Deense koninklijke familie bij diner voor de regering, parlement en Deense leden van het Europese parlement

Na al dat geglitter tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk (HALLO STUART DIAMANT!), glitteren we in Denemarken nog even verder! Op 24 oktober vond er in Denemarken namelijk een diner plaats op Slot Christiansborg voor de leden van de regering, het parlement en Deense leden van de het Europese parlement, waarbij Margrethe gastvrouw is. Naast koningin Margrethe, waren ook kroonprinses Mary, prins Joachim, prinses Marie en prinses Benedikte. Kroonprins Frederik was er niet bij, hij is in Australië bij de Invictus Games in Sydney. Dit diner wordt iedere vier jaar - een keer per regeringsperiode - door de koningin aangeboden aan de regering en het parlement. Na het diner wordt er gedanst, er is zelfs een traditionele laatste dans, die altijd gedanst wordt op dit diner!

Tijdens het diner was de afspraak tussen de prinsessen blijkbaar: "We trekken een donkerblauwe of zwarte japon aan, dan schijnt de koningin meer in haar roze japon". Dat weten we natuurlijk niet zeker, maar zo lijkt het wel ;)

Koningin Margrethe koos voor het diner een oude, zachtroze japon. Ze droeg de japon eerder bij de festiviteiten ter gelegenheid van Frederiks 50e verjaardag. Daarbij droeg ze een bijzondere tiara die eigenlijk bestaat uit drie losse delen. Deze delen kunnen op verschillende manieren in het haar worden bevestigd. Daarbij droeg ze diamanten juwelen. Margrethe's zus, prinses Benedikte, was ook aanwezig. Zij koos, net als de schoondochters van Margrethe, voor een donkere japon. Donkerblauw in Benediktes geval. Ze droeg daarbij haar bloementiara én een parelchoker in donkere en lichter parels.

Kroonprinses Mary koos voor een rok en top die ze eerder heeft gedragen: een donkerblauwe japon van Jesper Hovring. De japon droeg ze 2 keer eerder (uitreiking BAMBI award en een nieuwjaarsbanket). Daarbij droeg ze diamanten oorbellen en haar huwelijkstiara. Prinses Marie koos óók voor een japon die ze al eerder heeft gedragen (maar óók heeft laten vermaken), een zwarte japon van YDE Copenhagen. Ook Marie koos dit keer voor haar huwelijkstiara en diamanten juwelen.

Wat vonden jullie van de keuzes van de Deense dames??

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 26 okt 2018 - 22:08

Bedankt josien voor de berichtgeving,en een goed weekend en rusttijd gewenst

afbeelding van Jacolien

Jacolien

vrijdag 26 okt 2018 - 16:09

Duidelijk Josine, heel begrijpelijk. Sterkte hoor

afbeelding van Bea

Bea

vrijdag 26 okt 2018 - 14:56

Wat een fantastisch type die Koningin, one of a kind, geheel eigen stijl, powervrouw van 78jaar!

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 26 okt 2018 - 13:30

Ja Josine zo hoort het , je neemt best voldoende rust ,geniet ervan . Meghan en Harry lopen niet weg .In periodes dat er weinig koningklijk te gebeuren valt kunnen we daar op terug vallen. Nu voor iedereen een rustige week hier in Belgie begint vanavond herfstverlof.

afbeelding van Jacolien

Jacolien

vrijdag 26 okt 2018 - 12:07

Besteed je op de website ook aandacht aan het bezoek van Harry en Meghan aan Australië, Josine?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 26 okt 2018 - 13:19

Dat was ik wel van plan, maar helaas gaat het niet zo goed met mijn gezondheid. Zwangerschap wordt dan wel de gezonde ziekte genoemd, maar acht, negen keer op een dag spugen gaat na vier maanden wel een beetje opbreken. Ik heb mezelf daarom tot eind volgende week een vakantie gegund. Vanavond moet ik nog een artikel inleveren bij Vorsten en morgenavond heb ik nog twee lezingen en dan ga ik een week alleen maar op de bank hangen en rust houden op advies van de verloskundige. Dus Harry en Meghan ga ik overslaan, tenzij ik volgende week door alle rust opeens heel veel zin heb om te bloggen. Ik sluit die kans niet uit, maar wil mezelf ook geen druk opleggen :)

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

vrijdag 26 okt 2018 - 23:13

Heel veel sterkte, Josine. Zorg goed voor jezelf en je kindje. Werk komt op de tweede plaats.

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 26 okt 2018 - 22:58

Rustig aan maar hoor Josine; er is er één belangrijker dan H&M op dit moment; zorg goed voor het kleintje dat komt en jezelf, daar heb je alleen maar plezier van. H&M kunnen wel even wachten hoor.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 26 okt 2018 - 15:47

In overleg met Josine hoop ik dat dit weekend op te pikken. Zal alleen wel ff duren, want het zijn heel wat outfits ;) Wie weet wordt het gewoon een poll of samenvattende log. Dat bekijk ik nog ff, kids hebben hier nl ook nog vakantie.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 26 okt 2018 - 21:58

wat een lang programma van hen en wat een serie aan outfits. Ja leuk een poll. ...maar take yout time!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 25 okt 2018 - 18:58

Mary en Benedikte zien er echt super mooi uit, als altijd. Wat leuk dat Mary deze top steeds op verschillende manieren draagt. Staat geweldig met de top in de rok gedragen.
Mooie juwelen van Margarethe, maar ik ben niet zo’n fan van haar erg aanwezige avondjurken.
En Marie... beetje grijze muis, deze outfit doet niets voor haar.

afbeelding van RR

RR

donderdag 25 okt 2018 - 16:00

Vreemd dat de Deense leden van het Europees Parlement gisteren acte de présence in Denemarken gaven, terwijl het deze week (nog tot vanavond) zitting van het Europees Parlement in Straatsburg is, waarbij hun aanwezigheid (dacht ik) toch vereist is ... en waarvoor ze ook een ruime vergoeding krijgen.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 25 okt 2018 - 13:05

Die donkere kleuren kleden wel mooi af. Ik vind Benedikte er met name prachtig uit zien. Heel klassiek maar zo ingetogen chic.

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 25 okt 2018 - 15:09

Klassiek en ingetogen chic zijn perfecte omschrijvingen voor de meeste outfits van Benedikte inderdaad :)

afbeelding van JokeGram

JokeGram

donderdag 25 okt 2018 - 12:33

Tja, ik vind het wel sobere kleuren bij de prinsessen! Maar wel weer sjiek. Koningin vind ik prachtig!

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 25 okt 2018 - 12:33

De japon van prinses Mary is een creatie van Jesper Høvring. Ze droeg de japon eerder in november 2014 bij de uitreiking van de Bambi Awards in Berlijn.

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 25 okt 2018 - 15:01

Dat klopt en ze heeft hem daarna nóg een keer gedragen! Een favoriet dus denk ik van Mary...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 25 okt 2018 - 09:47

Deze japon van Mary is dus voor de tweede keer vermaakt? Eerst met peplum, toen met fluweel en nu met een losse top en rok?

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 25 okt 2018 - 15:07

Volgens mij is hij niet nogmaals vermaakt, als ik ze eens bestudeer. Het is ook eigenlijk geen japon maar altijd een losse rok en top geweest. Daarom kon ze er bij de nieuwjaarsrecptie een fluwelen top bij dragen. Nu koos ze weer voor de originele top :)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?