Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 24 apr 25 reacties

Zweedse Royals shinen tijdens staatsbanket

Glitter en glamour in Zweden! Deze week is daar een staatsbezoek, en zo gaan wij heerlijk nog even door met genieten van de mooie beelden, galajaponnen en juwelen.

De Finse president Alexander Stubb en zijn echtgenote Suzanne zijn met ministers en een zakendelegatie op staatsbezoek. Traditiegetrouw betekent dat tijdens de eerste avond van het staatsbezoek een staatsbanket, waarvoor alles uit de kast wordt gehaald.

Foto ©Matti Porre, kantoor president Finland
Foto ©Matti Porre, kantoor president Finland
Foto ©Matti Porre, kantoor president Finland

Mode Silvia

Koningin Silvia gaat gekleed in een felroze kanten galajapon, ontworpen door haar favoriete ontwerper Georg et Arend. De Zweedse koningin koos voor de Negentandtiara.

Foto ©BSR

Mode Victoria

Kroonprinses Victoria draagt haar roomwitte galajurk met veren, afkomstig van het label Toteme. Op haar hoofd prijkt de lauwerkranstiara.

Foto ©BSR
Foto ©Matti Porre, kantoor president Finland
Archieffoto – Victoria tijdens een ander moment met deze galajurk. Foto ©PPE/Nieboer

Mode Sofia

Prinses Sofia draagt een donkerblauwe galajapon van Oscar de la Renta. Deze japon droeg ze eerder tijdens de Nobelprijsuitreiking in 2015. Qua juwelen draagt Sofia haar eigen diamanten palmette tiara, waarbij ze de edelstenen inmiddels door heel wat soort kan laten vervangen. Het lijkt er op dat ze inmiddels weer een nieuwe edelsteen heeft toegevoegd aan de tiara. Wel heel handig, zoveel opties. De teller staat inmiddels op 6 of 7 qua opties.

Foto ©BSR
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
25 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mooi en stijlvol treffen van de 2 buren die recent nieuwe navo leden geworden zijn

De knal roze jurk van koningin Silvia vindt ik niet mooi. Hij past ook niet bij iemand van haar leeftijd. De jurk van Victoria staat haar goed. Prinses Sofia ziet er mooi uit in de donkerblauwe jurk. De jurk van de presidentsverkiezingen vrouw is te lang.

Tja…er wordt uitgepakt maar niet zo succesvol. Victoria: beetje rare jurk, Sophia: mooie jurk maar door alle elementen erop wordt t minder. Sylvia, ook mooi maar inderdaad wel erg hard deze kleur.

De jurk van Victoria vind ik heel mooi! Echt prachtig! De andere jurken vind ik niks. Die van koningin Silvia en van Sofia vind ik veel te massief, en die van de Finse presidentsvrouw vind ik te lang, geen mooie kleur hebben en te asymmetrisch. Één lange mouw en aan de andere kant geen mouw en geen schouder vind ik echt niet mooi.

Met je eens Soetkin.

Ik vind hier geen van de dames shinen. Jurk van Victoria is heel mooi, maar vind het geen jurk om een tiara bij te dragen en ook de keten past er niet bij. Sofia’s jurk vind ik het lijfje en de kleur prachtig, maar de rok te massief en een opgestoken kapsel had er beter bij gestaan. Sylvia verdwijnt bijna in haar jurk. De jurk van de vrouw van de president te glimmend en te lang.

Sofia en Victoria zien er heel elegant en modisch uit. De jurk van de echtgenote van de president oogt erg kil en het ontwerp vind ik niet in balans. Ook de super gladde stof (in deze kleur) doet haar wederom geen recht. Silvia in een lekker knalkleurtje, mooi materiaal, het past bij haar.

Last edited 24 dagen geleden by Catherine

De presidentsvrouw vind ik het mooist gekleed. De japon valt super en de goud/groenige tint is prachtig. Over de rest ben ik minder enthousiast. Koningin Silvia zou best eens iets anders mogen kiezen dan strakke lijfjes en wijde rokken in een neonkleur. Je kunt haar erin uittekenen. De japon van Victoria doet mij (sorry dames) denken aan een nachtpon, en de japon van Sofia vind ik te pompeus voor haar gestalte. Ook vind ik de rok niet in verhouding met het bovenlijfje. Bij het model lijkt de taille lager te zitten?

De felroze jurk van koningin Sylvia vind ik té knalkleurig voor deze charmante dame.
Het geeft haar een hardere uitstraling.
Ook de pasvorm vind ik niet perfect.
Haar kapsel en tiara zijn daarentegen weer schitterend!
Prinses Victoria ziet er prachtig uit in deze roomwitte, stijlvolle en elegante japon.
Waarom vind ik de jurk van prinses Sofia op het plaatje van het model wél mooi, maar niet bij Sofia??
Zijn het de loshangende haren die te druk ogen op het bewerkte kant van het bovenlijfje??
Of de aangerimpelde plooien aan de band van de rok die haar figuur voller doen lijken dan ze is??
Haar tiara vind ik echt prachtig!
De presidentsvrouw draagt een heel chique galajapon in een goudtint die in mijn beleving ‘voornaam’ oogt en luxueus, maar toch niet overheerst.
Die rechtermouw valt zo mooi!
Qua lengte zou ik voor de veiligheid een klein tikkie korter kiezen.

Grappig, op de 2e foto van boven, groeit er een tuintje in de kroon van koningin Silvia. Ik had niet gedacht dat een professionele fotograaf een zelfde fout zou maken , als mij wel eens overkomt. Een achtergrond die ongewenst bijdraagt aan een foto.

😃 inderdaad komisch!
De omgeving is eigenlijk té druk om op de foto’s iedereen goed uit te laten komen, vooral als ze ook nog aan de wandel zijn.

Sofia, prachtig weer in deze jurk, en met zulke schitterende juwelen ook zeer koninklijk.
Losse haren vind ik iets minder, opgestoken kapsel was chiquer geweest.
Victoria , beeldschoon in deze jurk, goed dat ze hem weer draagt.
Sylvia, zoals gewend , in heel veel jurk en kleur. Mede door alle glim erbij iets te veel , wat mij betreft.
Presidente, heel chique, mooi model, maar deze lengte begrijp ik nooit zo, ik vind het niet echt mooi en super lastig.

Silvia heeft een mooie kleur japon aan maar de stof vind ik te “zwaar”
Victoria prachtig in deze witte japon met speelse veertjes.
Sofia’s japon heeft een mooi lijfje, maar de stof van de rok is te zwaar en te stijf.
Suzanne heeft een mooie japon aan, maar door de halslijn, ketting en ordelint, toont het een beetje rommelig

Victoria’s jurk vind ik zo leuk en lief.
Ik vind het altijd knap dat ze niet over die lange jurken struikelen vooral die gouden van de presidentsvrouw vooral .
Enne mag het ook schitteren zijn ipv shinen?

In plaats van schitteren, zou ik van sprankelen willen spreken.
Dat is de meest juiste benaming in het Nederlands.
Maar ja, wanneer hoor of lees je dat woord?

Schitteren is iets anders dan shinen 🤷‍♀️

De betekenis is exact hetzelfde.
Shinen klinkt alleen veel populairder en wordt daarom door jongeren liever gebruikt én gelezen.

Het een Engels woord en dat hoeven we toch niet in het Nederlands te gebruiken alleen omdat het populair is onder jongeren? Er wordt toch al teveel Engelse woorden gebruikt, maar dat is mijn mening en hoeven we verder niet over te discussieren hoor.

Een misverstandje Lot! Ook ik vind dat er veel te veel Engelse woorden gebruikt worden.
Ik reageerde op Josefien 1971.
Zij stelde dat schitteren en shinen niet hetzelfde zijn. Dat is het dus wel.

Victoria en Suzanne vind ik het mooist, eenvoudig model, maar toch hele mooie details, ik vind het moderner dan de grote jurken van Sylvia en Sofia.

En weer valt op wat een mooie stijl van kleding de presidentsvrouw heeft. Ze heeft ook een bijzonder collier om, al is het niet goed te zien door de halslijn van de japon.
Koningin Sylvia vind ik geen goede keuze, jurk zit haar niet mooi en is té veel voor een frêle oudere dame.
Jurk van Victoria is een toppertje. Mooi in wit, “cleane” lijnen en als speelse tegenhanger de veertjes. Mooi diadeem erbij.
Jurk van Sofia is mooi, volwassen (niet zoals haar jurkje vroeger op de dag), maar ik vind haar daarom nog “zoekende”.
Haar tiara is prachtig en wat mooi dat ze uit zoveel verschillende edelstenen kan kiezen. Is de tiara toch steeds weer net anders.

O ja, Roos, de vrouw van de Finse president is eigenlijk…koninklijk gekleed : wat een stijl, wat een luxe ! En ook Victoria is prachtig uitgedost ! Dus : volkomen eens, wat die twee dames betreft !

Voor mij springt Sofia er bovenuit wat galajurk betreft. Wat een prachtige jurk.

Wat mooi allemaal. Koningin Sylvia ziet er nog goed uit, al zit het lijfje inderdaad iets te ruim. En dan die prachtige jurk van Victoria, klassiek maar door die veertjes toch vlot en jeugdig Dat is nou precies wat ik bij Amalia miste tijdens het staatsbanket.

Wat een leuke kleuren! Helaas vind ik de jurk van Koningin Silvia wat pompeus. De ontwerper had of strakkere plooien moeten aanbrengen of een band. Victorie ziet er geweldig uit! Haar schoonzus is ook een plaatje. Echt genieten die foto’s met koninklijke allure.