Avatar foto Door Moderator Petra
Máxima 22 sep 42 reacties

Koningin Máxima bezoekt New York voor UNSGSA

Koningin Máxima brengt momenteel een flitsbezoek aan New York, in haar hoedanigheid als speciaal gezant van de VN.

De Koningin bezoekt van dinsdagavond 20 tot en met woensdag 21 september New York ter gelegenheid van de 77e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). Koningin Máxima is speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Koningin Máxima is voornemens om woensdag 21 september het jaarverslag van haar VN-werkzaamheden aan te bieden aan secretaris-generaal António Guterres. Het thema van het jaarverslag is “Equitable, Inclusive and Sustainable Growth”. Goede toegang tot en veilig en betaalbaar gebruik van digitale financiële diensten zijn een belangrijke basis voor economische ontwikkeling. Volgens het meest recente onderzoek van de Wereldbank Groep heeft 76% van de volwassenen wereldwijd nu een bankrekening. In 2011 was dit nog 51% (Global Findex 2021). Sparen, verzekeren en toegang tot betaalbare leningen zijn de volgende stap. Er is extra aandacht voor achtergestelde groepen zoals vrouwen en kleine (boeren)bedrijven. In het jaarverslag wordt onder meer ingegaan op het belang van een inclusieve digitale economie, financiële gezondheid, consumentenbescherming, eenduidige dataverzameling en de rol van financiële inclusie in het economisch herstel na de coronapandemie.

Ook zijn er ontmoetingen voorzien met regeringsvertegenwoordigers van landen die actief zijn met financiële inclusie. Koningin Máxima is één van de hoofdsprekers bij de opening van het VN-evenement “The Future of Digital Cooperation: Building resilience through safe, trusted and inclusive digital public infrastructure”. Bij de “5th Annual Leaders on Purpose CEO Summit” gaat Koningin Máxima in gesprek met de CEO van Paypal, Dan Schulman. Hier ligt de focus op hoe financiële inclusie kan bijdragen aan economische groei en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Tot slot heeft Koningin Máxima een overleg met de leden van de ‘Reference Group’ waar zij sinds 2009 mee samenwerkt. Deze adviesgroep bestaat uit elf internationale organisaties met specifieke kennis op het gebied van financiële inclusie, waaronder de Bill & Melinda Gates Foundation, het IMF en de Wereldbank.

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als UNSGSA in om financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine- en middelgrote bedrijven, toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het Global Platform for Financial Inclusion (GPFI) van de G20.

De Koningin draagt een rood broekpak met bijpassende blouse van de Deens Nederlandse ontwerper Claes Iversen, uit de prêt-a-porter lijn van 2017.

Koningin Máxima sprak ook een video in voor het 2022 Global Fintech Fest op 20 september in Mumbai, India in haar hoedanigheid als speciaal gezant voor de VN. Koningin Máxima benadrukt hoe de wereld een lange weg heeft afgelegd sinds mobiele telefoons voor het eerst werden gebruikt voor bankzaken. Máxima draagt een groen/witte top met print van Natan. De top droeg ze eerder in Dubai.

screenshot video ©UNSGSA
Koningin Máxima met de outfit in Dubai (2021). Foto ©PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
42 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ze heeft er ook nog weer n CNN interview gegeven
https://youtu.be/rSeWwErpeMw

Gisteren veel discussie over het bliksembezoek van Maxima, die een lijndienstvlucht gebruikt, de premier kan er ook wat van, en gebruikt zelfs het regeringstoestel! 23/9 NY 14u40 lokale tijd aangekomen, ZELFDE DAG 21u30 lokale tijd vertrek terug! https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiqzIj3iKz6AhWa1jgGHe0ACggQFnoECAMQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.radarbox.com%2Fdata%2Fregistration%2FPH-GOV&usg=AOvVaw1t_ME2iMCb4DNVOEsrrph7
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiqzIj3iKz6AhWa1jgGHe0ACggQFnoECAoQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.flightradar24.com%2Fdata%2Faircraft%2FPH-GOV&usg=AOvVaw0L3ygvZW8VEd4HPt2A5Ngp
Wat heet het goede voorbeeld geven? Lijndienstvlucht, die toch wel vertrekt, lijkt me voordeliger dan het regeringsvliegtuig, als prive-jet wel?

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Heeft dezelfde uitstoot!

kleine toevoeging, premier was vorige week ook al met t regeringstoestel naar Paramaribo, is, in tegenstelling tot Hare Majesteit zeker niet gesteld op lijndienstvluchten! Ok, Maxima had t regeringstoestel ook naar Californie & Texas tot haar beschikking, maar denk dat dat al zo gepland was omdat ze samen zouden gaan!

Een van mijn avorieten het ‘Iversen’ pak. De kleur staat haar goed en het pak heeft de perfecte belijning. Dat ze hieronder dezelfde blouse draagt stoort me niet, wel jammer van de kleur schoenen, ik mis de rode. Ik vind nude kleur vreselijk. De groene blouse prima voor dit doel. Mooie match met de achtergrond cq omgeving.

Haar kleding is goed gekozen en het haar zit netjes (althans, niet op de video), maar net als velen hier vind ik het belachelijk dat ze voor een paar uur op en neer vliegt. De echte vervuilers qua vliegen zijn volgens mij niet de vakantiegangers die 1x per jaar naar Rhodos gaan, maar de zakenlui die voor elk wissewasje het vliegtuig pakken. Maxima zou best wat kunnen minderen om het goede voorbeeld te geven.
Chapeau voor het Belgisch koningspaar dat ze simpelweg met de trein naar London zijn gegaan.

Mooie, zakelijke outfit in dit warmrode pak.
Groen/witte top staat fris voor deze videoboodschap en matcht goed met de achtergrondkleuren van de ruimte waarin Maxima staat/zit.

Dit pak is echt fantastisch, de blouse ook erbij maar zou het leuker hebben gevonden als ze eens een andere blouse hierbij zou dragen. Een spannende combinatie met bijv paars of gewoon stijlvol wit/creme

Helemaal mee eens.

Ik ben ook fan van dit broekpak. En met haar haar nu anders, toont t weer (wat) anders.
En weer veel afspraken op 1 dag.
Ik wens haar even rust toe maar t volgende staatsbezoek staat al voor de deur.

Leuk weer dat geweldige rode broekpak te zien. Wat een mooi ontwerp is da5 toch. Het groene pak is leuk, maar daar ben ik iets minder enthousiast over.

ik blijf dit een heel mooi pak vinden. Staat haar ook goed (rood😉). De groen witte top vind ik mooi, liever niet met zelfde broek.

Claes mocht ook weer mee, mooi pak, tijdloos staat haar goed, wel graag het jasje aantrekken voor de foto, maar dat zijn we van Maxima gewend. Vind het heel erg dat ze even op en neer naar NY is gevlogen, een paar uur daarvoor zit ze nog naast de Koning die spreekt over duurzaamheid en dat het anders moet. Zoom is perfect voor dit soort korte meetings. Het vliegbudget voor de Oranjes is voor komend jaar wederom verhoogd, mag van mij hoor, maar in deze tijd waar de overheid overal bijspringt om mensen te helpen kan ik dit flitsbezoek niet rijmen.

Of hoe moeilijk het is om consequent te zijn !!!! Ik ben er ook van overtuigd dat een consequente houding de populariteit ten goede komt.
Maar , Ook voor de staatsbegrafenis in london werd het regeringsvliegtuig ingezet . Het belgisch koningspaar is met de eurostar gegaan.

Ja, maar het Belgisch Koningspaar zal niet volgende dag zoiets als Prinsjesdag gehad hebben, had wat meer tijd, Koningspaar en Prinses Beatrix waren maandagavond rond 20u terug, dinsdagochtend dan bovenstaande speech voor Fintech in Mumbai, Zoom is volgens mij Live, vervolgens Prinsjesdag en door naar NY, ze gebruikt een Business Class die toch wel vertrekt, of ze nou mee gaat of niet! https://www.instagram.com/p/CiyIwszrliZ/

Het Belgische koningspaar heeft ook niet te maken met dreigingen vanuit criminele hoek. Ik denk dat dit hier ook wel mee te maken heeft. De beveiliging is zichtbaar en onzichtbaar opgeschroefd rondom de Oranjes.

Lees zonet op nos journaal dat de dreiging ook werd geuit tav een belgische minister.

Hoe weet je dat het Belgische koningspaar ( los van de discussie hierboven) niet te maken heeft met bedreigingen vanuit de/een criminele hoek? Josine, waar baseer je dit op?

Ja, dat zal ook best een reden zijn, al zijn de bedreigingen natuurlijk te treurig voor woorden, Brussel is bovendien ook een van de belangrijkste opstapplaatsen van Eurostar naar Londen, in NL zijn er alleen maar Amsterdam of Rotterdam CS waarvandaan die, paar keer per dag rijdt! Dat zal t voor t Belgisch Koningspaar ook wel makkelijker maken de trein te nemen!

Dit gaat niet van het vliegbudget van de Koninklijke familie… Ze is daar in haar capaciteit als UNSGA. Op dit niveau, en om aandacht te kunnen vragen voor de issues waar ze voor werkt, is het echt wel van belang voor er persoonlijk te zijn. Ze heeft ook voor het eerste in twee jaar (?) weer persoonlijk met haar reference Group om de tafel kunnen zitten. Wel inderdaad jammer dat ze er niet nog een dagje aangeplakt heeft.

Beste Ellen, ik weet heel goed wat haar werkzaamheden inhouden, dat hoeft mij niet duidelijk te maken. Maar ik neem toch aan dat u de troonrede ook heeft beluisterd?

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Zoom is leuk als je elkaar al heel goed kent want je mist echt heel veel tenopzichte van fysiek contact.
Je mist grote delen van de bodylanguage en dat merk je in fenomen beslissingen. Ook de interactie in een groep is heel anders.
Ook bij andere grote bedrijven wordt er weer meer zakelijk gereisd omdat het fysieke contact aspect gemist wordt.

Ik vind het rode Claes Iversen broekpak super!! Een van haar beste zakelijke, maar toch vrouwelijke pakken. Alleen weer jammer dat ze dit al eerder gedragen heeft bij een VN bijeenkomst in haar rol als UNSGA. Waarom dit niet wat beter variëren?
De olijfgroene print-top ziet er prima uit, maar ik hoop van harte dat ze dit deze keer niet met dezelfde broek draagt…

Nu krijg ik toch bepaalde beelden in mijn hoofd🤣🤣🤣

Gelukkig is het een geintje Petra want ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is om tijdens online overleggen, coachgesprekken of trainingen goed gekleed en verzorgd te zijn, zelfs geen sloffen aan! Ik heb één keer een joggingbroek gedragen, nooit meer daarna! Heeft echt invloed op de boodschap die je wil overbrengen en de professionaliteit en kwaliteit die je hoopt uit te stralen.

  • De opname van de koningin is qua outfit/beeld mooi! Ik kan het niet goed zien, oorsieraden??
  • De klassiek ogende aardbol – vast 😉 – op de achtergrond -> goed over nagedacht: ‘Hello world’!
Last edited 1 jaar geleden by PK020

Waarom variëren? Het is duurzamer om dit pak nog veel vaker te dragen. Door het steeds te herdragen leidt het ook niet af van de boodschap die je over probeert te brengen.
Zie het als een vorm van bedrijfskleding als UNGSA

Zo zie ik het ook Marja, een soort van “uniform”. Gelukkig staat dit “uniform” bovenaan in mijn lijstje ‘broekpakken van de koningin, ik kan hier geen genoeg van krijgen. Qua schoeisel wist ik het even niet – iets lichts toch? – maar dat kan ik niet spotten in dit blog.

Hierro zichtbaar, ‘niet meer doen dit schoeisel wat betreft kleur majesteit’; met dank aan PJ Hoogeveen, gisteren: https://www.instagram.com/p/CiyHZsBs6gZ/

Last edited 1 jaar geleden by PK020

De nude pumps vielen me direct op 🙂 waar zijn de rode gebleven? Met je eens PK020, niet meer doen. Is dit tegenwoordig mode of zo?

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Toespraak is vanuit Huis ten Bosch, daar begon Prinsjesdag dus mee voor Hare Majesteit! Even op en neer naar New York, alsof t om de hoek is, ze is inmiddels alweer terug thuis!

Kan ook al eerder opgenomen zijn!

Inderdaad, zoom, teams, mogelijkheden genoeg

En dat in deze tijd met alle zorgen om het milieu, vind ik dit onbegrijpelijk!
Zoveel mogelijkheden om er online bij te kunnen zijn , was daar nu geen oplossing voor te vinden, ? of bezoeken evt. te combineren ?
Maar wie ben ik ?

Máxima is pleitbezorger en het idee dat iedereen graag met haar om tafel wil is iets dat in Nederland leeft, maar niet op het wereldtoneel. In de VS weten veel mensen nieteens wie ze is. Dus naast het overhandigen van het rapport en het vergaderen met haar team, zal ze vooral haakjes uitgooien en in contact proberen te komen met wie ertoe doet.
En ja, al dat gevlieg privé vind ik ook niet oké, maar in dit geval begrijp ik het helemaal.

Mooi het rode broekpak, komt krachtig over en door de blouse met de kwastjes ziet het er niet al te stijf uit. Ook de groene blouse van Natan vind ik erg leuk. Ben benieuwd(net als oranjefan) wat voor pantalon ze hierbij gekozen heeft.

En dat werk is hier bij mij in Indonesie goed zichtbaar, bijvoorbeeld met Go-Jek, afgeleid van Ojek, wat motorfietstaxi’s zijn, voorheen stonden die te posten langs de kant van de weg wachtend op klandizie werkt nu met app, die ook gebruikt wordt voor betaal, koerierdiensten, eten bestellen bezorgen, noem maar op! Maxima heeft Go-Jek bij diverse internationale bijeenkomsten, oa op de G20 top vorig jaar in Rome aangehaald, en o wat zijn ze daar hier trots op! Evenzo ikzelf op onze Koningin!
https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2018/02/13/09/492910EE00000578-5384977-image-m-5_1518514291588.jpg
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fvoi.id%2Fen%2Feconomy%2F99503%2Fojol-indonesia-praised-by-queen-maxima-of-the-netherlands-for-helping-smes-grow&psig=AOvVaw3RJDhbXT0bN0vaw7pixDqC&ust=1663935357113000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwiP4rGwsKj6AhX30nMBHdzgBIMQr4kDegQIARA3
https://youtu.be/g1-jfme7ZzA

Ja prachtig en betekenisvol, maar toch al een aantal jaren geleden deze foto?

ja, tuurlijk al paar jaar geleden, maar Go-Jek is en blijft, breidt diensten steeds verder uit, met Grab, die er naast vervoer nu ook allerlei andere diensten bij aanbiedt, is er zelfs een App bijgekomen! Indonesie is dit jaar voorzitter van de G20, in November de jaarlijkse G20 top hier op Bali, daar zal Maxima vast ook wel bij zijn!

Zeker geweldig om te horen hoe het in de praktijk zijn uitwerking heeft waar Maxima zich zo voor inzet, top!
Bedankt voor het doorgeven, PJ Hoogeveen.

Ik vind het rode broekpak erg mooi en zakelijk. Door de kwastjes aan de blouse wordt het weer niet te stijfjes, heel leuk. Ook haar oorbellen lijken op kwastjes en passen er dus goed bij. Ik ben benieuwd wat voor broek ze aanhad bij die groen-witte top, een effen donkergroene broek zou ik leuk vinden, minder druk bij elkaar dan in Dubai. Haar kapsel zit beide keren heel netjes.