Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 22 okt 0 reacties

Koninklijke gasten bij Staatsbanket Japan

Vanavond (plaatselijke tijd in Japan) werd het Staatsbanket gehouden in het Keizerlijk Paleis ter ere van de inhuldiging van Keizer Naruhito. Daarbij waren 10 tafels met maar liefst 370 plaatsen. Gasten zijn onder andere buitenlandse staatshoofden en andere hoogwaardigheidsbekleders evenals hoofden van overheidsafdelingen.

De keizer en keizerin namen plaats aan de hoofdtafel, waar koninklijke gasten en hoogwaardigheidsbekleders ook plaats namen. De volgorde van de zitplaatsen werd bepaald op basis van regeringsduur of termijn. Sultan Hassanal Bolkiah van Brunei zat aan de rechterkant van de keizer en koning Carl XVI Gustaf van Zweden zat aan de linkerkant van de keizerin. Koning Willem-Alexander zat naast de Sultan van Brunei. Een opvallend detail: Alle echtgenoten zaten gewoon naast elkaar. Andere leden van de keizerlijke familie waren gastheer/gastvrouw aan de andere tafels.

Informatie en beelden over de kleding van Koningin Maxima zijn te vinden in deze log.

Natuurlijk kijken we ook heel graag even naar de Keizer en Keizerin van Japan. Wat een prachtig paar, en wat is Keizerin Masako prachtig gekleed! Ze draagt de Meiji Tiara, net zoals haar schoonmoeder deed bij het Staatsbanket naar aanleiding van de inhuldiging van Keizer Akihito.

Foto

Foto

Foto

 

Koning Mathilde ging gekleed in een nieuwe champagnekleurige japon, bezet met kant. De ontwerper is nog niet bekend. Qua juwelen draagt ze het Diadeem der Negen Provinciën.

Foto

Koningin Letizia van Spanje koos voor een heel fleurige japon: een fuchsiakleurige japon met bloemen. De japon is een ontwerp van Carolina Herrera. Letizia droeg de grote Fleur-de-Lys tiara.

screenshot_46_7.jpg

Foto

De Zweedse Kroonprinses Victoria koos voor een japon van Elie Saab. Victoria droeg de japon eerder in 2016. Verder droeg Kroonprinses Victoria Prinses Lilians lauwerkrans diadeem.

Kroonprinses Mary droeg een poederroze japon. De ontwerper is nog niet bekend.

De Koningin van Bhutan droeg wat meer traditionele Bhutaanse kleding. Ook zij draagt een tiara, een smal gouden exemplaar.

Foto

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments