Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 27 dec 0 reacties

De herkomst van Máxima's "nieuwe" diamanten oorbellen

Dat koningin Máxima het Stuartdiadeem heeft ontdekt, kan niemand zijn ontgaan. Wat minder opvalt zijn de oorhangers die van dit diadeem komen. Ook tijdens het kerstgala in Zwolle doken ze weer op. 

Een groot deel van de historische Oranjecollectie is voorzien van een systeem met schroefjes en haakjes. Goed nieuws voor Máxima, want dankzij dit systeem kan ze vrijwel elk juweel naar wens laten aanpassen. Tijdens het staatsbezoek aan Luxemburg droeg ze bijvoorbeeld de vereenvoudigde versie van het Stuartdiadeem (links) en in het Verenigd Koninkrijk de uitgebreide versie (rechts). 

Op bovenstaande fotocollage is goed te zien dat de koningin bij beide gelegenheden andere oorbellen draagt en dat heeft een reden. De diamanten die Máxima links in haar oren draagt, staan op de foto rechts óp het diadeem. De diamanten van het Stuart-diadeem kan ze dus gebruiken als oorstekers of oorclips. 

Inmiddels hebben we haar met verschillende varianten van de Stuart-oorhangers gezien. Het begon in Luxemburg met deze enorme diamanten stekers: 

Vervolgens deed ze er nog een schepje bovenop door bovenstaande stenen als hangers aan "kleinere" diamanten van het Stuart-diadeem te laten monteren. Loop je daar rond met 60 karaat in je oren. Hoe zou dat voelen, naast heel pijnlijk door het gewicht? 

In Zwolle kregen we vorige week de derde versie te zien. 

Ik ben heel benieuwd of we in de toekomst nog een vierde of zelfs vijfde versie te zien krijgen. Diamanten te over bij dit diadeem, maar de aanpassing moet natuurlijk wel opwegen tegen al het werk dat moet worden verzet. 

Foto's: PPE Agency/Nieboer

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments