Avatar foto Door Josine Droogendijk
Alexia 30 mei 35 reacties

Hier komt Alexia’s citrienen ring vandaan

Op Koningsdag droeg Alexia een nieuwe van het Nederlandse juwelenhuis Bron.

Het gaat om een zogeheten aanschuifring, waar je dus meerdere ringen tegenaan kunt schuiven. De basis is van 18 karaat roségoud, de steen is een citrien. Prijskaartje: 2800 euro.

Het juweliershuis Bron bestaat al meer dan honderd jaar. De eigen juwelenlijn, waar deze ring ook deel van uitmaakt, werd in 2001 opgezet door Heleen Bron. We hebben het hier dus over Dutch Design.

Aan haar andere hand droeg de prinses een ring met witte hartjes. Iemand die het merk herkent?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
35 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mooie, niet erg opvallende ring. Klassieker waarvan ze nog heel lang plezier zal hebben.
En de prijs? Ga je mij niet over horen: de ene zou het er nooit voor uitgeven, de ander kan het niet uitgeven en weer een ander koopt er twee. That’s life🤷‍♀️

Zo mooi de ontwerpen van Bron! En een Citroën past echt zo goed bij de Oranjes! Mooi

Moderne ring, eigenlijk onderkoeld, wat onopvallend. In tegenstelling wat haar moeder soms draagt. Voor haar examen gehad? Wat opvalt haar beide ringen traditioneel als enige ringen gedragen om ringvinger. De andere ring is ook mooi.

Het is een mooie ring. En ja er hangt een flink prijskaartje aan, maar de Oranjes hebben een lifestyle waardoor ze zich dit kunnen veroorloven. Dus……

Nee … dat komt niet door de lifestyle maar (mede) door de hoge uitkeringen die ze mogen ontvangen van het Nederlandse volk waardóór ze nu juist deze luxe lifestyle zich kunnen veroorloven……

De familie heeft natuurlijk mogelijkheden van zichzelf maar de uitkering is wrschl altijd “welkom” …. ook amalia komt ondertss terug op haar eerdere beslissing omtrent haar uitkering….

Roségoud + citrien vind ik geen mooie kleurencombi laat staan €2800,- aan de hand van een 17 jarige 🙂‍↔️ #jetsetprinses

Jetsetprinses vanwege een ring?

🤔 Bij #jetset kunnen invullingen klaarblijkelijk verschillen, ik ervaar ons koningshuis 🟠 #echtwel als een royale jetset familie die er lekker van lijkt te leven. 🙌🏼

Jouw rijtje Josine, lees dat nog eens met alle respect goed door:
✈️ 🚤 💉 💍 👗 👠💰 => W.A. & Máxima …. toch? 😶

In mijn bericht had ik achter #jetsetprinses beter een ❓geplaatst dan was mijn gedachte duidelijker overgekomen.

👉🏼 Mode 👗👠 reizen ✈️ feesten,🥳 een 💍 van €2800,- en de manier zoals Alexia zich als 18 jarige on/bewust presenteert & manifesteert zouden enkele ingrediënten kunnen zijn voor een afgeschermd jetset leven op jonge leeftijd, althans dat is een gedachte van mij.

☝🏼Ik duw niemand in hokjes – althans dat streef ik niet na – maar je moet mij in deze nu ook niet in een hokje duwen.
👉🏼 Want 18 jaar, fouten mogen ( moeten!) maken zijn open 🚪🚪 wat mij betreft, dat zijn we allemaal met je eens dus voegt m.i. weinig toe aan het beeld wat blijkbaar zou kunnen ontstaan – helaas al bezig is te ontstaan❗️- over deze prinses. 🤷🏼‍♂️

Temperament = temperament 💃🏻= (ook) top ofwel menselijk toch? Laat het zien en we leren je een stukje kennen, zeker als tweede in lijn van troonopvolging. 👈🏼

Maar neen, de Hollandse prinsessen 👸🏼 👸🏼👸🏼 worden ver weg van alles gehouden – komt op mij echt ietwat #elitair & #afstandelijk over – en zoals een MKM lezer eerder treffend schreef zitten ze nu met twee gebakken 🍐 🍐 …. De jonge Ariane is na Koningsdag voor mij de shining ongecompliceerd overkomende ⭐️ van het koninklijk gezin geworden, over temperament gesproken. 😉

Koninklijke huizen in 🇧🇪 🇸🇪 🇳🇴 & 🇬🇧 hebben de krampachtige Hollandse houding overduidelijk en wat mij betreft gelukkig niet, en zie hoe smooth, ogenschijnlijk relaxed de royale jongeren zich daar bewegen in VERBINDING met “het volk”, het lijkt daar gewoon “gewoon”.

🤫 Of? Of zijn de genoemde koningshuizen er zich terdege wel van bewust dat hun roeping & rol incluis ‘houding in verbinding’ van groot belang zijn voor het voortbestaan van de monarchie?

▫️#watskeburt Huis van Oranje?
▫️#watskeburt RVD?
▫️#watskeburt duur betaalde media adviseurs?
🟠 Maar bovenal #watskeburt Wim Lex & Máx?

Last edited 12 dagen geleden by PK020

In het licht van deze toelichting snap ik je opmerking, we zijn het eens😉

Last edited 12 dagen geleden by Louisa

Alleen ‘intimi die weten hoe ze is’ lijken mij “alleen” onvoldoende body om een aanstaande tweede in lijn te zijn voor het koningschap van Nederland 🇳🇱
Daar dragen ‘geluiden uit directe omgeving’ helaas 🥜 🧀 ook niet aan bij.

🛟 Het roer omgooien, over een andere boeg proberen is m.i. nodig om de betekenis + toegevoegde waarde van ons koningshuis voor de nabije toekomst te waarborgen.

👉🏼 Kijk naar uw geschiedenis Huis van Oranje, koningin Emma had het “royale spelletje” toentertijd door. 👍🏼

Ik denk dat we al een andere kant van Alexia hebben gezien. Dat was bij de fotoshoot op het Zuiderstrand. Daar roemde ze haar zus voor haar houding tijdens de bedreigen. Dat was spontaan en lief.

En met die boot die gedoopt werd of hoe heet dat? Was ook gewoon heel spontaan en leuk. Koningsdag lijkt me niet de meest goede graadmeter om iemand te beoordelen. Het hele land kijkt naar je, het is toch een soort toneelstuk waar je een rol in hebt gekregen die je moet vervullen. Ik moet wle eens denken aan K3, daar heeft Klaasje wel eens over gezegd dat je jezelf bent maar ook een rolomschrijving hebt waar ook nog eens iedereen een mening over heeft. En dat is nog maar een popgroep.

Wat sympathiek dat je Alexia een beetje in bescherming neemt tegen (voor) oordelen, Josine. Misschien spelen klasseverschillen mee bij hen? Vlgs de sociologie over klasseverschillen groeien (jonge) mensen in de hogere klasse op met een vanzelfsprekende ervaring dat ze altijd het beste krijgen en iedereen altijd voor hen buigt. Dat geeft een onbewust andere houding, wat vaak hautain overkomt, die anderen vaak raakt in hun allergie. Mediatraining zou ook een enorme hulp kunnen zijn.

Alom mijn lof vandaag voor een prinses, lid van de koninklijke familie, die iets te zeggen heeft, haar ruimte neemt en spreekt 👉🏼 Laurentien 🟰 Hulde 👏🏼 #waarachtig #echt #betrokkenheid #betekenisvol #respect #kinderopvangtoeslagschandaal

👉🏼 Verbinding

Last edited 12 dagen geleden by PK020

Veel over Alexia, positief of negatief, de tijd zal leren hoe ze zich gaat ontwikkelen.
Ik maak me meer zorgen over Amalia,
De grote afwezige, hoe denkt Amalia hoe wij haar ooit gaan leren kennen en waarderen?
En waarom laten haar ouders dit zo gebeuren?
Ervaring, , betrokkenheid en regelmatig je laten zien is zoooooo belangrijk.

Waarom zou je je daar zorgen over maken? Amalia komt heel goed over en als het haar moment is voor de troon heeft ze nog tijd zat om haar betrokkenheid etc te laten zien. Leuk voor ons wanneer we meer zien en hen (de familie) sympathiek vinden, maar dat zal helemaal niets veranderen aan het voortbestaan van het Koninklijk huis; dat grondwettelijk veel steviger in het zadel schijnt te zitten dan ik altijd aangenomen heb. Het is geen gekozen functie. Dus je hoeft ook niet in ieders ogen te voldoen. Ja ja dat gaat niet over mode maar kon het even niet laten.

Ik denk er anders over, en zou het zeer waarderen als we haar wat vaker zien , en mee kunnen maken.
Dat zou voor beide kanten gunstig zijn .

Josine dat dacht ik ook. Het leek een wedstrijdje, wie gebruikt de meeste woorden zonder iets te zeggen. Het leek wel of er een dreiging oid was en ze deze opdracht hadden gekregen voor hun eigen veiligheid ofzo( ik vulde meteen lekker in….) Zo onnatuurlijk

Inderdaad een merkwaardige combinatie. Geelgoud is veel mooier. Het zal aan mij liggen maar ik zie er niet aan af dat deze glimmer bijna 3000 euro moet kosten.

Precies Juffrouw Annie, citrien is zo prachtig, nu helaas niet herkenbaar.

In het kader van #durftevragen 👉🏼 Wat moet ik me voorstellen bij een aanschuifring❓

Last edited 13 dagen geleden by PK020

Bij een aanschuifring kun je hem gemakkelijk uitbreiden door er andere ringen tegenaan te schuiven. De zetting van de steen is dan hoger waardoor een andere ring alsnog mooi tegen de andere ring aanligt. Zo kun je steeds verschillende combinaties maken.

Ik dacht dat je dan aan één vinger meerdere ringen tegen elkaar aan kunt schuiven en dat het er dan uit ziet als één ring. Maar ik ben ook geen expert.

Ik denk dat maxima die combi van pomellato ?? heeft.

Last edited 13 dagen geleden by maribrune

oh aha, nu gaat bij mij een 💡 dank u maribrune

Dit vind ik zo’n mooi merk! Ik zou zelf iets anders uit hun collectie kiezen.

Een mooie ring, die geschikt is voor alle leeftijden.
Persoonlijk zou ik denken dat een jonge vrouw voor die prijs liever een paar verschillende ringen zou willen kopen om mee te variëren, maar ja, als geld geen rol speelt….?!
Het belangrijkste is niet of wij hem geschikt vinden, maar of Alexia blij is met haar keuze!
Offf….zien we hem straks ook bij haar zussen en mams terug?😉

Ik ben ook fan van Bron, en vind de ring fantastisch. Ik vind het wel bezwaarlijk zo’n prijzige ring aan een vinger van een 17 jarige te zien.

Mooie ring maar persoonlijk vind het jammer dat het een herkenbaar model is. Als die een 18 jaar of eindexamen cadeau is vind ik een zelf ontworpen model fraaier dan bron

Ik ben groot fan van Bron, maar vind het persoonlijk niet echt sieraden voor een tiener.

Klopt, tijdloze mooie en draagbare sieraden. Helaas met een prijskaartje, dat beperkt het shopgedrag😀