Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 07 okt 0 reacties

Koningin Máxima woont Global SME Finance Forum 2019 bij

Hare Majesteit Koningin Máxima hield maandag 7 oktober in het Hilton Amsterdam Airport Hotel op Schiphol de openingstoespraak bij het vijfde Global SME Finance Forum. Het forum richt zich op wereldwijde ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Het SME Finance Forum is opgericht tijdens de G20 top in Mexico om financiering van het MKB te verbeteren, innovaties te stimuleren en kennis te delen. Deze vijfde bijeenkomst richtte zich op de ontwikkelingen in de financieringsmarkt. Reguliere financieringsinstellingen, zoals banken, zijn niet meer de enige aanbieders van leningen aan het MKB. Ondernemers kunnen deze ook krijgen via bijvoorbeeld fintech-bedrijven, distribiteurs van consumentengoederen en logistieke bedrijven. Deze leveren goederen en diensten aan de ondernemers en bouwen hierdoor databestanden op. Deze data geven onder meer inzicht in het betalingsgedrag van de ondernemer en zijn mede de basis voor de beoordeling van de aanvraag van een lening. Reguliere financieringsinstellingen beschikken over het algemeen niet over dergelijke informatie.

Koningin Máxima ging in haar toespraak met name in op het belang van verschillende financieringsmogelijkheden voor het MKB in ontwikkelingslanden. Volgens onderzoek van de Wereld Bank Groep heeft 40% van de formele kleine bedrijven grote moeite om financiering te krijgen. De inzet van technologie (fintech) kan hierbij helpen.

In 2015 werd tijdens het eerste Global SME Finance Forum bij de G20 in Antalya, het SME Finance Network gelanceerd. Het netwerk heeft tot doel om de activiteiten van het forum te ondersteunen Koningin Máxima hield destijds ook een toespraak (zie RVD-persbericht 358, 2015).

Sinds 2009 zet Koningin Máxima zich als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling wereldwijd in voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen, Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve Financiering (GPFI) van de G20. Daarnaast is zij lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.

Mode 
Tijdens de bijeenkomst droeg de koningin een bekend rood broekpak en dito blouse (met kwastjes) van Claes Iversen. 

Máxima met de outfit in New York, september 2017: 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

Met de outfit tijdens opnames van De Muziekshow, 2018: 

En last but not least kregen we het pak ook nog te zien tijdens een bijeenkomst over duurzame handel: 

Ik zei het al eerder: het betreft een ontwerp van Claes Iversen. Uit de prêt-à-porter collectie, zoals onderstaande beelden ook wel laten zien. 

Afbeeldingsresultaat voor iversen site:modekoninginmaxima.nl

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments