De week van kroonprinses Mary - de maand september

Het is weer tijd voor een update over kroonprinses Mary, haar activiteiten en outfits. Zijn jullie er klaar voor?

We beginnen bij het begin: 2 september was Mary aanwezig bij de uitreiking van de Carlsberg Stiching Onderzoeksprijzen. Ieder jaar is ze aanwezig hierbij, waar prijzen worden uitgereikt aan een onderzoeker op het gebied van wetenschap of sociale wetenschappen, die heeft bijgedragen aan cruciale onderzoeksresultaten. Mary droeg een mouwloze zwarte japon met franjes aan de zoom, een ontwerp van Adam Lippes. Aan haar voeten droeg ze pumps van Gianvito Rossi.

De volgende dag was ze in Tivoli's Congrescentrum aanwezig bij de CBS Responsibility Day, de eerste schooldag van bachelor studenten aan Copenhagen Business School. Mary koos voor een nieuwe gestippelde rok en een blouse die we eerder zagen, van Victoria Beckham.

Op 3 september vond er een diner plaats voor de bestuursleden van de Mary Fonden, georganiseerd door Mary, op Frederik VIII's Paleis, Amalienborg. Helaas verschenen er géén foto's van.

Een dag later was het Flagdag in Denemarken, een dag waarop sinds 2009 ieder jaar op 5 september alle Deense militairen worden geëerd die zijn uitgezonden en om stil te staan bij de inspanningen van verschillende hulpdiensten bij wereldconflicten. Mary was aanwezig bij het Kastellet voor een kranslegging en herdenkingsdienst voor alle omgekomen Deense militairen. Ook was ze bij een parade in het centrum van Kopenhagen. Bij de activiteiten droeg ze een zwarte hoed van Susanne Juul. Daarbij droeg ze een japon van A.L.C en pumps van Christian Louboutin.

Als afsluiting van het vaarseizoen van het koninklijk schip de Dannebrog, was er op 12 september een diner voor officieren op slot Fredensborg, georganiseerd door koningin Margrethe. Kroonprinses Mary was hierbij ook aanwezig, maar ook van dit diner zijn geen foto's verschenen in de media.

Kroonprins Frederik werd begin september geopereerd aan een hernia. Daarom kon hij niet, zoals gepland, met een handelsdelegatie op bezoek in Finland op 13 en 14 september. Gelukkig kon kroonprinses Mary deze taak van haar man overnemen. Ze bezocht Finland met een grote handelsdelegatie, waarbij de nadruk lag op zowel het zakenleven als cultuur, gericht op maritieme industrie, stedelijke oplossingen en de Scandinavische keuken.

Tijdens de eerste dag van het bezoek droeg Mary een lichtroze pak van Andiata, een lichtroze/witte blouse, natuurlijk pumps van Gianvito Rossi en daarbij haar Prada handtas.

De eerste dag zat er nog niet op! 's Avonds was ze aanwezig bij een diner in Finlandia Hall. Hiervoor koos ze een rok van HM, die ze ooit kocht als japon en heeft laten vermaken tot rok. Ze droeg het eerder dit jaar met een witte blouse, in Finland droeg ze er een zwarte top op. Deze zwarte top droeg ze eerder bij een galarok. Haar pumps zijn wederom exemplaren van Gianvito Rossi, haar clutch is er een van Sergio Rossi.

De tweede dag van het bezoek aan Finland begon met een bezoek aan een haven in Turku, waar ze een bezoek nam bij de bouw van een nieuw cruiseschip. Dat vraagt om charmante kleding:

Het bezoek ging later verder, daarbij koos ze voor een ander broekplak. Een zwarte ditmaal, gecombineerd met een lichtblauwe blouse van Hugo Boss. De blazer kocht Mary bij Zara.

Een paar dagen later vloog Mary naar Rome, Italië voor de68e sessie van de Wereldgezondheidsorganisaties regionaal comité voor Europa. Daarvan is ze beschermvrouwe en ze was dan ook eregast. Hiervoor koos ze voor een japon van Dolce & Gabbana, die ze combineerde met een zwarte blazer en blauwe pumps en tas.

Mary was een aantal dagen later in Denemarken aanwezig bij de uitreiking van de Desing Awards. De Design Awards is een jaarlijks designevenement dat de beste ontwerpoplossingen eert door een prijs uit te reiken aan de Ontwerper van het jaar. Ze droeg daarbij een nieuwe outfit: een broek en top van de Deense ontwerper Mark Tan, in opvallend groen.

September is ook altijd de maand dat velen afreizen naar New York voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Mary is daar vaak ook bij, ook dit jaar vloog ze naar New York op 23 september. Eerst was ze aanwezig bij een receptie voor Women Deliver en 's avonds bij een diner bij de Deense ambassadeur bij de Verenigde Naties. Bij de Women Deliver receptie droeg ze een nieuwe japon van Stine Goya. Van het diner bij de ambassadeur zijn er geen foto's.

Op haar tweede dag in New York was Mary onder andere in het International Center for Research on Women bij de ”Concordia Summit”, het evenement Protecting the health and rights of women and girls affected by conflict van het VN Bevolkingsfonds. 's Avonds was er nóg een netwerkevenement. Daarbij droeg ze een zwarte broek en een nieuwe blouse van Munthe.

Op haar laatste dag in New York was ze onder andere aanwezig bij het evenement Collective call to protect women and girls on the move, georganiseerd door het Bevolkingsfonds van de VN en de Deense Vluchtelingenhulp. Ze droeg een jasje van Scanlan Theodore en een rok van Hugo Boss.

Wat vinden jullie van Mary's outfits in september? Kom later zeker nog eens terug, want binnenkort lees je alles over de outfits van Mary in oktober!

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Johannetta

Johannetta

zondag 28 okt 2018 - 17:31

Dit keer vind ik er toch weer leuke foto's bij zitten. De zwarte jurk met hoed en profile...vooral dankzij de mooie wrong onder de hoed, het groene pak en de lichtblauwe blouse, alhoewel die veel interessanters was geweest als ze haar haar had opgestoken. Zwart, laat staan zwart-wit, is volgens mij echt niet haar kleur. Dat lichtblauw eigenlijk ook niet. Mooie warme kleuren zouden al een hoop veranderen bij haar.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

zaterdag 27 okt 2018 - 20:33

Leuk, een overzicht uit Denemarken! Ik vind de lichtblauwe blouse heel mooi en het groene pak heeft ook een prachtige kleur. Fantastische combi met de mevrouw in het roze op de achtergrond:)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 27 okt 2018 - 15:46

Wat een mooi uitgebreid blog. Wat een werk!

De laatste tijd vind ik de kledingkeuze van Mary niet zo bijzonder. Veel donkerte kleuren en een beetje stijfjes of net niet leuke bloemetje jurken( wanneer zijn deze ajb weer uit de mode?)
Positieve uitzonderingen: het groene pak, het roze pak en de groene avondkleding (rok H&M en top) van het bezoek aan Finland en de outfit tijdens de militaire parade. Deze week schitterde ze weer tijdens het gala voor het parlemet in een outfit die ze al vaker gedragen heeft. Zo zie ik haar het liefst.

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 27 okt 2018 - 15:08

Mooi en braaf. Toch net een tikkie minder sprankelend dan Letizia (om maar helemaal niet te spreken over Maxima). Ik vind Mary altijd een beetje... wat zal ik zeggen: nuffig. Neusje optrekken, kleine wuifjes. Maar dat is zo maar een gedachte op de zaterdagmiddag.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 28 okt 2018 - 07:35

Mee eens.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 28 okt 2018 - 07:35

Mee eens.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?