Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 jul 19 reacties

Deze hoeden ‘recyclede’ Máxima dit seizoen

Later deze week krijg je de nieuwe exemplaren te zien, maar hier zijn alvast Máxima‘s gerecyclede hoeden van dit seizoen te zien. Twintig stuks maar liefst. Stem je mee op de mooiste?

De eerste hoed van het jaar kwam in beeld op 27 januari, Bonaire. Het gaat om een turban van Fabienne Delvigne, die sinds 2014 dienst doet.

PPE/Nieboer

Nummer 2: een bordeauxrode relevé (hoed met opgeslagen rand) van Fabienne Delvigne. Het hoofddeksel doet dienst sinds 2015, Koningsdag Dordrecht.

PPE/Nieboer

Nummer 3: een cocktailhoedje met grote roos, gemaakt door Máxima’s kamenier en geïntroduceerd in 2020.

PPE/Nieboer

Hoed nummer 4: calot van oudroze bananenvezel met kraaltjes. Het ontwerp van Fabienne Delvigne kwam voor het eerst in beeld in april 2014.

PPE/Nieboer

Nummer 5: voor het bezoek aan Curacao haalt Máxima een oude ‘donut’ van Fabienne Delvigne tevoorschijn.

PPE/Nieboer

Nummer 6: op Sint-Maarten wandelt Máxima rond als een bloemenmeisje, mede dankzij haar zachtroze haarband van Fabienne Delvigne. De accessoire deed al ruim voor de inhuldiging dienst.

Nummer 7: ook een hoed van Philip Treacy, maar dan een eerder gedragen exemplaar.

PPE

Nummer 8: in 2022 droeg Máxima haar roze haarband van NamJosh bij de winnende outfit van het jaar. Oogst de accessoire dit keer evenveel lof?

PPE

Nummer 9: donkerblauwe fedora van Fabienne Delvigne, eerder gedragen in 2016, 2017 en 2021.

(c) Raoul Limpens

Nummer 10: voor het staatsbezoek van de Franse president haalt Máxima een eerder gedragen ontwerp van Jolanda, haar kamenier, tevoorschijn.

PPE

Nummer 11: op Koningsdag draagt Máxima nieuwe kleding, maar haar hoed doet al zes jaar dienst.

RVD

Nummer 12: de Nationale Dodenherdenking vraagt om een zwarte hoed. Máxima droeg dit jaar een ‘oudje’ van Philip Treacy.

PPE

Nummer 13: voor het streekbezoek aan de Waddeneilanden haalt Máxima haar zachtroze calot tevoorschijn. Je zag de accessoire eerder deze blog ook al voorbij komen.

PPE/Van Emst

Nummer 14: op Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog draagt Máxima een zwarte haardecoratie van Laura Noetinger. De accessoire doet sinds 2009 (!) dienst.

PPE/Nieboer

Nummer 15: voor een zakelijke bijeenkomst in Nederland haalt Máxima een rode turban van Fabienne Delvigne tevoorschijn.

PPE/Nieboer

Nummer 16: met elf ‘outings’ is deze hoed van Fabienne Delvigne hard op weg om Máxima’s favoriet te worden. Dit seizoen dook hij ook weer op.

PPE/Nieboer

Nummer 17: in België draagt de koningin een ‘donut’ die gemaakt is door Jolanda, haar kamenier.

(c) Josine/Modekoningin Máxima

Nummer 18: het staatsbezoek wordt afgesloten met een relevé van Fabienne Delvigne. Juist ja, je kijkt naar hoed 2 uit deze blog.

PPE

Nummer 19: Bettina Thomas zag dit seizoen ook weer een van haar ontwerpen voorbij komen. Dit zoetroze snoepje debuteerde in 2013 en doet dus nog steeds dienst.

PPE

Nummer 20: en de laatste hoed van het overzicht: een roze cocktailhoed met zijden bloem van Fabienne Delvigne.

PPE

Zeg het maar: welke hoed zou je in de toekomst nog wel een keer terug willen zien?

Ik ga voor....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
19 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik kan niet echt een keuze maken, ik vind er heel veel nog leuk!
Daarom kies ik er 2 die ik juist niet meer wil zien: de lichtroze bloemenhaarband en de cocktailhoed met bloemen. Beiden vind ik niet bij Maxima passen. Te zoet denk ik.

Wie wat bewaart die heeft wat EN hoeden maken is een vak😉. Daar moest ik aan denken toen ik dit leuke blog las.
Ik ben fan van de fedora. Vind ik Maxima erg mooi staan.

Prima dat ze die hoeden meer gebruikt. Waarom iets wat nog mooi en goed is niet vaker dragen. Doet ze toch ook met haar andere kleding.

Voor mij de releve’s en de fedora, ik vind ze zo bij Maxima passen.
Dat beeld van dodenherdenking 2020 met de fedora en de lange rok: adembenemend mooi en sterk beeld en zo Maxima.
Maar ook de Tracey nr.7 vind ik haar bijzonder goed staan.
In dit overzicht valt op dat Maxima een “hoedengezicht” heeft, veel verschillende modellen staan haar goed.
En voor mij mag ze er, zoals ze al doet, wel eens een eigenwijs exemplaar tussen dragen: lekker voor de afwisseling, wordt het tenminste niet saai.

Blij met een queen die zo veel varieert en zo veel flatteert!
Dus (op de haarband na) bravo voor deze collectie! Ga zo door met varieren!

Gekozen voor de fedora omdat dat haar wat geinigs, ondeugends, haar karakter geeft, zelfs bij een serieus event

De relevé en fedora staan haar natuurlijk super en het was te verwachten dat ze bovenaan in de poll zouden eindigen. Ik wilde toch wel eens wat anders stemmen en heb nr 3 gekozen. Zo’n brede band met grote bloem vind ik iets zonnigs en feestelijks hebben zonder aanstellerig of kinderachtig te ogen.

Het ligt zo voor de hand om op de relevé of de fedora stemmen, passend bij een ‘koninginnen uniform’, wat voor veel mensen het summum is. Subtiel en elegant zijn voor mij nr 3 en nr 5, verfijnd en passend bij een zomerjurkje.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Hoe ziet een koninginnen uniform eruit? Dat betekend namelijk altijd hetzelfde jurkje, hoedje, schoenen, kleur etc. ik denk eerder dat u koninginnen silhouet bedoeld? De relevê is zowat het silhouet van Máxima geworden. Net als bijvoorbeeld het overbekende kapsel van prinses Beatrix, dat is haar silhouet. De fedora wordt vaker gedragen ook door het publiek, Ikzelf heb er net weer een besteld bij Hicks in het camel👌

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Dank Jacqueline, ik had net iets dergelijks willen schrijven wat betreft een ‘koninginnen silhouet’ in relatie tot Beatrix’ kapsel en Máxima’s relevé. Laten we eens denken aan Wilhelmina, bij mij plopt meteen een beeld op dat veelvuldig is vastgelegd door fotografen en andere kunstenaars; wellicht ook een silhouet?
Fedora’s zijn prachtig, ik hoop ze vaker in ons Nederlandse straatbeeld te mogen zien!

Kon het niet laten, even googelen -> wilhelmina -> silhouet -> jas; treffende achtergrondinformatie uit Den Haag.
https://ikgidsudoordenhaag.nl/nl/koningin-wilhelmina-haar-silhouet/

Ik ga voor de fedora. De relevé ben ik inmiddels op uitgekeken, heeft ze m.i te vaak gedragen, en van een turban ben ik ook al geen fan, evenals die haarbandjes met bloemetjes hoeven voor mij niet bij Máxima, is meer iets voor een jonge prinses.

De bordeaux rode relevé (2-18) heeft uit dit overzicht voor mij met vlag en wimpel gewonnen.
Nr. 16 heeft hier verwantschap mee en is ook mooi.
Van Philip Treacy (7) vind ik de grote zwarte hoed Maxima heel goed staan; oogt een tikje artistiek.
En de donkerblauwe fedora op nr. 9 geeft weer eens even een leuke afwisseling.
De bloemenkrans (6) mag wat mij betreft terug naar de bruidswinkel en de roze haarband (8) zou ik adviseren tijdens een zeiltochtje om het haar in bedwang te houden.
Het roze snoepje (19) mag van mij wel in het trommeltje terug.
Tenslotte blijven er nog veel aardige en soms schattige dopjes/haarbanden enz. over, die best voor herhaling vatbaar zijn.

Ik heb voor hoed nr. 7 gekozen, weer eens wat anders qua model en het staat haar zo goed. Die gele jurk met rimpeling langs de halslijn die ze droeg op Curaçao lijkt op het model dat ze droeg met het roze hoedje, is het allebei dezelfde ontwerper waarschijnlijk.

Wat een ontzettend leuke blog. De relevé en de fedora blijven voor mij favoriet. Ze staan Máxima zo ontzettend mooi. Ook nr 3 coctailhoed met grote roos vind ik erg leuk. Al de roze hoeden, banden zoals nr 6,8,13, 19 en 20 mogen van mij weg, te popperig. De kleine dopjes a la Jacky Kennedy en de donuts moest ik in het begin erg aan wennen maar kan ik steeds meer waarderen.

Ook voor mij de relevé en de fedora met stip bovenaan 👌🏼
Philip Treacy heeft inmiddels ook enkele pracht exemplaren geleverd 👏🏼

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Wat een leuke blog! Veel mooie hoeden, ik heb uiteindelijk op 2 + 18 gestemd, maar 5, 15 en 20 vind ik ook erg leuk. Maar 15 is inmiddels misschien iets meer voor haar dochters. Wat een schitterende foto’s zitten er trouwens in deze blog. Op de foto bij hoed nr. 5 is Maxima echt een plaatje en de foto bij hoed nr. 9 is mooi artistiek. Wat betreft de hoeden, Fabienne Delvigne en Philip Treacy maken wel echt schitterende hoeden, is toch wel echt een vak apart wat des te meer opvalt als je (excuus) de frutsels van de kamenierster er tussen ziet 😬

Dat van die frutsels vind ik ook. Je ziet gelijk dat de kamenierster aan de slag is geweest. Zo zonde want het doet vaak echt afbreuk aan de look.

Ja, wat een mooie foto van Maxima, nr 5, prachtig!

Ja, prachtig, en het hoedje ook zo mooi, rustig, zonder frutsels, maar zo apart gemaakt, hoop dat ze dit nog eens gaat dragen.
En de grote hoeden vind ik toch altijd zo goed staan, die moet ze echt blijven dragen
De rare gefrutselde dingen maar in de verkleedkist.