Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 29 nov 38 reacties

Koningin Máxima draagt vandaag een vermaakte jurk

Koningin Máxima hecht veel waarde aan een goede financiële gezondheid. Vanmorgen was zij dan ook aanwezig bij de lancering van de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid.

Volgens onderzoek van SchuldenlabNL, Deloitte en VNO-NCW heeft de helft van de huishoudens met geregistreerde schulden een kostwinner die bij een bedrijf werkt. Werknemers met financiële zorgen hebben vaak een hoger ziekteverzuim, stress, lagere arbeidsproductiviteit en een slechtere mentale en fysieke gezondheid. 

Veertig bedrijven gaven in juni aan het onderwerp te willen agenderen. Vervolgens heeft een koplopergroep van vijftien bedrijven met SchuldenlabNL een plan voor oprichting voor de coalitie gemaakt. Het gezamenlijke hoofddoel is 50 procent minder werknemers die financieel ongezond of kwetsbaar zijn in 2030. Bedrijven kunnen daarnaast hun eigen doelstellingen formuleren. De coalitie biedt handvatten om werknemers met financiële problemen in een vroeg stadium te kunnen helpen. HR managers krijgen bijvoorbeeld advies over hoe zij het onderwerp bespreekbaar kunnen maken, welke hulp zij kunnen bieden en naar welke instantie een medewerker doorverwezen kan worden voor schuldhulpverlening. Ook is een instrument ontwikkeld waarmee bedrijven kunnen meten hoe het is gesteld met de financiële gezondheid van werknemers.

Op 8 november was Koningin Máxima bij een actiebijeenkomst in Eindhoven waar zowel de korte als lange termijn acties van de coalitie besproken zijn. De secretaris-generaal van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaf toen aan dat zij alle ministeries wil aansporen om zich bij de coalitie aan te sluiten. 

Voorafgaand aan de lancering door Koningin Máxima is er een toelichting op de doelstellingen en uitvoering van de coalitie. Daarnaast is er een panelgesprek met vertegenwoordigers van bedrijven over het meetbaar maken van financiële gezondheid, het opstellen van een actieplan en uitwisseling van ‘best practices’. Namens het ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid is directeur-generaal Carsten Herstel aanwezig. 

Mode
Voor de lancering greep de koningin terug op een eerder gedragen jurk van Giambattista Valli. Al bij het debuut viel het op dat het kledingstuk een bezoekje had gebracht aan het atelier op Paleis Huis ten Bosch. De rok is zeker tien centimeter korter gemaakt.

Foto: PPE/Nieboer

Het oorspronkelijke ontwerp:

Máxima met de jurk in mei 2019:

Foto: PPE
Foto: RVD/Jeroen vd Meyde

Met de jurk in Jordanië, 2018:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
38 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind het een leuke jurk, heel draagbaar door de lengte. Lang vind ik hem ook leuk, maar aangezien de jurk nooi lang gedragen is door Maxima, kan ik me geen voorstelling maken van het feit of de jurk dan leuker is dan kort🤷‍♀️ kortom: een leuke verschijning 👌

Erg leuke jurk! Staat haar heel goed. Ik zie niet zo veel problemen met het kapsel? Misschien op basis van andere foto’s. Ik hou er persoonlijk niet zo van als ze het haar zo naar achteren gekamd heeft, dat wel, maar dat is een kwestie van smaak.

De oorspronkelijke langere versie oogde iets chiquer, maar zo is de jurk ook leuk.

Duidelijk “niet iedere dag hoeft een 10 te zijn”. Mooi gezegd echt waar. Maar ze is ook niet iedere dag op stap maar heeft wel, als er geen tiara aan te pas komt, iedere keer dát ze op pad moet écht een onverzorgde coupe. Mmm..🤔Dus als haar uitdrukking ook voor haar haren geldt, ga ik me toch zorgen maken…

De jurk wás en is nog steeds prachtig.
Het witte vlak vind ik wat hard bij de bruintinten.
Ik overweeg een kam naar haar te sturen voor 5 december.
Ze is vlot van begrip. Ze snapt de hint heus wel 🤣🙈🤣

Kleursteling beter, maar ik vind de vlakken zwart en roomwit in de jurk niet mooi. Het model is op zich aardig maar ik.had t bij de 2 verschillende dessins gehouden. Een soortgelijke jurk, die van Valentino,, die ze droeg in NewYork bij VN 10 jaar financial inclusion vind ik veel mooier.

Deze vind ik ook erg geslaagd!

Wat een plaatje! Niets meer aan doen 🙂

Mooie jurk, de pumps erbij ook goed gekozen.

Ik ben benieuwd naar de oorbellen, kan ze hier niet zo goed zien, maar volgens mij grote hangers.

Jammer dat de jurk is vermaakt!
Het haar… ze heeft nou eenmaal minder vol haar en wil denk ik haar haar af en toe eens sparen dus niet met krullers en extensions in de weer.
Een staartje of knotje best leuk maar dan wel een met meer volume dan en dun frummelt je.
En ik kan me best voorstellen dat dagelijks de kapper een beetje overdreven is- dat is niet meer van deze tijd.
Echter even borstelen— dat moet lukken

Wat is dit toch een leuke jurk, door de lengte aan te passen is hij nog vele malen vaker te dragen. Over het kapsel is al genoeg gezegt……

leuke jurk! Camilla and her Queens staat er groot in , jammer dat onze Maxima niet uitgenodigd was vandaag bij Camilla, die had Rania, Koninign Mathilde en kroonprinses Mary op bezoek.

Rania had een superjurk aan!

Mooie jurk !!! Maar kapsel haalt het totaalplaatje -zoals zo dikwijls – naar beneden. Begrijp ook niet waarom daar niet meer aandacht voor is. Is toch snel gedaan.

Vind de jurk is de oorspronkelijke lengte beter in balans en minder ouwelijk, ze had beter een stukje het haar af kunnen knippen dan van deze jurk🤨.

Hahaha goed punt 😁

Mooie jurk. Leuk, de combinatie van verschillende stoffen.

Het is een leuke vrolijke jurk. Zelf vind ik hem zo te zien wel mooier in de oorspronkelijke uitvoering.

En ik vind het haar op de foto in mei 2019 prachtig zitten!

Kijk, zo zie ik onze koningin graag.

Mooie jurk! Ik vind hem iets langer wel eleganter. Word zo langzaamaan wel een beetje boos over dat piekerige haar. Dat is echt werkelijk nergens voor nodig. Onbegrijpelijk dat ze haar zo op pad laten gaan keer op keer.

Is zeker ook mogelijk. Maar in de beginjaren oogden haar haren ” gezonder en voller”.
Maxima moet zich absoluut geen beatrix kapsel aanmeten voor iedere dag. Een paardenstaart of knot zijn mi minder akelig om als toeschouwer naar te kijken en in ieder geval veel beter dan haar onbewerkte rondvliegende slierten. Beiden alternatieven geven haar hoofd ook een beter profiel. Ze kosten dan ook nog weinig inspanning.

Haar zo op pad laten gaan. Werkelijk, ik geloof niet, dat Maxima zich ook maar íets laat gezeggen.

Carolinamaria, je bent niet de enige hoor, veel mensen die ik spreek vinden haar verschijning erg slordig. Heb vaak de indruk dat ze er geen zin in heeft en de hairspray er op los laat en het wel goed vind. Ze draagt de hoogste titel van ons land en heeft zeer veel privileges, het verzorgd voor de dag komen is toch vanzelfsprekend zou ik zeggen.

Oordelen over (het haar) van een ander is wel heel makkelijk?

Richt u op wat u zelf kunt veranderen (u niet meer ergeren aan het haar van onze koningin), dit kost u beduidend minder energie aangezien onze koningin haar haar draagt zoals zij dit wil. Denk maar aan de woorden van onze koningin zelf; niet iedere dag hoeft een 10 te zijn (ook haar kapsel niet). 💕 xx

Helemaal eens Maartje. En daarnaast zo boring: de losse haren, de strakke kleding, de grote tenen, de omgehangen jas.

🧐

Tussen een 10 en een 2 zit nogal een verschil. Een kam erdoor is wel het mínste wat ze kan doen.

Tja, oordelen over de mening van anderen is ook makkelijk 😂 Natuurlijk, niet elke dag hoeft een tien te zijn. Maar het haar is nu een 6, een paardestaart een 7, en een knot alweer een 8. Dit hoeft allemaal geen uren te duren. Kusjes terug ❤️

Als u uit gelachen bent dan kunt u mijn reactie wellicht nogmaals lezen en zien dat er geen oordeel in staat (in tegenstelling tot u oordeel ik niet over anderen 😉).

Last edited 1 jaar geleden by MaartjeV

Goed zo!
Weg met dicteer midi

Dictaat

Mooie japon ja!! Dit is zoveel beter dan wat ze de afgelopen dagen liet zien qua kleding, dit past bij haar.

Hoera, wat een leuke outfit heeft ze voor vandaag gekozen. Dit is echt helemaal Máxima. Zo’n jurk doet zoveel meer voor haar dan de grijze of bruine ruitjes outfits. En super dat ze hier zo betrokken bij is!

Leuke jurk, maar ik zou voor donkere accessoires gekozen hebben. Zeker op deze grijze dag.

Prima dat ze zich ook hier voor inzet, great job Majesteit!