Avatar foto Door Moderator Petra
Máxima 01 dec 29 reacties

Knipknap zegt de schaar: royals met een kortere coupe

Ze had altijd prachtig lange lokken, maar blijkbaar vond Elisabeth van België het tijd voor een kortere coupe. Daarmee is ze geen uitzondering, want er zijn wel meer royals te porren voor een (kleine) metamorfose.

Prinses Elisabeth najaar 2022

Haar kapsel voor de knipbeurt:

Foto ©PPE/Nieboer

Koningin Máxima koos tijdens de zwangerschap van Alexia voor een kortere coupe met laagjes.

Foto ©PPE

Kort na de troonsafstand van haar man verscheen koningin Paola met een nieuw kapsel op de loper. Zowel qua lengte als kleur was er sprake van een update.

Foto ©PPE/Nieboer

Before:

Foto ©PPE/Nieboer

De prinses van Wales (Catherine) had in september 2015 nog volledig lange lokken, maar verscheen in oktober van dat jaar ineens met een pony.

Prinses Charlene is misschien wel het vaakst van kapsel gewisseld. Zelf zei ze daarover (in People Magazine): “Het was mijn beslissing. Zeker, ik ben vast één van de leden van koninklijke families die het meest van kapsel is gewisseld. Maar ik zal er mee doorgaan. Het is mijn keuze. Dit kapsel heb ik al heel lang gewild.”

En… ik ben er zeker van dat ik niet alle kapsels van prinses Charlene heb laten zien. Plaats er gerust meer in de reacties (via een link).

En dan koningin Letizia! Haar hebben we ook al verschillende keren met een ander kapsel gezien. Meestal heeft ze het wat langer, maar af en toe laat het korter knippen. Wisten jullie dat ze zelfs een tijdje korte krullen heeft gehad? En in 2012 verscheen ze met laagjes.

Welk kapsel vinden jullie het mooiste staan? Het kapsel van na of voor de knipbeurt?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
29 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Charlene staat een bril ook goed zeg. Maxima met bril, vooral haar Tom Ford, staat haar ook zo goed. Echter, we zien onze royal ladies weinig in t openbaar met een bril op. Ik vind dat raar, wat is er mis met een leuke hippe bril?

Weet iemand waarom?

Ok, bedankt Petra voor je aanvulling. En idd prinses Mary staat een bril ook heel leuk.

Ik had onlangs een tv-opname van Blauw Bloed en daarvoor gebruikte de visagiste een wave-krultang. Het leek net alsof ze m’n haar gepermanent had. Iedere keer als ik langs een spiegel liep, moest ik even checken of ik het wel was haha. Vond dat gevoel zo leuk dat ik nu ook zo’n krultang overweeg en het beter begrijp als mensen het leuk vinden om te variëren.

Josine, je haar

Grappig, gisteravond las ik jouw reactie en vanochtend BB gekeken en wat een verrassing. Daar zag ik Josine in beeld met gewaved haar. Staat je goed hoor!

De meest geslaagde metamorfose qua kapsel is die van koningin Paola. De andere kapsels grappig, leuk, soms wat minder mooi.
Maar wat geeft t het, een mens is zoveel meer dan een kapsel.

Toen Máxima haar haar afknipte was dat wellicht omdat ze door de hormonen een flinke los vallende bos haar had gekregen. Dan staat zo’n kapsel leuk en ideaal om te proberen. Maar ooit droeg ze -geloof bij die stropdassenjurk- haar haar naar binnen geslagen en toen was wel duidelijk te zien dat een Bob coupe niet zo leuk staat- to put it mildly.
Laurentien daarentegen… haar zou het prachtig staan! Donkerder haar in een rechte Bob- Cecile Narnix als voorbeeld met vrijwel
eenzelfde soort profiel

Paola, leuk met dit frisse haar en staat haar goed!
In mijn ogen zijn er maar een paar publiek bekende vrouwen bij wie echt kort haar mooi staat. Annette Benning en Ines de la fressange, Mia Farrow en Audrey Hepburn en dan hebben we het wel gehad…

De laagjes coupe van Laetitia is niet echt een succes geloof ik. De andere coupes wel!
Elisabeth met lang haar graag!
En charlene was een prachtige bruid en nu hoop ik dat ze ooit weer geluk kan voelen. Ik krijg bij de aanblik van haar Britney Spears flashbacks – van eenzaamheid niet weten wat te doen. Vreselijk zielig

En ja dit zijn aannames…

Ik moet wel een beetje lachen om dit onderwerp. Het laat maar weer zien dat dit een blog is waar men kan reageren op mode en (jawel…) de kapsels van de royals. Dat maakt het ook leuk toch? om ieders mening te lezen.
Prinses Elisabeth mag van mij haar haren weer langer laten groeien, hoewel het iets kortere kapsel haar ook leuk staat.
Maxima: prachtige kortere coupe. Wat waren zij en WA daar nog jong om te zien. Mag ik er ook aan toevoegen dat ik WA zonder baard veel beter vind staan? Een baard maakt sowieso 10jr ouder, ik ben er geen fan van, maar ben een uitzondering denk ik, als ik zo eens om me heen kijk…😀.
Koningin Paola: ik schrok destijds best wel van deze abrupte verandering. De warmere kleur stond haar zo mooi dat het witte ineens erg hard leek.
Catherine staat alles met haar prachtige haar, maar de pony vond ik zelf iets minder.
Charlene: wat een zachte uitstraling had ze met het langere haar! Verder zeg ik maar niets…
Letizia: prachtig lang haar, maar het korte krullenkapsel stond haar ook heel goed.

Beetje spannend, dit blog, na de afgelopen dagen 😉
Leuk, om al die kapsels te zien. Gekruld haar in kortere of langere variant toont altijd mooi en oogt vaak vriendelijk in het gezicht. Geeft een zachtere uitstraling.
Bij wat langer haar zijn meer variatie mogelijkheden. Heel handig onder een hoed en tiara, maar ook leuk om te wisselen van kapsel.
En eigenlijk doet Maxima dit ook, al dan niet met gebruik van hulpmiddelen, waardoor ze regelmatig voor de dag komt met een variant op haar eigen haardracht. Los sluik vallend, staart, knotje, gekrulde losse haren, naar achter gekamd, scheiding opzij, zijwaartse knot en de wat meer ingewikkelde kapsels bij gala gelegenheden.
Haar collega royals hebben het alleen wat makkelijker als ze dikker haar hebben met wat slag erin. Daarom waardeer ik het bijzonder als Maxima extra aandacht besteedt aan haar kapsel om zo gevarieerd mogelijk in het openbaar te verschijnen, net zoals ze dit doet met haar kleding. Want wat is het fijn om trots op onze koningin te zijn, van wie we houden.
En inderdaad: niet elke dag hoeft een 10 te zijn hoor. Logisch dat wij op deze website allemaal verschillende smaken hebben, en hoe leuk dit van elkaar te lezen en vergelijken! Ik hoop dat het mij niet kwalijk genomen wordt dit, na alles wat er al over geschreven is, met jullie te delen en vind het, net zoals Josine vraagt, heel fijn om met respect voor elkaar van gedachten te wisselen. Ik doe nog niet zo lang mee, maar wel met heel veel genoegen.

Lieske, ik denk er precies hetzelfde over!! Zoveel mensen, zoveel meningen! Fijn ook dat de meesten hier elkaar in hun waarde laten en proberen andere meningen te respecteren, zonder waardeoordelen.. fijn! Ook ik probeer vaak een positieve reactie achter te laten en ook al zijn er -naar mijn mening- soms wat minpuntjes er is ook altijd wel een pluspunt dat kan worden benoemd … Leuk dat Josine en Petra zo’ leuke blogs schrijven en een mooi inkijkje geven in royal mode en kapsel… heerlijk om te lezen en kijken.. ga vooral lekker door!!

Van tijd tot tijd van kapsel veranderen is niet verkeerd. Kan een heel ander beeld geven. Dus lieve Máxima, wil jij alsjeblieft een keer de schaar in je lokken zetten? Zie het kortere kapsel tijdens zwangerschap Alexia.
Veel kapsels vind ik leuk, Charlene is een uitzondering. Ik zie haar kapsels (niet mijn smaak), maar helaas ook haar veranderende gezicht.

Oh wat leuk! Heel leuk dat Charlene en Letizia alles uitproberen, zo kan je zien wat je staat en niet en wat afwisseling. Kate is gewoon lucky met zulk een prachtige bos dik haar, ze heeft sinds Corona langer gelaten. De krullen van Letizia vind ik haar ook erg goed staan, Charlene ook leuk behalve dat vreselijke opgeschoren haar, zo onvrouwelijk vind ik. zelfs Maxima op de foto, super leuke coupe! Beetje pony en wat korter kijk eens even hoe goed pittig dit staat en er meteen veel verzorgder mee uitziet. Hup schaar d’r in zou ik zeggen.

Fan van experimenten Charlene
En van de Bob van Letizia

Viktoria zou meer mogen experimenteren

Ik vind alle kapsels mooi, behalve het kaalgeschoren kapsel van Charlene. Ik vind haar met langer of golvender haar (zoals met die lichtroze jurk) het mooist. Bij Paola vind ik het witte haar het mooist, het is zo prachtig helder.

Maxima staat echt zoveel beter met wat korter haar. Ze kan er niets aan doen maar wat een piek haar heeft ze toch als het te lang is . Ik denk dat als ze de deur uitstapt het netjes zit maar dat het heel snel inzakt. Catherine heeft prachtig haar. Overigens heb je niet alleen mooi haar nodig voor lange lokken maar het moet je ook in je gezicht staan. Charlene staat beter met een korte bob of kort haar, behalve het opgeschoren haar. Letizia: zij heeft door operaties zo’n ander gezicht gekregen dat ik die kapsels niet zo goed te vergelijken valt.. Die korte bob met krullen vind ik niet zo mooi maar als je goed kijkt is haar neus toen nog anders en ook haar kin. Vind haar kapsel op de bovenste foto het mooist

Van de lange kapsels heeft alleen catherine het haar ervoor.
Van de halflange kapsels vind ik letizia en elisabeth mooi.
Van de korte kapsels vind ik -jawel- paola het mooist en wat ik bijzonder apprecieer is dat zij gewoon kiest voor haar natuurlijke haarkleur en aldus de correctiecultuur aan haar voorbij laat gaan. Is mss niet zo evident in koninklijke kringen.

Af en toe iets anders, wel zo leuk! Letizia en Charlene durven duidelijk het meest en het staat hen fantastisch. Vond de korte Bob line die Letitia had echt geweldig. Ook de coupe met laagjes van Máxima is wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

Heel lang vind ik alleen maar mooi als je haar hebt als Catherine( en dan vind ik het wel heel mooi). Schouderlengte of iets langer is een prima alternatief. Zo heel kort als Charlene vind ik alleen maar stoer. Als ze dat mooi vindt, prima!

Hahaha, hier zouden we kúnnen, maar mogen niet los 😄😄😄
De kapsels boeien me niet zoveel.
Met uitzondering dan van Charlene.
Voor mij onbegrijpelijk dat iemand zich, vrijwillig, zo lelijk maakt.

haha grappige en dappere keuze Josine om nu over kapsels te beginnen. En getuigt ook van een gezond portie relativeringsvermogen van je. Chapeau.
Voor wat betreft de kapsels, ik vind verandering wel leuk, maar persoonlijk houd ik het al jaren op een lange bob, daar kun je ook best veel kanten mee uit. Maxima staat de iets kortere coupe zeker mooi. Letizia is en blijft mijn favoriet, wat een prachtig gezicht vind ik haar hebben. En zeker met de krullen. Het laagjeskapsel vind ik wel iets minder geslaagd door de te lange onderste laag. De pony bij Catherine vind ik wel sexy, maar waarschijnlijk heeft ze dat niet lang zo gedragen, ik kan met althans niet veel van herinneren.

Wat leuk dit item. Ik vind lang haar mooi, mits het mooi verzorgt is. Ook is het belangrijk dat je een haar soort hebt dat lang ook mooi is. Ik begrijp dat lang haar meer mogelijkheden heeft, opsteken en ook met een tiara staat lang haar mooi. Ik vind het model dat Máxima had bij Alexia erg leuk. Lijkt ook voller. Ook de krullen van Letizia vind ik leuk staan en bij Charlene het korte kapsel waar ze de rosé outfit draagt.

Je kunt er niet omheen, haha, als je haar maar goed zit. Ben van al deze metamorfoses niet zo gecharmeerd.

Hahahaha Josine, jij dacht laten we het er toch nog maar een keer over hebben, over die koninklijke haren.