Avatar foto Door Moderator Petra
Luxemburg 29 apr 32 reacties

Kerkelijk huwelijk prinses Alexandra en Nicolas Bagory

Vandaag zijn ze voor de kerk getrouwd: de Luxemburgse prinses Alexandra en haar Franse (inmiddels) echtgenoot Nicolas Bagory. Na een burgerlijk huwelijk vorige week in Luxemburg stad, vond het kerkelijk huwelijk vandaag in Frankrijk plaats.

Wil je nog even terugkijken naar het burgerlijk huwelijk? Dat kan in deze blog.

Was het vorige week in Luxemburg nog regenachtig, vandaag was het een zonnige dag, in Zuid-Frankrijk. Het kerkelijk huwelijk van Alexandra en Nicolas vond plaats in de Saint-Trophyme kerk in Bormes-les-Mimosas. De plechtigheid begon om 16.15 uur. Aan de arm van haar vader – groothertog Henri – schreed prinses Alexandra naar het altaar.

Foto ©PPE/Nieboer

Prinses Amalia en prins Liam, de kinderen van prins Felix en prinses Claire, waren bruidskinderen, evenals de kleine prins Charles.

Prinses Amalia en prins Liam. Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Bruidsjapon

De bruid droeg een bruidsjapon van de ontwerper Elie Saab. De japon lijkt veel op de onderstaande japon van Elie Saab.

Foto © PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

In haar kapsel droeg ze een aangepaste versie van de pareltiara. De grote parels zijn weggehaald, waardoor alleen de kleine parels nog op de tiara prijken.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Bloemen in het kapsel.

Foto ©PPE/Nieboer

Kleding familie

Door naar de outfits van de groothertogelijke familie. Wat droegen zij? Laat gerust je mening achter: wat vond je van hun bruilofts outfit?

Groothertogin Maria Teresa draagt een zwarte jumpsuit met opvallende groene bloem. Eveneens een ontwerp van Elie Saab.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Pumps van Prada.

Erfgroothertogin Stephanie draagt een donkerblauwe versie van deze japon van Paule Ka.

Foto © PPE/Nieboer

Pumps van LK Bennett.

Prinses Claire draagt een rode japon van Zuhair Murad. Komt de naam van deze designer je bekend voor? Dat kan! De Zweedse prinses Sofia droeg een felblauwe japon van deze designer, op de avond voor haar huwelijk.

Foto ©PPE/Nieboer

De zoons van prins Louis en zijn voormalige echtgenote Tessy Antony, zijn al hele kerels geworden. Hier een foto van prins Louis met zijn zoons prins Gabriel en prins Noah.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

De moeder van de bruidegom zag er ook feestelijk uit.

Foto ©PPE/Nieboer

Er waren ook verschillende buitenlandse koninklijke gasten aanwezig. Onder andere prins Hassan en prinses Sarvath van Jordanië.

Foto ©PPE/Nieboer

Daarnaast prins Joachim van België (zoon van prinses Astrid) en (links op de foto) prins Josef Emmanuel van Liechtenstein (zijn moeder prinses Margareta is een zus van groothertog Henri). Overigens zag ik meerdere familieleden van de groothertog op de foto’s, maar dat wordt teveel om hier allemaal te plaatsen.

Foto ©PPE/Nieboer

Wat vinden jullie van de kleding van de bruid?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
32 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De bruidsjurk stond haar mooi, en ze straalde als bruid en dat is erg belangrijk zodat ook de japon van Saab mooi in het geheel past.
Over de rozet van de groothertogin MarieTeresa heb ik al geschreven: te groot en haar hoofd zie je daarom minder. En over de laatste foto. geen commentaar.

Stralende bruid, maar de outfits vallen voor mij tegen. Ook de bruidsjurk.

Het bruidspaar ziet er gelukkig uit en ik hoop van harte dat ze een heel gelukkig huwelijk tegemoet gaan.
De kleding vind ik eigenlijk bij iedereen tegenvallen, ook helaas bij de bruid. Het idee is leuk en echt weer eens wat anders, maar door de aanpassingen oogt de jurk nu zwaar. Door de banden van de schouders af te dragen en de huid die te zien is in het bovenstuk van de jurk, plus de split, krijg je veel meer lucht in de jurk, zoals je ziet in het originele ontwerp. Maar ik vind het altijd leuk als bruiden niet de uitgesleten weg bewandelen en durven te gaan voor iets anders. Ik vind de tiara wat te klein en niet passend bij de stijl van de jurk. De bloempjes in haar haar vind ik daarentegen weer super schattig.
Maria Theresia vind ik jammer, als je klein bent is het uitkijken geblazen met grote ornamenten. Je wordt er nog kleiner en gedrongener van. Ik snap het zwart van het pak ook niet, een bruiloft in april vraagt om zachte of frisse lentekleuren. Ik ben het helemaal eens met de opmerking dat ze er tijdens het burgerlijk huwelijk beter gekleed was. Overigens vind ik haar haar met gel wel erg leuk.
Erfgroothertogin Stephanie ziet er na haar huwelijk vaak zo ouwelijk uit. Tuurlijk heeft ze nu 2 kinderen, maar dan hoef je je niet zo te kleden. Ik zou willen dat ze zich weer wat jonger en vlotter ging kleden en dat kan best, ook al is je figuur na de kindjes anders dan daarvoor.
De moeder van de bruidegom is wat flets en ik vind de jurk te kort. Prinses Claire draagt op zich een leuke jurk, maar die vind ik mooi in de avond, voor overdag misschien wat te zwaar.
De dame tussen prins Joachim van België en prins Josef Emmanuel van Liechtenstein vind ik er positief uitspringen; laagjes, kleurtjes, kortom een feestje.
Alles bij elkaar een niet zo geslaagde kledingkeuze voor de dames (de heren hebben weer makkelijk), maar niet ieder vorstenhuis heeft nu eenmaal een natuurlijk gevoel voor mode en kleding.

Ik denk trouwens dat Máxima de jumpsuit wel zou kunnen ‘nailen’.

Ik neem aan dat de bruidsjurk verwijzingen bevat naar het Engelse ’tie the knot’, maar echt mooi vind ik hem niet. Over de rest van de kleding is al genoeg gezegd, ik zou meer een tenue de ville stijl verwacht hebben. Het best gekleed vind ik de moeder van de bruidegom, maar de kleur van haar japon maakt haar bleek.

Over de kleding zal ik het niet hebben daar is al het een en ander over gezegd en ben het daar helemaal mee eens. Ik vind het bruidsboeket met de lelietjes der dalen heel mooi en wat zal dat lekker ruiken.

Een blij paar, een mooie sluier en heel mooie oorbellen. Schattige bruidskinderen ook.
Voor de rest ben ik nogal teleurgesteld. Alles hierover is door anderen wel gezegd, met het meeste ben ik het wel eens. Maria Teresa vind ik zelfs een aanfluiting, ik ben verbijsterd, ze heeft anders toch wel een goed gevoel voor mode en voor wat gepast is. Op het burgerlijk huwelijk zag ze er stukken mooier uit.

Het origineel van de bruidsjurk vind ik prachtig maar de wijzigingen die zijn aangebracht maken de jurk log.
En voor de rest oogt het gezelschap als geheel rommelig. Niets wat er voor mij écht uitspringt.
Ik wens de bruid en bruidegom alle goeds en voor de rest gaan we deze bijeenkomst snel vergeten.

Mss ben ik de enige maar ik kan de stijl van dit huwelijk wel smaken en wel van de mooie jurken/ outfits tot het bruidsboeket met meiklokjes. zonder veel poeha past dit huwelijk perfect in dit klein frans dorpje wat veraf staat van het mondaine saint tropez. . Doet mij denken aan het huwelijk van charlotte caseraghi. Het koppel straalt.

Maribrune, ben het niet eens met je vergelijking. De aanwezigen op de bruiloft van Charlotte Casiraghi waren fashionista’s pur sang, die altijd voorop lopen in de modewereld. De enige overeenkomst is de idyllische plek waar het huwelijk gesloten werd.

Dat de monegasken fashionista’s zijn, dat klopt. Maar op de (mi weinige ) beelden die toentertijd van het kerkelijke huwelijk verspreid werden sprong -naar mijn mening – ook geen enkele outfit eruit wat zeker bij de dames van monaco verwacht kon worden. Ik geloof dat het boeket van charlotte bestond uit lavendel… landelijke stijl dus .

Hele aparte trouwjurk dat wel, maar mijn stijl is het niet. Groothertogin Maria Teresa had een jumpsuit aan met een strik waarin ze verdwijnt. Ze is hier veels te klein voor! De rest vond ik in galajaponnen lopen, zoiets dat je aantrekt als je een prijs in ontvangst mag nemen op een rode loper met al die glittertjes. Nee het valt mij erg tegen de kleding. Ik had het chiquer verwacht.

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Schattige bruidskinderen en een stralend bruidspaar.

Dat wel ja.

Dit plaatst alles weer even in perspectief: wat kleed Máxima zich goed hè 😉

Ik had meer verwacht van een royale bruiloft in Zuid-Frankrijk. Laten we het er op houden dat smaken verschillen, want ik vind de kleding één grote teleurstelling. De bruidsjurk is apart maar kan mij niet bekoren. De sluier en het diadeem zijn wel mooi en Alexandra ziet er stralend gelukkig uit, dat is natuurlijk het belangrijkste. De jurken van Stephanie en Claire vind ik te druk met al die glitters op die harde kleuren en dan Maria Theresa…dit pak schreeuwt veel te veel om aandacht en voor haar figuur en lengte totaal ongeschikt. En haar kapsel, of ze net onder de douche vandaan komt, echt jammer dit.


Wat een kakofonie aan kleding, behalve de sluier van de bruid en de blije gezichten van het bruidspaar en de vader is er eigenlijk niets wat past of passend is. De mannen zien er over het algemeen wèl goed uit. Maria Teresa lijkt wel een bonbonneke in dit jumpsuit, hoe komt ze erbij om dit aan te trekken. Het gladde gel kapsel is echt héél apart. Nou ja, hopelijk hadden ze een fantastische dag en leven ze lang en gelukkig.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

De bruid straalt, dat is het belangrijkst lijkt me. Haar jurk, vind ik niet mooi, beetje grof.
En dan haar moeder🙈.
Dan heb je álle middelen tot je beschikking en dan kom je aan met zoiets !
Vraag me af of ze overlegt heeft met haar dochter.
Dan de moeder van de bruidegom.
De kleur vind ik niet echt mooi, maar zij zij draagt wel een mooie japon.

Het staat me best wel tegen om negatief te reageren, maar helaas, ik kan er niets beters van maken.

De trouwjurk is zeer gedurfd. Goede inspiratie als je kijkt naar de cognackleurige versie, maar de stof of wellicht haar eigen figuur maken het toch te zwaar. Dat is echt jammer want eindelijk want anders.
De tiara lijkt haar gezicht wat langer te maken. Vorige week zag ze er mooier uit.
Voor de andere familieleden sluit ik aan bij de eerdere sprekers.

Het was heel leuk weer een huwelijk te behandelen. Dank Petra voor deze berichtgeving. Nu weer heel lang wachten?

Stralende bruid. Jurk gaat wel maar niet zo bijzonder, wel mooie sluier.
De rode jurk van Claire: mwah..
Stephanie: ziet er ook stralend uit. Mooie jurk maar lijkt niet zo geschikt voor een middag bruiloft.
De moeder van de bruidegom ziet er het mooiste uit vind ik.
Maria Theresa.. vreselijk.. sorry maar dit kan toch niet. Nou ja het kan want ze draagt het. Maar heeft niemand gezegd ‘ eh.. kijk nog eens goed naar jezelf in de spiegel. zou je dit nu wel doen’. Ik houd al niet zo van jumpsuits en al helemaal niet als je een wat klein bent en een wat compact lichaamstype hebt en dan die grote bloem die bijna groter is dan haar hoofd en dan zwart naar een bruiloft… Als moeder van de bruid😱. Nee. Nee.nee. ik ben bang dat als ze de terugkijkt ze erg veel spijt heeft.

Gelukkige bruid, met mooie aparte jurk. De kleding van Maria Theresa vind ik niet mooi, zwart is niet leuk op een trouwerij. Model van de jumpsuit maakt haar breed en de grote strik is zo opzichtig. Stephanie is mooi. Claires jurk te fel en vreemd model.

De kledingkeuze van de meeste hier getoonde dames spreekt mij niet aan, met uitzondering van de japon van Stephanie (mooie, verfijnd uitgevoerde stof), de moeder van de bruidegom (heel mooi, die kanten jurk op de lichtblauw/groene japon met de kleine knoopjes) en prinses Sarvath in haar rose pastelkleurige mantel en aquablauwe japon met sjaal.
De andere dames vind ik minder stijlvol- en niet zo passend voor deze plechtige gelegenheid gekleed.
Maria Teresa….wat een pompeuze outfit!
Tenslotte de bruid: een ingewikkeld voorpand van de japon met die in elkaar gevlochten banden.
Ik mis de sierlijke, elegante uitstraling van een chique bruidsjurk door het drukke, onrustige model.
Het diadeem is eenvoudig maar mooi; helaas is het niet in het kapsel weggewerkt, maar bovenop het hoofd vastgezet.
De sluier vind ik daarentegen heel fraai en fijntjes met die waterval van ingewerkte bloemetjes.
En hoe mooi: haar oorbellen!

Eerlijk gezegd had ik niet meteen een ‘wauw!’ gedachte bij de bruidsjurk, maar ik vind de voorkant van de jurk wel origineel en daardoor leuk. De sluier en het diadeem vind ik heel mooi, evenals het haar en de make-up. Ze kijkt ook heel blij, niet te vergeten 😉

Ik vind het een mooie foto waarop de bruid achterom kijkt. De kleding vind ik het allemaal net niet eigenlijk. Geen mooi model of pasvorm of kleur.

Ik kan het allemaal niet zo waarderen, valt een beetje tegen. De trouwjurk te zware stof en er “gebeurt teveel” wat het onrustig maakt. Maria Teresa te overdressed en te zwart. Vond de roze outfit van het burgerlijk huwelijk feestelijker. Stefanie keurig maar jammer van het donkerblauw. Ze ziet er wel goed en gelukkig uit zo kort na de bevalling. Claire…..mwah twijfel…..feestelijk maar niet voor een huwelijk. Zoals Lin90 ook al aangeeft….had een hogere verwachting…..

Felicitaties aan het echtpaar! Qua mode vind ik het helaas allemaal net niet. De vouwen in de bruidsjurk staan bij de originele jurk wel mooi omdat de stof dunner is (denk ik) ik vind het wat zwaar ‘op’ het lijf liggen bij de prinses.

Dan de zwarte jumps, staat erg mooi. Maar zwart op ’n bruiloft vind ik toch niet zo feestelijk.

De rode jurk vind ik dan weer te veel aandacht trekken voor een gast, en wel erg bohemian voor ’n kerkelijk huwelijk.

En de donkerblauwe jurk van erfgroothertogin Sophie is heel mooi, maar vind ik meer een avondjurk.

Al met al had het wat gepaster gekunt voor mij.

Trouwjurk is prachtig. Claire ook heel mooi. Stefanie en Maria Teresa minder. Stefanie moest maar eens geen donkerblauw meer dragen en bij Maria Teresa zie ik de draagster bijna niet, teveel stof en gedoe

Wat ziet ze er stralend uit! De sluier is prachtig en de jurk van het originele ontwerp ook, maar op 1 of andere manier in het wit te veel gedoe.. Het lijkt wel alsof ze haar buik wil verbergen.. Met een mouw was het waarschijnlijk mooier geweest
Marie Theresa mooi als altijd! Geraffineerde keuze!

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Mooie jurk vanStefanie, maar de jurk van Claire vind ik iets minder geslaagd qua model

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Hoe verschrikkelijk onflatteus van Maria Theresa. Wat een draak van een jurk. Ze kan zoveel beter. En het lijkt (…) alsof ze net iets teveel bij de plastisch chirurg is langs geweest.

Voor de rest: goeie kleur voor Claire, maar niet het beste model.

Stefanie: mooie jurk. Ze straalt, na haar zwangerschap.

Alles samen had ik meer & beter verwacht voor een ‘St Tropez wedding’ 💍