Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 okt 40 reacties

Eindelijk, daar is hij weer! Máxima draagt een van haar mooiste bloemenjurken in Zuid-Afrika

De derde en laatste dag van het staatsbezoek aan Zuid-Afrika is weer begonnen. Hier lees je meer over het programma en de kleding.

Ochtend

Ontmoeting premier van de Westkaap
Het Koninklijk Paar wordt in Kaapstad welkom geheten door premier Winde en de burgemeester van Kaapstad, de heer Hill-Lewis.

PPE/Nieboer

Gedeeld verleden
In het Slave Lodge museum staan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima stil bij het gedeelde verleden. Tijdens het bezoek luisteren en bekijken zij verschillende voorstellingen die de slavernijgeschiedenis tot leven brengen aan de hand van poëzie, muziek en dans.

Bij het vertrek ging het er verhit aan toe.

Gender gerelateerd geweld
Aan de rand van township Langa ligt het Guga S’thebe Community Centre. Hier spreken de Koning en Koningin met Zuid-Afrikaanse jongeren en maatschappelijke organisaties over hun ervaringen met en de bestrijding van gender gerelateerd geweld. Zowel Nederland als  Zuid-Afrika kampen met deze vorm van geweld. Door het uitwisselen van ervaringen en van elkaar te leren kan er gezamenlijk worden gewerkt aan oplossingen voor dit maatschappelijke probleem. Het bezoek wordt afgesloten met een optreden van lokale jongeren over gender gerelateerd geweld.

Middag

Botanische tuin
Koning Willem-Alexander bezoekt in de middag de botanische tuin van Kirstenbosch. Hier spreekt hij met experts van het Wereld Natuur Fonds en de South African National Biodiversity Institute over het belang van biodiversiteit en natuurbescherming.

Horti-Demo Centrum
Koningin Máxima bezoekt in de middag het Horti-Demo Centrum in Stellenbosch, een publiek-privaat Nederlands-Zuid-Afrikaans initiatief. In het centrum worden methoden ontwikkeld om met minder input meer gezond voedsel te produceren. Koningin Máxima  spreekt met studenten en jonge boeren.

Nederlandse gemeenschap
De derde en laatste dag van het staatsbezoek wordt afgesloten met een ontvangst van de Nederlandse gemeenschap in Kaapstad.

Mode

Ik moest er lang op wachten, maar daar is hij eindelijk weer: Máxima’s rood-wit-blauwe bloemenjurk van modehuis Natan. De positionering van de print, de lengte, de kleur: hier klopt toch alles?

Met de jurk in Berlijn, april 2017.

Patrick van Katwijk

Ontvangst president Mexico, april 2018.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
40 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Geweldige jurk, maar persoonlijk vind ik de hoed, oorbellen en het kapsel niet echt bij deze jurk passen: de jurk doet licht aan en de oorbellen, hoed en het kapsel vind ik eerder zwaar ogen. Ik weet niet hoe ik het beter kan verwoorden, maar voor mij is het geheel niet in balans. Maar ze ziet er super mooi en verzorgd uit!

Ik zag net de documentaire bij de NOS over het staatsbezoek. Daar droeg Maxima een grote rode tas bij deze jurk. Ik vond het prachtig! Josine, kun je iets meer vertellen over deze tas? Heeft ze hem eerder gebruikt?

Deze jurk kan Máxima nog uitstekend hebben. Alles klopt netjes gedaan. Felle kleuren staan Máxima goed.

Schitterende jurk, echt een mooi totaalplaatje. Weet iemand waar de oorbellen van zijn?

Ze droeg hem smidags in een kas met een semi transparante lab jas er over heen! Vond ik hem eigenlijk nog spannender maken.

Heel erg leuk om deze jurk weer te zien!

De koningin komt goed voor de dag tijdens het staatsbezoek tot nu toe. Ook deze outfit is zorgvuldig gekozen en goed afgestyled. Zelf vind ik de jurk zonder hoed mooier, misschien inderdaad een hoed in een rustige kleur erbij voortaan.

Prachtige verwerking van de gebloemde rand van de stof, ik heb nog een lap stof liggen met aan een kant bloemenrand, nu nog patroon erbij zoeken en volgend voorjaar aan Maximaatje doen!

En weer een prachtige outfit vandaag, wat een verwennerij deze dagen. Máxima op haar best. We zijn deze dagen echt verwend met mooie kleding. Echt picobello en een dikke 10. Ook Willem-Alexander netjes in wat slanker gesneden kostuums, staat zoveel mooier

Mooie jurk maar niet de mooiste naar mijn mening, ben niet zo weg van de print maar de jurk zit als gegoten en de koningin is steeds een plaatje. Nog mooier is hun betrokkenheid, je ziet dat ze oprecht geïnteresseerd zijn en goed voorbereid, chapeau!

Schitterend! Deze jurk vind ik echt een topper en goed gekozen voor deze dag, het is fleurig en netjes, maar niet flamboyant. Hoedje ook leuk alleen hou ik niet zo van de lage staart bij deze look.

Prachtig, leuk haar deze jurk ook weer n’s te zien dragen, ze zag er deze dagen voortreffelijk uit, alleen de paarse van gisterochtend vond ik iets minder, maar goed. Zie op teletekst dat het bij het Slave lodge museum een beetje uit de hand gelopen is met boze betogers https://nos.nl/artikel/2494718-koninklijk-paar-door-boze-menigte-demonstranten-bij-museum-kaapstad

Schitterend totaal plaatje,erg mooi.
Paarse ensemble van gisteren vond ik minder.

Weer een heel mooi elegant tijdloos en crisp klassiekertje, zit ook perfect. De two tone schoenen vind ik leuker (volgens mij zijn het sling backs) dan deze met de plastic inzetten, het model schoen is wel mooi, maar echt zonder transparantjes. De oorbellen vind ik wel matchen, ‘de Maxima touch’ hoort er zeker bij.

Prachtige jurk, de rustige hoed misschien in een rustiger kleur? en het voorstel van Roos mbt de oorsieraden deel ik.
Draagt Máxima nu weer de mooie two tone schoenen of plastic = niet fantastic?

Plastic = Fantastic 😉
Ik vind ze niet zo erg hoor, lijkt me alleen zo stug aanvoelen aan de zijkanten van je voeten.

Leuke jurk, maar zeker niet 1 van haar mooiste wat mij betreft. Categorie niets mis mee jurk en qua kleuren inderdaad leuk staaltje flagdressing. Hopelijk doet ze vandaag nog een kledingwinkel voor het middag programma

Kledingwinkel moet kleding wissel zijn. ;-). Die oorbellen vind ik echt geweldig en staan er heel mooi bij.

Een heel mooi totaalplaatje van ons koningspaar in rood-wit-blauw.
Prachtige jurk, keurig kapsel, en wat staat dat rode hoedje er prima bij!
Omdat de bovenkant van de jurk iets minder gebloemd is, vind ik deze oorbellen er wel leuk bij staan.
Zelf zou ik voor minder armbanden gekozen hebben omdat het nu wat druk toont aan haar armen bij de fleurige bloemen, maar het past gewoon bij Maxima, en daar gaat het om.
Het is heerlijk genieten hoor, van de modekeuze die Maxima maakt tijdens dit staatsbezoek.

Ohhhh, wat heerlijk om deze jurk weer te zien.en wat staat hij haar toch geweldig.
Hier wordt ik blij van, en al helemaal op zo.n sombere dag als vandaag

Prachtig, niets aan toe te voegen. Wat heerlijk Kaapstad, mijn favoriete stad.

Dat zag er niet fijn uit. Moet angstig zijn geweest. Maxima probeerde nog te sussen, dapper hoor.
Protesteren mag en moet soms, maar hier zie ik het nut niet van.
De Khoisan worden inderdaad wel nog steeds derderangs behandeld zoals je zo vaak ziet bij de oorspronkelijke bevolking van een land of werelddeel.

Besef dat we het nooit zullen weten maar vraag mij soms af hoe maxima dit soort reacties ervaart wetend dat het verleden – vooral in de kolonieen zowel in indonesie als zuid afrika en ook andere – deels geleid heeft tot een “politiek correct denken ” dat mi toch wel leeft in nederland .

Wauw! Weer een erg mooi geheel. Inderdaad; wij worden verwend😊

Kan echt niets toevoegen aan eerdere commentaren, alleen beamen.

Prachtig! Wat een genot deze dagen, al die mooie plaatjes 🙂

Heel charmante jurk.
Ik vind vooral de foto met de bos bloemen leuk. Bloemen in dezelfde kleur als de jurk, mooier kan niet.
Heel mooi zo met rustige hoed in rood. Iets minder vind ik, net als andere commentaren, deze oorbellen. Een strakkere vorm oorbel in rood past hier m.i. beter bij. Een “gewone” simpele parel in wit kan ook; als rustige tegenhanger van de rode hoed en kleurige bloemen van de jurk bijv.
Ze straalt en ziet er weer geweldig uit.
We worden verwend dit staatsbezoek 👏

Ja, dit is zo’n mooi totaalplaatje, alles klopt en werkelijk schitterende jurk!

Ik schrok van de titel van deze post ‘bloemetjesjurk’ haha, dit is topjurk!
Wat heeft ze voor zakdoekje in haar hand?

Hoi Siobhan,
Ik denk dat het rode handschoentjes zijn, maar het is slecht te zien.

heel mooi, fleurig.

Prachtig!

Ben dol op deze jurk! En liever deze schoenen dan de oranje/witte van de vorige keer!

Zeker, alles klopt. Mooi om deze jurk te herdenken. Mooi plaatje met de accessoires.

Ze ziet er weer prachtig uit. De oorbellen van een van de andere foto’s, mooier van kleur en model.

Prachtige en hele aparte jurk!

Mee eens. Super- charmant!

Wat mij betreft klopt bijna alles… De jurk vind ik geweldig. Fantastische print, prima pasvorm en goede lengte. Minpuntje zijn de oorbellen die ik wel heel mooi vind maar niet zo vind passen bij de jurk.

Mee eens. Ivm oorbellen : deze zijn erg mooi maan een parel zou rustiger geoogd hebben.