Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 13 nov 0 reacties

Koningin Máxima in Singapore voor Fintech Festival

Hare Majesteit Koningin Máxima hield woensdag 13 november als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) een toespraak bij het ‘Singapore FinTech Festival’. De conferentie richtte zich op de ontwikkeling van technologie voor betere toegang tot financiële diensten (fintech) en wordt van 11 tot 15 november in het Singapore Expo Convention and Exhibition Center gehouden.

Koningin Máxima ging tijdens haar toespraak in op het belang van technologische innovaties om de toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen, pensioenen en digitale betaalmethoden te verbeteren. Nog altijd hebben 1,7 miljard volwassenen geen toegang tot deze diensten. Dit belemmert hen in hun economische ontwikkeling. Het gaat in het bijzonder om mensen in armoedesituaties, vrouwen, kleine bedrijven en mensen die in afgelegen landbouwgebieden wonen. Veilige, betaalbare en goede toegang tot financiële diensten draagt bij aan duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s), waaronder armoedevermindering, gelijke kansen op ontwikkeling, werkgelegenheid en voedselzekerheid. Om fintech veilig en effectief toe te kunnen passen is inzicht in de behoeftes van de gebruikers essentieel, evenals passende regelgeving en een goede infrastructuur.

Koningin Máxima had en marge van de conferentie ook diverse bilaterale overleggen over de voortgang van goede toegang tot financiële diensten. Zo zijn er onder meer gesprekken voorzien met Agustín Carstens, general manager van de Bank of International Settlements (BIS), Heng Swee Keat, vice minister-president van Singapore, Patrick Ngugi Njoroge, gouverneur van de centrale bank van Kenia en Ravi Menon, managing director van de Monetary Authority of Singapore (MAS).

Het Singapore FinTech Festival is met ruim 45.000 deelnemers uit 130 landen de grootste conferentie over dit onderwerp. Toehoorders zijn vertegenwoordigers van financiële instellingen, beleidsmakers en fintech bedrijven. Organisatoren zijn de Monetaire Autoriteit Singapore (MAS) en de Bankenassociatie (ABS) van Singapore.

Koningin Máxima is in september 2009 benoemd tot UNSGSA. Zij adviseert in deze functie de secretaris-generaal van de Verenigde Naties over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name lage inkomensgroepen en de MKB-sector.

Mode 
Outfit: rood broekpak, ontwerper onbekend
Eerder gedragen: Ja, oa tijdens een tv-opname voor De Muziekshow
Accessoires: oorbellen en collier van Natan, pumps van Gianvito Rossi

Plus
Rood is de kleur van passie en kracht, en daarom vind ik Máxima's keuze voor een rood broekpak erg slim. Ze straalt power uit en niemand kan om haar heen. Daarnaast staat rood haar goed, en geeft het contrast bij de ketting het totaalplaatje nog wat extra pit. Het kapsel ziet er -zeker voor Máxima's begrippen- verzorgd uit en de pasvorm van het jasje maakt mij ook blij. 

Min
Vanuit de verte is het niet goed te zien, maar op de  livestream lijkt het erop dat de koningin bij haar jasje een wijde culotte draagt. En aan die trend kan en wil ik niet wennen. Alleen modellen van 3 meter lang en 40 kilo zwaar knapper er wellicht wat van op, maar alle overige dames kunnen mijns inziens beter kiezen voor een pantalon die langer en/of minder wijd is. Maar wie weet valt het totaalplaatje mee als ik betere foto's zie. Update: Ja, het is een culotte. 

Máxima met de outfit in september 2018: 

Afbeeldingsresultaat voor muziekshow site:modekoninginmaxima.nl

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments