Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 aug 18 reacties

Dubbelzien: deze musthave-jurk kocht Máxima in drie kleuren

Gemak dient de mens, ook als je koningin, prinses of hertogin bent. Daarom gaan we in de serie ‘Dubbelzien’ kijken naar kledingstukken die in meerdere kleuren zijn aangeschaft. Met vandaag: Máxima’s kokerjurk van Natan.

Hoeveel plooien zouden er al tot leven zijn gekomen in het atelier van Natan? Ik denk dat de coupeuses de handelingen inmiddels wel kunnen dromen, want in vrijwel elk ontwerp duiken er wel wat plooien op. Zo ook bij de jurk die vandaag centraal staat. Dit keer zitten ze bij de taille en dat is -samen met het riempje- gelijk ook alles wat er qua toeters en bellen gebeurt. Qua styling kan de koningin dus los gaan en dat heeft ze qua kleurcombinaties en accessoires dan ook gedaan. De bordeauxrode draagt ze graag met goudkleurige combinaties. Het collier met kralen en veren is ook gekocht bij Natan. De groene wordt vaak gecombineerd met een blauwe mantel, maar ton-sur-ton behoort ook tot Máxima’s mogelijkheden.

Foto: PPE/Nieboer

Een variant met pied-de-poule motief hangt inmiddels ook in Máxima’s kledingkast.

Foto: BSR/Hendrik Jan van Beek

En dan zijn er nog talloze varianten zónder riempje in dezelfde stof. Ik snap de koningin wel. Met deze jurken sla je de plank nooit mis en je kunt er heerlijk mee mixen en matchen. Blijft alleen de vraag nog over welke variant nu het mooiste is. Ik ga voor de groene, maar dat komt vast ook doordat de koningin deze jurk droeg toen ze Josee, de trouwste bezoekster van deze website, knuffelde.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
18 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Groen!! Uit sympathie voor mevrouw Josee, het was ontroerend om te zien. Op dat soort momenten zie je dat Maxima een vuilniszak aankan en nog mooi en prachtig is. Hopelijk maakt mevrouw het wel.

De koninginnelook. Niets mis mee maar ik zie graag een beetje meer schwung.

Ik vind de bordeauxrode en de groene echte Maxima jurken, queen Maxima.
Heerlijk met die grote hoeden, high heels etc.
En mooi met een jas over de schouders zoals hier onder werd getoond
De lichte is mooi ook, maar niet haar kleur.

Ook mij kan deze jurk niet bekoren. Te krap, te kort en de pasvorm deugt niet. De plooien bij de taille vind ik geen succes, en voor het overige is de jurk nogal saai. Meer een jurk om ergens onder te dragen, onder een mooie mantel bijvoorbeeld.

✅ Dit ontwerp van Natan is een prima, mooie en veilige basiskeuze – een soort van uniform – mits goed passend❗️

Verder:
+ Lange haren die over een ketting van veren hangen ervaar ik persoonlijk als iets onfris. Sorry, misschien is het “mijn ding” maar over een jurk van ponyhaar – elders in de Kledingkast – kan ik ook / nog meer / griezelen 😬
+ Ik begrijp de keuze voor jouw groene outfit-moment erg goed Josine, velen met mij pinkten een 😢 weg….. 🙏🏼
+ Ik ga voor een ander groen moment 💚
https://www.modekoninginmaxima.nl/koningin-maxima-bij-nieuwjaarsontvangst-en-opening-biologische-vakbeurs/

Wat mij betreft maakt de kleur of de stof de jurk en vind ik het ontwerp niet echt bijzonder. Te kort, pasvorm matig, te kort, saai. De accessoires moeten het dan maken, maar die missen bij de immer rijk gedecoreerde Maxima zeker bij de groene jurk ook. Zelfs geen oorbellen?

Een basis jurk waarmee Máxima veel kan combineren. Mijn voorkeur gaat uit naar de 2 effen jurken, daaruit kan ik niet kiezen. Maar of dit nu haar mooiste basis jurken zijn……

De pied-de-poule vind ik het mooist, met bijpassende jas, eenvoudig, klassiek en netjes. Alleen het haar nog omhoog.

Een prachtige jurk; eenvoudig van belijning, mooie stof en kleur. Juist vanwege die eenvoud valt zo<n kledingstuk mooi te combineren met allerlei accessoires waar Maxima zo dol op is. Enorme hoeden, opvallende kettingen..en .bijzondere tassen en schoenen.. Maar de coupe deugt niet. De plooien worden open getrokken en dat zegt dat de jurk een maat te klein is. Ook het boven lijf zit te strak. Helaas komt dat vaker voor bij Natan kleding van Maxima.

Het groene vind ik iets te kort. De pied de poule vind ik het mooiste.

Het model van het jurkje is klassiek en tijdloos, valt eindeloos mee te variëren. Helaas, drie keer te krap en te kort. Het ruitje vind ik heel leuk, heeft mooiere schouder lijn, ietwat geplooid. Het groene jurkje is fris en fruitig van kleur, maar de donker groene accessoires vind ik jammer. De bordeaux rode oogt nogal dramatisch.

Ik ga voor de pied-de-poule motief al zie ik dan wel graag dat ze mooi opgemaakt is en haar haar mooi gestyled,

Ik vind de drie versies aan de korte kant.
Qua kleur vind ik de bordeaux jurk het mooist.
Qua totaalplaatje vind ik de groene het mooist, dit door het opgestoken haar.
De grijze vind ik niets en ook het totaalplaatje is weinig aantrekkelijk. Met de middenscheiding a la ivanka trump en zonder hoed oogt maxima naar mijn gevoel zo oud. Ook bij een andere one shoulder outfit eerder verschenen op deze site vond ik de middenscheiding in het haar niet geslaagd.

Heerlijk jurkje.. altijd goed… ! Vind vooral die mooie zijden kwaliteit mooi!! En beide kleuren staan onze koningin erg goed…🤩

Wat een fijne basis jurk is dit. Helemaal prima dat ze deze in meerdere kleuren heeft. Met uitzondering van de pied de poule, mag ze deze nog heel vaak herdragen.

Ik snap wel dat ze deze jurkjes destijds heeft aangeschaft.
Het staat haar goed, kan bij veel gelegenheden worden gedragen , en dat het 3 keer hetzelfde model is, vind ik geen probleem.
Je kan ze op diverse manieren stylen.

Tussen de bordeauxrode en de groene jurk kan ik niet kiezen. Beide kleuren staan Máxima erg goed. Ben niet gecharmeerd van de beige jurk met de pied-de-poule stof, hou ik niet zo van.

Kijk dit vind ik nou heel mooi staan bij Maxima: simpel ontwerp dat past bij haar figuur (zou nu wat langer mogen), mooie materialen, goede kleur en met de grote hoeden een heel mooi koninklijk plaatje!!