Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 01 dec 0 reacties

Koningin Máxima bij Uitblinkerslunch en opening Jheronimus Academy of Data Science

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 1 december de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in het voormalig klooster Mariënburg in 's-Hertogenbosch. Voorafgaand aan de opening is de koningin eerst nog aanwezig bij een Uitblinkerslunch. 

Data science richt zich op het onderzoeken van en betekenis geven aan grote hoeveelheden gegevens, 'big data'. Veel datasets zijn zodanig groot geworden, dat organisaties en ondernemingen deze zelf niet kunnen analyseren en hiervoor de wetenschappelijke expertise van universiteiten inschakelen. De resultaten van data science kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het het maken van beleid en de ontwikkeling van innovaties voor het bedrijfsleven en de samenleving. In de academie werken de Technische Universiteit Eindhoven en de Tilburg University samen met het internationale bedrijfsleven in de regio Brabant en daarbuiten. Door deze samenwerking kunnen de 'big data' vanuit verschillende wetenschappelijk disciplines worden benaderd (juridisch, economisch, technologisch en sociaal). De provincie Noord-Brabant en de gemeente 's-Hertogenbosch maken ook deel uit van het samenwerkingsverband van JADS.

Koningin Máxima woont eerst het openingsprogramma bij in de Mariakapel en krijgt aansluitend een rondleiding door het gebouw. Daar praat zij met studenten en wetenschappers over de activiteiten van de academie. Als afsluiting verricht zij de opening van de academie.

Outfit 1: Koningin Máxima draagt tijdens de Uitblinkerslunch een rode japon van modehuis Natan en eveneens rode schoenen van het Belgische modehuis. Koning Willem-Alexander draagt een matchende das. Mooi. Rood is dé modekleur voor mannen dit seizoen. Kijk ons eens een hippe koning hebben 😉 

Outfit 2: Tijdens de opening droeg Máxima dezelfde japon als eerder die dag bij de Uitblinkerslunch. Bij een opening hoort natuurlijk een hoed, dus droeg Máxima een vilten flaphoed in de kleur van haar jurk. 

© Rijksvoorlichtingsdienst, foto: Jeroen van der Meyde.

Máxima met de japon in Washington:

In Rusland:

In Haarlem:

Jubileumsymposium Blijf van mijn Lijf. 

Máxima met de japon bij 'China in Nederland', 2015. 

Lezing Koning Willem 1 Prijs:

Afbeeldingsresultaat voor koning willem 1 prijs site:www.modekoninginmaxima.nl

Ontwerp van Natan:

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments