Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 nov 28 reacties

Een drukke dag voor Máxima

Koningin Máxima heeft een volle agenda vandaag. Vanmorgen was ze in Eindhoven aanwezig bij een bijeenkomst over financiële gezondheid van werknemers en momenteel is ze in de Utrechtse Ikea aanwezig bij de lancering van een banenplatform.

De bijeenkomst in Eindhoven werd georganiseerd door SchuldenlabNL, VDL en een aantal andere bedrijven. Werkgevers bespreken met elkaar wat zij op korte en lange termijn kunnen doen om de financiële gezondheid van hun werknemers te verbeteren. De actiebijeenkomst is een vervolg op de conferentie van 23 juni in Rotterdam waar in aanwezigheid van Koningin Máxima en minister Carola Schouten, Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen de eerste stap is gezet naar een Nationale Coalitie Financiële Gezondheid (NCFG). Meer dan veertig bedrijven hebben toen aangegeven een rol te willen spelen in de coalitie die zich richt op financiële gezondheid van werknemers. In de afgelopen periode hebben vijftien van deze bedrijven, waaronder VDL, gewerkt aan de invulling van de NCFG. Het is het voornemen om deze op 29 november officieel te lanceren en in de tussenliggende tijd nog meer bedrijven te laten aansluiten.

Foto: PPE

Krapte op arbeidsmarkt
Na de bijeenkomst in Eindhoven ging de koningin door naar Utrecht. Daar is ze momenteel nog steeds voor de lancering van het online banenplatform www.refugeework.nl. Het platform koppelt werkzoekenden met een vluchtachtergrond aan werkgevers. Initiatiefnemers zijn VluchtelingenWerk Nederland en Start Foundation in samenwerking met SparkOptimus. Minister Karien van Gennip, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, houdt een korte toespraak bij de lanceringsbijeenkomst.

Aanleiding voor het ontwikkelen van RefugeeWork is de uitdaging voor statushouders om deel te kunnen nemen aan het arbeidsproces, de komst van grote groepen vluchtelingen uit Oekraïne waarvan een deel ook op zoek is naar werk en de krapte op de arbeidsmarkt. Werkgevers en werkzoekenden vinden elkaar via het platform dat informatie biedt in elf talen. Naast het vacatureaanbod is er ook informatie te vinden over wettelijke regelingen voor werkgevers en onderwerpen als cultuurverschillen. Sinds de start van de pilotfase in juli hebben 1450 werkzoekenden en ruim 100 bedrijven zich ingeschreven. Gemeenten kunnen het platform gebruiken als ondersteuning bij het begeleiden van werkzoekenden met een vluchtachtergrond naar werk. 

Mode
Outfit: japon met overslag van fuchsia wol
Label: Natan
Outings: Amalia’s introductie bij de Raad van State (december 2021) en de ontvangst van Olympische sporters (februari 2022)

Foto: PPE

Outfit van Natan:

De outfit is nu drie keer gedragen, maar wel drie keer verschillend.

Foto’s: PPE

De oorhangers die Máxima draagt, gaan al heel wat jaren mee (sinds 2006). Ze zijn demontabel en kunnen ook nog verlengd worden. Vandaag draagt de koningin dus de vereenvoudigde versie.

De rode laarzen komen uit een eerdere collectie van Gianvito Rossi:

De tas is een ontwerp van het Nederlandse label Wandler.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
28 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtige tas, prachtige laarzen, rood staat maxima maar totaalbeeld wordt neergehaald door -sorry -het kapsel.
Hoed mi minder geschikt voor dit bezoek/ thema.

Is dit niet een coatdress? De jurk/coatdress is heel mooi en staat Maxima goed, zeker met de laarzen maar met die hoed erbij is het hilarisch. Alsof ze een toneelstukje opvoert. De gelegenheid is ook niet geschikt voor een hoed.

Heb de foto’s ook even bekeken, inderdaad associaties met de Gelaarsde Kat

Ik vind dit model van de hoed toch al niet mooi, en tevens vind ik dat Máxima van dit model hoed er teveel heeft, zowat in elke kleur, gaat vervelen op een moment.

Leuk, om dezelfde jurk in verschillende combinaties te zien.
Vandaag een stoere look, maar toch vrouwelijk.
Maxima ziet er stralend en actief uit.
De mevrouw schuin achter Maxima heeft ook loshangend haar, maar wel pittig vastgezet aan de achterkant. Staat gelijk verzorgder dan losse haren in de wind.
Dan nog het tasje: zó mooi, die flap aan de voorkant….!

Fantastische combi deze jurk met de bordeauxrode laarzen. Stoer maar vrouwelijk. Deze kleur staat haar geweldig goed. D

Dijsselbloem geeft hier iemand anders een hand, niet Máxima

Haha! Dijsselbloem toch geen klein mannetje… foto had beter gekund…maar leuk hem haar te ontvangen !

Wat een prachtig totaalbeeld. Ik vind alles kloppen!

ooooh wat een fantastische outfit. Leuk om hem nu semi casual te zien met de stoere laarzen. En die oorbellen…😍.Vind de sjieke variant ook mooi, maar leuk om te zien dat 1 outfit op verschillende manieren gedragen kan worden

Tijdens het bezoek aan Ikea vanmiddag droeg ze de bekende grote donkerrode hoed. Er staan diverse foto’s op Royals by Robin.

Stylish!
Minister van Gennep underdressed

YES! Ik hou zooooooo van dit soort laarzen bij zo’n outfit!

Ik geef mijn tip nog maar een keer: kijk eens op Vinted. Te koop en alle kleuren en maten, nieuw, bijna nieuw. De keuze is reuze.

Ga ik ook doen, Jens ! Dank voor de tip (had ik eerder niet gezien) !

Ik ook, Ella (en vele anderen !), ik ook !!! Rossi-laarzen zijn sowieso ongelooflijk chic (en duur) !!

Geweldig deze japon weer te zien, blijft een plaatje ook met de laarzen vandaag, hier word ik blij van😊😊

Wat een heerlijke outfit, mooi met de laarzen en de wapperende haren. De jurk is nu inderdaad iets minder formeel.

Prachtige outfit, ik vind zoals vandaag het mooist, de hoed en cape ben ik niet zo weg van, te groot/wijd. Mooie kleur om nu te combineren met bordeaux, top!

WauW. Wat een top outfit. Met de laarzen echt het allermooist, alhoewel ik de jurk met de cape ook heel leuk vind. En dan ook eindelijk weer eens deze mooie oorbellen. Dit zijn echte favorieten van mij die het verdienen veel vakere gedragen te worden.
Maar het allerleukste van vandaag dat Máxima zich zo bevlogen inzet voor deze onderwerpen!

Prachtig, zo mooi deze combinatie met laarzen en tasje in deze kleur.
Als ze nu haar haren in een knot had g3daan, was ze de hele dag tip top verzorgd geweest.
Met losse haren lukt je dat echt niet zo.n hele drukke dag ,

mooie combi met de laarzen

De poging van vandaag vind ik van de drie het meest geslaagd. De jurk heeft een niet zo formele uitstraling (heeft wat weg van een overhemdjurk) en combineert daardoor m.i. niet zo lekker met de grote hoed die ze droeg bij de Raad van State. Zo gecombineerd met de laarzen vind ik hem mooier. Het tasje is overbodig.

Zoals ze jurk vandaag draagt vind ik het mooiste. Komt ook door de laarsen. Het krijgt zo een wat sportievere look. Heel mooi.

Helemaal mee eens.
Die laarzen, wat zou ik die graag hebben.

Merel, kijk eens op Vinted. Daar vind je de mooiste exemplaren van dit merk. Even sorteren op hoge laarzen nadat je het merk hebt ingevoerd anders zit je dagen te scrollen.
Succes, laat je nog even weten of je geslaagd bent??

Ontzettend mooie outfit! Kleur mooi en goed model.