Hare Majesteit Koningin Máxima hield maandag 7 oktober in het Hilton Amsterdam Airport Hotel op Schiphol de openingstoespraak bij het vijfde Global SME Finance Forum. Het forum richt zich op wereldwijde ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Het SME Finance Forum is opgericht tijdens de G20 top in Mexico om financiering van het MKB te verbeteren, innovaties te stimuleren en kennis te delen. Deze vijfde bijeenkomst richtte zich op de ontwikkelingen in de financieringsmarkt. Reguliere financieringsinstellingen, zoals banken, zijn niet meer de enige aanbieders van leningen aan het MKB. Ondernemers kunnen deze ook krijgen via bijvoorbeeld fintech-bedrijven, distribiteurs van consumentengoederen en logistieke bedrijven. Deze leveren goederen en diensten aan de ondernemers en bouwen hierdoor databestanden op. Deze data geven onder meer inzicht in het betalingsgedrag van de ondernemer en zijn mede de basis voor de beoordeling van de aanvraag van een lening. Reguliere financieringsinstellingen beschikken over het algemeen niet over dergelijke informatie.

Koningin Máxima ging in haar toespraak met name in op het belang van verschillende financieringsmogelijkheden voor het MKB in ontwikkelingslanden. Volgens onderzoek van de Wereld Bank Groep heeft 40% van de formele kleine bedrijven grote moeite om financiering te krijgen. De inzet van technologie (fintech) kan hierbij helpen.

In 2015 werd tijdens het eerste Global SME Finance Forum bij de G20 in Antalya, het SME Finance Network gelanceerd. Het netwerk heeft tot doel om de activiteiten van het forum te ondersteunen Koningin Máxima hield destijds ook een toespraak (zie RVD-persbericht 358, 2015).

Sinds 2009 zet Koningin Máxima zich als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling wereldwijd in voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen, Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve Financiering (GPFI) van de G20. Daarnaast is zij lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.

Mode 
Tijdens de bijeenkomst droeg de koningin een bekend rood broekpak en dito blouse (met kwastjes) van Claes Iversen. 

Máxima met de outfit in New York, september 2017: 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

Met de outfit tijdens opnames van De Muziekshow, 2018: 

En last but not least kregen we het pak ook nog te zien tijdens een bijeenkomst over duurzame handel: 

Ik zei het al eerder: het betreft een ontwerp van Claes Iversen. Uit de prêt-à-porter collectie, zoals onderstaande beelden ook wel laten zien. 

Afbeeldingsresultaat voor iversen site:modekoninginmaxima.nl

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 11 okt 2019 - 17:07

Wat een beauty is dit pak. Nog steeds verliefd op, dus wat mij betreft kan ze het niet vaak genoeg dragen!

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 10 okt 2019 - 22:25

Allemaal lovende woorden voor dit rode pak. de kleur staat haar inderdaad goed. Verder een heel slordig geheel. Ik schrok toen ik net de foto's bij RbR bekeek. Is het zo ingewikkeld om wat moeite te doen voor waar je heen gaat om er goed uit te zien?.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 08 okt 2019 - 11:18

dit pak, dit pak, dit pak....love it echt love it!
haar haar is er perfect bij, en ik hoop dat ze nog heel lang dit lekker losse haar zo draagt, blijf jezelf maar hoor!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 08 okt 2019 - 09:50

Hier wordt ik echt blij van! Mooi pak voor congressen en zakelijke bezoeken in het land. Van zoiets mag zij meer dragen i.p.v. die wijde en beetje popperige kleding zoals het bezoek aan de provincie.
Ik heb de agenda van Maxima gelezen er er staat nog wel op op voor deze maand! Ik ben nieuwsgierig wat zij uit de kast haalt voor al die bezoeken!

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 08 okt 2019 - 08:20

Dit vind ik nou een geweldig pak met een mooie belijning en in een prachtige kleur. Top!
Zo'n tijdloos pak kun je nog dragen als je 70+ bent, zonder je leeftijd af te kraken. Het zal je leeftijd juist eer aan doen. :-)

afbeelding van Leana

Leana

maandag 07 okt 2019 - 21:40

Deze pak is prachtig. Het heeft een mooie belijning, zit goed en de kleur staat haar. Alleen jammer van haar kapsel. Misschien tijd voor een haar advies of een ander kapsel. Vind de schoenen niet mijn smaak. Een rode suede pump in de kleur van de bloes had ik denk ik leuker gevonden.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

maandag 07 okt 2019 - 20:58

Prachtig pak en het staat Máxima super! Zowel voor wat betreft de kleur als het model. Ik houd erg van de combinatie van de nuances van rood en roze. Ook zeer geschikt voor de gelegenheid.

afbeelding van zara

zara

maandag 07 okt 2019 - 20:54

Oh, wat een fijn pak is dit! De rode blouse met flesjes staat er fantastisch bij. Spitse pump hier ook mooier dan de rode plateauzool.

afbeelding van 29novmode

29novmode

maandag 07 okt 2019 - 19:16

Leuk pak, mooie rode kleuren. De schoenen staan er leuk bij. Alleen haar kapsel..Ik ben het met Oranjefans eens , een stukje eraf, haar eigen kleur haar zou veel beter staan.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 07 okt 2019 - 18:41

Pak van Maxima vind ik haar goed staan. Rood staat haar sowieso goed. Alleen die schoenen vind lelijk. Dat plastic vind ik vreselijk

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

maandag 07 okt 2019 - 18:01

Prachtige outfit. Hele mooie warme kleur en de pasvorm staat geweldig!

Jammer dat haar kapsel weer een aanfluiting in. Dat haalt zo'n prachtige outfit zo naar beneden. Het viel me vorige week ook al op in de documentaire: alle mensen om haar heen zien er uit om door een ringetje te halen, uitgerekend de koningin zelf niet. Dat kan toch niet!?

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 07 okt 2019 - 17:08

Mooi pak, past haar goed. Haar en schoenen zijn de ondergeschoven kindjes vandaag.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

maandag 07 okt 2019 - 16:06

Ik vind dit echt een mooi pak en ik blijf het zeggen; Maxima staat altijd goed met rood.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 07 okt 2019 - 16:01

Ik vind het zo jammer dat de koningin haar haar nog steeds blond verft. Van mij mag ze haar originele donkere haar laten zien.
En dan zou er eigenlijk gelijk een stuk af moeten (tot op haar schouders lijkt me mooi). Om de piekerige punten eraf te halen en het haar weer gezonder eruit te laten zien. Het haar lijkt dan meteen voller volgens mij.
Het broekpak vindt ik overigens prachtig, echt perfect voor de gelegenheid.

afbeelding van Marja

Marja

maandag 07 okt 2019 - 15:46

net als alle andere keren dat ze dit pak gedragen heeft zou ik het ook nu weer zo in mijn kast hangen en heel vaak dragen.
Mooie belijning, mooie kleuren, leuke details.
Alleen de schoenen vind ik minder mooi, deze met plastic maar ook de donker rode die ze er eerder onder droeg.

afbeelding van Molly

Molly

maandag 07 okt 2019 - 15:29

Vind het leuk om het pak weer te zien. Vind alleen de schoenen erbij niet mooi. Ben sowieso al geen fan van de schoenen met plastic stukjes. Vind de schoenen die ze in 2017 erbij droeg samen met de ketting het mooist.

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 07 okt 2019 - 14:29

Heel mooi ik vind dat de verschillende tinten roze en rood heel mooi bij elkaar passen echt goed geslaagd , zo zie ik haar het liefst.

afbeelding van Maria04

Maria04

maandag 07 okt 2019 - 14:10

Mooi pak, heerlijk fleurig met de zon die daar waarschijnlijk schijnt .In Zeeland is het koud, somber en helemaal bewolkt.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

maandag 07 okt 2019 - 14:05

...mooi broekpak, maar haar 'kapsel' is weer een ramp.

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 07 okt 2019 - 14:01

Prachtig pak in een heerlijke sprekende kleur. Mooi model broek ook.

afbeelding van Marly

Marly

maandag 07 okt 2019 - 13:48

Het pak staat haar heel mooi, de broek heeft niet hele wijde pijpen maar nog steeds te wijd naar mijn smaak, of is dit mode? De soort broeken vind ik niet mooi, heel soms heeft ze wel eens strakkere pijpen maar meestal heel wijd, haar keuze! Dit pak flatteert wel echt en ik vind de schoenen van de laatste foto het mooiste.

afbeelding van Marja

Marja

maandag 07 okt 2019 - 15:43

Het flatterende komt door de rechte pijp en het wat wijdere model.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 07 okt 2019 - 17:40

En ook door de mooie getailleerde snit van de blazer. De kleur ook prachtig!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?