Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 08 jun 0 reacties

Zweedse Koninklijke familie bij Nationale Feestdag!

Eergisteren (6 juni) werd in Zweden de Nationale Feestdag gevierd. Deze log wilde ik gisteren plaatsen, maar omdat we toen hoorden van het overlijden van Koningin Maxima's zus, leek het me beter om deze log vol festiviteiten een dag later te plaatsen.

Traditiegetrouw geven Kroonprinses Victoria en Prins Daniel op deze dag een foto van hun kinderen vrij! Wat is het ook een heerlijk stel!

Foto

De foto's door de jaren heen!

2013 (Kate Gabor):

2014 (Kate Gabor):

Foto

Foto

2015 (©Kate Gabor):

Foto

2016 (Erika Gerdemark):

FotoFoto

Foto

Foto

 

2017 (Erika Gerdemark):

Foto

Foto

 

Koning Carl Gustaf en Koningin Silvia openden 's ochtends de deuren van het Koninklijk Paleis voor het publiek. Later waren zij samen met Prins Carl Philip aanwezig bij de uitreiking van beurzen aan drie jongeren, die de beurs door middel van een wedstrijd wonnen.

Kroonprinses Victoria en Prins Daniel brachten een bezoek aan kasteel Strömsholm en waren aanwezig bij het 100-jarig jubileum van de Strömsholm-dagen, georganiseerd door Ridskolan Strömsholm. Victoria droeg haar witte jurk van By Malina, die ze eerder droeg tijdens de doop van Prins Oscar!

Foto

Foto

Later op de dag wordt er jaarlijks een concert gegeven, waar de koninklijke familie per rijtuigen naar toe gaat. Er stond dan ook heel wat publiek toe te kijken in Stockholm! Als grote verrassing zat Prins Oscar deze keer ook in de eerste koets, samen met het Koningspaar, Kroonprinses Victoria, Prins Daniel en Prinses Estelle. Prinses Estelle heeft al eerder in de koets gezeten, maar zij was dit jaar voor het eerst bij het concert zelf aanwezig!

Kungaparet och Kronprinsessfamiljen på Logården innan kortegen mot Skansen. Foto: Henrik Garlöv/Kungahuset.se

In de tweede koets zaten Prins Carl-Philip en Prinses Sofia, samen met Prinses Madeleine en Chris O'Neill. Alle dames droegen tijdens dit programma Nationale Klederdracht.

Prinsessparet och Prinsparet på väg till nationaldagsfirandet på Skansen. Foto: Henrik Garlöv/Kungahuset.se

Foto

Foto

 

Tot slot: de Zweedse Royals verwennen ons wel echt met foto's! Zo werden er in mei ook al vier foto's vrij gegeven van Prinses Estelle en Prins Oscar, gemaakt door Linda Brostrom (die ook de foto van de Nationale Feestdag van dit jaar maakte). Wat een plaatjes!

Foto

Foto

Foto

Foto

 

Overigens wordt vandaag het jongste kindje van Prinses Madeleine en Chris gedoopt. Dit wordt live uitgezonden, en we hopen hierover dan ook te bloggen!

Foto's ©Kungahuset (H. Garlov), screenshots SVTplay.se, ©Kungahuset – Anna Lena Ahlstrom, ©Kungahuset, Linda Brostrom e.a.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments