Avatar foto Door Josine Droogendijk

Koningin Mathilde in het geel bij Nationale Feestdag, Elisabeth in het rood

Op 21 juli vieren de Belgen hun Nationale Feestdag. Dit jaar was het koninklijk gezin voltallig paraat. Hier lees je meer over de mode.

Laten we bij koningin Mathilde beginnen. Die droeg vandaag een gele japon met draperie van haar linker schouder naar haar rechter mouw. Volgens Jelka van de zusterblog ModekoninginMathilde komt de creatie uit de koker van Natan. De hoed is een ontwerp van Delvigne.

Foto: PPE

Prinses Elisabeth ging gekleed in een rode jurk van Victoria Victoria Beckham. Nu lijkt het misschien alsof ik een typefout heb gemaakt, maar dat is niet zo. Victoria Victoria Beckham is de goedkopere kledinglijn van de Britse zangeres, ontwerpster en voetbalvrouw in één. (Bron: ModekoninginMathilde). Let ook even op de das van haar broer; keurig afgestemd hoor!

Foto: PPE

Eléonore, de jongste van de dames, droeg een jurk van Meer Couture, haar broer een das die qua kleur prachtig is afgestemd.

Foto: PPE
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
21 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtige jurken inderdaad ! En wat een zwierige hoed draagt de mooie Mathilde (niet te vergeten : goede vriendin van Máxima !) !

Of mss gewoon toeval dat deze hoed erg op een aantal hoeden van maxima lijkt : de hoed is nl van dezelfde belgische ontwerpster fabienne delvigne !! Het natan effect, maar voor de hoeden !!

Zag zonet een bericht op smartphone : koningin mathilde draagt 4 outfits nav nat feestdag allemaal met een belgisch tintje nl dries van noten, natan en fabienne delvigne, odile jacobs en diane von furstenberg ( bekgisch amerikaanse). Een betere promotor kan belgie zich niet indenken !!!

Daar ben ik het dan weer helemaal mee eens! Ik vind dat Máxima ook minimaal 60% Nederlandse designers zou moeten dragen.

Wat een mooie outfits. Die hoed van Mathilde is echt geweldig!

Het is heel verzorgd maar het ook net niet.
De kleur van de japon van Mathilde is prachtig maar iets aan het model klopt niet waardoor het nu net lijkt of ze een sweater met 1 mouw aan heeft. Wel ontbreken de klassieke zware stof en Natan-plooien.

De kleur rood is te hard voor Elisabeth maar het ontwerp erg leuk, ook mooi met de hoed/haarband en ook de andere accessoires erbij maken het een leuk plaatje.

De jurk van Eleonore is eenvoudig en passend bij haar leeftijd alleen de onderste zoom is zo lelijk, het trekt. Ook zou ik haar als moeder zijnde een andere bh geadviseerd hebben.

De mannen zijn mooi subtiel afgestemd met hun dame. Basic en keurig, mag wat mij betreft wat flamboyanter maar daar was dit ook niet de gelegenheid voor.

Last edited 1 jaar geleden by Marja

Mooi op elkaar afgestemd, in de zin dat ze allemaal monochroom dragen. Dat zorgt voor een rustiger geheel, ook al hebben ze allemaal andere kleuren aan.
De jurk van de kroonprinses vind ik erg leuk, zo ook de haarband, alleen is de lengte niet goed. Echt te lang – maakt haar lijzig. De jurk van de jongste prinses is netjes, zelf had ik voor een rechte zoom gezorgd.

Mooi plaatje. En ik ben geloof ik de enige maar ik vind dit rood bij Elizabeth niet heel geweldig. Te oranjig rood. Ze wordt er bleek van. Ik denk dat ze beter voor een iets koelere tint rood kan gaan.Wel een hele leuke jurk. En ze heeft een koninklijke uitstraling!

.

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Nu weet ik waarom ik de vinger maar niet kon leggen op de jurk van de Belgische kroonprinses; deze kleur rood is geen match met Elizabeth, dank Leene! Of deze veelbelovend lijkende jonge dame tegenwoordig een ‘koninklijke uitstraling’ heeft? Daarover verschil ik – nu nog wel – van mening met je, en naar het lijkt ook met veel van de social media, tsja… Ze komt m.i. regelmatig vrij/te bleek over in al haar outfits die soms prachtig zijn zoals de blauwe “Kate jurk”. (Kate, lees je mee? 😉

https://www.modekoninginmaxima.nl/prinses-elisabeth-18-jaar-nieuwe-fotos-en-festiviteiten/

Een bezoek aan een kleurenconsulent is misschien een idee /slash/ mooi kado voor Elizabeth? Ik heb net even gegoogeld en onderzoek gedaan als regelmatige MKM-bezoeker ;-), en wat mij dan wel bekoort uit de kledingkast van deze kroonprinses: Juni 2022/Leuven: jasje&broek van Armani inclusief oorjuwelen en tas *** 2021/Laken: Parisienne-look *** en wonderlijk genoeg gezien mijn “bleke opmerking” de Natan uit 2019 ~> Super!

https://www.hln.be/nina/prinses-elisabeth-is-de-kate-middleton-van-belgie-dit-zijn-haar-10-meest-iconische-modekeuzes~aefd2889/

En verder: Koningin Mathilde ~> Prachtige gele jurk – complimenten! – maar een hoofddeksel dat snel uit de kast getrokken lijkt, inclusief een bloemachtige corsage die nog ergens in een laatje lag te wachten voor een geschikt moment. De koning laat ik voor wat het is, maar de twee jonge heren prinsen zijn het die hier shinnen ~> Complimenten mannen!
WAAROM zo veel en vaak beige/nude kleurend schoeisel? ~> Arghhh, vaak zo lelijk, google maar eens op Mathilde en Elizabeth, brrrr.

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Goed opgemerkt. Nu ik er nog eens naar kijk denk ik inderdaad dat een andere roodteint beter bij haar huid zou passen. Evengoed blijft het een mooie moderne en toch verzorgde keuze qua jurk.

Heel mooi, goed gekleed gezin. Het valt me op dat de dames alledrie beige schoenen dragen.

Totaalplaatje is indrukwekkend mooi! Afgezien van een kettinkje voor Eléonore heb ik er niets aan toe te voegen. Gewoon even stil van genieten!

Vive la Belgique! Een mooi plaatje van het koninklijk gezin. Integer, maar stijlvol.
Mathilde: mooie japon, geweldige hoed, leuke broche met bijpassende oorbellen.
Elisabeth: prachtige jurk, rood staat haar geweldig, bijzondere oorhangers.
Eleonore: simpel model jurk, mooie kleur blauw. Ik mis hier wel een sieraad, oorhangers of armband.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Wat mooi zijn ze allemaal en goed afgestemd. Elisabeth springt eruit voor mij. Wat een leuke meid en die rode jurk staat haar fantastisch.

De jurk van de koningin is in combinatie met het pak van de koning een knipoog naar de kleuren van oekraine. Mooi gebaar. Het model van de jurk in combinatie met de hoed. gaat haar goed . Mathilde kiest zowel gisteren als vandaag voor belgische mode. Een opsteker voor belgisch talent.
Ook prinses delphine koos met haar rood ensemble met vredesduif voor een jonge belgische ontwerper.
En ook de jongste van het gezin komt ook goed voor de dag in een eveneens belgisch merk.
Elisabeth gaat de internationale tour op in een mi effenaf krachtige en jeugdige jurk. De bandeau versterkt dit imago nog.

Mooie gekleedde familie.
Jurk Mathilde goed gekozen! Gelukkig lengte weer normaal.
Dochters ook mooi maar had voor kortere lengtes gekozen. Wow zonen, zeer verzorgd!

Ze zien er allemaal geweldig uit! Wat een mooi gezin. De japon van Mathilde staat haar heel mooi, Elisabeth ziet er fantastisch uit in vlammend rood en ook het blauwe jurkje van Eléonore is eenvoudig maar wel mooi!! En laten we de heren niet vergeten, heel mooi in het pak!

Hoewel de jongens er verzorgd uit zien, vind ik dat ze op deze leeftijd een veel getailleerder pak zouden mogen dragen. Dat kan veel hipper toch? Ze kunnen nog jaaaaaaaren in zulke klassieke pakken. Een strak jasje met een smallere broek en een smallere das, dat zou ik graag zien.

Last edited 1 jaar geleden by Suus

Daar heb je een punt Suus maar het zijn wel de twee jonge prinsen die m.i. ‘shinen’!

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Prachtig de rode jurk: gekleed en jong tegelijk. Mathilde vind ik persoonlijk erg ouwelijk zo, hoewel het een verzorgd plaatje is. De lichtblauwe jurk vind ik voor deze leeftijd ook te ouwelijk. Het is wel mooi op elkaar afgestemd en het zijn prachtige mensen.