Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 01 okt 0 reacties

Kennismaken met… Esthèr

Koningin Máxima winkelt graag online en in het buitenland, maar dat betekent natuurlijk niet dat er in Nederlands niets moois te vinden is. In de serie ‘kennismaken met…’ kijken we naar Nederlandse ontwerpers die wat mij betreft een kans verdienen om voor de koningin te werken. Deze keer is het de beurt aan Esther Wiche (47), sieradenontwerpster én trouwe bezoekster van deze website.

Kleurrijk, eerlijk, exclusief en handgemaakt. Zo omschrijft Esther Wiche haar sieradencollectie het liefst. Op een regenachtige dinsdagavond spreek ik haar via de telefoon, nadat we via de website en mail al langer contact met elkaar onderhielden. Op enthousiaste wijze neemt ze me mee naar het begin van haar sieradenavontuur, dat 3 jaar geleden begon.

Esther: “Ik heb altijd van sieraden gehouden én van Spanje, maar ik had nooit verwacht dat deze combinatie mij ooit zoveel plezier en geluk zou brengen. In eerste instantie had ik ook helemaal geen concrete plannen om een eigen sieradenlabel te starten, maar tijdens een moeilijke periode in mijn leven vielen er opeens allerlei dingen samen. Zo ontmoette ik tijdens een verblijf in Spanje een dame die bleek uit te blinken in het vervaardigen van sieraden, en bij de Spaanse groothandel stuitte ik op mooie, natuurlijke en eerlijke materialen. Ja, toen begon het toch wel te kriebelen om van mijn hobby werk te maken, en na het regelen van wat praktische zaken, was mijn eigen sieradenlabel -Esthèr- een feit."


Armbanden van keramiek en edelsteen


Armbanden van keramiek en edelsteen

Inmiddels zijn we natuurlijk alweer enkele jaren verder, en door de jaren heen heb ik al heel wat handgemaakte sieraden van porselein, keramiek en andere natuurlijke materialen verkocht. Via kleding- en sieradenwinkels in het zuiden van het land, en een winkel van het Italiaanse label Max Mara. Omdat ik exclusiviteit belangrijk vind, heb ik geen webshop en laat ik van elk ontwerp slechts enkele exemplaren maken. Tijdens het ontwerpen laat ik me inspireren door mijn omgeving, de natuur én koningin Máxima. Zo ben ik ook bij ModekoninginMáxima.nl terecht gekomen. Ik vind onze koningin een krachtige vrouw, en ik geniet ervan hoe zij haar belangrijke en historische juwelen combineert met eigentijdse en kleurrijke sieraden. Kleur geeft de mens iets, en ik vind dat koningin Máxima heel sterk is in het combineren van kleuren. Haar sieradencollectie is ook typisch Spaans. Ze speelt met veel, en draagt gerust drie armbanden tegelijk. Fantastisch vind ik dat. Out of the box, zeker voor een koningin.”


Less is more gaat voor veel Argentijnse vrouwen niet op. 


Armbanden van keramiek en edelsteen

Winactie
Zin in een feestje om je pols? Dan heb ik goed nieuws, want Esther heeft een okergele armband ter waarde van €44,00 beschikbaar gesteld voor een winactie op deze website. Meedoen is simpel, want je hoeft alleen via [email protected] (let op, dit adres gebruik ik alleen voor win-acties. Overige mail graag naar [email protected]) antwoord te geven op de volgende vraag: 

Van welk natuurlijk materiaal zou jij graag een sieraad willen? 

Veel succes! 

—————————————————–

Benieuwd naar de verkooppunten van Esthèr of meer beeldmateriaal van de collectie? Neem dan een kijkje op haar Instagrampagina Esbijoux en haar website es-ther.com. Suggesties voor de volgende aflevering van deze serie? Stuur me een mailtje via het reactieformulier. Na hoeden, kleding en sieraden zou ik het extra leuk vinden om nu iets met schoenen te doen. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments