Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 17 apr 70 reacties

Het staatsbezoek Spanje-Nederland is begonnen!

We hebben er lang op moeten wachten, maar vandaag is het dan eindelijk zover: koning Felipe en koninign Letizia zijn in Nederland voor een tweedaags staatsbezoek. In deze blog lees je meer over de mode van de koninginnen.

Nederland en Spanje hebben een gedeelde geschiedenis en zijn verbonden door gedeelde waarden en belangen. De landen hebben al sinds 1648 (einde Tachtigjarige Oorlog) diplomatieke relaties en de historische band tussen beide landen gaat nog verder terug. Binnen Europa zijn Nederland en Spanje al eeuwenlang verbonden op politiek, economisch, cultureel en sociaal vlak. De politieke samenwerking met Spanje is de afgelopen jaren geïntensiveerd. Beide landen trekken onder meer samen op rondom open strategische autonomie en georganiseerde misdaad. Ook de economische banden zijn hecht. Spanje is bijvoorbeeld voor Nederland de zevende exportbestemming en Nederland importeert veel van onze groenten en fruit uit Spanje. Daarnaast vinden onder andere op het gebied van groene waterstof over en weer grote investeringen plaats om energie in de toekomst beschikbaar en betaalbaar te houden. Veel Nederlanders voelen zich verbonden met Spanje en vestigen zich er zelfs (semi-)permanent. Ook trekken veel Spanjaarden naar Nederland om hier te studeren en werken. Op cultureel vlak vinden geregeld uitwisselingen plaats van kunst en cultuurbeoefenaars,  van de Oude Meesters, tot aan hedendaagse kunstenaars die kunst en cultuur koppelen aan maatschappelijk relevante thema’s zoals gelijkheid en duurzaamheid.

Programma
De dames en heren hebben beiden een eigen programma. Gezamelijk starten ze met een welkomstceremonie op de Dam. Na een kranslegging door het Spaanse koningspaar hebben de koninginnen een vrije middag (lees: in de visagie), terwijl de heren op bezoek gaan bij de Cruyff Foundation en de Amsterdamse haven. In de avond wordt het programma voortgezet met een staatsbanket, waar een aparte blog voor geopend zal worden.

17-04-2024 © PPE/Nieboer

Mode koningin Máxima
Koningin Máxima draagt een rode top met aangeknipte draperie en een zijden midi-rok van modehuis Natan.

De bordeauxrode relevé (hoed met opgeslagen rand) komt uit het atelier van Delvigne.

De broche in de vorm van een mot komt uit de koninklijke collectie en is inmiddels negen keer gedragen door Máxima.

21-01-2013 (c)PPE

Voor de bescheiden oorhangers zijn diamanten oorhangers uit 1962 uit elkaar geschroefd. Hier lees je meer over de samenstelling, die nog niet eerder door Máxima gedragen werd.


Máxima met de hoed van Delvigne op Aruba, 2023.

PPE

Mode koningin Letizia
Koningin Letizia draagt een jurk met capemouwen van Moisés Nieto. De hoed is een ontwerp van Balel., een Spaans hoedenmerk dat ook tekende voor Letizia’s hoed van de kroning in Engeland.

PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
70 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Maxima zie er prachtig uit. Mooie kleur ook. Ik vind het hoedje van Letizia lijken op een croissant. Sorry ik vind het niks.

Beide dames zien er verzorgd uit. Al vind ik 2 rode handschoenen aan wat te veel rood. Zelf zou ik een handschoen in de hand gehouden hebben om al dat rood wat te breken. En rood is nog wel een lievelingskleur van mij😉

Maxima en rood is altijd een goede match. De naad achteraan haalt de outgit mi naar beneden.
Letizia draagt een mooie jurk met schitterende mouwen. De stof zorgt voor een extra touch. Wel vind ik de jurk te lang. Iets korter zou pittiger staan.
Jammer dat er geen namiddag programma is voor de koninginnen. Erg sobere ontvangst , daar waar er zoveel te zien is in amsterdam…. maakt de verplaatsing bijna overbodig …. jammer.

Ik vind dat Letizia er geweldig uitziet, het ‘gaasje’ over de fascinator maakt ‘m af. De splitten in de mouwen van de jurk vind ik ook elegant, net zoals haar schoenen. Maxima heeft één van mijn favoriete broches opgespeld!

Linda, mee eens, het is subtiel en elegant van top tot teen.

Wat ziet onze Koningin er weer prachtig uit. En wat een hoge hakken.

Letizia heeft een hoofddeksel op! Wat een mooi gebaar, ik heb hier ooit gelezen dat zij er een hekel aan heeft. Maar echt mooi kan ik het niet vinden, jammer genoeg. Haar jurk is van grote klasse. En wat een prachtig haar heeft ze toch. Door de haarband wordt het zo mooi uit haar gezicht gehouden. De mouwen vergelijken met Beatrix, daar moet ik toch om lachen. Ik snap wat er wordt bedoeld maar dit is echt veel verfijnder.
Maxima ziet er geweldig uit. Alleen wat veel rood. Maar rood is moeilijk te combineren met een andere kleur vind ik, dus ik snap de keuze. De handschoen(en) uit had het inderdaad allemaal wat luchtiger gemaakt.
Maar wat een mooi begin van dit bezoek. Ik ben zo benieuwd naar vanavond. Ik zit al klaar hoor! En de dames zitten nu lekker bij de make-up denk ik.

Ze draagt inderdaad zelden een hoofddeksel. Deze staat haar goed!

Wauw! Maar ja Máxima en rood is altijd een goede combinatie. Prachtige broche en oorbellen. Minpuntje; de handschoenen.
Letizia draagt mooie jurk, maar ik vind haar hoofddeksel minder mooi en als ik haar was had ik ook voor andere kleur schoenen, tas en hoofddeksel gekozen.
Op naar het staatsbanket, whoop, whoop😊

Hoe meer foto’s ik van Letizia heb gezien, hoe meer ik de subtiele, elegante verschijning van haar waardeer.
Zeer benieuwd naar de looks van de drie dames vanavond!

Ik ben ook benieuwd naar 2 andere dames: Beatrix en Margriet. En misschien zijn Laurentien en Constantijn wel onaangekondigd aanwezig.

Maxima ziet er prachtig uit in het rood. Wat staat de broche er mooi bij! Koningin Letizia valt minder op in de groen geruite jurk. Ik vindt hem wat te ouwelijk voor haar. Jammer dat Letizia, naar mijn mening nooit hoeden draagt. Dit frutseltje kun je toch geen hoed noemen. Ze hebben het wel gezellig samen.

Letizia’s japon is opvallender dan je denkt Hanneke.
Er zit glitter in de stof verwerkt, dat zie je vooral op bewegende beelden en niet op foto. Ik zag het vanmiddag ook pas. Maakt het toch weer anders, al blijft de lengte iets te lang.

Wat een mooie outfits dragen beiden koninginnen 😍

Tja, vlammend rood, een vurig Maxima kleurtje, maar eerlijk gezegd ook wel een beetje voorspelbaar🥴. De combi staat haar verzorgd en mooi, maar de lak handschoenen en dit tasje vind ik er niet bij passen. Het is allemaal te veel. Letizia ziet er charmant uit, ik vind dit een geinig haar accessoire en handig, want het houdt de lok in bedwang. Wat zouden ze toch op die ene foto even snel bespreken? Maxima kijkt zeer meelevend….

Catherine, ik vind de lak handschoenen en tasje juist helemaal geweldig! 😻 Interessant blijft het hè alle meningen en ideeën, dit maakt MKM mede zo geweldig leuk.
Onze koningin ziet er door mijn ogen 👀 super de puper uit ❤️ en mooi rood is niet lelijk 😉

Nou PK, het is je helemaal gegund hoor, geniet er maar van. (Het tasje vind ik trouwens wel een snoepje, maar dan bij een avond tenue.)

Wellicht de rel die momenteel gaande is in Spanje over Koningin Letizia? (maar ik hoop van niet 😉 ).

Nee hoor, dat denk ik ook niet, maar ze hebben duidelijk zin om even lekker ‘Spaans bij te ratelen’…

Maxima straalt en ziet er goed uit in rood. Echt prachtig! Letizia valt totaal niet meer op.
Maar ook op de foto waar alleen Letizia op staat vind ik haar flets overkomen. De kleur doet weinig voor haar. De jurk staat netjes, maar dat is ook alles, naar mijn idee. Beetje saai. Het dingetje op haar hoofd vind ik ook niks. Het was mooier geweest als dat dezelfde kleur als de jurk had gehad.

Ik mis wat rood bij Maxima! Letizia zeer verfijnd als altijd en wat een knappe man is koning Felipe!

Helemaal met u eens Siobhan, met als aanvullingen
👉🏼 Zie de nieuw toegevoegde foto /PPE/Nieboer/ van Letizia, wauw 🤩
👉🏼 De oorsieraden van Máxima zijn in deze uitvoering bij deze outfit echt 👌🏼

Heeft Máxima haar schoenen laten verzolen?

Naast Maxima in het rood valt bijna iedereen weg, maar hier staan twee koninginnen. Andere stijl, maar kleding moet ook bij je persoonlijkheid passen. Misschien had Maxima beter ook 1 handschoen kunnen uitlaten, net zoals Letitzia. Dat breekt wat. Maar ik ben positief over beiden.
Beide heren zien er netjes uit, niet meer dan dat. Ze hebben te lange broekspijpen. Dat kan toch anders. Ik wordt ook niet blij van die helblauwe das van Felipe.

Beide dames mooi, enige puntje vind ik dat het allemaal wat teveel rood is, vooral de handschoenen maar ze zien er beiden heel verzorgd uit, mooi! Hoed Maxima prachtig en croissant op hoofd van Letizia wat minder

Hihi, een croissant! Daar lijkt het inderdaad wel op. In de kleur van de jurk was het mooier geweest, denk ik. Maar ik vind het sowieso maar een vreemd dingetje.

Mooi verzorgde koningsparen. Onze koningin straalt in mooi vlammend rood. Eindelijk weer eens een mooie grote hoed yes. Ik vind Letizia er een beetje minder flatteus bij staan. Jurk ok maar dat gevalletje op haar hoofd staat haar niet en waarom nu zo’n saaie kleur. Ze heeft zoveel mooiers in de kast. Anfin. De royal ladies kiezen uiteraard zelf wat ze dragen. Onze koningin zal altijd “licht” geven in wat ze ook gekleed is, het is zoals ze van nature is. Ik noem dat charisma 🙂

Ik vind de beide koninginnen er mooi uitzien; de koningen netjes in donkerpak. Poncho met bontkraagje welke Letizia draagt bij de kranslegging, vind ik mooi !

Het is verzorgd wat de dames aanhebben maar niet mijn smaak.
Doen ze wedstrijdje “wie is het slankst”?

Wel erg veel rood…alleenmaar rood….
De accessoires van letizia zijn wat flets…een donkerder kleur in dezelfde tint als de jurk was mi beter….

Donkerder dan riem en tas dan bedoel ik
Tegen donkerbl6aan

Wow, wat een mooie top en rok van Maxima!
En wat leuk dat Letizia iets op haar hoofd heeft, al is het een beetje een apart ding. Ook zij heeft een mooie jurk aan, de Beatrixmouwen (las ik in een van de reacties) zijn niet helemaal mijn ding maar geven haar inderdaad wat body.
Benieuwd naar vanavond!

Ik ben niet kapot van deze geheel rode outfit, vind het too much (weliswaar deels de kleur van Spanje, dus dat is wel weer charmant). Maar stralen doet ze en dat is het belangrijkste.
Letizia mooi, had voor mij best weer wel wat uitbundiger gemogen, maar niets mis mee, professioneel, zakelijk.

Prachtige dames! Beide stralend en uniek!

Hoi Doro, leuk dat je er weer bent.

Ah lief

Leuk dat rood, staat Maxima geweldig, behalve dan de hoed, zo ’n overdreven grote. En handschoenen horen er wellicht bij, maar dan net als Letitia: niet aandoen 🙂 Letitia ziet er altijd leuk uit, ik hoop wel voor haar dat ze niet nóg dunner wordt. Ook van haar vind ik de hoed niks leuk, zo overdreven klein, net een vergrote komma die op haar hoofd is vastgezet. Ze heeft leuk haar, mooie kleur ook!

Bijzonder dat de koninginnen in de middag niks gepland hebben. En het bezoek duurt al maar 2.5 dag

Maxima in het rood is altijd een top combinatie, en met deze hoed en de prachtige knot is het bijna niet te overtreffen. Dit is alleen maar wauw.
Het is ook absoluut niet de eerste keer dat we haar in een dergelijke outfit in deze kleur zien, dus dat weet ze zelf ook.
En daarom vind ik het beetje sneu voor Letizia…..

Ik ben blij dat je dat zegt: een beetje sneu voor Letizia. Dat vind ik nl ook. Maxima is erg overheersend qua kleding hier, al staat het haar erg mooi.Geen twijfel. Maar een beetje oog voor de ander had geen kwaad gekund m.n.i.

Oh Elisah…niets sneu…en het is geen wedstrijdje.. ik vind de jurk van Letitia fantastisch. Maxima is prachtig in rood alleen had de hoed kleiner gemogen. Nee, in mijn ogen zijn ze gelijk. Want dat hoedje van Letitia vind ik ook niet fraai.

Nou ik vind Letizia helemaal niet sneu. Wat mij betreft zijn ze beide prachtig. Maar ik vind Letizia veel moderner overkomen.
Als je het over winnen zou spreken, dan ga ik voor Letizia..

Leuk dit te horen, ik vond dat ze wat weg viel t.o.v. Maxima.
Niet dus.

De heren matchen qua kleding perfect met elkaar!
Onze koningin ‘vlamt’ letterlijk in haar mooie compleet rode outfit, maar ook figuurlijk door haar stralende lach!
Heel verzorgd kapsel, chique hoed.
Een dunnere handschoen zou het plaatje nog iets verfijnen.
Letizia draagt een prachtige japon, die haar prima flatteert.
Super, een leuk klein schelphoedje!
Ik zou ervoor gekozen hebben om dat dopje, de handschoenen en de schoenen in dezelfde kleur als het tasje te combineren.
Dan was de uitstraling net nog iets krachtiger geweest.

Prachtige jurk van Letizia. Zag net een filmpje en dan zie je dat er op de jurk glitters zitten, heel mooi. Vind wel dat het geheel (vooral door de kleine accessoire op haar hoofd) een beetje wegvalt bij Maxima. Die ziet er overigens prachtig uit.

💚❤️

Max steelt de show👏
Wat staat dit haar prachtig, roder dan rood: relevé, handschoenen, tas, schoenen, helemaal monochroom. Een plaatje.
Letizia in groen, met een hoed: had best ook groen mogen zijn, maar dat ze iets op het hoofd draagt is al een plus.
Jurk vind ik goed gekozen, geeft haar wat meer “body”, alleen de lengte is verkeerd bij haar. Een fractie korter had het wat meer pit gegeven, nu is het ietwat lijzig en tuttig. Dat komt ook door de vorm van de rok en de hoogte van de hak. Prima voor de voetjes een iets lagere hak, maar dan wel letten op de lengte van de rok. Kokerrok en deze lengte gaan niet zo goed samen.
Overigens lijkt Letizia’s haar wat lichter.

Ben ik de enige die de kleuren van Maxima’s kleding net niet vind matchen? Misschien ligt het aan de foto maar wat op het hoofd van Letizia prijkt vind ik niets. Niet qua kleur noch model. Alleen haar jurk vind ik prachtig. Ik hoop niet dat de dames tegen elkaar gaan opbieden wat kleding betreft. Kleding die met elkaar matcht zou ik mooier vinden.

Daar staan ze! Beide wat eenvoudig, maar prachtig gekleed.
Wat een mooie kleur heeft de jurk van Letizia. Iets korter, zou net iets beter staan.

Wat zien beide dames er prachtig uit. Maar Maxima is absoluut top in deze rode krachtige kleur. Absolute klasse

Wat fijn dat het zonnetje schijnt, dan oogt alles gelijk vrolijker dan met het druilerige weer gisteren bij de collega royals.
Máxima op haar best, wat een mooie stijlvolle look! Eindelijk weer eens een mooie knot met relevé en gelukkig geen oerdaad aan juwelen; helemaal goed!
Letizia ook zeer stijlvol en wat een schitterend model japon draagt ze. Helaas valt ze naast Máxima, door de kleur van de jurk met nude haaraccessoire en pumps wat in het niet.

Hier ging wat mis met bewerken, sorry.
Máxima zeer stijlvol in deze schitterende look. Fijn die knot met relevé weer te zien. Mooie broche erbij. Echt een plaatje.
Letizia ook bijzonder stijlvol, prachtige jurk. Door de nude pumps en haaraccessoire vind ik haar wat weg vallen naast Máxima.
Al met al een super geslaagd begin van het staatsbezoek.

Super outfit van Maxima, echt helemaal af en ‘on point’! Niets meer aan doen!
Letizia wat flets, kleur past niet echt bij haar. Ook een beetje ouwelijk met de Beatrix-mouwen, te lange rok en vormeloos flapje op haar hoofd. Dit kan beter.

Last edited 1 maand geleden by Juffrouw Annie

Schitterend toch beide?! Ook mooi dat de rok wat uitloopt onderaan bij Maxima een A-lijn noem je dat geloof ik😅En rood blijft een fantastische kleur bij Maxima. Fijn dat Letizia een hoedje draagt.

Ik sluit me helemaal aan bij iedereen, ze zien er tiptop uit, nu vanavond nog, met Amalia!

Wow, helemaal goed.
Geen zin om een minpunt te verzinnen..
Echt super verzorgd en beide prachtig.

Prachtige verschijning onze koningin! On point wat mij betreft! De Spaanse koningin vind ik er ook mooi uitzien, mooie kleur bij haar zeg dat groene, het nude kleurige haarstuk vind ik wst minder mooi erbij, vooral de kleur bedoel ik dan. Leuk om ook iets mee te krijgen over de banden tussen onze landen! Ben erg benieuwd naar het banket van vanavond….

Ik zie net op bewegend beeld (nu.nl) dat de top van Maxima een soort draperie over de linkerschouder heeft, mooi! Ik ben erg te spreken over deze hele outfit 😍 oh haha zie nu dan weer dat er ook een foto later op deze blog is toegevoegd waar de draperie te zien is…

Last edited 1 maand geleden by Pietje

WauW wat zien ze er mooi uit.En gelukkig is het droog en hebben ze een zonnetje. Jammer dat er voor de koninginnen geen programma is vanmiddag. Ik kijk uit naar he5 staatsbanket vanavond.

Ik kan het bijna niet geloven dat er geen programma is in de namiddag. Zo’n staatsbezoek is hèt pr moment voor de koningshuizen, zouden ze allebei heel goed gebruik van moeten maken.

Onbegrijpelijk toch?
Zo moeilijk hoeft het niet te zijn om de middag leuk en ook interresant in te vullen.

Is dat zo? Geen programma deze namiddag? Dat is toch te gek. Er moet toch iets zijn waarover ze kunnen praten of dat ze kunnen bezoeken. Cultuur, onderwijs, zorg …

Ja dat vind ik ook. Al gaan ze maar naar de tentoonstelling van Frans Hals ofzo. Wordt waarschijnlijk gewoon een middagje bijkletsen. Ook gezellig maar jammer dat wij hen dan niet zien. Zeker bij zo’n kort bezoek.

Ik vind dat ook vreemd, is bij uitstek geschikt voor de onderwerpen die je noemt frankvc.

Wat een schitterende ontvangstoutfit van Maxima! De top zit perfect en leuk met broche. Mooie rok en hoed. Perfect.

Letizia mooi jurk maar nu ze lagere hakken draagt, moet de roklengte korter. Dit is veel te lang.

.

Last edited 1 maand geleden by PK020

Stijlvol.Hier staan nu echt 2 koninginnen.
Ik zou best wat puntjes kunnen noemen die ik wat minder vind, maar dat doe ik niet.
Beiden zeer zorgvuldig gekleed en verzorgd, hier is duidelijk over nagedacht .
Leuk dat Letizia iets op haar hoofd draagt, en Maxima haar prachtige broche draagt.

Leuk, weer n’s een Staatsbezoek, dit is alvast een mooi plaatje, benieuwd naar vanavond!

Dat zijn nog eens mooie eerste beelden!
Máxima beeldschoon; helemaal op en top Koningin, wel wat opvallend in rood maar gelet op de kleuren van de Spaanse vlag kan ik dat goed begrijpen. En deze vorm hoed is altijd goed. Volgens mij heeft ze die rok weleens eerder aan gehad, ik vind het sowieso altijd goed dat ze mooie stuks opnieuw draagt. Ik had overigens verwacht dat ze vanavond haar rode Claes Iversen met pofmouwen zou dragen, maar misschien wordt dat een beetje teveel rood op een dag. Misschien dan morgen?
Letizia ook prachtig. Vond haar outfit van gisteravond een beetje vormeloos (prachtige stuks maar niet samen). Dit staat zeer koninklijk. Had het wel leuker gevonden als haar hoed en schoenen in de kleur van haar tas waren geweest. Haar haar geknipt op deze lengte staat wel erg goed.
Hoop nog veel te zien komende dagen!! 🙂

wat leuk! letizia heeft iets op haar hoofd!