Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 23 sep 64 reacties

Camilla niet stijlvol? Je reinste flauwekul!

Ze werd de afgelopen dertig jaar beschamperd, beledigd en bespot, zeker ook op het gebied van mode. Gelukkig hield Camilla het hoofd koel, want kijk haar nu eens shinen! In Frankrijk bewees ze deze week ook weer dat ze een prachtig visitekaartje is voor het Verenigd Koninkrijk.

Bij de start van het staatsbezoek aan Frankrijk droeg de koningin een roze ensemble van Fiona Clare. De perfect matchende hoed komt uit het atelier van Philip Treacy.

© Moreau-Jacovides / Bestimage /BSR

Tijdens het banket die avond kregen we geste richting het gastland te zien. Camilla’s donkerblauwe jurk en cape (met gevlochten biezen) komt uit de koker van het Franse modehuis Dior.

BSR

In een stijlvolle trenchcoat tijdens een bezoek aan Schotland, juli 2023.

Tijdens de uitvaart van koningin Elizabeth bewees Camilla: eenvoud siert.

BSR

Door de witte accenten gaat alle aandacht uit naar haar gezicht. Als ze het leuke tasje ooit weg doet, wil ik hem wel hebben.

BSR

Koningsblauw + een goede pasvorm = succesgarantie.

BSR

Qua belijning wordt er vaak gekozen voor verticale stroken. Voorbeeld 1, in de vorm van een robe manteau:

BSR

Voorbeeld 2, in de vorm van een jasje:

BSR

Een mantel met een militaire twist:

17-06-20223 © PPE/Nieboer

En misschien wel de allermooiste look, van de hand van Fiona Clare:

BSR

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
64 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind dat Camilla haar rol, voor zover voor mij zichtbaar, goed vervult. Ze ziet er altijd heel mooi uit, hoewel vaak hetzelfde model, toch erg veel variatie. Ze kleedt zich heel chique voor een koningin, iets wat ik weleens mis bij koningin Maxima. Die mantel met militante twist vind ik echt goed gevonden!

Ze stralen op die manier wel éénheid uit.
( toch erg vervelend Josine dat het bewerken van eigen stukje niet werkt.)

Het is niet aan een koningin consort om militaire eenheid uit te stralen in relatie tot de functie en de inhoudelijke taken van de koning. Als Máxima dit zou doen zijn de Hollandse rapen gaar!
Gelukkig is onze koning geen opperbevelhebber van het leger…

Ik denk niet dat het koningin Camilla te doen is geweest om militaire eenheid uit te stralen, want er is geen enkele militaire orde te zienlijk haar, wat duidelijk wél bij de koning te zien is maar duidelijk niet bij de koningin. Het zit hem dus in de kleur, rood, en in de afwerking, het kraagje en machetten. Wat ik wel denk is dat ze een twee-eenheid vormen en dit o.a. op deze manier wilden uiten en dat is mooi. Koning Charles zal het er helemaal mee eens zijn geweest. Maar dat zijn mijn gedachtes.

Ik vind alles mooi, behalve de mantel met militaire twist. Slaat de plank finaal mis wat mij betreft.

Haar trouwjurken, ik herinner me 2 stuks, waren ook subliem

De nachtblauwe Dior is werkelijk waar sensationeel inclusief andere make-up en prachtige juwelen.
Beide dames in Frankrijk zagen er prachtig uit, ik lees geen reacties over Brigitte Macron en mis eigenlijk wel een foto van haar…

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-12543603/amp/A-fashion-power-duo-Brigitte-Macron-helps-Queen-Camilla-adjust-cape-ahead-State-Banquet-Palace-Versailles-pair-dazzle-navy-Dior-gowns.html?ico=amp_articleInlineText

O ja, absoluut : Camilla was in haar koningsblauwe (!) jurk, met prachtig collier en passende oorbellen, ongelooflijk stunning !! Een diadeem ontbrak (tja, ze verkeerde in een Republiek !) ! Mevr. Macron, eveneens in hetzelfde blauw, was ook bijzonder chic ! De beiden matchten voortreffelijk met elkaar in verfijnde luxe !

Ik vind Brigitte haar stijl heel mooi!

Inderdaad Stunning de nachtblauwe Dior. Brigitte Macron ziet er ook altijd zo mooi verzorgd uit, complimenten. En ja PK020dat zou leuk zijn ook een blog van Brigitte Macron.

Zeker je reinste flauwekul, althans sinds ze in de kijker is gekomen als ‘de vrouw van’ maar de vele vele jaren daarvoor was het zeker niet stijlvol te noemen.

Camilla is zich sinds haar koninklijke leven steeds beter gaat kleden met hierboven enkele mooie voorbeelden; de outfit van Fiona Clare behoort ook tot mijn favorieten.
Heur huwelijksoutfit – ook door andere lezers genoemd – mis ik hierboven, that was totally 👌🏼

Voor mij een stevige misser is de mantel met een ‘militaire twist’ welke m.i. totaal ongepast is.
Deze komt voor mij in het rijtje Camilla – niet alleen mode – missers, want ondanks dat de Queen wenste ( zou het echt waar zijn?) dat Camilla tot koningin gekroond zou worden had ze m.i. queen consort genoemd moeten worden gezien het letterlijk roerige verleden wat betreft haar rol in het huwelijk van Diana en Charles.
Het is overigens overduidelijk dat zij en Charles gelukkig gelukkig ogen, maar madame kikt volgens mij ook wel op status inclusief een zich toegeëigende “militaire” mantel met een twist, ja ja…

Wat betreft de ’toegeëigendende ‘militaire’ mantel met een twist’: Queen Camilla is Colonel of the Grenadier Guards. In die functie is zij aanwezig bij het jaarlijkse Trooping the Colour evenement. De mantel is haar uniform.

Dank voor uw toevoeging, ik meende me ook iets dergelijks te herinneren maar ik vind een dergelijke mantel in haar rol als queen (consort) op dat historische moment niet op z’n plaats en te militaristisch inclusief de daarbij behorende ‘macht’ overkomen. Tsja, ieder z’n mening en bijbehorende gevoel.

Ik weet anders nog wel een koningin die ik ervan verdenk (!) dat ze getrouwd is met de man omdat ze kikt op status ….. ;-))

Ik probeer het nog 1 keer, wie bedoelt u met deze opmerking?

😉 Ik denk dat we ongeveer dezelfde gedachte hebben, er is iemand die graag koningin wilde worden en tevens een meer dan goede koningin (consort) geworden is! Een betere kan het desbetreffende land zich niet wensen 👌🏼

Daar kan ik niet over oordelen, ben geen Engelse. Maar koningin Camilla ziet er in ieder geval altijd heel verzorgd uit in echt mooie kleding. Ze doet daar absoluut haar best voor. Wat dat betreft boft Engeland maar.

Ik heb het niet over Camilla maar over uw gedachte, en ik ben Nederlands 😉

Ik denk dat we nu langs elkaar heen praten. U had het over koningin Camilla, toch? Die tevens meer dan een goede koningin (consort) is geworden. En daar haakte ik op in want ik weet niet of zij haar taken als koningin goed uitvoert, ik ben geen Engelse om dat goed te kunnen beoordelen, maar ik zie wel dat ze er altijd chique gekleed bijloopt, koniginwaardig zoals dat met een mooi woord heet. Koningin Camilla heeft eens gezegd dat zij geen titel koningin ambieerde, maar dat dit protoculair nu eenmaal zo is, omdat ze met de man is getrouwd die koning ging worden. Haar grote Liefde. Daarbij zijn deze mensen al vanaf hun jeugd verliefd op elkaar. Ze waren dus echt bestemd voorelkaar. En ik ben ook Nederlands 😃👌

We praten nu zeker langs elkaar heen😉 mijn reactie betrof uw gedachte en die ging naar mij idee over Máxima.

*****
😉 Ik denk dat we ongeveer dezelfde gedachte hebben, er is iemand die graag koningin wilde worden en tevens een meer dan goede koningin (consort) geworden is! Een betere kan het desbetreffende land zich niet wensen 👌🏼
****

Ik denk dat mijn toegevoegde ‘consort’ tussen (..) u verward heeft, Máxima is immers ook een koningin consort.
Dus mijn reactie op uw post gaat over de vrouw die u in gedachten heeft die getrouwd is met een man met macht….
Daarop schrijf ik ‘….. een betere koningin kan het desbetreffende land ( = ONS land) zich niet wensen’. 🤓

Zullen we weer door gaan? 🙂

Ufff … wat een foute aanname, nee over Máxima?? Het ging toch over de kleding van koningin Camilla? Maar toch dan nog even een correctie. U schrijft: “ Ik denk dat we ongeveer dezelfde gedachte hebben, er is iemand die graag koningin wilde worden en tevens een meer dan goede koningin (consort) geworden is! Een betere kan het desbetreffende land zich niet wensen”. Deze gedachte deel ik niet met u, ook niet ongeveer, want nu begrijp ik dat u dit over koningin Máxima schrijft, die trouwens nog nooit koningin-“consort” oftewel koningin-“gemalin” als titel heeft gehad, Camilla wel in het begin, Queen consort. En dooooooorrrrrrrr…..

Oefff, wat een nare toon Jacqueline, u begrijpt mij totaal niet en verwijt mij een foute aanname? Zoals net geschreven, ik probeer het nog 1 keer alhoewel, iemand die zo scherp n.a.v. een misverstand cq communicatiestoring schrijft? Inderdaad, en dooorrrr…..

PK020 kom kom Charles had nooit met Diana moeten trouwen. De grootste stoorzender in zijn geluk was m.i. zijn snobistische arrogante familie die het niet zag zitten dat hij met Camilla trouwde.
De ellende die daarna volgde had genoeglijk voorkomen kunnen worden.

De alarm bellen hadden al af moeten gaan bij het eerste intervieuw van Charles en Diana,
Ik zal nooit de woorden van Charles vergeten toen hij zei; Wat liefde dan ook moge zijn………
Dat zegt eigenlijk al genoeg , toch ?

Ik schrijf ook dat Charles en zij gelukkig gelukkig ogen… 😊
En Charles had een ‘echte kerel’ kunnen zijn door echt voor Camilla te kiezen, die moest dan nog wel scheiden, een tweede Mrs Simpson situatie had zich dan aangediend, was interessant geweest 😉 juffrouw Annie. En de arme veel te jonge Diana had misschien dan iemand mogen ontmoeten die echt van haar hield.

Helemaal mee eens PK020
Onze koning (toen nog prins) heeft in 1993 bij een vraaggesprek met Paul Witteman gezegd dat liefde voor hem boven de troon zou gaan.
Ik denk dus dat Emily niet de ware was en dat Maxima dat duidelijk wel was (en terecht).
Ik vind dat Charles gewoon ook zijn poot stijf had moeten houden, dan was er geen jonge vrouw in het ongeluk gestort en nog in leven, waren hij en Camilla van het begin af gelukkig geweest en waren er misschien veel gelukkiger kinderen geboren uit dat huwelijk. Harry lijdt overduidelijk door het gemis op jonge leeftijd van zijn moeder en het hele huwelijksdrama en de achtervolgingen van Diana door de pers en ook William heeft aangegeven dat hij te lijden heeft (gehad) door dit alles. Kan toch ook niet anders.
Zo zijn er door één verkeerde beslissing vele levens beïnvloed en dat kan nog generaties doorwerken.
Vind dat zo in en in triest.

Ik vermoed ook dat onze toenmalige Prins van Oranje met heel zijn hart voor Máxima heeft gekozen, ze laten beiden geregeld zien dat ze blij zijn met elkaar ☺️ net als Beatrix en Claus eerdaags.

Dat ben ik met je eens. Deze familie grossiert in het verbieden van ‘ongewenste’ huwelijken, meestal niet met erg prettige gevolgen. Dat hadden ze kunnen weten op basis van de geschiedenis…. En Charles had inderdaad zijn rug recht kunnen houden, hoewel ik me voor kan stellen dat zoiets heel lastig kan zijn.

Dat het lastig is hebben we kunnen zien aan onze eigen koning! Die moest toch ook van Beatrix het uitmaken met, ik dacht dat zij Emilie heette?! Maar toch ogen hij en Máxima ook gelukkig.

En dat het het ook met maxima ” lastig ” was , is geloof ik duidelijk gebleken uit de serie “het porseleinen huwelijk”. Zonder een aantal “aanpassingen” allerhande was het wrschl helemaal anders gelopen.

Als je er nu zo weer bij nadenkt oogt het Koninklijk Huis als één grote Staatsgevangenis…

Leuk hoor, om Camilla ook eens in het zonnetje te zetten. Zij heeft een heel eigen stijl ontwikkelt, perfect voor haar rol, haar leeftijd en figuur. Ook haar kapsel vind ik haar erg goed staan. De nachtblauwe Dior avondrobe met de schitterende juwelen is voor mij haar beste look ooit.

Camilla ziet er stijlvol uit. Ze heeft een goede stylist in dienst. Die Engelse doen dat prima. Je zag dat indertijd ook bij Diana.
Jammer dat er niet meer dat doen. Ook in Nederland

Waar ik me altijd over verbaas, en ook best wel aan erger (ik heb het dan over in het algemeen hoor Jantje, niet persé over jou) dat is dat als iemand mooi/goed gekleed gaat men zich dan gelijk afvraagt welke styliste dat gedaan heeft, alsof iemand zichzelf niet kan kleden, of je alleen weet wat je aan moet trekken als je een opleiding tot styliste hebt gedaan.
Dat alle eer dan gelijk naar een styliste gaat en niet naar de persoon zelf, alsof de persoon zelf helemaal niet zou weten hoe ze zich moet kleden terwijl men niet eens wéét of het een styliste is geweest die die kleding heeft uitgezocht of de persoon zelf.

Dus conclusie van velen, “wij” die geen styliste hebben omdat we daar geen geld voor hebben of daar totaal geen behoefte aan hebben zien er allemaal niet uit, want wij zijn geen stylistes en hebben er dus geen verstand van hoe we ons moeten kleden (om het maar even grof en kort door de bocht te zeggen)

Ik begrijp je reactie, en grotendeels heb je ook gelijk.
En toch denk ik dat een goede styliste van grote betekenis kan zijn , ook geeft het meer rust, denk ik. Heerlijk toch als alles keurig verzorgd klaar hangt ?
Als je zelf regelmatig de plank misslaat dan kan een styliste alleen maar wat toevoegen, want , of je ziet het zelf niet altijd goed , of schat het verkeerd in.
En je kan ook in overleg met een styliste , samen kijken wat de mooiste en beste keuze is lijkt me heerlijk als koningin.

Ja Elisah, mee eens een goede styliste is denk ik bijna “noodzaak” in deze kringen. En dan gaat het zeker niet over wel of geen smaak hebben van de persoon zelf. Maar adviezen war bij welke gelegenheid te dragen, in samenspraak met een styliste lijkt me dan ideaal. Eventueel samen setjes doorspreken en welke accessoires erbij. Lijkt me nog een leuke baan ook😉

Mee eens. Het gaat om creativiteit niets meer en niets minder… en ik vind dat als jezelf er geen verstand van hebt je zo eerlijk moet zijn om ten rade te gaan bij iemand die het wel heeft … zeker voor mensen met een publieke functie..

Ze heeft een prachtige, vrouwelijk stijl gevonden ! Die Dior jurk in Parijs is zo mooi en voluit koninklijk!

Inderdaad top en ze had de wind mee om t helemaal uit te laten komen!

Haar eigen stijl was britse country stijl met oude truien en laarzen.

Daar is succesvol aan gesleuteld, ook kapsel en make-up.

Met als top in de metamorfose t staatsbanket in Parijs. Bravo.

“Oude truien” en laarzen?
Dan heb je haar toch niet helemaal gevolgd, ik heb haar vaak gezien met keurige mantelpakjes met een mooie bloes daaronder, avondjaponnen, hoeden bij diverse gelegenheden, weinig te zien dan van oude truien.
Ja die oude truien zag je als ze (stiekem) gefotografeerd werd als ze met haar tuin bezig was, of een andere gelegenheid waar ze volkomen privé was en geen reden had om in gala naar buiten te stappen 😉
Laarzen daar zag je haar toen mee en nu nog steeds, ze draagt vaak laarzen ja, heel begrijpelijk aangezien veel mensen gauw koude benen en kuiten krijgen zodra het geen 18 graden meer is.
Het model van haar kapsel is eigenlijk altijd hetzelfde geweest.
Buiten alles om, ze was toen niet de vrouw van de kroonprins en nu koningin, iets wat om héle andere kleding vraagt om netjes voor de dag te komen.

Koude voeten en kuiten moet dat zijn.

(de melding om het rustig aan te doen als je wilt bewerken is er nog steeds)

Prachtige kleding, juwelen, haardracht en make up. Mooi rustig geheel. Echt royalty. Beatrix haar stijl noem ik rommelig, veel en druk. Qua model, stoffen, prints, strikjes, kleuren, schootjes. Maar… het is wel haar eigen stel.

Sorry, perfect moet t zijn🤦‍♀️

Ze is heel elegant zonder opzichtig te zijn, rustige keuzes. Ik vond destijds haar trouwjurk/mantel met de mooie haardecoratie als zo pervect en mooi!

Ja wie had ooit kunnen bedenken dat Camilla zou uitgroeien tot de gewaardeerde koningin die ze nu is! Ze doet het geweldig met haar bescheidenheid en gevoel voor humor en het is zo duidelijk dat zij en Charles bij elkaar passen. En sinds zij, zoals ze zelf met veel zelfspot opmerkte, corrigerend ondergoed draagt, ziet ze er heel mooi gekleed uit, stijlvast, passend bij het evenement en vooral bij haar figuur en persoonlijkheid!

Ik denk ook dat ze het heel goed doet, al zijn ze volgens mij niet erg veel in beeld, William en Catherine nemen veel taken op zich .
Toch vind ik het altijd nog wat moeilijk om Camilla als koningin te zien, er is zoveel gebeurt, zoveel ellende en verdriet, dat raakt me nog steeds.

Hoi Elisah,
Heb er ook nog steeds heel veel moeite mee. Ik snap zo wat je voelt en bedoeld 🙏🏻

Als Charles en Camilla niet veel in beeld komen, iets wat vooral de laatste tijd toch niet zo is, dan ligt dat voornamelijk aan de pers. Die krijgen meer views op hun websites als ze foto’s plaatsen van Kate en William dan van Charles en Camilla.

En bijvoorbeeld, prinses Anne, zie je die vaak in de krant? Nee, nauwelijks, toch is zij degene die al járen de meeste verplichtingen/bezoeken in het land heeft.
Kate zie je heel veel in de kranten, terwijl al een paar keer bleek dat zij juist zowat de minste bezoeken aflegde, maarja, als een krant denkt dat ze iemand als clickbait kunnen gebruiken dan plaatsen ze die konstant in hun blad.

Ja vreselijk wat er allemaal aan vooraf is gegaan en juist daarom is het voor Camilla moeilijk geweest haar plek te vinden maar volgens mij is zij nu wel geaccepteerd in Engeland als koningin en dat heeft ze heel langzaam en zorgvuldig opgebouwd en daarvoor verdient zij alle lof wat mij betreft.

Heel mooi die roze outfit bij aankomst in Parijs. Ze kleedt zich heel stijlvol en ik vind haar keuze voor mooie borduursels al versiering heel geslaagd.

Camilla ziet er altijd keurig verzorgt uit. Ze heeft haar eigen stijl gevonden(styliste?). Ook de accessoires en sieraden zijn altijd mooi gekozen. Net als Catherine heerlijk Brits. Maar ik vind dat wel altijd heel mooi, dus Brits is hier absoluut positief.Ze weet zich heel goed staande te houden en Camilla en Charles zien er altijd heel gelukkig uit

Heeft ze dezelfde kledingadviseuse als Queen Elisabeth? Ze draagt ook meest effen heldere tinten?!

Stijlvol, stijlvast , zo mooi en uiterst verzorgd totaalplaatje. Het klopt en past allemaal : kapsel, hoeden, schoenen, ook de handschoenen en tassen. Juwelen zijn perfect gedoseerd …. samen met catherine de beste ambassadrices voor alles wat “british” is.

Hele mooie stijl. En inderdaad top in Frankrijk! Blauwe avondjurk staat haar mooi, maar roze outfit is ook super.

Ik ben het helemaal met je eens, Josine. Camilla ziet er prachtig uit. Met name de laatste week. Schitterend die blauwe avondjurk van Dior, maar ook het roze ensemble….Wow zo mooi💕

Camilla is stijlvast stijlvol. Ze draagt al lang dezelfde soort outfits, maar altijd perfect passend.. haar kleding past perfect en past perfect bij haar. De Dior was fantastisch maar ook de blauw witte outfit staat mooi.. en prachtig die gerende jassen over jurken… super verzorgd!

Ze is zich steeds beter gaan kleden,
ze heeft een goede styliste volgens mij.
Als je oudere beelden of foto,s ziet dan is het verschil aanmerkelijk.
Het is nooit opvallend of opzichtig, maar stijlvol en verzorgd.

Fijn, een blog over Camilla!
Ik vind deze vrouw niet alleen heel stijlvol gekleed gaan, maar ook stijlvast! En daarmee ziet ze er meestal uit om door een ringetje te halen. Bijzonder goede pasvorm en perfect op maat gemaakte kleding.
Ver bovenaan staat voor mij de donkerblauwe lange robe van Dior!
Wat een uitstraling….indrukwekkend.
Het zou een kroningsjapon kunnen zijn! En zo schitterend gecombineerd met het halssierraad.
Het roze ensemble+ roze hoed verdient bij mij de 2e plaats.
Prachtig….ze ziet er daar zo bekoorlijk uit!
Op nr. 3 zet ik de donkerblauw/witte outfit, die Camilla bijzonder flatteert.
Dat model hoed staat haar ook zo elegant.
En even met een knipoogje: jij mag het tasje van mij hebben, Josine; doe mij de ketting maar!😉
Het lichtblauwe 2 delige pakje met strokenjasje verdient beslist ook een prijs: zo chique en charmant voor de Engelse koningin.
Kobaltblauw is een krachtige kleur die bij haar past, en de laatste foto is een plaatje om te bewonderen!
Subliem.
Wat oogt ze trouwens verrassend slank in die trenchcoat…! (Onder de paraplu)
Ze doet het geweldig, die Camilla.
Ga zo door majesteit!

De Dior is inderdaad spectaculair.

O ja, ze kan héél modieus uit de hoek komen !

Ze kleed zich inderdaad heel stijlvol in goed passende kleding wat ook bij haar persoon en leeftijd past.

Ik ben het met u eens, Oranjefan. Het is wel veel van hetzelfde maar haar stijl flatteert haar.