Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 02 jun 35 reacties

En dat is versie DRIE: Mary laat jurk vermaken voor Jordaans huwelijk

Dat prinses Mary haar kleding graag laat vermaken, weten trouwe bezoekers van deze website wel. Maar dat een jurk DRIE keer wordt getransformeerd, is toch wel uniek.

Of eigenlijk is het kledingstuk zelfs vier keer vermaakt. In 2009 kocht prinses Mary hem namelijk als strapless jurk. Dat bleek te bloot voor een koninklijk huwelijk in een kerk, dus voor de Grote Dag van Victoria en Daniël van Zweden liet ze aan de bovenzijde goudkleurige kant aanbrengen.

19-06-2010 (c) PPE


Na afloop van het huwelijk ging de jurk terug naar het atelier. Daar werd aan het bovenlijfje een asymmetrische schouderlijn toegevoegd.

© PPE/Christophersen

En gisteren was daar dan versie drie. (Of vier, net hoe je het ziet). Eveneens asymmetrische, maar met verfijnd kant dat uitloopt in een cape.

Zeg het maar: welke versie vindt jij het mooist?

PPE

Stemmen maar:

Ik ga voor....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
35 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Grappig, als je de commentaren leest, zou je denken dat optie 2 met vlag en wimpel heeft gewonnen. Maar nee, het is toch 3 geworden.
Ik schrijf een commentaar en heb dus ook optie 2 gekozen 😉. Vooral omdat haar middel zo heel mooi uitkomt. De mooiste belijning wat mij betreft.

ik vind t op zich mooi maar wel n beetje arremoeiig worden steeds dezelfde japon

Ik ga voor optie 2. De jurk is in z’n eenvoud het mooiste.

Optie 3 vind ik zeer geslaagd voor deze gelegenheid. Van de Europese royals vond ik haar één van de best geklede vrouwen die avond. Persoonlijk blijf ik optie 2 toch het allermooist vinden, een ware godinnen jurk waarbij de kleur zo mooi tot zijn recht komt.

Ik kies ook voor optie 2. Dat is de meest geslaagde versie. Hoewel ik alle drie heel erg mooi vind:)
Wat heb ik genoten van de koninklijke bruiloft en de royals. Op youtube kun je filmpjes zien waar alle royals goed te zien zijn en kun je beter kijken naar wat zij hebben gedragen in Jordanië. En er waren meerdere dames die wat huid lieten zien bij de feestelijkheden. Hoewel Maxima wel een klein beetje een diplomatieke misser heeft gemaakt denk ik. Zo jammer dat Letitzia er niet bij was. Ik heb Letitzia echt gemist. En ik hoop dat Josine nog meer logjes gaat maken over deze koninklijke bruiloft.

k Heb beetje zitten twijfelen, maar toch voor optie 2 gegaan. Vind de meest eenvoudige versie het mooist.

Heel wat anders, hebben jullie gravin Zaria gezien? De dochter van Mabel en Friso? Wat een beeldschoon meisje is dat! De laatste foto’s die ik van haar zag wat met gympjes en een frutsel in haar haar en een bril, echt een heel jong meisje. Maar nu! Prachtig! Ze heeft iets weg van beauty Ariane maar toch anders.

Vond steeds dat friso rust uitstraalde en dat heeft zij mi ook !!! Mooie meid in haar witte jumpsuit !!

Ja, heb het gezien, ik herkende haar bijna niet. Ze lijkt best wel wat op Friso en ook beetje op Beatrix.

Prachtige jurk! Begrijpelijk (en duurzaam) dat ze hem vaker draagt. Doordat ze hem laat vermaken, ziet hij er toch steeds als nieuw uit. Slim! Ik kan bijna niet kiezen uit de drie versies. Uiteindelijk toch voor 2 gekozen: de lijnen komen hier het mooiste uit. Ik begrijp de vergelijking met de openhartige jurk van Maxima niet: een blote schouder of zichtbare borsten vind ik een wereld van verschil. Ik vind dit een keurige jurk. Bovendien is deze jurk ’s avonds gedragen en had Mary bij de ceremonie een hooggelegen jurk aan: andere gelegenheid, andere dresscode m.i.

Als prinses Mary dus een japon laat maken, moet er alvast een lapje extra stof achtergehouden worden voor een volgende ronde! 😉
Ik vind optie 1 niet mooi, omdat het goudkleurige kant er provisorisch opgezet lijkt te zijn en geen enkele link met de jurk heeft.
Optie 2 is leuk, maar optie 3 vind ik echt mooi en chique!

Ik vind optie 3 wel mooi voor de bruiloft, maar eigenlijk vind ik zelf optie 2 het mooist. Een mooie effen gedrapeerde jurk zonder extra toevoegsels, wat heel mooi staat, ik vind de plooien op het bovenlijfje ook heel mooi zo naar een schouder toelopend.

Dit is nog bloter dan Maxima haar middag-jurk.

Zie je het verschil niet? Bij Máxima waren haar borsten te zien, bij Mary zie je niks.

Een derdehands jurk dragen tijdens het grote avondfeest van een bijzondere koninklijke bruiloft; dan sla je m.i. de plank totaal mis. Het decolleté van Maxima tijdens het middagprogramma valt in vergelijking hiermee dan totaal mee; men/Mary kan ook overdrijven.

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Nee toch pk 020, mary is gewoon erg duurzaam bezig !!! Mooie boodschap aan haar omgeving !! De jurk is op zich mooi, vlot, valt en past goed en krijgt telkens een nieuwe look !! En … met de tiara erg koninklijk !!

Ja werkelijk waar Maribrune zo ervaar ik dit als zoveel mogelijk duurzaam levend persoon. Men/Mary kan blijkbaar doorschieten m.i. in deze. Ziet u uzelf al verschijnen op een groots bruiloftsfeest in een jurk die 3 a 4x vermaakt is? Volgens mij zijn er genoeg andere gelegenheden om een vermaakt kleedje te dragen.

U mag het natuurlijk zo ervaren maar ik zou er in ieder geval geen enkel probleem mee hebben om een oud of vermaakt stuk terug te dragen . Als ik er mij goed in voel .. …. wat anderen denken laat mij koud en bovendien … de look kan door het vermaken of aanpassen van accessoires steeds veranderen . Persoonlijk mag ik zeggen dat mijn kledij “erg lang ” meegaat en gedragen wordt. Ik let er wel op dat ik niet 2 x hetzelfde draag in de dezelfde contekst maar ik draag echt nog stukken die 20 jaar oud zijn. Het is heus geen kwestie van gierigheid masr wel van principes.

Maar wij dragen geen jurken die een paar duizend eurootjes kosten ;). Ben het met Maribrune eens. En daarnaast, zij maakt het meer bijzonder, door hem aan te laten passen. Máxima haalde er ‘gewoon’ 1 uit de kast. Overigens ook niets mis mee als je zo’n enorme kast vol hebt.

Josine kan alle jurken tevoorschijn toveren (en vaak zo snel !) en weet precies hoe vaak ze gedragen zijn. Ik kan me niet voorstellen, dat er gasten op het feest zullen zijn, die ook weten dat zij deze jurk voor de 3e keer draagt. ik snap dus het probleem niet zo.

Voor mij is het eveneens geen enkel probleem ;).

Dat begreep ik wel; mijn reactie had ik toevallig onder de laatste reactie van de reeks gezet, niet persoonlijk bedoeld 😉.

Vat ik ook niet zo op hoor 😉. Fijn weekend 😉.

Wat fijn, wie heeft het überhaupt over een ‘probleem’?
Ik verbaas me wel oprecht dat een kroonprinses een vermaakt derdehandsje (maakt niet hoeveel ‘ie kost) draagt op het grote avondfeest tijdens een eerste koninklijke Jordaanse bruiloft in ruim 25 jaar! Ik blijf me er over verbazen, dan doe je m.i. je best en draagt de overigens mooie jurk OPTIE 2 nog vele keren maar niet op dit moment. Ik durf te beweren als Maxima dit had gedaan de modepolitie erg actief geweest hierro.
Dus nee geen probleem maar wel een geen goed koninklijk antenne gevoel van Mary.

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Las zonet dat sheika mohza voor de plechtigheid overdag een valentino mantel droeg ui de collectoe 1989 !!!!

Ja dat is echte duurzaamheid met respect voor de ontwerper. Ik hoop dat zij deze mantel niet heeft laten vermaken, zal denk ik wel niet, wat denkt U Maribrune? Alle hulde voor echt design, de ontwerper/kunstenaar zonder lapjes gaas, vitrage of wat dies meer zij 😉

3 lijkt me erg geslaagd. Het kant geeft mij een gevoel van ” duizend en een nacht” en dus erg passend bij de gelegenheid. Mooie tiara trouwens.

Mijn voorkeur gaat uit naar de asymmetrie van jurk nr 2. Maar ik vind het sowieso een mooie japon, ik hou van de vloeiende , golvende stof.

Absoluut 2. De foto van nummer 3 die hier getoond wordt is niet duidelijk. Ik heb andere foto’s van nummer 3 gezien en daar lijkt het net of ze een stuk gordijn aan een kant heeft hangen. Echt heel erg ‘off’ en niet passend bij de jurk

Daar hoef ik niet lang over na te denken: optie 3! Zag met hoe mooi het kant over haar schouder valt, net de sari jurken van Máxima!
Ook een mooie tiara die ze erbij draagt. Is deze nieuw?

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Ze heeft deze tiara, de Edwardiaanse Tiara (Edwardian Tiara) al een tijdje. Ze kocht ‘m op een veiling en hij is genoemd naar het tijdperk waaruit het stamt (nog. 1900-1910). De tiara is gezet met diamanten, robijnen en spinellen. Hij heeft een dubbele functie, want idool als collier te dragen. Ze kocht de tiara en bijpassende oorbellen voor ruim 8000 euro op een veiling in Kopenhagen in 2012, maar het werd voor het eerst in collier versie bij Mary gezien op een feestje voor Margrethe in april 2015. Sinds 2016 heeft ze de tiara versie ook meerdere keren gedragen 🙂

Last edited 1 jaar geleden by Sanne

Bedankt voor de info, Sanne!

Ik vind 3 het mooiste, maar is ook dit niet wat bloot voor een islamitische bruiloft?

Wilde al op optie 2 stemmen, want die vind ik mooier dan optie 1.
Maar toen zag ik optie 3 pas. Ik vind het kant er over heen erg mooi! Dus het werd optie 3.

Optie 1 vind ik heel armoedig staan, iets wat je zelf zou doen als je ergens een stukje stof aan zou moeten zetten.
Optie 3 is niet helemáál goed te zien maar ik vind het denk ik veel te rommelig en onrustig.
Daarom zeg ik, optie 2, dat is een complete jurk zonder enige stoornis.

Ik vraag me wel af of ze niet beter gelijk een nieuwe jurk had kunnen kopen want ze zal het voor die veranderingen niet naar een naaister om de hoek hebben gebracht dus die veranderingen hebben misschien wel evenveel gekost als een nieuwe jurk.