Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 29 jun 13 reacties

Frederik en Mary beginnen aan Groenland reis

Koning Frederik en koningin Mary zijn aangekomen in Groenland, voor hun trip van maar liefst een week. Het koninklijk paar is hun reis gestart in het noordelijkste deel van Groenland.

Groenland heeft een geografische ligging in Noord-Amerika, maar is onderdeel van het koninkrijk Denemarken. Het (ei)land heeft een eigen regering en hoort samen met de Faeröer eilanden (gelegen in de Atlantische Oceaan) en het land Denemarken tot het koninkrijk Denemarken.

Na de staatsbezoeken aan de Scandinavische buurlanden en gepland bezoek aan de Faeröer eilanden (dit was gepland, maar werd door omstandigheden uitgesteld tot een later moment), is het nu beurt aan Groenland. Vandaag startten koning Frederik en koningin Mary met het bezoek van een week aan het prachtige eiland. Na aankomst op Pituffik Space Base, volgde een bezoek aan Qaanaaq.

Foto’s ©Kongehuset

Mode Mary

Koningin Mary is warm gekleed bij aankomst. Dat zullen we tijdens deze reis waarschijnlijk veel meer gaan zien. Groenland is nu eenmaal niet de warmste plek op aarde. Ik hoop dan ook op veel mooie plaatjes met een prachtige achtergrond, en wie weet klederdracht! Koning Frederik draagt in ieder geval vandaag al een bij Groenland passend kledingstuk. Mary draagt een zwarte broek, een lichtblauwe blouse met daarover een fair isle trui. Daarnaast draagt ze een camelkleurige mantel van Stella McCartney.

De komende week hopen we de reis van Frederik en Mary (waar mogelijk) op de voet te volgen. Wij kijken uit naar sfeervolle plaatjes van een mooie reis.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
13 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Hoogste tijd dat ze naar Groenland gaan. De relatie met t moederland verloopt niet altijd gladjes en Trump had t willen kopen. ..
En de laatste serie van Borgen gaf nog een boeiende geopolitieke dimensie.
Tja de mode… helaas weinig bijzonder van t koningspaar ..de trui van die mevrouw met t grijze haar springt eruit!

Ja dit bod van Trump blijft zo bizar. Straks wil België ons kopen . Het zal je gebeuren. Alles voor het geld.

Volledig eens met uw eerste zin.
De interesse in het noordpool- en “straks” zuidpoolgebied is enorm . Rusland, china, usa, gb staan in de rij en dit om allerhande – vooral commerciele /aardmetalen – redenen . Geen romantisch uitje dus …

Last edited 14 dagen geleden by maribrune

I.d.d. “de belangen” zijn groot – welke & wiens? – en grote catastrofale gevolgen liggen om de hoek… Verre van ‘romantisch – en in verbinding 🐋 met de natuur – uitje’…

Last edited 14 dagen geleden by PK020

Prachtig hè Siobhan, die traditionele kleding van die dame met het grijze haar. Zo mooi kleurrijk.
En Borgen: wat een heerlijke serie en inderdaad speelde Groenland een belangrijke rol.

Het koningspaar ziet er lekker warm gekleed uit hoor.
Mooie trui en camelkleurige jas van Mary.
Het zou leuk geweest zijn wanneer Frederik zijn jas/jack op de kleuren van zijn vrouw aangepast had, voor wat eenheid in het totaalplaatje.

Als Mary een body warmer oid had gedragen was voor mij het casual low profile plaatje van deze twee mooi rond geweest. 🔘

Oeh! Ik hou zo van die “froezelkraagjes” bij truien! Fijne aankomstoutfit 🙂

Leuke foto’s van dit mooie stel.
Zoals Maxfan hieronder al opmerkte, lijkt de pantalon van Mary niet zwart maar mosgroen.
Haar jas is wat formeel t.o.v. de jas van Frederik, maar ze ziet er verder passend gekleed uit in haar fair isle trui en wat lijkt een donkergroene pantalon.
De jas van Stella McCartney vind ik erg mooi van snit en staat haar goed.

Jaaa, lijkt een groene(fijne) rib

Inderdaad lente-Tine of een flanel stof, kan het jammer genoeg niet goed zien op de foto’s.

Mary houd vast aan haar eigen verzorgde stijl. Mooi hoor. Ze ziet er keurig uit. Frederik meer casual met deze jas.

Leuk stel, en ik kijk uit naar t verslag van hun reis. Kan t zijn dat de broek van Mary donker (bos)groen is. De beige jas is keurig maar matcht qua stijl en kleur slecht met de outfit van Frederik.