bij zou staan en, -tenzij er nog andere foto’s zouden zijn – lijkt hij de grote afwezige hier.
Als vakantieplunje kan dit korte kleedje mss nog net, als shoot mag het zeker een halve meter langer.
Uw opmerking ivm huidkanker is terecht, maar daar beschermen de lange mouwen en de kostschoolkraagjes van iedereen op de foto wel.
Het zijn geen helemaal “open en bloot” kleedjes.

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

….. een “onverwacht” fotomoment op z’n Spaans; ik hoef geen gelijk Maribrune maar kijk toch iets anders tegen deze “onverwachte” Spaanse ‘vrij-en-blij-wat zijn we gewoon&gezellig-fotootjes’ aan. De koning heeft andere ‘vakantiezaken’ te doen, dit is gewoon goede publiciteit 🌞

Vlg “hello” waren de dames prive en s’avonds ( cfr geen zon maar straatlantaarns) op weg nr een resto. Dus idd een “onverwacht” niet officieel fotomoment. Erg leuk en ongedwongen. U hebt gelijk, het kan zeker tellen als publiciteit.
In nl geldt de mediacode !! Een verschil in benadering. !!! Nl heeft wrschl de “strengste code” van alle europese royals. Geloof dat er vorig jaar in nl nog een rel geweest is omtrent vakantiekiekjes.

Kan me er iets bij voorstellen, “elders” spotte ik zeker onverwachte NL-koningshuis vakantiekiekjes 🙈

Beter PK, waar heb je deze foto’s gezien? Zo benieuwd.

Via Pinterest, kwam het toevallig tegen toen ik op zoek was naar iets anders. Argentijns roddelblad iHOLA!

Leuk jurkje tijdens een strandvakantie.
Voor een koningin in functie, geen gezicht.

Wat een super leuk jurk … voor Leonor of Sofia. Ze heeft dan wel vakantie (dus niet in functie) en hele mooie bruine benen, maar ik vind het gewoon net iets te meisjes achtig. Maar ook zij moet vooral dragen waar ze zich fijn in voelt.

🫣 Weer een ‘Ohhhhh wat errug’- post van mij ….

* Koningin Letizia slaat de plank totaal mis met dit voor haar veulllsss te ieniemienie jurkje; “oudere” dames die nog meisje willen zijn -> ‘Oudere meisjes’, brrrr 😖

Wat ze in haar privé tijd doet soit, maar om als je koningin zo en publique – op Mallorca notabene, inclusief alle drank- en drugsoverlast – te presenteren en rond te flaneren naast je jonge dochter kroonprinses Leonor, vind ik echt 🫢 = ‘het woord dat we hier niet meer dienen – en terecht – te gebruiken’…

*Koningin Sofia ziet er prachtig zomers uit, deze dame is al bijna 84!
Wat een leven heeft ze geleefd, tjonge jonge…. 🙏🏼

*De twee jonge prinsessen stralend fris en eigentijds. 👍🏼

Verder, beide koninginnen hopelijk gemeend innig gearmd, en over de bruine benen van Letizia laat ik me maar niet uit.

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Het gaat er niet eens om dat ze koningin is maar als je 49 bent staat zo’n kinder/tienerjurkje gewoon belachelijk. Ik moet ook altijd opletten dat ik me niet te kinderachtig kleed, (kan ik ook een handje van hebben als ik niet kritisch genoeg naar mezelf kijk) niet qua lengte want daar heb ik de benen niet meer voor maar het geheel. Letitia zal daar toch ook aan moeten wennen dat ze geen 18 meer is, koningin of niet.

Mee eens Ina.h. , dat bedoel ik met ‘oudere meisjes’. Er komt een moment in je leven dat je niet meer alles zou moeten willen dragen, en idd zoals je schrijft ‘koningin of niet’.

Ja eens houdt dat op, helaas 😄

Och nee, dit kan toch niet?
Leuk jurkje voor haar dochters, maar niet meer voor moeder.
Je hoeft je echt niet ouder te kleden, maar dit staat gewoon zielig.

Ik zal wel weer heel truttig zijn maar ik vind dit niet passen voor een vrouw van haar leeftijd, toegegeven, ze is op vakantie en niet in functie maar er zijn veel leukere opties te bedenken voor een luchtige zomer outfit die er wat minder meisjesachtig uitzien. Dit is meer iets voor haar schitterende dochters zou ik zeggen!!

Last edited 1 jaar geleden by Tony

Haha, wat een leuk jurkje!
En…onderschrijft t probleem van t hedendaagse modebeeld: of superkort of tuttig ver over de knie.
Maar ik had m iets langer laten maken, natuurlijk. Ook op vakantie, dat ze nu is op Mallorca.
Heel leuk met haar dochters!