Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 30 nov 32 reacties

Máxima’s recycle-feest gaat gewoon nog even door

De witte jurk van Iris van Herpen was weliswaar nieuw, maar voor de rest heeft Máxima deze maand alleen maar ‘oudjes’ gedragen. Met vandaag: een mantel en jurk uit 2016.

De koningin is vanmorgen bij een actiebijeenkomst bij van de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid (NCGF). Dit is een samenwerkingsverband van ruim veertig bedrijven en overheidsorganisaties die zich inzetten voor de financiële gezondheid van hun werknemers en klanten. De minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Carola Schouten, houdt een toespraak.

Patrick van Katwijk

Het ensemble komt uit de koker van Natan.

Máxima met de outfit in Parijs, maart 2016:

Opening nieuwe operatiekamers Radboudumc, november 2015:

In december 2016 droeg ze de jurk en jas ook tijdens een Duitse bijeenkomst over inclusive finance.

© Bundesministerium der Finanzen/Thomas Koehler

Opening Resto VanHarte, 20 april 2017:

Ben je benieuwd welke ‘oudjes’ Máxima deze maand nog meer heeft gedragen? Klik dan hier.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
32 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Vind de jas prachtig.. was er al verliefd op toen Maxima hem droeg in Frankrijk. De jurk had best korter mogen blijven. Ik vind dat leuker staan onder de jas en H.M. kan het hebben hoor…

Heel mooi. Deze set kwam mij niet bekend voor. Ik zag op andere foto’s dat ze de mantel ook binnen aan heeft.

Ik weet niet of ik deze foto mag linken, maar hij is zo leuk, Maxima en Carola Schouten hebben samen zichtbaar lol…
https://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto%27s/queen-maxima-of-the-netherlands-and-minister-of-poveraty-nieuwsfotos/1822179537?adppopup=true

Heel leuk!

Ze had de jurk vandaag, 30 november, ook bij de uitblinkerslunch aan.

https://www.koninklijkhuis.nl/agenda/2023/11/30/uitblinkerslunch

Qua kleurkeuze en mouwlengte zou ik deze set nu niet direct op 30 nov. uit de kast getrokken hebben.
Maar op zich een prima outfit, nu de jurk langer gemaakt is.
Wat leuk toch, dit kapsel!

Ik ook niet, vind dit meer iets voor het voorjaar 🙂

Heel gaaf dat deze set weer gedragen wordt! Staat haar super mooi, zeker met dit mooie kapsel! Máxima’s motto van november is “herdragen”👍🏻

Super leuk dat ze deze mooi outfit weer herdraagt! Goede kleur voor haar en mooi in combinatie met de cognac schoenen. Zag dat er vandaag ook een uitblinkerslunch was. Heel mooi die aanpassing van die jurk. Net even iets langer staat zoveel mooier bij de jas.Hopelijk komt er nog veel meer moois uit de kast!

Zou de jas ook langer hebben gemaakt, of gewoon de zoom eruit of bij te weinig stof zijn er oneindig veel andere mogelijkheden, waaronder bijvoorbeeld een veren of kunstbont randje en dan ook meteen langs de mouwen, dan is het meteen weer in balans. Upcyclen maar….

Was een perfecte optie geweest, zo’n veren- of bontrandje!

In de andere blog over deze set is helaas te zien dat er een rand aan de onderkant van de jurk is gezet. Niet echt mooi.
Jouw idee van een rand veertjes of bont vind ik een heel goede 👍👏

Deze zachte kleuren staan Maxima zo mooi. Normaal ben ik ook van jas en jurk even lang of de jas langer. Maar hier stoort het me niet. In zijn totaliteit een verzorgd plaatje. En gelukkig weer de juiste kleur panty.

Nog steeds een prachtige set. Ik ben benieuwd met welke ‘oudjes’ we de komende tijd nog verblijd worden, ik juich het recyclen van zulke tijdloos mooie kleding alleen maar toe. Van mij had ze deze jurk echter niet langer hoeven laten maken, de korte versie stond pittiger en ook ik vind het niet zo mooi dat de jurk nu onder de mantel uitkomt.

Mooie kleurencombi, mooie set maar dan met de jurklengte zoals deze bedoeld was, de balans van het ontwerp is m.i. weg.

Leuke set! En het is dat de mode voor rokken nu langer is, maar ik vind de kortere jurk onder de jas mooier/vlotter staan dan nu de jurk net onder de jas uitkomt.
Haar haar zit ook echt leuk!

De jurk is prachtig. Kleur van de tas en schoenen zo mooi, suede denk ik.
Jas mag weg.. zo druk..

De jurk en jas vind ik prachtig.
Die muts, ben blij dat ze die heeft weggelaten nu, is naar mijn mening een ouwe omamuts, snap niet dat ze daarmee loopt 😉

Heel mooi. Haar haar zit ook nog goed. Leuk met de bruine tas en schoenen.

Dit heb ik altijd een mooie set gevonden, ik begrijp dat ze de jurk langer heeft laten maken, zonde om niet meer te dragen.
Maar ik heb destijds geleerd dat de jas nooit korter mag zijn dan de rok lengte, dus dat vind ik minder .

Uiteraard wel bij 7/8 modellen.

Goeie vraag, dit was jaren geleden toen ik in de mode branche werkte.
En bij het afmeten van de lengte,s was dat een belangrijk iets, geen kleding onder een jas uit laten komen.
Maar zoals ik al aan gaf, dat was vroeger he ?
Maar zelf let ik er nog steeds op….

Elisah, ik ben zo ook opgegroeid met die regel hoor.
Ik heb zitten nadenken waarom dat was, staat me nu bij dat het in die tijd als armoedig en armoe werd gezien als je jas korter was.
In feite was dat ook zo, omdat er geen geld was nieuwe kleding te kopen moesten kinderen vaak van broertjes en zusjes wat dragen, dan gebeurde het bij meisjes wel dat een jas die ze van een ouder zusje moesten dragen inmiddels voor hen te kort was.

Een jas langer dan je rok werd als sjiek gezien, en nu ik Máxima zo zie met die rok onder haar jas uitkomend, vind ik dat ook nu nog armoedig, (zelfs onverzorgd) staan.

Een rok langer dan je jas kan alleen als de rok en jas van dezelfde kleur en stof zijn, zodat het dan een soort van mantelpakje is.

Helemaal met je eens, ik heb er nog eens over na lopen denken maar idd het stond armoedig, en dat was de reden, jurk en jas in zelfde kleur was anders, want dat noemde je een complet, soms werd dan de jas wel enkele centimeters korter gemaakt, een complet was destijds heel chique en duur, dus dat mocht je laten zien .
Leuk he, hoe vroeger de kleding richtlijn strenger was

Jas wat langer dan de jurk, dat is inderdaad altijd de regel geweest.
Misschien dat mensen zelf dat nu loslaten maar hoorde toch zo als je netjes wilde zijn.

Inderdaad is de jurk nu iets langer, ik vind het mooier en eigenlijk niet storend dat de jas nu iets korter is.

Leuk dat ze deze outfit weer draagt!

Erg mooie combinatie. Vooral de mantel springt eruit. Mooi met tas en schoenen.

Absoluut geslaagd! En kijk naar dat haar, wat een mooi kapsel! Ik ben – weer – enthousiast.

Destijds in Parijs vond ik het al een hele mooie set, warme kleur en de jacquard jas is het hele jaar door handig. De jurk is een zoompje uitgelegd, waardoor de jas iets korter is, maar dat is niet zo super storend, misschien kan daar ook even het tornmesje in. Het uitstapje naar Parijs heeft haar goed gedaan, tja de magie van deze stad, oh là là…..

Mooie set en de kleur staat haar prima. Zonder hoed is deze set ook te gebruiken voor wat minder formele gebeurtenissen.
Combi met donker cognac van pumps en tassen vind ik heel goed gekozen. Haar zit prima.
Het lijkt erop dat Maxima is gaan shoppen in haar eigen “inloopmagazijn”, misschien omdat ze wat is afgevallen en de kleding weer wat beter past. In ieder geval vind ik het een goede zaak, ze heeft zoveel mooie stukken die best nog eens gedragen kunnen worden.
Wel zou het goed zijn om niet altijd dezelfde keuzes te maken, dus deze set uit elkaar halen en combineren met andere jurk of ander jasje. Dan heb je meer mogelijkheden en is het niet weer die jurk met dat jasje.

Ohh, dit lijkt me zoooo heerlijk, in die grote kast snuffelen en met al die kleding mooie ,nieuwe, setjes maken.
Dat is toch gewoon luilekkerland?