Avatar foto Door Moderator Petra
Beatrix 19 sep 63 reacties

Kleding tijdens begrafenis Queen Elizabeth II

In deze aparte blog bespreken we de kleding die een aantal Royals droegen tijdens de begrafenis van Queen Elizabeth II. Er zijn nog niet veel scherpe beelden aanwezig, dus de blog zal later aangevuld worden met informatie en beelden.

Queen Consort

The Queen Consort, Camilla, draagt zwarte robe manteau en een zwarte hoed.

screenshot livestream ©BBC

The Princess of Wales

De nieuwe Princess of Wales, Catherine, draagt een zwarte robe manteau van Alexander McQueen. Haar hoed komt van Philip Treacy. Ze draagt pumps van Gianvito Rossi.

screenshot livestream ©BBC

Prinses Charlotte

Prinses Charlotte ziet er keurig uit in zwarte mantel van Ancar en met een zwarte hoed van JT Millinery. Ze draagt een diamanten broche met een hoefijzer. Hoe toepasselijk, voor de Queen, die zo van paarden hield.

Foto ©PPE/Nieboer

Duchess of Sussex

De Hertogin van Sussex, Meghan Markle, gaat gekleed in een zwarte capejurk van Stella McCartney. Haar hoed is een zwarte versie van Stephen Jones voor Dior, een witte droeg ze tijdens het Platinum jubileum van de Queen in juni.

screenshot livestream ©BBC

The Princess Royal

The Princess Royal gaat gekleed in uniform.

Foto ©PPE/Nieboer

Gravin van Wessex

Sophie, de gravin van Wessex, draagt een zwarte japon met bloemen.

Zara Tindall

Zara Tindall draagt een zwarte robe manteau van Laura Green London. Haar hoed komt van Juliette Millinery.

screenshot livestream ©BBC

Prinses Beatrice en prinses Eugenie

Prinses Beatrice volgden na de rouwdienst samen de rouwstoet in de auto. Tijdens de dienst was ook hun moeder, Sarah Ferguson aanwezig. Ze zat in de kerk bij prinses Eugenie en haar man Jack. Prinses Beatrice droeg vandaag een eerder gedragen kort jasje van The Kooples op een nieuwe zwarte jurk van Preppy Martingale. Haar hoed komt van Sarah Cant Millinery. Haar zusje, prinses Eugenie, droeg een zwarte wollen mantel van Day Birger et Mikkelsen.

Foto ©PPE/Nieboer

Lady Louise

Lady Louise, de dochter van de Hertog en Hertogin van Wessex, ging gekleed in een zwarte jurk met korte mouwen en v-hals van Theory. Haar haarband komt van JT Millinery.

screenshot livestream ©BBC

Koningin Máxima

Koningin Máxima draagt een zwarte caddyjurk met dubbele wollen crêpe van Modehuis Natan en een zwarte hoed van Fabienne Delvigne. De hoed is eerder gedragen. Ook haar handschoenen en suède clutch komen van Natan.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
63 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Maxima ziet er mooi uit. Met iets langere handschoenen was t perfect geweest.
Meghan is ook prachtig.

Catherine echt prachtig en haar dochter ook
Alle Engelse dames mooi!
Máxima te diep deco, vreemd en een lelijke badmuts op

Nou, deco valt denk ik wel mee, weet niet wie t is, maar op onderste foto achter Koningin Sophia is ook vrij laag, Catherine had ongeveer zelfde halslijn/deco als onze Máxima

kleine aanvulling, nog even opgezocht bedoeld “achter Koningin Sophia” is Groothertogin Maria Teresa van Luxembourg

2.0 – ‘Ahum Petra, over prins Andrew heb ik het bewust niet. Mij blijft positief enorm bij dat Elizabeth Sarah erg respecteerde als moeder van haar beide kleinkinderen, daar gaat het toch om?!’

Ohhh, de kleine Charlotte. Ze heeft hier de houding van haar overgrootmoeder.
Wat aandoenlijk.

Ik kan het niet laten, een waardering voor de gedragen outfits die ik goed heb kunnen bekijken:
7️⃣ – Margarethe, Sophie, Sylvia, Marie Teresia, Sofia
8️⃣ – Beatrix, Camilla, Mathilde, Kate, Zara, Charlene, Maxima
9️⃣ – Charlotte en Meghan

Vind het niet zo fair om rapportcijfers te geven op een een dag als vandaag.

Het gaat om modecijfers Catherine, sorry als ik jou daar mee lijk te kwetsen. Rouwkleding is juist ontzettend interessant vanwege de grotendeels totale beperking ervan; zwart en respect tonen, hoe doet men dat?

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Beste PK, don’t worry, mij kwetst u niet, maar rapportcijfers uitdelen aan het jongste meisje en de oudste koningin is op deze dag niet gepast.

Dat is uw beleving en uw perceptie, meer “sorry” kan ik U niet aanbieden. Ik acteer met respect èn vanuit mijn beleving en perspectief; uw oordeel treft mij wel hard, jammer.

Ik lees nu uw bericht Petra, dank U wel. Misschien had ik de (westerse) cijfers weg moeten laten, maar om als ‘ongepast’ gekwalificeerd te worden ervaar ik als lastig. Ik bekijk, observeer, ervaar begrafenissen altijd vanuit een “totale beperking” wat betreft kleding vanuit ons westerse perspectief, de ware “creatieve ziel” uit zich juist door die beperking. Vandaar dat de koning en koningin van Buthan mij zo raakten met hun kleding en uitstraling, vanuit een ander perspectief maar niet met het minste respect.

Ps: Waarom Charlotte in het zwart en George in het blauw? Heeft dit mogelijk te maken met de kleur van het uniform van zijn vader?

Protocol. Leden die behoren tot de “senior royals” dragen hun militair uniform. Leden die niet meer of nog niet behoren tot de “senior royals” moeten zich aan het protocol houden. Vrouwen mogen enkel zwart dragen. Mannen daarentegen mogen zwart, navy blauw of donker blauw dragen.
Ik vermoed dat prins George voor navy blauw gekozen heeft, omdat dit past bij het uniform van zijn vader.

Dank voor het delen van uw persoonlijke ervaringen, ik neem ze mee, dank.

Verder: De outfits van Sarah en haar dochters heb ik niet goed kunnen bekijken, of ik keek op een ander moment. The Princess Royal geef ik in uniform! een dikke 9️⃣,5️⃣. Niet eerder heeft een vrouwelijk lid van de Britse Koninklijke Familie zich zo kunnen èn mogen uiten tijdens dergelijke koninklijke officiële plichtplegingen, hulde!

Ik vind het zo mooi, heb ik ergens gelezen, dat The Queen niets moest hebben van de affaires van Sarah maar haar zeer respecteerde als moeder van haar kleinkinderen, prachtig! Waardering alom, daar gaat het m.i. om in ons aardse leven.

Hier heb jij het bijvoorbeeld over ‘de geruchten omtrent Andrew’, ik heb het hier niet over gehad. Ik had het alleen over het respect van Elizabeth voor Sarah als moeder ondanks haar affaires.

Jouw reactie op mijn positief bedoelde bericht ervaar ik overigens niet als sfeer bevorderend, lees alles nog eens goed en zorgvuldig door ajb.
Ach laat maar, ik leg het toch af tegen jou als moderator die juist de sfeerbepaler en -beschermer hoort te zijn. Kijk maar eens in het woordenboek onder ‘moderatot’.

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Wat een gedoe…. Als u ‘laat maar’ zegt denk ik dat u het beter niet kunt plaatsen.

Idd wat een gedoe en ja wie weet had ik wijzer moeten zijn, anyway dank voor uw vast positief bedoelde “tip”

Waarom krijg ik de laatste tijd het gevoel – de idee – dat “sommigen” elkaar op de blog van @Josine Droogendijk MKM een soort van vliegen aan het afvangen is? Soms bekruipt mij het gevoel dat ingezonden berichten be- en veroordeeld worden, niet alleen van mij overigens.

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Klopt Petra, lees ‘niet sfeerbevorderende’ andere berichten nog eens door. Of de posts van Josine op twitter mbt het kapsel van Maxima eer/gisteren. Er wordt m.i. vaker met meerdere maten gemeten op dit blog, jammer!

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Pfffff

Dank U!

Ahum Petra, over prins Andrew heb ik het bewust niet. Mij blijft positief enorm bij dat Elizabeth Sarah erg respecteerde als moeder van haar beide kleinkinderen, daar gaat het toch om?!

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Iedereen zeer verzorgd gekleed, gekapt.
Zo lief George en Charlotte. En 14 jarige zoon van Edward die vol schoot.
Zeer onder de indruk van al die uniformen, lange zeer goed getrainde processies. Al die Britten langs de kant. En petje af voor de 8 dragers, wat een kracht. En iedere keer weer
Emotioneel was t weghalen van de kroon en t zakken van de kist in Windsor…

Vandaag de hele uitzending gevolgd en heb nu net beide blogs bekeken.
Veel dank voor al het werk wat hier in is gestoken tijdens deze volle dag!
Na zoveel indrukken wil ik deze uitvaart samenvatten als heel aangrijpend met diverse ontroerende momenten.
Het heeft mij diep geraakt hoe Queen Elizabeth tijdens de voorbereiding van de rouwdienst ook ná haar overlijden in Bijbellezing en liedkeuze een getuigenis heeft willen doorgeven van haar vaste geloof in God, op Wie zij vertrouwde.
En wat de kleding betreft van de familie en gasten vind ik dat ze er keurig verzorgd en waardig uitzagen in hun rouwkleding.

Mooi geschreven Lieske, ‘op wie zij vertrouwde’; dit geeft mij kracht!

Wat zien ze er allemaal prachtig en stijlvol uit. Voor mij springt Charlotte er echt uit. Wat mooi om haar zo te zien en wat een mooie traditionele kleding. En heel bijzonder om te zien dat de vrouwen van de Royal family allemaal een sieraad dragen dat ze van de koningin gekregen hebben.

Letitia en de vorige koning van Spanje mochten nu wel thuis blijven ?

Ze waren wel in de kerk, zie laatste foto

In Windsor zie ik alleen de koning en zijn moeder.

Valt me op dat alle vrouwelijke gasten in uni zwart zijn gekleed.
Dus geen dessin in de stof.
Zou er een strak kleding voorschrift zijn ?
Ik vind het allemaal zo netjes en verzorgd.

Bij Sophie zitten wel bloemen in de stof , bij zwart valt dat minder snel op.

onze koning draagt een kabbalah-bandje??? (1e foto)

Ja warempel!

Ik denk dat het de ster van de Orde van de Kouseband is, die zit onder de medailles

Nee kijkt U aub naar zijn pols….

Ik weet niet wat u ziet, maar ik zie gewoon een rijtje 🏅 medailles.

Ah, ik zie het nu inderdaad, wat voor betekenis zou hij eraan geven?

Zie net Maxima op weg naar de kapel in Windsor. Mooi plaatje en ik vind het decolleté decent genoeg!

Het decolleté van Kate was hetzelfde.

Ja ook een decolleté maar net even anders, ofwel geen aanzet te zien en een prachtig collier.

Enig idee waarom onze koning geen uniform droeg? Zie veel andere koningen en ook kroonprins Frederik wel ik uniform?

Dat heeft met twee Nederlandse wetten te maken. Ten eerste mogen regeringsleden geen militaire functies bekleden, wat betekend dat W-A bij zijn inhuldiging van zijn functies afstand moest doen. Ten tweede mogen niet-militairen geen militair uniform dragen, wat voor W-A betekend dat hij dit sinds 2013 ook niet meer mag. Echter! Er is een uitzondering gemaakt voor bepaalde evenementen van militair karakter, dus bij de uitreiking van een militair orde mag hij nog wel een uniform dragen. Dit is dan een gealgemeniseerd uniform, hij heeft immers geen rang meer die met een specifiek uniform correspondeert.

Bij een civiele aangelegenheid zoals deze begrafenis kan de koning dus niet in uniform verschijnen. In de andere Europese landen bestaat de regel dat regeringsleden geen militairen mogen zijn niet, dus is het dragen van een uniform door de koning geen probleem.

Aha oké, djw! Een nieuw woord inclusief inhoud geleerd; gealgemeniseerd.

Zie vorige blog voor info, het viel mij ook op.

Ook het ordelint ontbreekt terwijl hij die wel heeft. Phillip van België heeft hem niet en draagt zijn eigen!

Bij jacquet wordt nooit een ordelint gedragen

Wat een mooie geste inderdaad, dat broche van Charlotte. Maxima draagt wollen crêpe, Lijkt me aangenaam om te dragen met dit weer, in Londen is het een graad of 17.

Wat ziet iedereen er keurig verzorgt uit. Ook nu ziet Máxima er keurig uit , na een mindere start. Wat een ontzettend indrukwekkende dienst met protocollen. Prachtig om te zien, kippenvel.

Uitermate indrukwekkend. Impeccable! Halslijn van HM had mijns inziens wel wat meer decent gekund voor deze gelegenheid.

Eens met de halslijn van HM, verder vandaag gelukkig goed verzorgd. Met zo een broche is een halssieraad niet nodig mits de halslijn iets hoger valt.

Romy, dat vind ik ook. Heel kaal en kil, mis een mooi parelcollier.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine