Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 05 nov 0 reacties

De week van kroonprinses Mary – de maand oktober

De week van kroonprinses Mary – de maand oktober

Zoals beloofd is er nu ook een update over de maand oktober! Kijken jullie mee naar alle glitterende activiteiten van kroonprinses Mary in oktober?

De maand begon voor Mary op 1 oktober bij het 'InnoTalk' evenement. Mary hield op het evenement, met als onderwerp genderbalans op de Deense arbeidsmarkt, de afsluitende toespraak. In Denemarken is het nu echt herfst, een jas is dan niet overbodig: Mary droeg haar exemplaar van Max Mara. Daarnaast droeg ze blouse van Isabel Marant en een zwarte broek.

Later die week was het tijd voor de opening van het Deense parlement. Hierover schreef ik al eerder een blog.

Kroonprinses Mary is beschermvrouwe van de Hartstichting en bracht daarom met de Hartstiching een bezoek aan het Rigshospitalet (Rijksziekenhuis) en later op de dag reikte ze de onderzoeksprijzen van de Hartstichting uit in Hotel d'Angleterre. Mary droeg een hoge, grijze broek van Céline en een rode blouse van Hugo Boss.

Mary reikte voor de vijfde maal op rij de FSR Deense Auditorenprijs uit. Mary droeg hierbij een chiffon japon van Michael Kors. Haar pumps zijn opnieuw van Gianvito Rossi, haar clutch van Hugo Boss.

Op 10 september was Mary 's avonds aanwezig bij een diner ter gelegenheid van de onafhankelijkheid van IJsland. Hier lees je er meer over!

Op 11 oktober verscheen op de sociale media kanalen van de koninklijke familie een nieuwe foto van Mary, Frederik en hun kinderen met de vlag van de Invictus Games. Deze vonden plaats in Sydney, Australië en Frederik vloog er heen om de Deense deelnemers te steunen en aan te moedigen! Vóórdat hij aan het eind van de maand naar Australië vloog, werd deze foto van het gezin gepubliceerd.

Voor de Deense herfstvakantie begon, bezocht het kroonprinselijk gezin de tentoonstelling Eventyrdronningen (De Sprookjeskoningin), een tentoonstelling in Amalienborg Museum, met ontwerpen van koningin Margrethe. De kleinkinderen van Margrethe knutselden gezellig aan de hand van een instructiefilmpje van oma Margrethe.

Op 15 oktober vierde prins Christian, erfprins van Denemarken, oudste zoon van Mary en Frederik zijn 13 verjaardag. Ter gelegenheid daarvan, werd een nieuwe foto van hem vrijgegeven.

In Denemarken vond de P4G Summit plaats. De P4G Summit wil de Werelddoelen van de VN en Klimaatdoelen vervullen en daarvoor waren 47 landen bijeen in Kopenhagen. Koningin Margrethe ontving de deelnemers voor een banket op Slot Christiansborg. Daarbij waren ook de kroonprins en kroonprinses aanwezig. Voor dit diner droeg Mary een top en rok van de van oorsprong Deense ontwerper, werkzaam in Nederland, Claes Iversen!

De volgende dag, op 20 oktober, namen Mary en Frederik deel aan de Summit. Mary gaf een speech, ze waren bij een lunch en aansluitend bij de uitreiking van awards. Mary droeg er zwarte, wollen blazer én zwarte rok met wit stiksel van Alexander McQueen. Haar zwarte kalfsleren pumps met een hak van 10,5 (!) cm. kocht ze natuurlijk bij Gianvito Rossi!

Sinds kort is Mary beschermvrouwe van het DR Pigekoret (het meisjeskoor van radio/tvzender DR), ze bracht ze daarom onaangekondigd een bezoekje, bij hun repetitie in het DR Koncerthuset. Daarbij droeg ze een blouse en gebreide spencer. Ook droeg ze een nieuwe broek, één van Stella McCartney en haar Valentino pumps.

Na de herfstvakantie van de kinderen ging Mary op 24 oktober naar de lancering van 'Børnenes U-Landskalender' als beschermvrouwe van de Deense Vluchtelingenhulp. De kalender wordt sinds 1962 uitgegeven door Danida, DR en een ieder jaar wisselende hulporganisatie. Dit jaar is dat Vluchtelingenhulp, vandaar dat Mary er bij was. De opbrengsten van de kalender worden dit jaar gebruikt voor hulp aan Syrische vluchtelingenkinderen. Mary koos bij haar bezoek voor een wollen mantel die ze meerdere keren heeft gedragen, van Prada. Daarbij droeg ze een donkere broek en gele pumps van Gianvito Rossi.

 

Zoals je misschien nog weet, was de koninklijke familie afgelopen week bij een diner voor de leden van de regering, het parlement en de Deense leden van de VN. Ook Mary was aanwezig! Wil je nog even tiara's kijken, bekijk dan deze log nog eens! Oh ja, nog een weetje: zie je de oorbellen die Mary draagt? Ze kocht ze in december 2016 op een veiling voor maar liefst €5350, maar daarvoor heb je wel in totaal bijna 10 karaat aan diamanten in je oren hangen!

Donderdag 25 oktober was Mary in Hellerup bij een conferentie die werd georganiseerd PwC, een consulterend en auditeren bedrijf voor stichtingen. Tijdens de conferentie stond de rol van een stichting in de maatschappij centraal. Mary was aanwezig als voorzitter van de Mary Fonden. Mary droeg een mantel van GOAT, een blouse van Jesper Høvring en pumps van Prada. Mary hield er een toespraak waarin ze onder andere het volgende zei: "Wij de stem voor degenen die geen stem hebben. De versterker voor degenen die zich niet gehoord voelen. En een herinnering aan de velen die de gemeenschap vormen, om op te kijken en degenen te zien waar wij de neigen hebben hen over het hoofd te zien."

's Avonds was Mary aanwezig bij de uitreiking van de Modeprijs van Magasin du Nord. Vorig jaar was ze hierbij ook aanwezig en droeg ze dezelfde japon van Britt Sisseck als één van haar vriendinnen die óók aanwezig was. Mary droeg dit jaar een nieuw japon én een nieuwe mantel, die nog niet zijn geïdentificeerd!

Ieder jaar is Mary aanwezig bij de lancering van de kerstpostzegels, ook dit jaar was ze er weer bij. Maandag 29 oktober was de lancering zoals ieder jaar op dezelfde plek, het Raadhuis van Kopenhagen. Mary is beschermvrouwe van de Kerstpostzegelstichting en is daarom ieder jaar bij de lancering. Tijdens het bezoek droeg Mary een behoorlijk oude (onder andere in 2012 gedragen), rode japon van Hugo Boss, Prada pumps en een struisvogel-leren clutch van Naledi Copenhagen maakten haar outfit af.

Op dinsdag bezocht Mary met de Mary Fonden het project "Werk". Onderzoek heeft aangetoond dat eenzaamheid een groot probleem is bij volwassenen in Denemarken, dat ook nog eens wordt onderschat! In het project "Werk – Netwerken voor Volwassenen", slaan de Mary Fonden, het Rode Kruis en het VELUX fond de handen ineen om dit te veranderen. Tijden het bezoek droeg Mary een zwarte broek en groen, zwarte blouse.

Wat vinden jullie van Mary's kledingkeuzes in oktober? Ik ben benieuwd! Over de gezinsactiviteit van gisteren én een samenvatting van de handelsmissie naar Italië (van 6 tot en met 8 november) lees je later meer!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments