Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 14 aug 0 reacties

Ja, dit saffieren diadeem kan Máxima ook nog dragen

In de koninklijke kluis liggen heel wat juwelen te wachten op een feestje. Het kleine saffieren diadeem is er daar één van. 

Van 2001 tot 2020 heeft Máxima 17 verschillende diademen gedragen. Van historische topstukken tot mooie glimmers die zijn ontstaan uit een sterk staaltje mixen & matchen. Het kleine saffieren diadeem valt mijns inziens in die laatste categorie.

Je zou het nu niet meer zeggen, maar tot veertig jaar geleden deden de stenen dienst als collier of onderdeel van een collier. Op onderstaande foto zien we het saffieren collier dat koning Willem lll in 1879 aan Emma gaf als huwelijksgeschenk. Na een bezoek aan de juwelier gaat het juweel nu door het leven als diadeem. 

Om het juweel nog wat extra body te geven, zijn er op het "nieuwe" diadeem ook nog vijf ornamenten uit Wilhelmina's huwelijksgeschenk gemonteerd. 

Na twee uitsneden, zal ik de foto van prinses Beatrix ook maar even in z'n geheel plaatsen. Wel net zo leuk 😉

Tot nu toe hebben we Máxima slechts één keer gezien met het juweel. Omdat het juweel qua omvang vrij bescheiden is, zou ik hem graag eens zien bij een staatsbanket met een republiek. Máxima draagt dan vaak wél een diadeem en de president(svrouw) niet. Deze bescheiden keuze (met gebloemde jurk van Carolina Herrera) zou ik dan een prachtige keuze vinden. 

En als toetje nog even wat inspiratie voor de dames die met dit hete weer hun haar graag opsteken. 

Wil je nog veel meer lezen over de koninklijke juwelen? Neem dan een kijkje op de instagrampagina van Edwin, DutchRoyalJewels. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments