Klokmouwen zijn momenteel hoogmode. Als echte modeliefhebber doet Máxima uiteraard aan de trend van dit moment mee. In deze blog zie je tien voorbeelden.

1. Als we het hebben over Máxima's kleding met klokmouwen, komen we natuurlijk bijna automatisch uit bij de zachtroze jurk van afgelopen weken. De uitstaande mouwen vormen niet zomaar een speels accent, maar hebben meer het formaat mini-rok, lampenkap of groot uitgevallen mouwbeschermer. Of goed, óf niet, zullen we maar zeggen. 

 
Foto: PPE

2. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar opeens lijkt Máxima's ijsblauwe lampenkapjurk heel bescheiden ;) Het ontwerp van Natan is inmiddels vijf keer gedragen en gemaakt van shangtung zijde. 
3. Officieel heeft deze avondjurk trompetmouwen en geen klokmouwen, maar ach, wie valt hier over? Wat mij betreft hoort deze jurk gewoon in het overzicht thuis. 
4. Van romantische avondjurk (ik ben er nog steeds verliefd op) gaan we door naar een bijzonder zwart-wit broekpak. Zou Máxima soms fan zijn van Orange is the New Black? Door al het modegeweld vallen de klokmouwen in ieder geval bijna in het niet, maar ze zitten er toch echt. Klein, maar fijn. 


Foto's: PPE

5. De kleur blauw zien we niet zo vaak bij Máxima, maar áls ze het draagt, gaat het meestal er-rug goed. Deze japon van Roksanda heeft de juiste lengte, een prachtige kleur én een contrasterende voering bij de mouwen. Love it! 
6. De fazantenveer op de hoed heeft Photoshop niet overleefd, maar jullie zijn deze outfit en hoed vast nog niet vergeten. Als ik de klokmouwen van deze look vergelijk met outfit 2, vallen mij twee dingen op: 1. de stofkeuze maakt (6) of breekt(2) de klokmouw. 
2. Lengte draagt ook bij aan het succes van een klokmouw. Bij outfit 2 vind ik ze iets te hoog en bij outfit 6 perfect. 
7. Dit felroze broekpak van D&G is een gevalletje love it or hate it. Ik hou er wel van, zeker vanwege de flamboyante klokmouwen met meerdere volants. More is more ;) 


Foto's: PPE

8. Speelse, bijna nonchalante klokmouwtjes kunnen wat mij betreft bijna altijd. Deze jurk is hier een goed voorbeeld van. 
9. Bescheiden klokmouwtjes aan een blouse is heel 2018, net als de culotte. Aan de ene trend moet je blijkbaar meer wennen dan aan de andere. 
10. Ik weet dat veel mensen dól zijn op deze jurk van Valentino, maar ik vind hem veel te tuttig voor onze koningin. De klokmouwen helpen daar niet bij. Sterker nog: ze versterken mijns inziens juist het tuttige effect. Klokmouwen kunnen dus een heel verstandig idee zijn (zie 5 en 6), maar het hóeft niet. 

8. 

Foto's met dank aan PPE/Nieboer 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 07 sep 2018 - 21:49

2, 5 en 6 vind ik mooi.
4 : het gevangenispak vond en vind ik afschuwelijk.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 07 sep 2018 - 19:34

Wat een super leuk blog weer!
Wat zitten er mooie exemplaren bij. 7 is mijn favoriet, ik hoop echt dat ze dit mooie roze pak nog eens gaat dragen!
1, 2, 5 en 6 blijven mooi. 6 vond ik destijds echt heel trendy en verrassend net als het ijsblauwe Natan jurkje. Vanaf de prachtige jurk van Roksandra had ik het eigenlijk wel gezien, hoe mooie ik deze en de roze outfit ook vind. Van mij mag Máxima het hierbij laten.
De flared mouwen van 8 vind ik heel mooi en de blouse van 9 ook, de andere outfits zijn echt niet mijn smaak.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 07 sep 2018 - 15:07

1: mooie stof, mooie jurk, verzorgd geheel. Alleen de mouwen zijn buitenproportioneel (komt ook door de dikke stof) en maken de outfit totaal uit balans. Jammer.
2:Ook deze mouwen zijn lelijk en de jurk zit van boven veel te strak. Wel bloedmooie kleur.
3.De 'barbiejurk'.....
4.Inderdaad kleine flappers maar zelfs hier 'too much', zeker bij dit drukke dessin. Dus klein maar niet fijn.
5.Mooie jurk in mooie kleur, was nog mooier geweest zonder de mouwen.
6.Ook hier vind ik de mouwen niet mooi, hoewel het aan de andere kant ook wel weer bij deze outfit met Carnavalsmuts en schoenen op het randje van ordi past. Voeg daarbij de te strakke top/foute beha en ik ben al weer geen fan.
7. Maar van deze outfit wel. De mouwen zijn leuk en mooi (soepele stof!) en passend bij het verder simpele ontwerp. Echt top!
8.Een ouwe dames jurk, die ook nog kan als ze tachtig is.
9. Vleeskleurige kleding is nooit een fijn idee. En wat zie ik daar toch in heur haar?
10. Tegenovergestelde van 8 hoewel de jurken ook wel iets van elkaar weg hebben. Maar dit vind ik toch meer een kleine meisjes jurk.

Resumerend: nummer 7 dus: Eenvoudig ontwerp waarbij de klokmouwen het net wat speelser maken. In een knalkleur met beeldige oorbellen, mooi verzorgd haar. Wat een powervrouw zien we hier!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 07 sep 2018 - 10:07

Ik hoop dat ze het gevangenispak (4) snel wegdoet. Evenals 10. Veel te tuttig. Nummer 1 mag ze laten vermaken. Weg met die vreselijke mouwen.
Nummer 7 is erg mooi.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 07 sep 2018 - 08:02

En toch, nummer 4, ik zou m ook wel willen hebben want ik snap wel dat je zoiets koopt en dan denkt dat het leuk staat. Het is best een gaaf geheel vind ik eigenlijk maar dan voor vrije tijd en witte gympen eronder. En dan maar hopen dat het net zo leuk staat als bij het model.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 06 sep 2018 - 23:42

No 3 is romantisch sorry.

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 06 sep 2018 - 22:36

Mine favorite het roze pak nummer 7, de kleur het model alles klopt.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 06 sep 2018 - 22:29

Je bedoelt denk ik nummer 3?

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 06 sep 2018 - 21:57

Waarom no 4 gekocht
Vreselijk. Geef mij maar 4 en 7. Romantisch de een en de ander sportief en gekleed en elegant.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 06 sep 2018 - 22:31

Nummer 7!!
Verzoekje;
Maxima, je hoeft maar enkele outfits te hebben. Van mij mag je afwisselend:
Dit nummer 7 pak, het rode broekpak van de VN, een donkerblauw broekpak, een zwarte smoking en de rode jumpsuit van Valentino en dat zwarte jumpsuit met witte bies te dragen. Dan zie je er altijd fantastisch uit! Mijn grote vriendin Meghan Markle droeg weer een fijn zwart broekpak, nummer 20 inmiddels misschien maar elke keer weer verrassend en schitterend.
Vrouwen met een goeie 'kop' hebben maar verdraaid weinig nodig!
Vooruit en als avondjurk en prinsjesdag lekker uitpakken en veel nieuws en vernieuwends

afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

donderdag 06 sep 2018 - 20:46

Ik hou ervan! Klokmouwen, trompetmouwen, lampenkapmouwen prachtig!
Alleen outfit 4 snel vergeten. De rest mag allemaal in de herhaling van mij.

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 06 sep 2018 - 20:16

Jurk nr.10 met die donkerblauwe randjes. vindt ik het allermooist. Jurk nr. 8, mooie print en mooi vallende mouwen,
Jurk nr.3 met de doorzichtige lichtblauwe mooie vind ik ook mooi. Het gestreepte pak (nr.4) een vreemde keuze, staat Maxima totaal niet, Trouwens niemand denk ik..
Outfit nr. 9 maakt haar zo flets en de mouwen zijn te lang. Wat betreft de rest, niet mooi, vooral die lampekap mouwen vindt ik heel lelijk staan. Allemaal veel te protserig en te groot.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 07 sep 2018 - 06:34

Verliefd op nummer 7. Vrouwelijk en tegelijkertijd lekker strak.
En ik had zelf nooit kunnen denken dat ik nummer 9 als second best zou kiezen. Sterker qua beeld en passender bij Maxima dan al die zachte pastel japonnen. Ergens tussenin eindigen de echte trompetten. Qua mouwen dan.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 06 sep 2018 - 17:51

Nr 7 is de topper van dit rijtje...maar zou ik ook niet snel als klokmouwen zien..ik hoop dat ze dit pak weer snel gaat dragen. Zo leuk!
t Onderste rijtje geeft aan dat ze toch ook van een romantische stijl houdt...ik vind t minder bij haar staan.
En de klokmouwen..t liefst zo min mogelijk en anders t liefst zo klein mogelijk. T leuke bij de Roksanda mouwen was dat deze met een andere kleur waren gevoerd.

afbeelding van Els

Els

donderdag 06 sep 2018 - 16:30

De klokmouwen bij de outfits van Natan staan stijf van het stijfsel ;-) Bij outfit 6 is dit ook zo, door mooie stof en algehele prachtige outfit valt het hier niet zo op. Die van outfit 7 D&G vind ik erg mooi, omdat ze vrij plat vallen zie ik dit niet zo zeer als klokmouw.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 06 sep 2018 - 17:09

Japon 3 en 10 vind ik met die mouwen leuk en staan Maxima goed. Bij de rest vind ik die klokmouwen echt zo lelijk. En het blijft mij opvallen dat de kleding vaak trekt bij Maxima. Zie japon 2. Trek ook goede onderkleding aan, je ziet alles zitten. Jammer want ze kan zoveel kleuren en modellen goed hebben. Dat zie je hier boven op de foto’s wel. Alleen dat strepen geval gauw weg gooien. En slippers zijn goed voor de vrije tijd. Ook nummer 9 vind ik het jammer dat de broek zo is en die schoenen vind ik ook erg lelijk.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 06 sep 2018 - 15:48

Wat een leuke jurk is die Roksanda! Die felroze D&G heb ik blijkbaar gemist maar vind ik ook heel leuk. Ik heb die periode van natan met een kleurtje boven en een hoge rok onder heel leuk gevonden alleen is deze rok veel te strak, het geel staat haar mooi.

afbeelding van Maria

Maria

donderdag 06 sep 2018 - 15:41

Tja, het is al vaker gezegd, zorg voor: goede onderkleding (foto 6), niet te klein (vooral bovenstuk, foto 2), geen 'kindermodel' (foto 10). De mouwen doen niet genoeg om daarvan af te leiden.

Klok(trompet)mouwen zijn toch klasse apart, vergeleken met de lampekappen.

Doet u er mij maar 3 van nummer 8.

© 2020 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?