Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 04 okt 0 reacties

Deense koninklijke familie bij de opening van het parlement

Vandaag vond in Denemarken de traditionele jaarlijkse opening van het parlement plaats, ieder jaar op de eerste dinsdag in oktober. Voor de opening werd de voltallige koninklijke familie verwacht acte de présence te geven, de volwassen leden dan wel te verstaan. Aanwezig waren koningin Margrethe, kroonprins Frederik, kroonprinses Mary, prins Joachim, prinses Marie en prinses Benedikte aanwezig. Prins Henrik, man van de koningin, was er niet, sinds hij op 1 januari 2016 met pensioen ging, is hij weinig aanwezig bij dit soort belangrijke gelegenheden en het is zelfs de eerste keer sinds koningin Margrethe aantrad in 1972 dat ze niet door haar man wordt vergezeld.

Koningin Margrethe ging gekleed in een rode mantel, bijpassende hoed en zwart witte japon.

Kroonprinses Mary droeg een blauw-witte combinatie vandaag: een wit jasje, blauw rokje, blauwe pumps (volgens mij van Gianvito Rossi) en een blauwe clutch van Quidam die we vorige week ook zagen. Haar blauwe hoed met garnering is er voor zover ik nu kan zien hoogstwaarschijnlijk een van haar favoriete hoedenmodiste, Susanne Juul. Op haar witte jasje speldde ze een bijzondere broche met diamanten en een grote saffier. Over het bijzondere verhaal van de broche lees je hier binnenkort meer!

Prinses Marie kocht haar mantel bij Miu Miu en heeft 'm sinds 2014. Ze combineerde de beige mantel met een zwart witte japon van Tara Jarmon en haar slangenleren pumps zijn van Micheal Kors. In haar haar droeg ze een roze bloem fascinator.

Ook het jongere zusje van koningin Margrethe was vandaag aanwezig, prinses Benedikte is er dan ook eigenlijk ieder jaar bij. Ze droeg dit jaar een blauwe japon, bruine hoed en combineerde deze met bruinrode pumps en bijpassende clutch. 

Wat vinden jullie van de outfits van de Deense koninklijke dames van vandaag? Wie vind je het mooist gekleed?

Info over Marie met dank aan @HeavenQRF. printscreens uit deze video van Billed Bladet 


 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments