Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 19 aug 29 reacties

Zoveel nieuwe outfits droeg Máxima dit jaar al

Voor Máxima haar publieke werkzaamheden weer oppakt, blikken we snel nog even terug op de nieuwe outfits van het afgelopen seizoen. Stem je mee op de mooiste?

Outfit 1: blauwe blazer van Max Mara over een witte basis.

PPE/Nieboer

Outfit 2: een witte look van Zara.

(c) PPE

Outfit 3: een groene jumpsuit van Frame.

PPE

Outfit 4: citroengele jurk van Natan, gedragen op Curacao.

© PPE/Nieboer

Outfit 5: gestreepte avondjurk van Natan.

PPE

Een nieuwe culotte komt ook in beeld. Op Sint-Maarten introduceert Máxima dit nieuwe pak van Massimo Dutti. (outfit 6)

© PPE/Nieboer

Outfit 7: broek van Natan, blouse van Zeus + Dione.

© PPE/Nieboer

Outfit 8: Oekraïnse jurk van Foberini.

Outfit 9: nieuwe top van Natan, de broek is waarschijnlijk een oudje.

PPE/Schoemaker

Outfit 10: jurk van wollen jersey, label: Natan.

Outfit 11: coltrui en pantalon van Max Mara:

PPE/Nieboer

Outfit 12: jurk met overslag en grote knopen, label: Natan.

PPE

Outfit 13: driedelige set van Natan.

PPE

Outfit 14: denim op denim.

PPE

Outfit 15: oranje broekpak van Joseph.

PPE

Outfit 16: jurk met kleurverloop van Max Mara.

PPE/Schoemaker

Outfit 17: broekpak van Claes Iversen.

PPE/Schoemaker

Outfit 18: blouse van Zeus + Dione.

Outfit 19: avondjurk met ballonmouwen van Claes Iversen.

PPE/Schoemaker

Outfit 20: broekpak van Dries van Noten.

Outfit 21: gatenjas van Claes Iversen.

18-04-2023 Máxima in Milaan. (c) PPE/Nieboer

Outfit 22: in de kleuren van de Rotterdamse vlag. Label: Natan.

Outfit 23: japon met opengewerkte halslijn. Ontwerper: Jan Taminiau.

MEGA/BSR

Outfit 24: broekpak van Claes Iversen.

09-05-2023 Streekbezoek Waddeneilanden. (c) PPE/Nieboer

Outfit 25: kleurverloop van Max Mara.

Outfit 26: zalmroze set van Natan.

PPE/Nieboer

Outfit 27: avondjurk van Mahpara Khan.

PPE

Outfit 28: casual in travelstof.

PPE

Outfit 29: deux-pièces van Natan.

Outfit 30: avondjurk van Jan Taminiau.

Outfit 31: jurk met ophalen bij de taille, label: Natan.

PPE

Outfit 32: paillettenjurk van Natan.

PPE

Outfit 33: blazer van Zeus + Dione.

Outfit 34: set van Natan.

PPE

Outfit 35: croptop en maxi-rok van Tory Burch.

35 nieuwe outfits dus. Na drie magere coronajaren kon de koningin ons eindelijk weer verrassen met veel nieuws. Welke aankoop vind jij het meest geslaagd?

Mijn favoriete aankoop is outfit....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
29 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Leuk om al die nieuwe kleding nog eens weer langs te zien komen.
Ik wil, evenals hieronder al vaker is opgemerkt, graag aan Josine vragen of het mogelijk is dag-en avondkleding te scheiden (ook bij de maandpoll) in twee keuzemogelijkheden, want deze twee soorten zijn mijns inziens niet vergelijkbaar, en dan is het lastig om te stemmen.
Natuurlijk blijft het moeilijk (maar wél leuk!) te kiezen, omdat er zoveel verschillende draagmomenten zijn die ieder weer om een andere look vragen.
Ik heb nu op nr. 27 gestemd omdat deze avondjurk de meeste indruk op mij maakte bij die gelegenheid.
De groene outfit van koningsdag op nr. 22 vind ik een heel mooi plaatje als dagkleding.
Nog een bonus tot besluit: wat een prachtige hoed op nr. 29!

Ik wou juist ook zoiets zeggen 😉 maar ik dacht dan aan broeken/broekpakken en jurken/rokken te scheiden want hoe kan je in hemelsnaam een broek met een avondjapon vergelijken om te kiezen.

Er is nu ook nauwelijks te kiezen, 35 kledingstukken, dus ik twijfel nog of ik zal stemmen.

De mooiste outfits:
Outfit 23, de witte Taminiau gedragen bij de begrafenis van Elisabeth II. Werkelijk subliem. Tijdloos. En een magnifiek hoofddeksel. Butencategorie!Outfit 8, de Oekraïnse blijmaakjurk van Foberini. Wat een plaatje en met prachtig schoeisel. Zeer passende look voor de gelegenheid. Outfit nummer 2, de meest voordelige waarschijnlijk, van Zara. De look met heel veel broeierig Latina gevoel. Prachtige chunky sieraden. 
Wat betreft Natan hink ik op twee gedachten. Ik vind de monochrome looks zoals 10, 12 , 13, 22, 29 (minus de badslippers) prima. Verre van geslaagd vind ik dan weer 3, 26, 31 en 32. De gestreepte jurk (outfit 5) geeft me Mathilde Willink vibes, dat bedoel ik in positieve zin. Zou deze jurk graag eens beter willen zien en bestuderen.
Er zijn wel heel veel broekpakken: ze boeien mij bijna nooit. Wel boeiend: de gatenjas: volgende keer eens met jeans?
Mijn minst favoriete looks:
Outfit 25, Max Mara bruine look: zeldzame misser.Outfit 16, Max Mara jurk met kleurverloop. Weinig verfijnd en maakt haar groot.Outfit 24, Claes Iversen broekpak in roze. De Hunkemöller look.

Nr 23 de witte Taminau heeft ze toch gedragen bij de inhuldiging van koning Charles. Bij de begrafenis van koningin Elizabeth, een jaar geleden, droeg ze zwart

Oh wat stom van me!

Het is appels met peren vergelijken zoveel verschillende gelegenheden waar kleding is gedragen. Uiteindelijk gekozen voor nr 22. Prachtige groene jurk die ze droeg tijdens koningsdag.

…en laten we ook haar mooi schoeisel niet vergeten : zo o.a. (om maar die te noemen) die chique laarzen bij nr. 10 en die verfijnde pumps bij nr. 15 !!

Trixedo, helemaal mee eens, deze laarsjes zijn ‘de kers op de taart’. Een blog over schoenen, laarzen en tassen is ook wel weer eens leuk. Wellicht heb ik het niet meegekregen, maar volgens mij is dat ook al weer een tijdje geleden.

Helemaal met u eens Trixedo wat betreft heur schoeisel van outfit 15, maar ik meen dat het hier om uiterst geraffineerde chique laarzen gaat of heb ik het mis? Het hele plaatje vind ik goed passend en super afgestyld. 🧡

Oei, de keuze is reuze…. Maar na wikken en wegen de roze avondjurk van Tamineau. Zo’n mooi plaatje. Maar er staat meer moois in het overzicht, denk aan jurk Koningsdag, jurk van de kroning van Charles en de avondjurk die ze in Jordanië droeg.

Wat een gevariëerde garderobe heeft Máxima tot nu toe bij elkaar geshopt! Er zitten wat overbodige outfits bij, ik denk hierbij aan nrs. 5, 6, 19, 31, 32, 33 en 34, maar voor de rest zeer, of iets minder, geslaagd. Mijn lievelingsoutfit blijft nr. 29, tijdloze chique, dicht gevolgd door de super elegante witte Taminiau japon en de zomerse Oekraïnse jurk.

Veel nieuwe kleding, maar persoonlijk vind ik niet alles een succes en had wat mij betreft in Atelier Natan mogen blijven hangen. Als ik kijk naar wat bij Maxima past en met name goed zit is dat nr 8, 11, 15, 23, 30. En de ‘Mambo look’ is een hele mooie foto, zo zacht en nostalgisch, bijna sepia, heel bijzonder om Maxima eens ‘anders’ te zien.

Mee eens Catherine, zeker wat de kleding van Natan betreft….

Mee eens dat veel van de nieuwe kleding overbodig is. Soms lijkt het wel kopen om het kopen en een eigen stijl is nauwelijks te bespeuren.

Mee eens, veelvuldig overbodig ingeslagen. Laat ze zich qua nieuwe aankopen nu alleen richten op staatsbezoeken en bijzondere gelegenheden, voor de rest kan ze makkelijk een heel jaar toe.

Wat heeft ze veel moois aangeschaft. Eigenlijk zouden er twee pols moeten zij: 1 voor de dagkleding en 1 voor de fantastische avondjurken. Ik kies voor jurk 27: sprookjesachtig mooi. Qua dagkleidng vind ik de witte Taminiau jurk (23) echt super.
Maak ook het oranje en barbie roze broekpak zijn echt geweldige aanwinsten.

daar dacht ik ook aan Anneke, meerdere polls

Sowieso valt geheel Natan voor mij af! Ik weet niet maar ik pikt de modellen van Natan er direct uit, vreemd, nooit in balans, lelijk zittend en lelijk gemaakt. Heel gek maar Natan past m.i. niet bij Máxima, maar staat geweldig bij koningin Mathilde. Altijd goed passend bij haar, goed zittend, niets trekt, en geen gekke vreemde modellen.
in dit rijtje kies ik voor nr. 2, het witte pak met gilette, erg chique. En voor de avond japon kies ik voor nr. 27, prachtig en heel uniek. Iets heel anders dan anders.

Ook ik heb voor nr. 2 (onberispelijk wit; mooie snit) gestemd, maar vind ook de in Brussel gedragen Taminiau-avondjurk (nr. 30, bij prachtige juwelen) héél erg chic !!

Zeker, van mij mag de Natanshop gestopt worden en je hebt gelijkt wat betreft Mathilde, want daar zit de kleding wel altijd heel mooi

Voor mij ook nr2 en nr27 met stip in de top 3 die complementeer met nr23. 🙌🏼

22 (de groene jurk) of 23 (de ingekorte witte jurk) mijn winnaars. Taminiau altijd goed. 31 het minst aantrekkelijk.

Heerlijk weer kiezen welke outfit het mooiste is. De strandjurk vind ik enig maar dat is natuurlijk niet voor iedere gelegenheid geschikt. De avondjurk nr. 27 vind ik het mooiste.. Dat komt ook omdat Maxima uitstraalt dat Amalia nr. 1 mag zijn. Een ingetogen foto dat door deze avondjurk wordt onderstreept.

Ik heb gestemd op de gatenjas, multi inzetbaar statement item! Past door de kleur bij heel veel looks. Ik vind verder de mooiste looks uit het overzicht (wat veel): 3, 5, 8, 14, 19, 21, 22, 23, 29, 30 en 35.

Wat een groot overzicht, keuzestress😉. Ik vind de nummers 2 13, en 30 heel mooi. Als ik de hele lijst afga, valt me voor me zelf op dat ik Natan niet kies. Te stijve stoffen, te flodderig, of te strak. En de jurken met de “ophaal” 🫣 De culottes heb ik nu wel gezien, kan er niet aan wennen. De broekpakken met een lange broek vind ik bijna allemaal mooi staan. Maar je kan in sommige gevallen wel zien of het een betere designer is of 1 uit het rek. Maar dat is okay. Máxima heeft trouwens aardig wat broekpakken…….BLOG😉over broekpakken? De blauwe jurk uit de Oekraïne is leuk maar mahogany wat mij betreft in de vakantie koffer.

Oh dat is moeilijk kiezen! Wat veel moois! Zowel de overdagoutfits als avondjurken. En wat zit haar haar goed tijdens t bezoek Caribisch gebied!
De broekpakken heel geslaagd.
Ik ga voor de kroel avondjurk in roze van JT en geef een bravo voor de aankomst outfit in Brussel!

Ik ga voor 1 van de 6 nederlandse ontwerpen nl de gatenjas.
Wil niet kiezen uit de 13 belgische ontwerpen .

Het mooist vind ik nr 17 (het perfect zittende broekpak van Claes Iversen) en nr 23 de witte jurk met gordijnkoord.
Er zitten ook wat missers tussen: vooral nr 6 (mislukt op alle fronten; haarband, zakkerig jasje, broek, afschuwelijke schoenen) en nr 19 (zelfs voor Maxima te veel, was misschien nog wat geweest in een rustige kleur).

3,4,8, 22 (met andere schoenen), 29 en 31. 31 is best leuk als je hem goed styled en op de juiste manier draagt.
Ik verlang weer naar het nieuwe seizoen!