Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 28 nov 186 reacties

Wauw! Máxima draagt jurk van Iris van Herpen in Parijs

En ja hoor, daar is hij dan! Ruim twee jaar na de aanschaf draagt Máxima eindelijk haar tweede jurk van Iris van Herpen.

Koningin Máxima opent vanavond -samen met Iris van Herpen- het retrospectief Iris van Herpen: Sculpting the Senses. Het Musée des Arts Décoratifs, het grootste museum voor decoratieve kunsten in Europa, heeft Van Herpen genodigd te exposeren als eerbetoon aan haar vooruitstrevende ontwerpen. Van Herpen combineert traditioneel couture vakmanschap met het gebruik van innovatieve technieken. Deze tentoonstelling brengt de essentie van het werk van Van Herpen waarbij mode, hedendaagse kunst, design en wetenschap centraal staan samen. De tentoonstelling is opgebouwd aan de hand van negen thema’s zoals ‘Water and Dreams’ en ‘Skeletal Embodiment’; kenmerkende elementen in de ontwerpen van Van Herpen. Ook is het atelier van Van Herpen nagebootst en kunnen bezoekers zelf het ontwerpproces van nieuwe stukken ervaren. 

Na de opening krijgt Koningin Máxima een rondleiding waar zij spreekt met curator Cloé Pitiot en medecurator Louise Curtis en de samenstellers van de negen thema’s. Ook gaat Koningin Máxima in gesprek met betrokkenen van het museum en de studio van Van Herpen over de totstandkoming van de tentoonstelling. 

Brigitte Macron is ook aanwezig:

Máxima’s jurk is -hoe kan het ook anders- een ontwerp van Iris van Herpen. Het lijnenspel rond de halslijn is gerealiseerd door middel van borduurwerk, terwijl de volume bij het rokgedeelte is ontstaan door plisséwerk.

De jurk komt uit ‘Roots of Rebirth’, een collectie die gewijd is aan ondergrondse schimmels en wortels, die de basis vormen van de wereld waarop wij leven. Iris van Herpen: “Het verweven organisme heeft onze omgeving gevormd. Ondanks zijn vaak onzichtbare inspanningen onder de grond, ondersteunt het de ecosystemen van de aarde. Door de oneindige interacties die ons dagelijks begrip te boven gaan, belichamen deze netwerken onontdekte groei en intelligentie. Het is dit ‘ecologische bindweefsel’ dat de cirkel van het leven versterkt, en de voortdurende uitwisseling van informatie vertoont vele parallellen met stedelijke omgevingen. De oorspronkelijke verschijning van myceliumdraden (schimmeldraad, red.), die voortdurend met elkaar communiceren, zijn microkosmisch van onze functionerende samenleving, van
de bloedsomloop in ons; takken van bomen; rivieren die door landschappen toeren; tot de moderne vindingrijkheid van transport of het digitale web van internet.”

De jurk bestaat uit een huidkleurige basis en een overlaag van huidkleurige tule (transparant), waar het lijnenspel op is aangebracht. Door deze stofkeuze lijkt het net alsof de lijnen op haar huid zijn aangebracht.

Máxima’s jurk komt uit de bruidscollectie van Iris van Herpen.

De achterzijde:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
186 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Inderdaad de IVH jurk is een echte goddess dress… Links-rechts symmetrie van motieven is enorm in. BALMAIN begon ermee. Het futuristisch bio en nude effect is super. Een minpunt, Maxima: Bordeaux rode lipgloss en dito nagellak is te klassiek voor deze jurk en leiden de aandacht af van de chique nude kleur van de jurk.

Ik vind deze jurk echt subliem. Prachtig. Hij staat Maxima echt heel erg mooi. Ik had de jurk al in andere media voorbij zien komen en was echt onder de indruk van de stijl en de originaliteit vh ontwerp. Gek genoeg nu ik Maxima in haar jurk zag naast Iris van Herpen in haar jurk, die bij mij een wat elf- / sciencefiction-/ gothic achtige associaties oproept, zijn me ook andere elementen in Maxima’s jurk gaan opvallen en is mijn gevoel wat veranderd merk ik. Ik zie nu in het patroon op de borst en de schouders ook een beetje een sciencefiction achtig patroon/ handtekening in het borduurwerk. Door de wit en poedertonen heeft het een ander effect, maar ik merk dat het me nu minder betoverd. Technisch detail, ik had het borduursel bij de borsten wat hoger gecentreerd, nu ligt het zwaartepunt optisch wat lager, waardoor de afstand tot de hals net iets te groot is. Zal maar 1,5 cm zijn, maar maakt een groot verschil voor het oog. Wellicht ook een dunne spaghettiband in de onderjurk, of andere versteviging bij haar borsten.

Een van de mooiste jurken dat Maxima ooit gedragen heeft en wat mij ook bevalt is dat ze eens niet overladen met juwelen is! Het staat haar echt prachtig. Veel mooier dan de jurk die Iris zelf droeg. De ontwerpster is een echte kunstnaar zoals zij stoffen verwerkt. Ik kan alleen maar wawh zeggen!

Omdat alle aandacht uitgaat naar DE jurk, valt het andere een beetje weg, maar mw .Macron heeft een mooi complet aan, eenvoudig maar chique.
Goed gedaan , eenvoudige zwarte pump erbij, niets op aan te merken.
Mw van Gennip draagt een goed broekpak, het staat haar , ik zou er alleen een andere top onder dragen, of een mooie blouse .dit kan ze zeker vaker dragen , en met veel combi mogelijkheden

Volkomen akkoord wat mevr. Macron betreft : kleding en schoeisel zijn echt chic !!

Wauw!!! Prachtig, wat een mooi ontwerp zeg.

Prachtig gemaakte jurk met mooie hals en de kleur is ook heel mooi. Toch… het is een bruidsjurk, komt in ieder geval uit de bruidscollectie. Als zodanig naar mijn idee dan toch een beetje misplaatst voor deze gelegenheid (ontwerpt Iris van Herpen geen andere kleding als een mooie mantel of iets dergelijks). De enige reden om het dan toch vandaag te dragen, is om de ontwerper ervan in het zonnetje te zetten.
De jurk die Iris zelf aamheeft, vind ik trouwems afschuwelijk.

ik vind dat ook (inzake de jurk van Iris)

Ja, vind ik ook. Mevrouw van Herpen heeft een lang gezicht, dat je dan een patroon uitzoekt, dat dat beeld,optisch verlengt , is voor mij een raadsel.
Zo,’n kunstenares, en dat níet zien.

Ongetwijfeld heel heel knap gemaakt want anders krijg je niet zo’n eervolle reizende tentoonstelling.
Maar voor mij te veel Douwe Bob vibes

Hoi Doro, ik schiet in de lach van je “Douwe Bob vibes”, maar moet ik dan denken aan “dronken iemand in elkaar meppen”, of “tig kinderen bij verschillende vrouwen maken”, of nog een andere vibe die me is ontgaan?😂😉

Ahum, je vergeet te vermelden één van de beste artiesten van Nederland Roos.

Dat komt dus niet bij mij op PK020, want dat vind ik nml. niet.

Dit hoef je ook zeker niet te vinden, ik probeer aan jouw vibes over Douwe Bob iets positiefs gemeend toe te voegen, vandaar.

Ha ha, ik vind het wel goed gevonden 👍
Maar Doro bedoelt natuurlijk dat het aan tattoeages doet denken 🤭

Precies! Ik probeerde de reactie weg te halen want was bang dat het niet goed begrepen werd. Maar dat lukte niet.
Maar idd vanwegen die keel tatoeage.

Maar nogmaals heel knap en eervol van en voor Iris van Herpen. En het kapsel en de uitstraling van Máxima is weergaloos

Ha Doro, nu snap ik wat je bedoelde: zijn keel tattoo’s. Echt ik snapte er niets van; vandaar maar even vragen toch?
En mensen hebben nu eenmaal andere associaties bij dezelfde zaken, ik denk dat tatoeages voor mij een andere associatie hebben dan voor jou. Dank voor je uitleg.

Doro, ik vond je reactie geweldig in relatie tot Douwe Bob, humor 👏🏼

Klopt! Maar dat deed vooral de groene bij mij 😏

Mooie jurk maar dan vooral de rok, ik ben niet zo weg van die bovenkant, maar het totaalplaatje is prachtig en zeer verzorgd, erg leuk om een jurk van Iris te dragen, dame Macron ziet er ook goed uit en wat betreft de dresscode, die was er niet denk ik, gewoon lekker zelf weten, wat maakt het uit..

Prachtige jurk voor Máxima, ze straalt ook! En als ik zulke benen zou hebben als ik 70 was zou ik ze ook niet bedekken. Go mme Macron!

Ja dat vind ik nu ook. En ik vind de lengte overigens keurig hoor. Net op de knie. De winterwitte combi vind ik ook prachtig. Het steekt natuurlijk af bij de kleding van Maxima, daarom lijkt het in eerste instantie underdressed. Maar het is gewoon super chique. En laat Maxima maar lekker shinen. Beide dames een dikke 10+.

Echt hè, wat ziet die vrouw er nog goed uit. Snap waarom Macron als student verliefd op haar is geworden.
Vind het overigens een heel mooi en ontroerend liefdesverhaal van die twee. Echt een modern sprookje.

💞

Ja, echte liefde!

Helmaal mee eens, Roos.

Wat betreft de overdressed/underdressed discussie:
Het lijkt inderdaad raar te staan, Maxima in een hevige jurk en de anderen in vrij normale nette kleding. Maar ja, ik vraag mij wel af, hoe had het dan gemoeten? Had Maxima geen Iris van Herpen moeten dragen? Hadden álle dames Iris van Herpen moeten dragen? Misschien vonden ze het te koud (het lijkt mij een erg dunne jurk voor eind november). Of te duur of gewoon niet mooi om zelf te dragen. De jurk van Iris van Herpen zelf vind ik trouwens erg lelijk.

Neen, wat mezelf betreft heb ik er geen probleem mee dat maxima van herpen draagt. Integendeel :het kan mi zelfs niet anders. Maar deze mooie japon die achteraan uitloopt is mi te ceremonieel, te plechtig voor deze gelegenheid. Deze stijl met uitloop was standaard een aantal eeuwen geleden . Dus , een lange van herpen jurk zonder uitloop zou ik eerder als gepast ervaren hebben voor deze avond.. en what’s in a dress ???
Bij het staatsbezoek van fr aan nl kwam macron door zijn onaangepaste pak als de “lakei” van de avond over. Is mevr macron nu de “gezelschapsdame” … ?? .
natuurlijk zegt mevr macron hier beleefdheidshalve niets over en toont zij zich enthousiast …

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de visie van Iris van Herpen; er staat een mooi kort interview op: https://fashionunited.nl/nieuws/mensen/iris-van-herpen-ik-ben-volledig-onafhankelijk-en-dat-wil-ik-blijven/2023112959244 waarin ze haar zienswijze uiteenzet.

Daar laat ze dus weten dat de prijzen bij 35.000 euro beginnen…. 😵‍💫

Bijzondere, en ja, zelfs mooie jurk. Maar inderdaad in schril contrast met de rest van het gezelschap, de gelegenheid en het decor om hen heen. Op het filmfestival van Cannes past het beter.

Toch een nog groter punt van kritiek vanaf mijn kant: ook bij deze jurk (net als bij haar 50e verjaardag in Carré waar ze ook een jurk van Van Herpen droeg) zit het niet optimaal. En mijn mening is: als je je goed wilt kleden, dan moet ook wel alles kloppen. (Geldt ook voor als je je hoed en of tas/schoenen of mantel in dezelfde kleur wilt dragen als je jurk: zorg er voor dat het van exact dezelfde stof is. Want je ziet altijd verschil. Lukt dat niet? Kies dan wat anders of juist iets contrasterends. Da’s altijd nog beter dan nét niet matchend.) Bij beide jurken, van Van Herpen, valt mij op dat het geheel bij de boezem veel te laag zit, waardoor het lijkt alsof de hele handel afzakt. En bij Carré leek het net alsof ze een buikje had, de jurk niet overal goed aansloot en op de ene plek te wijd en op de de andere plek te krap viel.

En inderdaad, plateauzolen.. een misser. Maar dat komt waarschijnlijk omdat deze jurk erg lang is. Je kan er kwalijk een stuk van af knippen. Maar Máxima torent graag boven anderen uit en zal pertinent nooit een iets lagere hak dragen, tenzij ze door de modder moet en (tijdelijk) platte schoenen onvermijdelijk zijn.
Overigens beveel ik Máxima sowieso standaard een iets lagere hak bij de meeste gelegenheden (zéker Koningsdag) aan, want ik heb altijd de indruk dat ze er toch niet zo goed op kan lopen, onzeker is en zie haar altijd bij bijna elke stap die ze zet naar beneden kijken. Als ik koningin zou zijn dan zou ik óf verordenen dat mijn weg vlekkeloos geplaveid zal zijn; waar ik ook kom. Óf gewoon een ietsje lagere en/of een fractie bredere hak dragen. En dat hoeven heus geen blokhakken van maar 5 cm hoog te zijn. Wanneer je op hakken loopt dan moet het lijken alsof je heel luchtig en zeker voort beweegt, bijna zwevend. Vooruit en iets omhoog kijkend, stralend. En niet onzeker, bijna elke stap checkend naar beneden kijkend, zoals Máxima doet. Let er maar ‘ns op! Ik zou er doodmoe van worden. Als je de juiste (en dat kan ook een flink hoge zijn) hak draagt, voel je je heus wel zeker.

Over langer (willen) zijn gesproken: oneerbiedig zoals ze een jaar of wat terug bij koningin Elizabeth op bezoek ging. Als je ergens te gast bent (zéker bij iemand die hoger in aanzien staat en veel ouder is dan jij), dan stel je je iets bescheidener op en dien je niet altijd de show te willen stelen. Ik begrijp dat Alexander lang is, en dat je niet als een dwerg over wilt komen naast hem, maar je hoeft niet àltijd bijna even lang te lijken. Een tussenweg zou Máxima sieren.

Haar haren zijn op deze gelegenheid in elk geval honderd keer beter dan anders wanneer ze het los draagt. Net als dat mensen mevrouw Macron tegen zichzelf in bescherming moeten nemen, wordt het ook hoog tijd dat er tegen Máxima gezegd wordt dat ze haar haren niet meer los en piekerig (dankzij de steiltang?) moet dragen want dat is werkelijk geen gezicht. Los haar: okay, maar draai er tenminste even lichtjes de krultang door en breng wat lak aan. Ze heeft (overigens altijd al gehad) te weinig, dun en beschadigd haar om nog steil en los te dragen. Met dat losse piekhaar door de wind lopen is al helemaal niet koninklijk. Vertelt niemand Máxima wat de wind/weersverwachting is de komende dag??

De hoeden van Máxima zijn meer dan eens veel en veel te groot. Je dient je outfit en het formaat van je hoed altijd af te stemmen op de gelegenheid en je gezelschap, en zeker geen anderen het zicht te ontnemen, belemmeren of mogelijk zelfs verwonden. Enige bescheidenheid, qua hoeden, vanuit Máxima ontbreekt ook veel en veel te vaak.

Al met al vraag ik me sowieso af in hoeverre Máxima geadviseerd wordt over haar outfits. En in hoeverre zij dat advies ter harte zou nemen. Ze mag mij in elk geval altijd bellen. Ik ben dan wel een simpele ziel, maar heb er denk ik wel kijk op.

En alsjeblieft… doe het Amalia niet ook nog ’s aan dat er altijd van die torenhoge stiletto’s gedragen moeten worden. Ik heb met die arme meid te doen. Hoezeer ik het haar ook wél gun .. ze heeft er het postuur niet voor.

En er kan nog een hoop opgestoken worden van Kate en Mathilde. Als je die twee nou ’s in een blender doet met onze dames, dan zijn we al weer een stuk meer de goede kant op.

Maar toch veel lof en respect voor onze Máxima. Ze is een harde werker, intelligent, meelevend en betrokken. En dat is fijn en ben ik ook best trots op.

Het is leuk om te lezen wat koninginnen en prinsessen dragen, althans, dat zou het moeten zijn. Maar ik stop met het lezen van deze blog. Serieus dit….wat een lap negatieve tekst en betweterij. Beetje vreemd om iemand, koningin of niet, zo bevoogdend toe te spreken.
En dan eindigen met “ik ben trots op”
Wat apart. U heeft geen enkel aandeel in de prestaties van Máxima. Als er al mensen trots zijn op haar zijn dat haar man en dochters.

Als ik dit zo lees, zou ik het persoonlijk fijn vinden als je ook de positieve kanten van Maxima en haar kleding benoemt. Behoudens de slotzin is het alleen negatief. Ik kan me wel voor een deel vinden in je verhaal en ben zelf ook best kritisch. Maar de kleding van Maxima is ook heel vaak fantastisch en overweldigend mooi. Het gaat van het ene naar het andere uiterste. Hopelijk ga je in de toekomst ook deze kant van Maxima belichten.

Zie mijn reply aan Josine 😉

Mooi gezegd Anniek 👍

Fijn ook eens een kritische noot tussen de overwegende verafgoding hier te lezen.

Dank! 👍☺️

Nadeshda er is echt genoeg kritiek te lezen hier hoor, maar kritiek en constant negatief zijn; daartussen zit echt heel veel verschil (daarbij bedoel ik niet HetRodeGietertje).

Dan lees je toch niet goed, er zijn heel veel kritische noten en verafgoding nauwelijks, dat was en paar jaar geleden misschien wel wat meer, nu zijn het over het algemeen meest nuchtere Hollandse reacties 😄

Mooi verwoordt; genoten van je verslag en visie!

Dank! 👍☺️

Wat een venijn 😂

Valt wel mee hoor 😀 heb ik ongelijk dan?

Jij vind dat je gelijk hebt..of dat zo is is de vraag. Ik moest een beetje lachen om je commentaar. Alsof jij het allemaal weet, nooit fouten maakt en de koningin moet maar naar jou toekomen voor advies. Sorry ik kan niet zoveel met zo’n hele lap tekst waar werkelijk waar haar hele hebben en houen bijgekrauwd wordt. Niets is goed: ze kan niet op hakken lopen ze is onbescheiden, haar hoeden zijn niet goed genoeg, haar haren zien er niet uit etc etc. Je zal maar koningin zijn en zo afgekraakt worden

Het RodeGietertje loopt ff leeg, zullen we maar zeggen 😵‍💫🫣

😂

Klopt. Is de eerste keer dat ik dit zo doe, dus dan maar gelijk goed.

Geweldig, een frisse wind waait er vandaag tussen de reacties.
Eerlijk en realistisch.

Dank! 👍😊

Beste Josine, (en ook een beetje aan Roos 😃 ) ik lig met zware griep in bed. Vandaar dat ik wat trager ben. Ik zal ook via het contactformulier een bericht met mijn persoonlijke gegevens sturen naar de redactie. Dan is duidelijk wie ik ben en dat mijn bedoelingen oprecht zijn. Zoals gezegd; dit is de eerste (en mogelijk de enige) keer dat ik een reactie op dit soort pagina’s achterlaat.
Ik ben een tassen liefhebster. Aan het begin van het social media tijdperk had ik een nickname nodig. Zag mijn bijzondere, mooie rode tas (in de vorm van een gieter) in de hoek van de woonkamer staan en had toen mijn nickname gevonden 😃 Ik ben ook een tuinier-liefhebber.
Ik wil vooral benadrukken dat ik veel respect (zoals in mijn epistel ook te lezen is) heb voor onze koningin, ze doet het wel allemaal hoor. Leeft in een gouden kooi, en ik zou niet met haar willen ruilen.
Veel kleding die zij draagt is/staat (haar) schitterend. Punt.
Maar al mijn punten voor wat betreft schoeisel, manier van lopen, pasvorm en stofkeuze van kleding en accessoires, vergelijk met de Britten (Diana!!) en de Belgen, formaat van hoeden, etc. etc. … daar sta ik nog steeds vierkant achter!
Ik zeg gewoon eerlijk waar het op staat. En volgens mij kunnen onze royals dat alleen maar waarderen… toch?
Liefs, en voor iedereen al het goede en vooral veel gezondheid gewenst 😊 en misschien lezen jullie mij nog wel een andere keer.

Wat mij betreft vind ik het jammer dat je je replay openbaar hebt gezet.
Ik hoop niet dat je je daar min om meer verplicht toe voelde omdat Roos je met een van haar doornen stak. Eerlijk gezegd geloof ik dat ook niet echt. Je kunt je woordje goed doen.
Niemand hier benoemt waarom ze de gekozen eigen naam of nickname gebruiken. De reacties van Roos naar jou toe zijn onder de maat.
Jammer dat je niet actief blijft reageren. Sommige dames kunnen daardoor namelijk met een andere mening,/ visie om leren gaan. Het gaat je goed.

Zie mijn reactie aan HetRodeGietertje hieronder.
En houd op met je gestook.

Stoken? Ik reageerde op je denigrerende reacties.
Dat je daar nu een positieve draai aan probeert te geven daar prik ik doorheen.
Verder laat ik je met rust hoor. Ik liep even bij je langs, maar zoals je weet zit ik aan een andere tafel ver bij je vandaan.

Houden zo

Hoi Josine. Vreemd dat er nog niet is gereageerd op je vraag. Ik vraag mij af ……. 🧌?

Zie hier boven mijn reply aan Josine 😃

Ik vond het vreemd dat je wel reacties gaf op andere posts, maar niet op die van Josine.
Zou je langer op dit forum zitten dan zou je ook “last” van de 🧌 kunnen krijgen, helaas komt dat nogal eens voor. Men plaatst een negatieve post en laat vervolgens niets meer horen. Heel zielig.
Ik vermoedde dat dat nu ook het geval was en wist natuurlijk niet dat je ziek op bed lag. Excuses daarvoor.
Overigens leuk dat we nu het verhaal achter je bijzondere nickname weten.
Beterschap verder en hoop dat je snel weer op de been bent.

Tjonge tjonge wat een vooringenomenheid over van alles en nog wat, de één is overdressed en de anderen zijn weer underdressed, te korte rok van mevrouw Macron etc. Jaja, iedereen heeft recht op zijn eigen mening, ik ervaar dit als ‘spijkers op laag water zoeken’, Maxima neemt de moeite om de kunstsector te promoten in een zeer kunstzinnige outfit die zeker niet over de top is, maar die velen hier niet ‘in het straatje van een koningin’ vinden passen. Wat had ze anders aan moeten trekken? Een typisch koninginnen uniform? Geef Maxima toch ook eens wat meer ruimte en wees niet zo über kritisch. Ze is een volwassen vrouw met een eigen persoonlijkheid, hoe jammer is het als we daar helemaal niets meer van terug zien…

Eens. Weten we opeens allemaal alles over de dresscode? ik kan me voorstellen dat dit zeker wel is afgestemd. Maxima draagt zelfs het tasje dat ze van Macron cadeau heeft gekregen. Er zal zeker over zijn nagedacht.

De bedoeling van deze site is toch dat we onze eigen mening geven? En dat heeft niets te maken dat er spijkers op laag water worden gezocht. Een ieder heeft zijn of haar mening

Tjonge jonge, wat een reactie. Meningen mogen verschillen hoor.

Ik schaar deze jurk meer onder het kopje Kunst, en dan ook echt met een hoofdletter, want dat is het absoluut.
Daarom had ik als koningin hier zo niet willen lopen, dat ze de tentoonstelling bezoekt uit interesse, dat kan , maar dan als gaste en niet als promo voor de ontwerpster.
Het is echt over de top,

Pracht jurk! En van mij mag Máxima uithangbord zijn. Ze is dat nl niet alleen voor Iris van H. maar ook voor al die andere fantastische Nederlandse designers. Berend Jan Pot, Marcel Wanders, scholten Baijings, Hella Jongerius en talloze anderen. Eén traditie die we hoog moeten houden en koesteren.

Dit type over the top jurken hoeft voor mij niet bij Maxima. Ik begrijp dat daar een clientèle voor is, maar dan denk ik meer aan filmsterren. Als koningin zou ik me niet lenen als reclame uithangbord voor een ontwerpster van dit soort extravagante kleding. En al helemaal niet als het ook nog eens als bruidsjapon is bedoeld. Misser.

Ik vind deze jurk absoluut niet mooi. Jurken van deze ontwerpster vind ik sowieso erg lelijk staan. Volgens mij is deze jurk van Máxima ook bedoeld als trouwjurk en ik vind hem zo over de top. De schoenen met plateau zolen vind ik ook erg lelijk.

Voor iedereen die aan het discussiëren is over under- and overdressed.
Op Blauw Bloed en RTLBoulevard is het filmpje te zien waarop Maxima uit de auto stapt en wordt begroet door mevrouw Macron. Die zegt tegen Maxima: “how wonderfull” op een toon die echt gemeend en vol bewondering is. Maxima antwoord: “Iris van Herpen” en “merci bien”.
Geen van beiden lijkt het een probleem te vinden dat Maxima hier de show steelt.
Overigens geeft Maxima later een speech in perfect Frans. Hulde majesteit 👏

Dank voor je ‘rapportage’ van het aankomstgebeuren 😊, ik heb absoluut niet de intentie gehad om het voor beide dames als “een probleem” voor te stellen, mevrouw Macron lijkt me daar het type mens ook niet voor.

Op MKM reageren we allemaal vanuit ons eigen perspectief en onze eigen smaak, daar verandert de hartelijkheid tussen beide dames echter niets aan.

Wat ik bedoel PK020 is dat beide dames geen probleem lijken te hebben met de situatie (overdressed of underdressed) dus waarom maken wij er hier dan wel een probleem van?!
Discussiëren om het discussiëren leidt tot niets, behalve weer meer ongenoegen naar elkaar toe.
Zo jammer! 😵‍💫

Als ik Iris was geweest had ik voor deze zeer bijzondere once in a lifetime gelegenheid een cocktailjurk oid ontworpen voor onze koningin ofwel Máxima had er ééntje kunnen bestellen; Beyonce weet er alles van 🙌🏼

https://www.vogue.nl/fashion/fashion-nieuws/beyonce-iris-van-herpen-amsterdam/

Deze jurk is oprecht mooi en staat maxima goed. Het totaalplaatje is – ondanks de lelijke plateauschoenen – zeer verzorgd.
De jurk loopt achteraan uit op een sleepje en dit detail maakt van deze japon geen “gewone” lange jurk en zorgt ook bij mij voor het gevoel dat maxima tov de presidentsvrouw echt wel overdressed is.

Ja maar dan krijg je de vraag, wat al eerder is gezegd in dit blog, o.a. door mij, is het dan niet eerder zo dat Macron underdressed is 😉
Vind ik wel trouwens dus.

Die plateauzolen vind ik ook helemaal niks maar gelukkig zie je die nauwelijks 😄

Ina, als de jurk van maxima mi een “gewone” lange jurk was geweest ttz zonder sleep ( heeft een effect bij het vooruit stappen/schrijden) dan was mevrouw macron niet underdressed. Ook in het straatbeeld lopen lange en korte jurken door mekaar maar de jurk van maxima is een ceremonie (huwelijk)/avondkledij jurk. Een opening van een tentoonstelling zie ik niet vallen onder deze categorie tenzij avondkledij op de uitnodiging zou gestaan hebben en dan pas zou mevrouw macron underdressed zijn en is maxima ook niet overdressed.

Maribrune, Ik vind het totale onzin dat omdat de jurk aan de achterkant in het midden 2 centimeter langer is (wat je niet eens een sleep kunt noemen) de jurk niet geschikt is omdat mevrouw macron dan underdressed is, en dat als dat stukje van 2 centimeter er niet was geweest dat dat dan niet zo was geweest.

Dat stukje aan de achterkant kan je niet eens zien aan de voorkant, aan de voorkant kun je dus niet zien of de jurk wel of niet geschikt is.
Sorry, maar ik vind dit een totaal belachelijk, zelfs lachwekkend argument waarom Máxima overdressed zou zijn.

Voor iedereen, alsjeblieft hou op om hier zó’n verschrikkelijke halszaak van te maken, er zijn zéker op het moment hele erge dingen aan de gang in de wereld. Laten we het hier gezellig houden en van kleding genieten zonder dat overdreven gezeik!
Ja ik heb ook het commentaar gegeven dat ik vond dat mevrouw Macron underdressed vind maar ik ga niét zo ver om het punt te maken dat het verschil van 2 centimeter een schande is en het daarom een hele andere jurk is dan een “gewone” jurk.

Wie maakt hier nou zo’n halszaak over een andere mening 🤔

Dat begrijp je dus verkeerd, het gaat niet om een andere mening maar dat er soms enorme toestanden worden gemaakt van iets, alsof dat het belangrijkste van de hele wereld is

Ina, geen probleem hoor. Respecteer uw mening.

Duidelijk Maribrune en laten we ook niet vergeten dat Máxima een bedoelde bruidsjapon draagt tijdens de opening van een expositie, how weird voor een koningin in functie.,

Verkeerd gezien PK020, dit is geen bruidsjurk, staat nergens op de site van Iris dat dat zo zou zijn.
Een soortgelijke jurk (dus niet dezelfde) staat in tekening (diezelfde tekening staat nu ook in de blog van Josine hierboven) en is uit de “bridal & bespoke collection”. Dat wil niet zeggen dat het ook een bruidsjurk is of daarvoor bedoeld.
Overigens zou ik (als ik toch een traditionele bruiloft zou hebben gehouden), bijzonder graag een jurk van Iris hebben gedragen.

Mee eens

Ik vind dit zo mooi, echt waanzinnig. Het staat Maxima ook zo goed en zoals hieronder beschreven het zit haar ook als gegoten. Dit is kunst. De kleur vind ik ook geweldig het is champagne/gebroken wit? Toch anders dan het model draagt naar mijn idee. Visagie van Maxima ook zeer goed gedaan.

Als je naar de close-up van Máxima kijkt waar je alleen haar bovenlijf ziet, dat is goud en gebroken wit.

une reve!

un rêve

Wat een plaatje. Dit is fantastisch. Zit als gegoten. Gewoon top

Ik vond dat de golvenjurk niet mooi zat bij Máxima, maar deze schimmeljurk zit fantastisch! Wauw!!!

Een kunstwerk…..

Ik ben zeker geen fan van de couture van Iris van Herpen en ook niet van deze jurk. Echt over de top, veel te druk. Meer een jurk voor de rode loper in Amerika. En waarom schoenen met plateauzolen Maxima is al vrij lang. Jas van mevrouw Macron is keurig.

Mee eens!

Wauw, wat een prachtige creatie, beeldschoon!

Wat een wonderschone jurk, prachtig.
Deze jurk staat Màxima geweldig. Chapeau voor de ontwerpers.

Huh? Dit ziet er echt heel raar uit; twee vrouwen in complete over the top sexy dramatische filmster jurken en twee vrouwen die een jas dragen.
En wanneer vertelt iemand nu eens aan mevrouw Macron dat ze zeventig is en kleding boven de knie compleet idioot staat?

En dat ze haar schouders naar achteren houdt!

Heel groot gelijk Carmen wat betreft mevrouw Macron.
De jurk van Maxima vind ik geweldig

Heel erg mooi! Wat een prachtige blikvanger die japon! Ik denk dat mw. Van Herpen nu ook interesse heeft gewekt van andere royals. Vind het ook wel iets voor Viktoria van Zweden.

De jurk is mooi maar totaal ongeschikt voor een koningin. Is meer iets voor een jonge filmster.

Dat dacht ik ook….jurk voor Frozen

Of voor de ijskoningin van Narnia

Een prachtige jurk! Geweldige look, behalve de schoenen! Ik vraag me af waarom juist Maxima de opening samen met Iris doet, omdat ze Nederlands is? Waarom dan de koningin? Als indrukwekkende reclamestunt?

Wauw, wat is deze japon prachtig en wat een goede keuze van Maxima en van Herpen om deze showstopper te gebruiken om de kunst van van Herpen op deze opening avond waar Maxima de opening verricht zo prachtig te laten uitkomen. Chapeau!!!

Zoveel beter dan de andere van Herpen die ze heeft.
Ik twijfel of deze japon eigendom is van Maxima of dat deze speciaal voor deze gelegenheid is uitgeleend en passend gemaakt.

Ik zat al jaren te wachten op het moment dat onze Royal fashion Queen Maxima een creatie van Iris van Herpen zou gaan dragen. Wat een geweldige jurk! Eigenzinnig, onconventioneel en helemaal 2023. Dit is top kwaliteit pur sang! Echter. Als barber zie ik qua kapsel nog wel wat puntjes van aandacht…

Ha, welke puntjes dan? Je maakt me nieuwsgierig. Vind het kapsel mooi, maar ik ben ook maar een leek..

Van achteren ervaar ik het als een prinses Leia kapsel passend bij de filmische outfit 💫

Bijzondere jurk al krijg ik er een instant Elsa van Frozen-gevoel bij.

Schitterend. Wat een jurk. Ik zeg douze points! Haar en make up ook prachtig.
Het enige dat het feestje verstoort zijn de schoenen maar gelukkig zie je die niet zo goed.

Dutch HAUTE Couture at it’s finest!
Hulde Iris & Maxima en dank

Yes!

Ronduit wow! Iris van Herpen is een fantastische ontwerpster en deze jurk is echt prachtig. Voor mij de nummer één van dit jaar. Máxima toont lef met deze creatie. Hopelijk gaat ze vaker Iris dragen want het staat haar prachtig. En overdressed? Why not…

Beter overdressed dan underdressed 😉

Een bijzonder ontwerp. Kunstig bedacht, maar voor mij extravagant.
Daar houdt Maxima wel van. Eenvoud vind ík het mooist.
De jurk die mevrouw van Herpen zelf aanheeft, vind ik zelfs lelijk. Dat zal ik van de jurk van Maxima niet zeggen.
Maar wat mij betreft heeft ze mooiere in haar collectie.

Ik vind het ook beetje “te” allemaal. Te veel bling bling.

Ik kan helaas niets moois aan deze jurk vinden. Onze koningin heeft vele mooiere exemplaren.

Als Maxima vanavond uitgenodigd is als model om een ontwerp van Iris van Herpen te showen op de expositie, is deze aktie geslaagd.
Maar wanneer onze koningin geïnviteerd is om de expositie te komen openen en verder te gast is, samen met mevrouw Macron en vele anderen dan vind ik Maxima zwaar overdressed t.o.v. de anderen, en dat lijkt mij een ongemakkelijk gevoel geven naar beide kanten.
Ik neem toch aan dat de collectie van Iris ook wel minder opvallende kleding zal bevatten, die beter aansluit bij de gelegenheid….
Blijft staan dat de jurk een schitterend ontwerp is en als bruidskleding of galajapon i.c.m. diadeem een pronkstuk zal zijn.
En…..het kapsel van Maxima is in één woord prachtig!! Daarvoor hulde.

Dames, ik keer het om. Misschien is mevrouw Macron wel underdressed. Ik had nml als vrouw van de Franse president in modestad Parijs gekozen voor een veel spannender outfit dan dit. Excusez moi.

Ja dat heb ik gisteravond ook al geschreven, dat zij underdressed is, wie gaat er nou in zakelijke (mini) kleding naar de feestelijke opening van zo’n tentoonstelling.

Helemaal met je eens, ik vraag me ook af wat er.op de uitnodiging heeft gestaan.
Dit moet voor beide een ongemakkelijke situatie zijn geweest.
Mw.Macron kijkt ook niet echt vrolijk.

Die kijkt meestal niet echt vrolijk, staat meestal met een samengeknepen mond 😉

Oke, ha ha.
Ga er toch eens opletten.

Was mij eerder dus al opgevallen waardoor ik dacht dat er iets met haar tanden was en ze die wou verbergen maar daar blijkt niks mee aan de hand te zijn als je foto’s ziet waar je haar tanden ziet.

Beeld en beeldschoon… zo lelijk als ik die groene Iris vond, zo prachtig is deze.. wow!! Fantastisch totaal plaatje.. compleet sprakeloos gewoon

Ja Christel, de groene was echt niet mooi😳

Bijzondere creatie, beter dan de vorige. Mooie aandacht met presidentsvrouw en minister.
Maxima, beauty.

Zag net bewegend beeld; wat ontzettend mooi! Chapeau voor Máxima en Iris van Herpen.

Wat een plaatje! Schitterend!
En ja de anderen steken er inderdaad wat schraal bij af, maar goed het is dan ook een evenement waarbij alles draait om de mooie creaties van Iris van Herpen!

Deze jurk is een waar kunstwerk, heel apart en sprookjesachtig en hij staat Máxima prachtig, maar, sorry, ik vind het overdreven zo bij een opening te verschijnen. Alle aandacht gaat nu naar Máxima en deze ene jurk.
Mme Macron erg mooi gekleed in winterwit en in mijn ogen passend voor de gelegenheid.

🤍 Winterwit 👌🏼

Ik val wel uit de toon met mijn reactie op deze creatie. Mag ik deze japon niet mooi vinden?
Het is wel heel kunstig gemaakt en zoiets zie je maar zelden. Vindt het gewoon niet zo verfijnd en de halslijn te hoog.
Verder lijkt onze koningin het model van de ontwerpster, beiden zijn echt overdressed vergeleken met de andere dames, al is het een mode event. Moet niet zo prettig zijn voor de andere dames. Zouden daar geen regels voor zijn?

Eerlijk gezegd vind ik ‘m ook niet “wauw”. Wel anders dan anders.
Al vind ik ‘m beter dan toen de jurk bij Carré.
Dat het net lijkt of het op de blote huid zit vind ik niet mooi en het model van de jurk drukt naar mijn mening de buste naar beneden.

Deze staat voor mij in de top-3 van Maxima’s allermooiste jurken ooit. Wow!

Hoi Myria,
Bij mij is de top 3 sinds vanavond ook veranderd 👍

Dit is werkelijk een heel bijzondere jurk, eigenlijk een kunstwerk, en als iemand zoiets weet te dragen is het Maxima wel, schitterend.
Maar wat zou het nog veel indrukwekkender zijn geweest als Maxima deze jurk had gedragen op een hofbal oid.
Met tiara en in een andere setting had deze jurk nog mooier uitgekomen .

Ja dat is het enige jammere, dat dit geen gelegenheid is waar ze een tiara draagt, dan moet het er wel één zijn van diamanten en/of parels zodat het de kleur van de jurk niet doorbreekt.
En dan moet er ook nog sneeuw liggen, dan is ze net zo’n prinses of koningin uit een sprookje, zo’n tekenfilm 😄
Bedoel ik niet om het belachelijk te maken hoor maar serieus, dat gevoel krijg ik er dan bij.

wauw… ik ben stomverbaast.. wat een prachtige jurk… het is echt een sprookjesjurk. Ik zou hem ook graag nog vaker terug zien, ook bij een gala (met een mooie tiara er bij). Ik vind het wel jammer dat mevrouw Macron.. zo een kortere jurk aan heeft.. terwijl de rest in het lang is.

WAUW wat is dit mooi. Echt een sprookje deze jurk. Ze had van mij voor wat elegantere schoenen zonder plateau mogen kiezen, maar gelukkig zie je daar niet al te veel van.
Vraag me wel af of ze deze outfit gekocht of geleend heeft. Hoop het eerste en vooral dat we de jurk nog eens terug zien. Deze staat haar zoveel mooier dan de andere jurk van van Herpen. Volgens mij heeft van Herpen ze niet in de collectie, maar wat zou een blouse mooi staan op een wijde palazo broek. Die zou ze dan heel vaak mogen dragen

Schitterend, wat een plaatje van een jurk. Echt klasse en met een prachtig kapsel erbij. Top