Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 01 sep 0 reacties

De activiteiten van kroonprinses Mary – juli en augustus

De activiteiten van kroonprinses Mary – juli en augustus

We beginnen dit overzicht met de enige activiteit van juli: ieder jaar in het eerste weekend van haar vakantie, ontmoet koningin Margrethe de deelnemers aan de ringsteek-competitie van Gråsten. De laatste paar jaar vieren ook Frederik, Mary en hun kinderen en deel van de zomervakantie op Slot Gråsten en zijn zij samen met de koningin aanwezig hierbij. De Gråsten ringsteekwedstrijden vinden dit jaar voor de 110e keer plaats.

Het was slecht weer in Denemarken, dus daar was de familie ook naar gekleed: gewapend met regenjassen en paraplu's keken zij voor hun Slot naar de parade aan paarden en pony's.

Zo'n bijzondere koningin als koningin Margrethe is natuurlijk ook op regen voorbereid: ze heeft een opvallende gebloemde met gele regenjas en -kapje die ze al jarenlang tevoorschijn tovert wanneer ze in slecht weer moet werken.

Ze droeg de regenjas bijvoorbeeld voor de zomervakantie nog tijdens een militaire parade en -inspectie en ook tijdens de zomertochten met het koninklijk schip de Dannebrog gaat 'ie altijd mee:

Kroonprinses Mary droeg een maxi-rok met print, een top en -heel verstandig- een regenjas:

Na het ringsteekwedstrijd kijken, begon de vakantie! Naast vakantie op Grasten, vierde het paar en hun kinderen naar verluidt ook vakantie in Griekenland en daarna gingen ze in de laatste vakantieweek met het koninklijk schip de Dannebrog, vernoemd naar de Deense vlag, op reis door eigen land. Ze bezochten onder andere Møn, Faaborg, Vejle en Aarhus, waarna ze een aantal dagen later weer terug keerden in Kopenhagen. Een mooie manier om de kinderen hun land te leren kennen, lijkt mij!

De vakantie zat er daarna helemaal op voor de Deense kroonprinses. De eerste activiteit van Mary was een bijzondere voor het kroonprinselijk gezin: de jongste twee kinderen, prins Vincent en prinses Josephine, gingen voor het eerst naar de basisschool! Ze poseerden voor ze vertrokken voor hun huis voor de pers. Op het schoolplein maakte Mary een foto die werd vrijgegeven. Voor deze bijzondere gelengheid koos Mary voor een jurkje van Isabel Marant en pumps van Yvonne Knoé.  

Een dag later, op 16 augustus, was Mary aanwezig bij de opening van het Copenhagen TV Festival. Tijdens het openingsevent vond de Noord-Europese première plaats van de Australische sier "Top of the Lake: China Girl. Mary droeg hierbij een zwart jurkje, de Lucia dress van BA&SH en pumps van Alexandre Birman.

Op 16 augustus was Mary ook aanwezig in Amalienborg, Kopenhagen bij de eerste vergadering van de Mary Fonden na de zomervakantie. Er stond veel op het programma, zo werd bijvoorbeeld besproken wat georganiseerd zal worden in verband met het 10 jarig jubileum van het Fonds. Vanuit hun basisprincipe: Iedereen heeft het recht erbij te horen, werd verder vergaderd over nieuwe profjecten om pesten, huiselijk geweld en eenzaamheid te bestrijden. Tijdens deze vergadering droeg Mary een jurk van Baum und Pferdgarten.

Het was een drukke week voor Mary want op 17 augustus was Mary als beschermvrouwe degene die de opening van het Odense Bloemfestival mocht openen. Ze hield er een openingsspeech en doopte vervolgens een nieuwe roos met de naam "What a Wonderful World". Het festival vond dit jaar voor de 18e keer plaats. Voor zo'n opening moet je natuurlijk met hoed acte de présence geven en dat is precies wat Mary deed: ze koos een oude gebloemde japon van Ralph Laruen en combineerde deze met cremekleurige accessoires, zoals een hoed van Susanne Juul en cremekleurige pumps én haar oude Carlend Copenhagen clutch.

Vrijdag 18 augustus opnieuw op bezoek, ditmaal bij het nationaal centrum voor immuuntherapie. Het doel van het centrum is ervoor te zorgen dat patiënten over het hele land de laatste immunotherapiebehandeling worden aangeboden en het Deense onderzoek op het gebied te versterken. Behandeling met immunotherapie wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de bestrijding van kanker. Bij de immunotherapie wordt het eigen immuunsysteem van de patiënt gebruikt om de kanker te bestrijden. Mary werd tijdens het bezoek rond geleid in het nieuwe het nieuwe onderzoeks- en behandelingscentrum. De hoofdarts van het onderzoeks- en behandelingscentrum ontving in februari van dit jaar uit handen van kroonprinses Mary de Kankerbestrijdings onderzoeksprijs. Mary droeg bij dit bezoek opnieuw een jurkje van het merk BA&SH, een andere dan eerder, gecombineerd met een Hugo Boss clutch en pumps van Gianvito Rossi.

Het UNLEASH event in het Muziekhuis in Aarhus kon op 21 augustus rekenen op bezoek van de kroonprinses. Ze was na afloop van het evenement ook aanwezig bij de uitreiking van awards en hield daar een toespraak. UNLEASH is een evenement met deelnemers vanuit de helewereld en werd in Denemarken gehouden op Denemarken op 13-21 augustus. Het doel van het evenement is het ontwikkelen van ideeën en oplossingen te vinden voor het VN-werelddoelen. Tijdens dit bezoek koos Mary voor een rood jurkje van Dolce & Gabbana, een zwarte blazer waarop een margriet-broch prijkt van Georg Jensen, Gianvito Rossi pumps en een handtas van Dolce & Gabbana.

Op 22 augustus was Mary onofficieel aanwezig bij een vergadering van Kræftens Bekæmpelse, de Kankerbestrijdingsstiching, waarvan ze beschermvrouwe is. Er zijn weinig foto's van, het is een 'gewone' werkvergadering bij een van haar beschermvrouw-schappen, maar toch verschenen er via de stiching enkele foto's. Mary droeg een lichtroze/beige blouse en bijpassende rok. De rok is waarschijnlijk van DAY Birger et Mikkelsen.

Afgelopen maandag, op 28 augustus, was het al weer de 18e verjaardag van prins Nikolai van Denemarken. Prins Nikolai is de zoon van prins Joachim, broertje van kroonprins Frederik, en zijn eerste vrouw gravin Alexandra van Frederiksborg. De prins werd volwassen en dat werd door opa Henrik en oma Margrethe gevierd met een dinertje voor de familie op het koninklijk schip de Dannebrog. Mary was aanwezig samen met haar kinderen, Frederik was in Australië voor een zeilwedstrijd en kon er niet bij zijn. Natuurlijk waren daarbij ook nog ouders, stiefmoeder, broertjes en zusje van de jarige aanwezig bij het verjaardagsdiner! Kroonprinses Mary koos hierbij voor een oude japon van Prada en pumps van Pedro Garcia.

De laatste activiteit van kroonprinses Mary in de maand augustus was de opening van het Nationale Rouw Centrum. Mary vertelde tijdens de opening dat zij beschermvrouwe zal zijn van het Centrum! In de speech die Mary er gaf over rouwverwerking, waarop volgens haar nog steeds een taboe rust, refeerde Mary aan haar eigen ervaring na het overlijden van haar moeder toen Mary 25 jaar was. Ze sloot af met de volgende zin: “Zelfs als we verliezen, mogen we nooit de hoop verliezen dat de vreugde van het leven terug zal komen”. In het centrum werken verschillende organisaties samen, waaronder Børn, Unge & Sorg, waarvan Mary ook beschermvrouwe is en die de sociale prijs van het fonds van het kroonprinselijk paar won in 2016. Als voorbereiding op het bezoek, heeft het kroonprinselijk paar een bezoek gebracht aan de organisatie Børn, Unge & Sorg en sprak daar met vrijwilligers.

Wat is jouw favoriete outfit van de afgelopen twee maanden van de kroonprinses, hoe zie jij haar hiet liefst? Ik ben benieuwd. Vandaag en morgen is Mary al weer opnieuw op pad, daarover lees je later dit weekend meer op MKM!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments