Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 29 dec 13 reacties

Dit waren dé koninklijke trends van 2022

Het lijkt erop dat Máxima’s paarse broekpak van Zara de winnende outfit van 2022 wordt. De outfit is een perfecte weerspiegeling van het koninklijke modejaar.

Trend 1: een broekpak
Koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Victoria, prinses Mary: dit jaar kozen heel wat royals voor een broekpak in één kleur. Vooral de ontwerpen van Zara waren erg in trek.

4x een koninklijk broekpak van Zara. (c) PPE/Nieboer/Van Emst

Trend 2: de haarband
Zijn haarbanden alleen geschikt voor schattige kleutermeisjes? Aan het hof vinden ze van niet. Toen hertogin Catherine rond de geboorte van haar jongste de accessoires omarmde, kreeg ze al snel navolging. Anno 2022 bleef de trend hangen.

(C) PPE/BSR

Trend 3: voile
Ben je op zoek naar een koninklijke hoed? Investeer dan in een ontwerp met voile. Het materiaal dook bij vrijwel iedere dame op. Deze iconische foto van Catherine zegt veel, maar kijk gerust ook even naar de collage hierboven. Ook daar zie je twee keer het materiaal opduiken.

(c) BSR

Trend 4: de camel coat
De camelkleurige coat werd in 2011 een koninklijke trend. Rond 2016 zagen we de klassieker weer wat minder, maar inmiddels is hij weer terug van eigenlijk nooit weggeweest.

PPE/Rubsamen/BSR

Trend 5: de cape-mantel
Is het een jas? Is het een cape? Máxima introduceerde in 2020 de capejas en sindsdien hebben meerdere royals haar voorbeeld gevolgd.

(C) PPE

Trend 6: de capejurk
Een trend die hierop aansluit, is de royale voorliefde voor capejurken. Iedereen die deze website trouw bezoekt, heeft in 2022 zeker twintig capejurken voorbij zien komen.

(C) BSR

Trend 7: de pump van Gianvito Rossi
Eigenlijk is het model rechttoe, rechtaan. Hoge hak, iets puntige neus, monochroom van kleur, maar geen toeters of bellen. Toch heeft iedere royalista in 2022 wel een paar pumps van Gianvito Rossi aangeschaft. Máxima heeft inmiddels zelfs meer dan 50 paar op voorraad.

Dit paar van zwart satijn introduceerde Máxima in juni 2022. Foto: PPE/Nieboer

Er zijn ook trends die dit jaar meer en meer verdwenen. Denk aan de lange bloemetjesjurken (hoezee!), de schuine schotelhoed met bloem en het dragen van de linker handschoen.

Nog even terug naar de paarse outfit lijkt te winnen in de verkiezing van Máxima’s mooiste outfit van 2022. Naast het broekpak van Zara (trend 1) zie ik ook een haarband (trend 2) en pumps van Gianvito Rossi (trend 7). Het zou dus een prachtige weerspiegeling zijn van modejaar 2022. Stemmen kan nog tot morgenavond 23.59 uur. Stem je mee?

Mijn lievelingsfoto van 2022! (c) PPE/Van Emst

Op welke trend hoop jij voor 2023?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
13 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik ben geen echte mode kenner, maar houd wel van mooie kleding en alles wat daarbij hoort.
Laat mij graag in 2023 weer verrassen op MKM over onze koninklijke familie én de buitenlandse koningshuizen die allen mijn interesse hebben.
Veelal reageer ik vanuit mijn gevoel en geniet van de afwisseling die ons door de royals geboden wordt en zo fijn uiteengezet is in de verschillende blogs door Josine en Petra, waarvoor dank!

Het Koninklijk gezin viert de feestdagen in Argentinië. Ik hoop zo dat ze daar ongedwongen onder elkaar kunnen zijn en wens vooral Amalia een ontspannen en zorgeloze vakantie toe.

Last edited 1 jaar geleden by Jens

Daar sluit ik me héél gaarne bij aan, Jens !

Ben persoonlijk ook groot fan van broekpakken.. bij royals en zelfs voor mezelf… pak is altijd goed in een goede kleur of juist rustig donkerblauw (of zwart voor de liefhebbers)… met sneaker casual maar toch altijd ‘af’, met een mooi schoentje of een loafertje meer gekleed.. hetzelfde geldt voor de cameljas.. voor de royalty-dames is een capejurk altijd mooi en gracieus, hetzelfde geldt voor de Rossi-hakken…de capejas vind ik een beetje een gek ding, maar mss een kwestie van wennen? De foto van Maxima is fantastisch, maar ook de foto van Kate is prachtig waardig en ingetogen maar wat een schoonheid!

Dol op broekpakken maar dan wel met een mooie schnitt. Zo blijft het bordeauxrode pak van Claes Iversen voor mij een topper. Verder hoop ik op een nieuwe modetrend voor 2023. Trend of geen trend laten we vooral datgene dragen waar we onszelf mooi en fijn invoelen.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

De laatste zin van uw reactie, Tantie, onderschrijf ik van harte en vind ik een mooi voornemen voor het nieuwe jaar!

Prààchtige foto’s toch allemaal bij evenzovele prachtige outfits !
Bijzonder mooi : Máxima in paars broekpak en met superverfijnde naaldpumps, elegant op dat ‘grijptoestel’; Charlènes zachte camel coat-outfit. Chic, echt héél chic, die twee !!

Broekpakken love them!
Ik hoop nog steeds dat Máxima op een groot gala event een keer een smoking ala Yves Saint Laurent zal dragen!

De opvallende-kleuren-broekpakken zijn superleuk en stylish. Ook maar zelf eens wat fellere tinten doen…
(Wow wat een mooie foto van Kate. )

Capejurken en broekpakken vind ik prachtig. Broekpakken zeker als het een meer informeel bezoek is of een vergadering. De haarbanden met bloemen vind ik niet zo leuk, maar ik kan me voorstellen dat een neutrale haarband(diadeem) wel makkelijk kan zijn op een bad hairday. De pumps van Gianvito Rossi zijn prachtig, alle kleuren alstublieft🫣. Ook de capes van Máxima vind ik altijd mooi, en zeker mooier als een jas die over de schouders wordt gedragen. Ben benieuwd naar alle modemomenten van2023. Allemaal een hele fijne jaarwisseling🥂

De broekpakken en capejurken mogen van mij in ieder geval blijven.