Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 22 mei 0 reacties

Koning en koningin bezoeken Duitsland – dag 3

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken van maandag 20 tot en met woensdag 22 mei 2019 de Duitse deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg. Zij worden bij het bezoek vergezeld door ministers Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij leiden achtereenvolgens missies gericht op scheepsbouwindustrie en de creatieve industrie. Minister Ank Bijleveld van Defensie is aanwezig bij een bijeenkomst over de Duits-Nederlandse samenwerking bij internationale missies.

Het Koninklijk Paar brengt jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht is voor de economische betrekkingen. In beide deelstaten zijn landbouw, toerisme en cultuur belangrijke economische sectoren en een waardevolle factor in de vitaliteit en toekomst van landelijke gebieden. In de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren zijn ongeveer 300 bedrijven actief in de maritieme industrie. Ook op het gebied van kustbescherming liggen kansen om samen te werken. In Brandenburg zet de creatieve industrie met innovatieve technologieën in op de toekomst van deze sector in de deelstaat.

Woensdagmorgen 22 mei wordt het Koninklijk Paar ontvangen door minister-president Dietmar Woidke bij de Staatskanselarij van Brandenburg.Vervolgens bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het Wissenschaftspark Albert Einstein, waar zij in de historische ‘Groβer Refraktor’ uit 1899 kennismaken met het Duitse GeoForschungsinisititut (GFZ), het Potsdam Institut für Klimafolgenforschung (PIK) en Nederlandse kennisinstellingen en bedrijven die onderzoek verrichten op het gebied van energietransitie. Er wordt onder meer gesproken over geothermie, ondergrondse energieopslag en de ecologische, economische en sociale gevolgen van klimaatverandering. Door de Vrije Universiteit en het Potsdam Institut für Klimafolgenforschung wordt een intentieverklaring ondertekend voor verdere versterking van wetenschappelijke samenwerking.

Aansluitend vindt een bezoek plaats aan de Media Tech Hub Potsdam op het terrein van Studio Babelsberg in Potsdam. Hier bevindt zich een netwerk van bedrijven, instellingen en start-ups gericht op mediatechnologie, virtual reality en digitale technieken. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima krijgen een korte rondleiding op het terrein van studio Babelsberg en ontmoeten de deelnemers aan de missie gericht op de creatieve industrie. Zij krijgen een presentatie over de geschiedenis van de studio’s en ontwikkelingen op het gebied van mediatechnologie en bekijken de Volucapstudio waarin 3D filmopnamen worden gemaakt.

Schloss Sanssouci
Het programma in Brandenbrug eindigt op woensdagmiddag 22 mei in Schloss Sanssouci in Potsdam, onderdeel van Unesco Werelderfgoed, waar door de minister-president een lunch wordt aangeboden aan het Koninklijk Paar. Tijdens de lunch houden Koning Willem-Alexander en de minister-president een toespraak.

Mode 
Outfit: Japon met grote klokmouwen van effet crepon.
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan
Eerder gedragen: Uitreiking Militaire Willemsorde, augustus 2018. 

 


———————————————–

Outfit van Natan: 

Máxima tijdens de uitreiking van de Militaire Willemsorde in augustus 2018: Foto: PPE/Nieboer 

Close-up van de stof:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments