Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 06 mrt 18 reacties

Koninklijke (?) cut outs

Letizia is dé koningin van de koninklijke cut outs, maar haar collega’s kunnen een doorkijkje op z’n tijd ook wel waarderen.

Mary van Denemarken droeg deze galajapon met een cut out bij haar schouder.

Erg in trek bij Mary én een hele rits collega’s: jurken met een subtiel doorkijkje bij de halslijn.

Deze zilverkleurige japon van kroonprinses Mary heeft een kleine cut out aan de voorzijde en een grote cut out aan de achterkant.

Mary bij het galadiner t.g.v. de 75e verjaardag van Koningin Margrethe op 16 april 2015 bij Fredensborg slot. Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

De Deense prinses Marie droeg tijdens de nieuwjaarsreceptie op 1 januari 2019 op Amalienborg een champagnekleurige japon met een cut out aan de achterkant.

Door naar prinses Charlène van Monaco. We beginnen met een prachtige groene cape japon, gedragen bij het rode kruis bal in Monaco. Voor een cut out, achter een cut out, en de cape valt zo dat het net lijkt of er nog 2 cut outs rond de schouderbladen zijn.

Versace werkte graag met oroton, een materiaal dat bestaat uit kleine (metalen) schijfjes op gaas. Charlène draagt hier ook een jurk van oroton bij een modeshow van Versace. Maar of dit nu heel koninklijke is…..?

En deze japon met cut outs op de rug, in de vorm van schubben.

Tijdens de Belgische nationale feestdag droeg prinses Elisabeth deze felrode jurk met cut outs op de schouders.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Tenslotte hebben we nog onze eigen koningin Máxima. Deze veel besproken japon van Claes Iversen, ook wel de gatenkaas genoemd, blijft natuurlijk het allermeest hangen qua cut outs.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Achter dit doorkijkje zit een stukje huidkleurige stof.

We blikken nog even terug op de recente outfits met cut out van koningin Letizia, wat de aanleiding was voor het schrijven van deze blog. Een roze jurk met cut outs rond de taille.

Onlangs zagen we deze geruite rok met keurig rond gat, waar je je been doorheen kunt steken.

De veelbesproken blauwe jurk met open rug.

Een donkerblauwe galajurk met parels. De jurk heeft cut outs onder de schouder.

Nu zijn wij natuurlijk benieuwd welke outfit jouw favoriet is én of je cut outs koninklijke vindt of niet. Laat je het ons weten in een reactie?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
18 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Leuke blog! Vind cut outs soms erg leuk en ook absoluut kunnen bij royals, bijvoorbeeld in het geval van de rode jurk van Elisabeth. Soms vind ik het wel ongemakkelijk om naar te kijken, zoals in het geval van Letizia. Ik hoef persoonlijk haar gespierde lichaam niet te zien, laat dat maar voor Felipe over.

De zilverkleurige jurk van Versace die Charlene droeg, vind ik een beetje ordinaire jurk. De gatenkaas-jurk van Maxima vind ik too much holes. De roze jurk van Letizia is meer voor op vakantie. Bij de blauwe jurk van Letizia vind ik het gat op de rug veel te groot, ik vind die bij Mary’s zilverkleurige jurk beter. De rest van de jurken vind ik heel mooi.

Last edited 1 jaar geleden by Oranjefan

Van de getoonde jurken vind ik Charlène haar groene jurk veruit de mooiste. De tweede is ee scchubbenjurk van Valentino. Prachtige jurk met een hele mooie rug. Máxima haar gouden ringen jurk, leuk en verrassend voor een keer idd.

Heel eerlijk vind ik die cut outs meestal maar niets. Maar ik zie in dit blog toch heel wat mooie exemplaren! Vooral bij bij de schouders geven echt een mooi extraatje. Heel leuk om door de jongere royals zoals prinses Elisabeth te zien.
Mary draagt het het meest stijlvol, maar ik vind de groene japon en de schubbetjes van Charlene ook heel mooi. Net als de blauwe parel japon van Letizia. Haar roze jurk is geraffineerd, maar ik vind het niet perse mooi. De gatenkaas jurk van Máxima ook echt heel leuk, net als de groen/gouden top https://www.modekoninginmaxima.nl/koningspaar-bij-holland-festival-2019/ die ook van Iversen komt.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Soms vind ik het wel iets hebben, mits het wel netjes” blijft zoals bijvoorbeeld bij de prachtige lange schubbenjurk van Charlène en de leuke knalrode japon van kroonprinses Elisabeth van België. Maar een gat” bij de navel, vindt ik voor personen in hun officiële rol geen gezicht, net zo als dat gat in die rok of helemaal erg vind ik die blote rug. Ook die rare gaten bij Máxima van Cleas Iversen, waarom toch vraag ik me af, zo gezocht. maar ja ze willen natuurlijk’ opvallen en wat is dan een goede reclame? Juist een royal die het dan draagt.

Ik hou niet van cut outs.
Die scheuren en gaten voegen voor mij niets toe en ik vind ze al helemaal niet koninklijk.

De groene japon van Charlene vind ik prachtig en de rode jurk van Elisabeth is ook mooi. De buik- en rugspiern van Letizia vind ik gewoon eng.
Bij veel andere modellen snap ik de toegevoegde waarde van de cut-out niet zo. De jurken hadden er m.i. net zo goed uit gezien zonder de gaten erin. De gatenClaes van Maxima zou smaakvol geweest zijn wanneer de gaten zich beperkt hadden tot de halslijn en de mouwen.

Josine, ik herinner me nog een cut out jurk die Maxima heeft gedragen. Op een G top, ik weet niet welke G top. Volgens mij in Argentinië. Maxima droeg toen een donker blauwe jurk met blote schouders, cut outs op de schouders, met laagjes. De donker blauwe jurk had witte stippen geloof ik. Volgens mij een jurk van Oscar de la Rente?? Is dat ook geen cut out jurk? Destijds waren de reacties behoorlijk wenkbrauw fronsend over de keuze van de jurk op een G top.
Maar eens met veel reacties hier…of het nu echt koninklijk is…het is inderdaad meer iets voor Hollywood, maar sommige ontwerpen ogen zeker heel trendy en vlot:)

Oh ja die was ook heel mooi.

Last edited 1 jaar geleden by Josine Droogendijk

Ja die bedoel ik:)
Volgens mij ook een cut out jurk:)

Ik vind niet alle jurken mooi maar dat heeft niets met de cut outs te maken. Dan vind ik t model niks. Daar is een uitzondering op, de rok van Letizia. De jurk van Maxima is fascinerend en die met de zichtbare buikspieren van Letizia ook.


Eigenlijk vind ik alle jurken super modisch met een goede styling, de juiste kapsels en juwelen en staan ze de draagsters helemaal leuk. Sommige outfits hebben een hoog James Bond gehalte met een glamoureuze jaren 60 vibe, en er zijn er bij die ondank een opening toch nog redelijk behoudend zijn, door het model en de lengte. Kortom, niks mis mee, er is nergens iets aanstootgevends te zien, het zijn moderne vlotte vrouwen, dus go girls!

Tja… cut outs…ik vind de japon van Maxima wel leuk… de zilveren Versace jurk van Charlene werkelijk afschuwelijk… en ook de japonnen van Letizia vind ik niet erg mooi, met uitzondering van de blauwe met de parels…dat vind ik dan weer wel mooi en smaakvol gedaan… de rest van de japonnen van alle dames zijn wel aardig…maar niet iets om in de geschiedenisboeken te zetten..😉

Laat ik maar zeggen wat ik absoluut niet mooi vind of vind kunnen, bij Mary de zilveren, daarentegen haar zwarte top! Charlene de Versace en schubben niet, de groene wel, Letizia, rok met gat en blauw met open rug niet, de gestipte donkerblauwe wel, de oveige wel leuk voor n keer

Ja, die gestipte donkerblauwe van koningin Letizia is top. Veel van de andere creaties vind ik nogal would-be.

Ik vind cut outs bij de halslijn, arm of rug wel geinig. Máxima’s gatenkaas vond ik voor één keer ook wel grappig, maar niet voor herhaling vatbaar. Het verschil tussen Hollywood-kleding en koninklijke mode zit hem wat mij betreft vooral in waardigheid en met cut outs zoek je daarin wel de grens op. Iig bij cut outs rond borst/buik/bovenbeen.

Deze foto’s bewijzen maar eens weer dat je als “royal” ook wel eens niet Koninklijk wil zijn😉.