Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 nov 0 reacties

Koningin Máxima houdt toespraak bij tienjarig bestaan van het Initiatief voor Duurzame Handel (IDH)

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdagochtend 15 november in de Werkspoorkathedraal in Utrecht aanwezig bij de conferentie ’The Future of Sustainable Trade’ ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het Initiatief voor Duurzame Handel (IDH). Zij neemt deel aan de High Level Breakfast Meeting en houdt een toespraak. Koningin Máxima spreekt in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking houdt ook een toespraak.

De conferentie richt zich op het gezamenlijk uitwerken van strategieën voor duurzame handel. Deze moeten economisch rendabel zijn, bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals, SDG’s) en door meerdere partijen gebruikt kunnen worden. Deelnemers aan de conferentie zijn onder meer donoren, vertegenwoordigers van bedrijven, banken, financiële instellingen en non-profitorganisaties.

Tijdens de ontbijtbijeenkomst staat het nieuwe Farmfit Fund van IDH centraal. Dit fonds vermindert investeringsrisico van financieringsinstellingen met als doel leningen voor kleinschalige boerenbedrijven in ontwikkelingslanden mogelijk te maken. Financieringsinstellingen vinden deze doelgroep meestal te risicovol, omdat kleine boeren vaak niet beschikken over voldoende onderpand en krediethistorie, die nodig zijn voor de aanvraag van een lening. Daarnaast hebben zij vaak onregelmatige inkomsten door wisselende opbrengsten van de oogst en marktprijzen. In het Farmfit Fund is 100 miljoen euro beschikbaar. Het fonds wordt ondersteund door onder meer USAID (United States Agency for International Development), het ministerie van Buitenlandse Zaken, JDE (moederbedrijf Douwe Egberts), Mondelez en Unilever. David Nabarro, speciaal adviseur van VN secretaris-generaal voor de uitvoering van de agenda van de SDG’s is de moderator van de bijeenkomst. Naast Koningin Máxima en minister Kaag nemen ook CEO’s van multinationals en financiële instellingen deel aan de discussie.

In haar toespraak gaat Koningin Máxima onder meer in op het belang van waardeketenfinanciering (value chain finance). Dit is de financiering van activiteiten in de keten van producten en diensten bij een productie- of leveringsproces. Bij iedere stap in het proces leidt dit tot waardevermeerdering van de producten en diensten. Tijdens de bijeenkomst wordt het Farmfit Fund officieel gelanceerd. Koningin Máxima spreekt aansluitend met vertegenwoordigers van fintechorganisaties over de rol van technologie in landbouwfinanciering. Zo kan technologie een rol spelen in de opbouw van krediethistorie voor boeren en inzicht geven in het bedrijfsvoeringsproces aan boeren, afnemers en financieringsinstellingen.

Outfit: tijdens de conferentie draagt Máxima een rood broekpak van Claes Iversen, bordeauxrode pumps van LK Bennett en een bordeauxrode handtas van Chanel. 


Foto: PPE/Nieboer 


Foto: PPE/Nieboer 

Het broekpak en de blouse komen uit de prêt-à-porter-collectie 2017 van Claes Iversen. 

Afbeeldingsresultaat voor iversen site:modekoninginmaxima.nl

Máxima droeg het broekpak van Claes Iversen eerder in New York…. 


Foto: Twitter Ivanka Trump

…en bij video-opnames op de Eikenhorst. 


Printscreen: De Muziekshow

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments