Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 14 jun 29 reacties

Een kledingwissel voor Máxima

Nadat ze gisterochtend een Haags buurthuis bezocht voor de start van Burendag, bezocht koningin Máxima ’s middags een woningbouwproject in Rijnsburg. Haar zwierige maxi-rok van Etro werd uiteraard verwisseld voor praktischer goed.

Het bezoek vond plaats in aanloop naar de Dag van de Bouw, waarbij publiek een kijkje achter de bouwhekken kan nemen bij ruim 150 bouwplaatsen in heel Nederland.

Koningin Máxima sprak in de bouwkeet met betrokkenen over duurzaam bouwen in de sociale sector, betaalbare woningen en digitalisering in de bouw. Vervolgens maakte zij een rondgang over het bouwterrein, waarbij zij de aanbouw bekeek en met medewerkers sprak over warmte en koude opslag en het gebruik van circulair beton. Tenslotte sprak Koningin Máxima met basisschoolkinderen in een mobiel bouwlab, waar zij kennis kunnen maken met werken in de bouw.

Mode
Voor het bezoek liet Máxima haar witte blouse van Natan aan, maar haar maxi-rok van Etro moest plaatsmaken voor een praktische culotte van Natan. De oorbellen van koraal en diamant werden verwisseld voor zandkleurige hangers van Maison Belle en natuurlijk kwamen er ook werkschoenen en een bouwhelm in beeld.

PPE/Schoemaker

Gelukkig werd er bij aankomst ook een foto gemaakt. Daarop is te zien dat Máxima de culotte combineerde met haar asymmetrische peeptoes van Natan. Ik ben geen culotte-lover, dan weten de trouwe bezoekers van deze website inmiddels wel, maar dit plaatje vind ik toch alleraardigst.

PPE/Schoemaker

Eerder werd de culotte van katoenzijde gecombineerd met een chiffon blouse en een jasje van shangtung zijde. Een heel ander plaatje, niet waar?

PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
29 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik ben met jou, Josine, team anti-culotte, maar ik vind de uitstraling van Maxima in deze outfit fris en zomers…

Heel mooi deze culotte met de witte blouse. En de leuke witte schoenen staan hier ook heel goed bij.

Deze grote veiligheidsschoenen bij de culotte vindt ik geen gezicht.

Ha, ha, nee, maar die staan toch nergens bij?
Safety first.

Nee! Haha

Bij een spijkerbroek of zo zouden ze veel beter staan…

Misschien, maar ik denk dat ze echt nergens bij staan .

👍

Een hele verbetering de culotte met deze blouse en schoenen. Staat echt leuk en prima voor deze gelegenheid.
Het korte jasje van de vorige gelegenheid combineren met een lange zwierige rok, dan wordt het korte geblokte silhouet van het jasje gebroken en niet meer combineren met de culotte wat het korte geblokte silhouet juist versterkt.

Zo gecombineerd is de culotte een stuk leuker, maar nog steeds niet mijn favoriete kledingstuk. En de werkschoenen en hesje maken het natuurlijk “af”😂

Ben ook niet zo’n fan van de culotte maar dit plaatje ziet er mooi zomers uit, luchtig en toch gekleed en ook praktisch voor dit soort bezoeken. De witte schoenen staan er leuk bij!

Eens!!

Ik vraag me af hoe dit soort broek in Frankrijk wordt genoemd. Culotte betekent toch gewoon onderbroek in het Frans?

Een koningin in haar onderbroek op straat 😂. Klopt Isabella een culotte is inderdaad een onderbroek in het Frans.
Wat wij onder culotte verstaan wordt in Frankrijk vaak aangeduid met: jupe-culotte of pantalon corsaire. Maar je komt ook andere aanduidingen (pantalon midi etc.) tegen.

Dank je, Roos!! Heel interessant, en zo stof ik mijn Frans weer eens af.

Het plaatje is voor de verandering met een culotte mooi, maar zo had ze die bouwplaats niet op gemogen. Voor de veiligheid draag je veiligheidsschoenen, maar ook een lange broek tot over de enkels en tot op de schoen.
Koningin of niet, veiligheid gaat voor.

Last edited 11 maanden geleden by Marja

Ook ik ben geen fan van de culotte. Maar deze combinatie vindt ik zeer geslaagd. Leuk ook met de witte blouse van Natan en de witte schoenen. Leuke oorbellen en de zonnebril maakt het af.

Wat een super leuk outfit, alweer. Zelfs misschien nog leuker dan de roze variant (die ik al heel tof vind). Deze keer vind ik zelfs de schoenen leuk, dus goede keuze!

Als koningin moet je van alle markten thuis zijn…!
Bij aankomst een zomerse en praktische outfit voor deze gelegenheid.
Veiligheidshesje, helm en stevige stappers maken Maxima klaar voor de bouwplaats.
Gewoon leuk om te zien, en daar blijft het dan ook bij voor mij.

Haha, dank je Josine voor de foto met het goede totaalplaatje. Ik moest gisteren erg lachen toen ik een foto zag langskomen met Maxima op de bouwplaats. Zo mooi als het ’s ochtends was, zo koddig was t ’s middags. Maar nu zie ik dat t zonder veiligheisschoenen en hesje best leuk is.

Wow, die culotte kom zo echt veel beter tot zijn recht dan met dat af-schu-we-lij-ke jasje. De badslippers/klompjes vind ik nog steeds niet mooi. (Er is echt ook elegant schoeisel te vinden met een wat lagere hak. Dat loopt ook comfortabel!.)
Bij de culotte vind ik de lange mouwen van de blouse wel leuk. Bij de maxi-rok van Etro had ik bij nader inzien korte mouwen of driekwart mouwen beter gevonden voor de balans in de look.

Ook dit keer is de outfit-versie met witte blouse beter dan de vorige keer! Hierbij vind ik zelfs de ‘slippers’ oké staan (terwijl ik die echt niet mooi vind…).

😀 ik schreef net precies hetzelfde

Iedereen moet eigenlijk een mooie knisperend witte blouse in de kast hebben, daar maak je ( bijna) elke outfit mee af!! Want hoe lelijk ik deze broek ook vond, het is zo gecombineerd wel een mooi plaatje .

Evenals ’s ochtends met de etro jurk, maakt de blouse ook met de Culotte een prachtig plaatje, wat mij betreft ook een betere combi dan eerder met de chiffonblouse, zie dat ze ook vandaag een dubbel programma heeft, eerst naar ’s Hertogenbosch voor een rapportpresentatie vanavond het gala Corps diplomatique(Tiara-alert?)

De huidige look vind ik mooier dan met de haarband en dat jasje.

Haha, ze wéigert gewoon om nou eens een keer gewoon een spijkerbroek aan te trekken hè als de situatie zich daar voor leent.
Een roze broek en witte bloes op een bouwplaats….

Maar goed, ik vind het geheel best mooi (voor een andere situatie 😉)

Volledig mee eens. Of indien geen jeans dan een casual broek met bloes/shirt en jasje. Maar ja, maxima bezocht limburg na de overstroming ook met een broekpak !! ….

Ja in ieder geval een casual iets.
Weet ik nog, dat geblokte broekpak, was ook een culotte volgens mij, ik was verbaasd dat ze toch nog kaplaarzen aangetrokken had en haar naaldhakken had uitgedaan…