Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 19 apr 38 reacties

Amalia, Letizia, Máxima? Stem hier op de mooiste look van deze week

Wat hebben we een heerlijke modeweek achter de rug! Avondjurken, cocktailjurken, hoeden, diademen: we kregen van alles te zien. In deze blog kun je stemmen op de allermooiste look van de week.

In willekeurige volgorde:

1. Avondjurk met Noorse bloemen van Peter Dundas


2. Midi-rok van rode zijde, blouse met aangeknipte sjaal van Natan

17-04-2024 © PPE/Nieboer

3. Galajurk van Marchesa Notte

PPE/Schoemaker

4. Galajurk van The 2nd Skin


5. Galajurk van Jan Taminiau


6. Cocktailjurk van Benchellal

18-04-2024 © PPE/Nieboer

7. Wikkeljurk van Phase Eight

(c)PPE

8. Cocktailjurk van Jan Taminiau


9. Avondjurk van Dries van Noten (Mathilde)

BSR


10. Gebloemde blazer van Alexander McQueen (Maria Teresa)

Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Stemmen maar!

Ik ga voor....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
38 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Even een beetje off topic:
Zojuist bekend geworden dat koning Harald van Noorwegen een stapje terug gaat doen vanwege zijn leeftijd en gezondheid. Hij blijft wel nog steeds op de troon zitten.
Dus toch een reden voor de mooie foto van Mette-Marit en Haakon.

Gestemd op Amalia tijdens staatsbanket!
Stralend, zelfverzekerd in een schitterende outfit. Go Girl!

En Letizia een goede tweede gedeeld met de rode outfit van Maxima. Die hoop ik nog veel te zien.
En een bravo voor de witte eveningdress van Mathilde en de rode dress van MM.
Tja eigenlijk was alles mooi!

Wat zien al deze vrouwen er prachtig uit! Inderdaad het is niet fair om te kiezen, toch stem ik voor Letizia. Alle outfits (dus ook de groene en de rode jurk met knal roze) waren tijdens dit staatsbezoek subliem, zo elegant, stijlvol en toch heel modisch. Verfijnde mooie stoffen, verzorgd kapsel en make up en niet te vergeten de fraaie slingbacks!

Sorry, de keuze is te reuze, ik kan niet kiezen🫣. Ik vind te veel leuk en ik vind het ook lastig een galajurk te vergelijken met een outfit voor overdag. Maar wat heb ik afgelopen week genoten van al het moois dat wij gezien hebben.

Ik weiger te stemmen! Soms is het gewoon niet te doen😉😂
Letizia in Benchellal zou gewonnen hebben als de japon net zo mooi geplooid zou hebben gezeten als op de paspop.
Maxima in nieuwe grijze Taminiau als er beter beeld van de jurk in z’n geheel zouden zijn (nu zit ze of opzij gefotografeerd). Mathilde in Dries van Noten in een andere kleur…. Kortom niet te doen🫣

Mathilde vind ik een heel intelligente en charmante dame. Haar kracht is haar milde houding naar mensen toe.
Ik vindt dat haar kleding dat ondersteund.

Máxima in licht blauw erg mooi. Alles klopte. Letizia in donkerblauw ook prachtig. Moeilijk te kiezen want het is eigenlijk niet vergelijkbaar. Dus beide op een

Maxima!!! 2 x stunning in Jan Taminiau. Echt zo mooi

Ik kon ook niet kiezen. Maar toch gekozen voor nummer 6: Letitzia in Benchellal. Ongelooflijk prachtig, zelden zo n mooie ontwerp gezien, wat een onvergetelijk mooie jurk. Wat een groot talent uit Nederland. Benchellal hoort in het rijtje van Valentino enz. En nummer 5: Maxima in Jan Taminiau. Ongelooflijk prachtig ook, alles klopt! Wat een mooi plaatje. Misschien wel de allermooiste gala look van koningin Maxima. Maxima is onovertroffen in groot gala:) En Mathilde, Maria Theresa, Amalia, Mette Marit, ook zo mooi. Wat een sprookjes week afgelopen week. Ik ga nog heel lang nagenieten van al het moois dit weekend:)

Oef, dit is een lastige. Ik twijfel meestal nooit bij mijn keuze maar deze keer is het wel een dingetje hoor. Ik vind Letizia er stunning uitzien in haar mooie donkerblauwe jurk van Benchellal en Máxima in haar avondjurk van Taminiau. Wordt het tossen? Welnee. Sorry lieve koningin deze keer moet ik toch uw Spaanse vriendin voor laten gaan. Ten eerste is het mijn lievelingskleur en ten tweede vind ik haar er in deze jurk fantastisch uitzien! Door de gedrapeerde strook krijgt de jurk meer volume wat Letizia hééél goed kan hebben. Geniaal hoe de ontwerper deze jurk heeft ontworpen, het lijkt simpel een strook stof om een lichaam wikkelen maar…. hoe krijg je er model in zodat het een echte mooie jurk wordt? Tja en dan die mooie creatie van Jan Taminiau echt een pareltje. Deze kleur maakt de look van Máxima wat zachter en eindelijk een mooie open halslijn. De juwelen goed toegepast, ja ik word heel blij van deze mooie avondjapon. En het haar is ook zo mooi opgestoken. Chapeau.

EINDELIJK … onze Koningin met een goed ‘los haar’ kapsel.
Nu maar duimen dat het on-koninklijke rechte piekhaar verleden tijd zal zijn.

Had zin om voor deze site opnieuw een account aan te maken om voor Amalia te stemmen. Wat een geweldige verschijning. Alzo ook Maxima. Begrijp de grote voorkeur voor Letitia eigenlijk niet wegens de kale soberheid en het ontbreken van colliers bij de koninginnen evenmin. Ik kijk altijd naar totaalplaatjes bij dit soort polls.

Oh wat een lastige keuze. Máxima super mooi in Tamniau (zowel de strik jurk als de nieuwe avondjurk), Mathilde in de witte Dries van Noten jurk, Amalia in de blauwe Marchessa Noore jurk met cape… Maar de winnaar voor mij is Letizia in Benchellal,

Wat een feestweek dit qua mode! Ik heb op Mette-Marit gestemd: de kleur, de pofmouwen en het borduurwerk, echt schitterend deze jurk. Op 2 twijfel ik tussen de blauwe galajurk van Letizia met de leuke strikjes aan de mouwen en de witte, lange jurk van Mathilde. Daarna vind ik de Jan Taminau geblokte jurk met strik van Maxima het mooiste, deze keer geweldig afgestyled: in tegenstelling tot sommigen vind ik haar kapsel hier heeel mooi.
Moeilijk kiezen, de dames hebben hun beste beentje voorgezet deze week!

Vind letizia in de blauwe jurk van benchellal uiterst origineel en schitterend … benchellal omschrijft de jurk ( zie hierboven) als “sculpture” ” … de vlag dekt de lading …

Last edited 29 dagen geleden by maribrune

💡Vanuit ‘kansen grijpen en creëren’ gedacht daag ik het team van MKM uit tot de volgende unieke poll:

👑 Zelden vinden twee staatsbezoeken binnen 1 week zo dicht bij elkaar in de buurt plaats,
wie is de echte Modekoningin van de afgelopen week?

👉🏼 Op alfabetische volgorde:
💎 Letizia
💎 Maria Teresa
💎 Mathilde
💎 Máxima

@Josine Droogendijk en @petra, ik ben benieuwd hoe jullie tegenover dit idee 💡 staan…..

Last edited 29 dagen geleden by PK020

❓Waar is de waanzinnig mooie colour blocking 🩷❤️ outfit van Letizia evenals de haar fantastische groenblauwe 💚💙 jurk van dag 1?
❓Wat doet Amalia + crème jas in dit rijtje? 👈🏼 Deze keuze van MKM verbaast mij enorm, heel apart…

❓Ik vergeet warempel nog één, de prachtige 🌺🌸 japon van M.T. ….

Zoals u merkt ervaar ik het aangebodene behoorlijk incompleet inclusief de uitschieter van de crème jas van de kouwelijke Amalia op bijna blote voeten, tsja 🤷🏼‍♂️

Helemaal gelijk PK020. MT zag er schitterend uit in haar Oscar de la Renta. Sowieso zag ze er tijdens het staatsbezoek schitterend uit.

Super leuk idee, Josine, om elke week de mooiste outfit van de week te stemmen, uit alle Royals die voorbij kwamen.
Met zoveel moois de eerste keer pittig om te kiezen hoor!
Maar toch Letizia op 1 gezet in haar exclusieve Benchellal cocktailjurk.
Ik vond haar galajurk The 2nd Skin ook prachtig.
En wat heeft Mette Marit een koninklijke uitstraling in de rode avondjurk met Noorse geborduurde bloemen!
Mathilde zet ik ook in dit rijtje met haar witte avondjurk van Dries van Noten. Verstilde eenvoud….heel mooi.
Maria Teresa krijgt van mij een eervolle vermelding voor haar wit/zwart gebloemde blazer die haar heel stijlvol en elegant doet uitkomen.
Tuurlijk zijn er meer chique gewaden langs gekomen, maar ik heb mijn persoonlijke toppertjes benoemd.

Ik begrijp alle lof voor de Benchellal jurk van Letizia niet, ik vind het net een omgehangen gordijn. Ik heb gekozen voor de Taminiau van Maxima hoewel ik hem te laag uitgesneden vind en het kapsel erbij erg lelijk vind. Nu ik erover nadenk had ik liever de witte avondjurk van Mathilde gekozen voor de nummer 1, want die is ook erg mooi.

Met stip op 1: Letizia om Benchallal… hoewel ik Mathilde in Dries van Noten ook erg mooi vind..

Ik zet Letizia op 1 met de Benchellal, de jurk bij het welkom van haar op 2 en de oranje op 3.

Elke vrijdag een blog over de look van de week is een goed idee, Josine. Maar deze week dé mooiste look kiezen is wel gelijk héél moeilijk en ik mis een paar supermooie looks! Nou goed, dan toch Letizia in de weergaloos mooie donkerblauwe cocktailjurk van Benchellal op 1. Op 2 zet ik de look met de groene jurk van Letizia van dag één, jammer dat hij niet in het rijtje staat. Op 3 zet ik Máxima met de groene Taminiau cocktailjurk.
Ik blijf het jammer vinden dat we niet beter beeld hebben van de jurken van Amalia, überhaupt weinig goede geposeerde foto’s van het staatbezoek.
Tot slot wil ik nog even kwijt dat ik Máxima met afstand op nummer één zet met mooiste tiara/juwelenkeuzes, wat pakt ze elk staatsbezoek weer heerlijk uit!

Nummer 6 Letizia op 1 👌

Deze week kwam veel moois langs, nieuw en gedragen. Maar de keuze was makkelijk, de Benchellal. Een prachtig ontwerp dat lijkt alsof het om haar is gedrapeerd.

Superleuk om de look van de week te kiezen. Maar wat is het in dit geval een moeilijke keuze!!!

Wat een moeilijke keuze, zoveel moois gezien deze week.
Ik heb getwijfeld tussen Mathilde , Letizia en Mette Marit.
Mathilde in Dries van Noten op nr 1 gezet.
Dat eenvoud zo chique kan zijn , wat een geweldige ontwerper .
Maar de blauwe jurk van Letizia heeft wel een dikke 2e plaats , ook een super ontwerp. Of de ontwerper haar in de jurk heeft gewikkeld, zoooooo knap .

Ik mis nog de jurk van MT. Die vond ik heel mooi. Nu gekozen voor de lichtblauwe van Maxima. Prachtige halslijn, de strikbroche, de tiara, allemaal heel mooi bij elkaar

Ik vind het een superleuk idee! Maar wat hebben we veel moois gezien. Ik kan dus echt niet kiezen deze keer, want ik vind 5, 6 , 8 en 9 allemaal even prachtig.

Twijfelde tussen Mette Marit en de blauwe nummer 6. Maar realiseerde me dat ik de jurk van MM vooral mooi vind omdat hij lijkt op de rode Valentino jurk van Máxima en omdat MM mij zo sympathiek lijkt. Maar de jurk van Letzia vind ik echt weergaloos.
Ik duik weer een tijdje onder. Bye bye

Gezellig dat je er weer even was, kom vooral nog eens terug. Vind je bijdrage fijn.

Ah lief

Josine,
Ik weet niet of dat een goed idee is, zo’n drukke week komt maar zelden voor. De kleding moet wel aanleiding geven voor een keuze. Maar als er reden toe is, leuk.

Vind ik ook

Ik heb het zo begrepen dat er wekelijks gekozen kan worden uit looks van diverse Europese royals, dan zou er gewoonlijk keuze genoeg moeten zijn.

Ja, mee eens, Nadeshda !!
Juist leuk, zo’n verscheidenheid uit verschillende landen.