Avatar foto Door Josine Droogendijk
Beatrix 14 okt 0 reacties

De sari als avondjurk: Beatrix en Máxima weten er wel raad mee!

Wie India zegt, zegt kleurrijke sari's. En dat weten de royals maar al te goed. 

Het is geen geheim dat prinses Beatrix dol is op bijzondere stoffen. Incognito struint ze in het buitenland graag over stoffenmarkten heen om een mooie lap zijde of wol te scoren, en ook een officiëel bezoek levert nog weleens wat op. Zo droeg koningin Beatrix op Prinsjesdag 1986 een deux-pièce van blauw-gouden brokaat, dat zij eerder cadeau had gekregen tijdens een bezoek aan India. Nieuw was de outfit niet, want ook in India zelf had de koningin de jurk al weleens gedragen. 


Foto: Anefo/Rob Croes 

Voor de ceintuur van deze (vermaakte) japon van Sheila de Vries is er ook gebruik gemaakt van een Indiase sari. 

En ook deze stof ging vroeger door het leven als een Indiase sari:

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

En dan is het nu de beurt aan Máxima. Voor het India Festival in 2008 liet zij een Indiase sari transformeren tot een Westerse avondjurk met een Indiase knipoog. 

En de topper van dit blog is toch wel de zachtroze avondjurk die koningin Máxima vandaag droeg tijdens het staatsbezoek aan India. Want ja, ook deze jurk is gemaakt van een Indiase sari. Maar geen gekregen sari dit keer, want koningin Máxima heeft deze sari zelf gekocht tijdens het staatsbezoek aan India in 2007. Niet in New Delhi, maar in Jaipur. En de reizigers onder ons kennen de bijnaam van deze trekpleiser vast wel, want vanwege de roze gebouwen wordt Jaipur ook wel de roze stad genoemd. Do I need to say more? 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments