Avatar foto Door Moderator Petra
Amalia 02 feb 52 reacties

Amalia in liefdeskleur op trouwdag ouders

Het koningspaar en prinses Amalia bezoeken vandaag Curacao. Hier lees je meer over het programma en de mode.

In Willemstad start het bezoek met een wandeling over de Pontjesbrug naar het Brionplein, waar de Koning het startschot geeft voor de inschrijving van de Koningsspelen. Kinderen van het funderend onderwijs (basisschool) doen mee aan sportwedstrijden op het plein. Aansluitend bezoekt het gezelschap de wijk Otrobanda, waar zij onderweg spreken met bewoners, kunstenaars en muzikale optredens bekijken. Aansluitend vindt een lunch plaats met Curaçaose autoriteiten in het Gouvernementspaleis.

In de middag bezoekt het Koninklijk gezelschap de wijken Punda en Scharloo. In Punda slaat de Koning een munt ter markering van 25 jaar Willemstad als UNESCO Werelderfgoed-stad. Vervolgens lopen zij door de wijk Scharloo, met straatkunst, muziek en sportprojecten voor jongeren. De rondgang eindigt op de Prinses Amaliabrug, waar het gezelschap luistert naar de voor de Prinses gecomponeerde Wals Amalia.

In de avond vindt een diner plaats bij de Kathedraal van Doornen, met éénentwintig Curaçaoënaars die veel betekenen voor de maatschappij. Het aantal gasten staat symbool voor het 21-jarig huwelijk van het Koninklijk Paar die dag.

Bruno

Mode koningin Máxima

Máxima’s gele jurk is ontworpen door Natan.

De haardecoratie werd in 2013 gedragen op Bonaire en komt uit het atelier van Fabienne Delvigne. Hieronder zie je -op een oude foto- de achterzijde.

16-11-2013 © PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Mode prinses Amalia

Prinses Amalia draagt vandaag, heel toepasselijk, een outfit in de kleur van de liefde! Ze combineert een rode broek met een nieuwe gebloemde blouse van Isabel Marant.

(c) Bruno/Van Emst

Clutch uit de kledingkast van haar moeder Máxima:

Foto ©PPE/Nieboer

En zoals steeds de ketting uit de collectie van Marianna Lemos (Amalia, Alexia en Ariane waren destijds bruidsmeisje bij haar huwelijk in Londen. Nu hebben ze alle drie eenzelfde ketting van haar sieradenlijn).

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
52 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind de jurk van Maxima beeldschoon. En zo mooi gestyled, vooral het parelcollier. De bewegende beelden laten beter zien hoe zwierig deze japon is, heerlijk met die hitte
En wat zit haar haar deze reis toch geweldig. Hopelijk ze ze dat door in Nederland.
Amalia wel wat gewoontjes t.o.v. haar moeder, maar leuke outfit.
Ik zou de blouse leuker vinden als hij wat langer was dus meer als een tuniekje en dan losvallend op een smalle broek. Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik dat zelf altijd zo graag draag. Dit is prima voor haar leeftijd.

Ik zou een gekleurd overhemd bij WA ook wel een keer leuk vinden. Denk dat hij voor wit kiest ivm de warmte, dan zie je evt natte plekken (die heel begrijpelijk zijn) niet, dus een verstandige keuze om er verzorgd uit te zien.

Hoop een keer echt verrast te worden. De Natan japon van de Koningin vind ik lekker zwierig en die kleur geel doet het goed in zo’n z☀️nnig gebied. Vind de circle bandeau van Fabienne Delvigne van dichtbij zo lelijk afgewerkt. Vooral van het bovenblad naar de voering is het op de naden niet mooi. …………………. Tot nu toe vind ik de top met pantalon outfits niet apart en schoolachtige day wear. Spectaculair neen nog steeds niet, ze heeft duidelijk stijladvies nodig vooral voor deze weken waarin ze constant voor camera’s moet verschijnen en de journalisten alles registreren en uit vergroten.

Noot van de moderator: Reactie is aangepast. Bepaalde woordkeuze t.o.v. Amalia wordt hier niet getolereerd. Graag respect tonen!

Amalia ziet er leuk en vlot uit in die fleurige blouse en rode broek. Het model jurk van Maxima vindt ik leuk maar de gele kleur te fel. De haar decoratie, sieraden en schoenen passen er goed bij. Alexander ziet er netjes, vlot en ontspannen uit.

Máxima in haar knalgele jurk het stralende zonnetje, van het gezelschap, hoedje staat er leuk bij, Amalia ook leuke blouse, zie ze vanavond in de resp mosterdgele Zimmermann en Amalia(als ik t goed zie), met de jurk die ze droeg bij de intrede bij de Raad van State, mmmuuuaahh, had liever een wat fellere kleur gezien, bijv de groene Prinsjesdagjurk, maar goed!

Twee video’s gevonden, vertrek van Aruba en aankomst op Curacao https://youtu.be/eVMjqcHJFlw
Amalia op de naar haar vernoemde brug, muntslaan en weer vrolijke dansbeelden https://youtu.be/KFG-xJlqVWU

Ik snap dat iedereen zijn eigen keuze van kleding aandoet, maar ik vind het persoonlijk elke dag een iets te bonte kakofonie van kleuren en stijlen.
Maar goed, op zich ziet iedereen er leuk uit. Ik vind dat de koning in deze outfit er goed uitzien. Dat beige pak in die babypoep kleur deed niets voor hem. Lekker bij blauw en wit blijven!

Ik snap die roep om een rok of jurk bij Amalia niet zo🙈 als zij zich toch prettig voelt in een broek(pak)? (Even los van kleur of model. ) Nieuwe generatie, nieuwe “kledingwetten”? 😉

Maxima’s kleding moet je idd in beweging zien, het zwiert heel mooi! Ben benieuwd naar het diner!

Amalia ziet er mooi uit! Maar zou een jurk toch ook wel weer een keer leuk vinden.

Ben niet gecharmeerd van de gele jurk. Ook de combi met de schoenen/ tas niet mooi. “Hoedje” ook overbodig. Amalia leuk casual net als haar vader. Máxima valt uit de toon.

Het wordt hoog tijd dat b.v. Lida Thiry uitgenodigd wordt op het paleis.
Ze kunnen wel wat tips, over wat ze staat en welke kleur het meest flatteert gebruiken.

Vooral bij bewegende beelden is de ruimvallende gele jurk leuk en de pofmouwen maken het geheel tot een elegante verschijning van Maxima.
Mooie ketting en oorbellen.
Tas en schoenen wel apart, maar zou ik niet direct bij geel gekozen hebben, evenmin als de kleur van de haardecoratie, die ik op zich wel geinig vind op dit kapsel.
Het is al vaker geschreven: ik kan de rode broek van Amalia ook niet mooi vinden onder deze wel heel leuke blouse.
Zou het combineren met een zwierige kobaltblauwe midirok van luchtige stof, die weer matcht met de blouse. Lange warme haarlokken lekker naar achteren vastzetten en een speelse decoratiebloem of speld erin steken….
De koning ziet er fris en monter uit in het blauw/wit, wat hem goed staat. Luchtig en toch netjes.

Ik vind t jurkje van Máxima geinig, eens weer wat anders. Mooie mouwinzet trouwens. Heerlijk zomerjurkje. Mooi afgestyled met de schoenen en clutch in een dierenprint. Persoonlijk had ik bij deze jurk niet voor een hoofddeksel gekozen. Amalia ziet er ook weer leuk uit. Ik ben niet zo van de bloemetjesprint maar meer van de strepen, maar het staat Amalia goed. Ik vind de combi broek,/blouse niet storend, die rode broek geeft t een beetje pit.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Ja zeg dat wel, het is prachtig. Supergoede weergave. Dat is nog eens een leuk cadeau.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Ja, de Koningin brengt ‘zest’ in de warmte met deze sprankele kleur!
Mooie kleurencombi van Prinses Amalia. Volgende keer weer eens een jurk of zwierige maxirok??

Vanavond misschien?

Heel leuk

Snap eigenlijk de kleur van broek van Amalia niet zo heel goed. Die kleur zit niet in de blouse. Oudroze/Bordeaux of koningsblauw was wel een beter match geweest. Of de rode blouse aanhoude

Heerlijke luchtige jurk draagt Maxima. De kleur kan zij goed hebben en vind ik zeer geschikt voor de eilanden. De haardecoratie vind ik er niet bij passen. Een grote bloemdecoratie in het haar had ik mooier gevonden. Amalias blouse is mooi maar niet met deze broek gecombineerd.

Máxima ziet er weer schitterend uit zoals elke dag op deze reis! Helaas kan de outfit van Amalia mij wederom niet bekoren.

Allebei de dames leuk gekleed. Ik houd zelf wel van dit soort jurken, hoedje had van mij niet gehoeven.

Wat zal die jurk fijn zitten van Maxima. Zelf heb ik ook zo’n wijde jurk dan met korte mouw. Ik zie het graag. Bij Amalia vind ik de rode broek er niet zo mooi onder staan blauw lijkt mij mooier.

Tja….hoe nu hierop te reageren…. . ik denk dat de jurk, een japon vind ik wat anders dit is een juruk, best lekker zal zitten in die warmte. Ik had alleen het haarbandje of waar het ook voor mag doorgaan weggelaten, past niet bij het geheel, en een leuke nonchalante haar bun gedaan met wellicht een leuk klein bloemmetje of niets. De kleur is écht niet mooi. Amalia leuk, maar krijg het al warm als ik haar zie in die lange broek, doe eens een gezellige jurk of rok aan. En die lokken langs het gezicht… als ik haar was had ik een leuke krullende hoge paardestaart gedaan. De koning… ik heb het idee dat hij al dagen in hetzelfde loopt. Zal wel niet maar die indruk geeft hij wel. Waarom nu niet eens een lichtere broek met een mooie polo in een turkoise of blauwe kleur? Of beige broek met zwart hemd/polo? Ik geloof niet dat dit qua kleding een geslaagde dag was.

Wat een heerlijke kleuren. Ik houd van (af en toe) zo n wijd model jurk en dan zeer hoge hakken eronder. Geel staat Maxima goed.
Fijn Amalia weer haar haar los, en haar lach is ook los!

Maar dat is geen geel maar een soort van mosterdgeel, en dat vind ik een vieze sombere kleur, geen vrolijke kleur om op je trouwdag aan te trekken vind ik

Mosterdgeel? Waar zie je dat? Ik zie op alle foto’s een heldergele kleur. Scherm te donker staan misschien?

Last edited 1 jaar geleden by Wiekie2004

Ik kijk op de iPad en ik heb ontdekt dat die de meest natuurlijke kleurweergave heeft. En nee hij staat niet te donker. Maar ook al zoú hij te donker staan dan zou ik donkerder geel zien en geen mosterdgeel.
Er was net een stukje op het journaal van RTL 4 op tv en daar zag ik ook mosterdgeel

Nou het is niet verplicht hoor🥴

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Is het echt pythonleer van de schoenen en tas van Maxima? Dit valt toch onder de beschermende diersoorten en is verboden? Ik vind het ook niet mooi. Haar jurk vind ik net een hobbezak. Hopelijk vanavond beter.

Maxima ziet er heel elegant uit, ik vind de gele tuniek jurk wèl mooi, leuke ballon mouwen fijne halslijn, de lengte is gelet op het model perfect enne.. ze heeft mooie benen. Zonde om er een riem om te doen, dat verpest het hele model en zó saai en dat is me toch warm. De python accessoires en de haar decoratie geven het cachet. Amalia ziet er ook mooi uit, de pumps vind ik bij deze broek heel goed staan. Enne…de koning glimt van trots.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Wat heeft Máxima aan een vuilniszak ? En de kleur is ook onbestendig. Deze kleur staat Máxima niet.
Een misser

Dat is mosterdgeel ofzo, 1 van de meest vieze en sombere kleuren die er bestaat vind ik.
Op haar trouwdag had ik wel wat vrolijkers verwacht

Kan t wat fatsoenlijker?

De koning kan wel wat style tips gebruiken. Hij steekt erg af bij de dames met zijn te grote overhemden wat mij betreft

Het is niet vaak dat ik een outfit van Máxima niet leuk vind, maar deze gele jurk is wat mij betreft geen aanwinst. Ze heeft zoveel leukers in de kast hangen. Het streepjurkje bijv. van het vorige bezoek of 1 van de gele jurken die in eerdere blogs zijn genoemd. De hoed en schoenen vind ik wel heel leuk!
Amalia ziet er weer vrolijk en eigentijds uit! Ze doet het echt heel goed vind ik!

Wat ziet Amalia er weer leuk uit vandaag. Leuke kleuren en ze voelt zich waarschijnlijk prettig in dit soort tops. Leuke stijl. De jurk van Máxima leuke mouw en halslijn, maar verder niet leuk. Zoals ik bij een andere opmerking las zou het idd leuker zijn als de jurk iets langer was geweest en dan met een leuke riem.

Prima looks voor deze dag, zomerse kleuren. Ik denk dat er voor vanavond nog wel een kledingwissel plaatsvindt. Ik hoop dat Amalia de gele woningsdagjurk bij zich heeft.

Nou ik schrik niet zo gauw, dit keer wel toen ik deze pagina opende, wist niet wat ik zag! Dacht even dat Máxima klederdracht van het land aanhad ofzo.
Ik vind de kleur verschrikkelijk, heb nog zelden zo’n lelijke, vieze kleur gezien en het model is niet meer dan een vuilniszak.
Ben echt stómverbaasd over zowel Natan om zoiets te maken als over Máxima om zoiets te kopen. Brrrrrr

Amalia heeft een mooi setje aan.
Oja, en de rode broek zal dan vermoedelijk wel bij de rode bloes horen die ze gister droeg.

Last edited 1 jaar geleden by Ina.h

Wow, wat een leuke japon van Maxima! Zo mooi gekleed en volgens mij toch heel luchtig in zo’n warm klimaat. Amalia doet het zo goed deze eerste officiële reis, mooie kleuren van deze outfit, je moet er maar voor gaan staan als 19-jarige!!

Leuke jurk van Maxima. Het bovenstuk met de mouwen en halslijn vind ik mooi. Wat mij betreft had de lengte wat langer gemogen en dan met een bruine riem bv in de taille had ik het totaalplaatje mooier gevonden.
Persoonlijk hou ik gewoon wat meer wat getailleerde jurken. De kleur is vrolijk!
De haardecoratie vind ik juist heel goed gekozen. Netjes en toch niet te warm.

Mooi plaatje qua kleuren bij elkaar… vrolijk en verzorgd.. goede outfits, mooie kapsels..word hier nog steeds heel blij van!

Deze gele jurk staat Maxima mooi. Leuk afgestyled met schoenen en tasje in hetzelfde leer.
De kleur van de blouse van Amalia vind ik niet passen bij de rode broek. Te donker op het felrode. Een wat langere, getaileerde blouse in fijne katoen en een frisse kleur zou me leuker lijken.

Wat een mooi model broek van Amalia. En in een gave kleur. Jurk Maxima had Amalia volgens mij echt niet gestaan. Ik vind ’t mooi zo!

Joepie, weer mooie kleuren voor Amalia en wat een lef met een rode broek. Leuk!

Mooi het haar van Amalia. Denk dat de jurk van Máxima heel mooi zou hebben gestaan bij Amalia. De outfit van Amalia ook zeer fraai bij Máxima. Heb dat wel we paar keer gehad deze reis dat andersom naar mijn idee nóg beter was geweest.
Amalia lijkt al lekker een kleurtje te hebben in haar gezicht!

Dst heb ik ook vaak gedacht.

Amalia ziet er echt goed uit, mooi model broek, vrouwelijke blouse en hakken. De japon van Maxima vind ik mooi, maar wat heeft ze nou voor ingezakte slagroomtaart op haar hoofd?
De koning zou wel eens iets anders aan kunnen trekken dan een wit overhemd. Er is wel meer/andere bovenkleding voor heren die net iets gekleder oogt, ook zonder colbert.

Leuke outfits voor vandaag. Zag net een filmpje voorbij komen op insta. Wacht de foto’s nog ff af. Vandaag ook weer een vol programma, hoop dat ze vandaag een leuke dag hebben met elkaar. In de middag staat t beschilderen van een Chichi op t programma, ben benieuwd hoe mooi t resultaat wordt.