Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 06 jul 61 reacties

Zoals beloofd: een blog over Catherine in Schotland

De titel zegt het al: zoals beloofd hierbij een blog over Catherine in Schotland.

De prinses was gisteren bij een speciale dankdienst voor koning Charles in de St Giles’ Cathedral in Edinburgh. Tijdens de plechtigheid kreeg de nieuwe vorst de Schotse kroonjuwelen overhandigd: een kroon, scepter en rijkszwaard.

 Catherine liet voor de dankdienst een eerder gedragen mantel van Catherine Walker tevoorschijn halen. De hoed, in een net iets lichtere blauwtint, is nieuw en komt uit de onlangs gepresenteerde collectie van Philip Treacy.

BSR

De mantel werd twee keer eerder gedragen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
61 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Grappig dat sommige dat niet zien, op de bovenste foto samen : je ziet Catherine stralen en echt gericht op de mensen om hen heen. William, een stapje terug kijkt naar haar en dan zie ik inderdaad liefde en adoratie.
Zo kan WA ook naar Máxima kijken als ze in de spotlight staat
Maar wellicht combineert mijn brein verschillende foto’s van Kate en William samen waarop ik hem zo zie kijken naar haar en vergroot dat effect. Who knows how the brain really works haha

Ik zie dat ook Doro en hoe mooi is dat als je weet dat eeuwenlang een koninklijk huwelijk gearrangeerd was en nu dus echt trouwen uit liefde is.
WA kan ook echt zo vol liefde naar Maxima kijken. Zo mooi.

Ik zie het op deze foto ook niet, het is een heel leuk stel, en het is ook echte liefde , dat geloof ik zeker , maar deze foto laat mij dat niet zien
Bij Maxima en WA heb ik het al meerdere keren gezien, zo fijn en goed dat dit tegenwoordig kan .
Als je boeken leest over eerdere koningshuizen wordt je daar niet vrolijk van …..

Ik zie William juist een beetje sullig kijken naar haar, alsof hij bijvoorbeeld wil zeggen, wat zei je nou?

Ik vind de foto bovenaan dit blog echt prachtig, Catherine in het licht in het midden en de rest om haar heen donkerder.

Dressed for the occasion ! Ik vind het een geweldige outfit en als altijd stijlvol. Voor mij echt een stijl-icoon. Ik heb haar nog nooit op een modemisser kunnen betrappen. De hoed van de eerdere gelegenheid vind ik ook wel mooier. Het kleurverschil is volgens mij inderdaad veroorzaakt door de lichtinval. Dit geldt ook voor de kraag.
Maar even wat anders. Laat ons hier aub geen discussie over gewicht opstarten. Te dik of te dun, dat kan heel gevoelig liggen. Soms is er gewoon niets aan te doen.
Zou zo fijn zijn als we ons commentaar beperken tot outfits, sieraden, accessoires en kapsel. Dit zijn zaken die je zelf in de hand hebt en dus een kwestie van persoonlijke smaak. En hierover mag je wat mij betreft naar hartenlust discussiëren en het het van harte met elkaar oneens zijn.
Verder vind ik de toon van sommige commentaren niet aardig, ik zou zeggen: wees een beetje lief voor elkaar.
En Doro, ik moet ook goed zoeken naar die adoratie op deze foto’s. Maar grappig dat jij dat er wel in ziet. Ik denk trouwens wel dat hij haar adoreert.

Als je goed inzoomt op bovenste foto zie je dat dat fluweel moet zijn dus dat geeft inderdaad kleurverschil met hoe de vleug valt en hoe het licht er opvalt

Ik kan deze outfit absoluut niet mega tuttig vinden. Ik noem het koninklijk.

De adoratie en liefde spat van het gezicht van William! Ze is wederom flawless

Hé, dat zie ik echt niet.

Nee dat dacht ik ook al Celeste, ik vraag me af naar welke foto Doro kijkt.

Kleur is prachtig en staat haar goed, maar jurk vind ik minder mooi.

Het blauw staat haar fantastisch, helemaal Catherine. Vooral de hoed en prachtige parelketting vi d ik erg mooi. De robe manteau is net iets te lang, waardoor het wat lijzig maakt.

Supermooi!
Blij dat zij bij deze ceremonie geen soort ’toga-cape’ droeg. Deze kleur is symbolisch maar staat haar ook goed.
Geinig tasje trouwens en deze parelketting is een topper.
Wat een megaprogramna hebben ze gehad sinds t overlijden van de queen.

(Bij modeblog ‘whatkatewore’ reacties die opmerkingen bevatten over haar gewicht worden geweigerd en niet geplaatst. Is vaak herhaling van en voegt niets toe. Zouden we hier over Maxima s haar kunnen doen:))

Bijzonder; bijna alle replies op Siobhans 2e alinea gaan over Catherine’s gewicht,…

Inderdaad, terwijl de vraag was of we kunnen stoppen met reacties op het haar van Maxima. En daar ben ik het grondig mee eens.

Deze side gaat toch juist over modekoningin Máxima? Volgens mij hoort daar het kapsel ook bij toch?! Kapsels zijn ook aan mode onderhevig dacht ik.

Met je eens Siobhan.
Ik vind opmerkingen over gewicht nooit enige zin hebben. Uit ervaring weet ik dat het meer een verholen afkeuring is, dan goed bedoeld.
Kate is altijd erg slank geweest, dat is zoals ze is en in tijden van drukte of stress zal dat haar parten spelen. Ik ga dan juist eten en kom nog meer aan, een vriendin van mij is net als Kate, vaak te slank (waardoor ze ook nog eens moeilijk in verwachting kon raken).
Laten we elkaar eens wat minder “de maat nemen”.

Last edited 11 maanden geleden by Roos

Ik vind opmerkingen over gewicht ook vaak zinloos, zeker als je inderdaad zo geboren bent. Toch reageer ik, omdat ik het jammer vind dat vrijwel alle Europese aangetrouwde royals zo slank zijn, terwijl ze dat voordat ze in de spotlights kwamen vaak niet waren. Ook Catherine niet https://metro.co.uk/wp-content/uploads/2016/04/rexfeatures_725374c.jpg?quality=80&strip=all voordat ik hier kritiek op krijg: ik vind dat ze hier prachtig is en ik zou het voor jonge meiden gezonder vinden als er wat meer variëteit als voorbeeld was, zolang het gezond blijft.

Helemaal met je eens Linda! Wat wij vaak te zien krijgen is onrealistisch. Ik vond Kate rond haar zwangerschappen als ze wat dikker was altijd prachtig en veel aantrekkelijker. Uitzondering vind ik Sophie (Engeland). Zij heeft een enigzins normaal figuur (nog steeds heel slank in het echt), maar ik durf er om te wedden dat als zij zo petite was als Kate ze meer aandacht zou krijgen. Zo gaat dat.

Weet je, ik geloof dat als je een royal bent en/of wordt, jouw alles ten dienste staat. D.w.z. Een complete gym met een personel trainer, een kok etc. Kate en haar man lijken mij echt mensen die een gezondheid hoog in het vaandel hebben staan, wie niet?, maar zij kunnen het zich net als alle andere royals het veroorloven. EIgen kassen met fruit en groenten, eigen kok, trainer etc. Ze moet toch vroeg op voor haar kinderen, reken er maar op dat ze iedere ochtend alle vijf gezamenlijk ontbijten, kindertjes naar school pap en mams de gym in voor een uurtje. Echt ze lijken mij daarin heel disciplinair. En geef ze eens ongelijk.

Nou, de nanny is er ook nog steeds dus als ze niet willen hóeven ze niet zo vroeg op te staan 😁

100% mee eens.

Kate is altijd erg slank geweest, dat is nou eenmaal haar bouw, zit in haar genen, heeft ze van haar moeder.
Linda, ja ik geef wat kritiek, je wil toch niet beweren dat je op de foto die je laat zien Kate niet slank was, hoe noem jij dat dan, dik? Dat vind je slim om dat te zeggen in verband met jonge meiden?
Ze zal daar net een paar kilo zwaarder zijn dan nu. Ik heb meer foto’s uit die tijd gezien waar dat op te zien is.
Die foto is trouwens wat vertekend, van heel dichtbij, van onderaf, dan krijg je niet het juiste beeld.

Ik zeg helemaal niet dat ze dik is. Ik zeg dat ik haar daar prachtig vind. En ik vind haar nu ook prachtig. Ik geloof dat je mijn punt niet begrijpt, dat is namelijk dat ik het fijn voor jonge meiden zou vinden als er wat meer variatie in postuur zou zitten bij de aangetrouwde generatie royals, zolang het maar gezond is.

Je schreef dat Kate niet slank was en plaatste daarbij als “bewijs” een foto die geen goede weergave is.
Aan de hand van de andere foto’s uit die tijd is te zien dat ze daar absoluut een maatje 36 had, misschien 38 bij sommige merken, en dat is dus niet slank volgens jou.
Ja ik snapte dat punt maar het is zoals het is.

Ik schreef dat ze vroeger niet zo slank was als nu. Dat betekent niet automatisch dat ze toen niet slank was, alleen (iets) minder en dat vond ik persoonlijk minstens zo fraai.

Het enige wat ik probeerde te zeggen (en dit staat los van wat ik schrijf over Catherine) is dat ik hoop dat mensen toch een beetje tevreden zijn met hoe ze van nature zijn vandaag de dag en als je de cijfers leest over de mentale gezondheid van jongeren, word ik een beetje sip. Een gezond lichaam is al een zegen, dat lijkt men tegenwoordig te vergeten. Je hoeft niet aan de fillers, je tanden te bleken of nog meer af te vallen. Als dat je gelukkiger maakt natuurlijk prima, maar ik hoop niet dat jongeren denken dat het hoort. Nou deze bijdrage wordt al veel langer dan de bedoeling was, ik wens iedereen een fijn en zonnig weekend!

P.s.
P.S. Hier zie je foto’s uit Kate’s studententijd, dezelfde tijd als de foto die jij laat zien, Kate is hier niet slank? 🤔

https://www.popsugar.co.uk/celebrity/Kate-Middleton-Pictures-Over-Years-45737985#photo-45737878

Ze is wel slank maar haar gezicht is voller en niet zo afgetraind. Ze was hier ook nog een stuk jonger dus ook nog in het bezit van ‘puppy vet’ dus ik denk niet dat je met foto’s van 20 jaar geleden aan moet komen. Het gaat om nu.

Difan, ik reageerde op Linda die zei dat aangetrouwde royals vaak niet zo slank waren voordat ze in de spotlights kwamen “ook Kate niet” en een foto liet zien uit Kate haar studententijd.
Daarom liet ik meer foto’s zien óók uit die tijd, waar je ziet dat het maar een paar kilo zal schelen met nu, dus Kate tóen ook heel slank was.

Ja Ina.h, daar reageerde ik ook op, op die reactie van jou met die foto.

Difan, ik liet niet 1 foto zien maar een hele pagina met foto’s.
En nogmaals, dat was als reactie op de foto van Linda van 20 jaar geleden.
Ik snap dus even niet waarom je tegen mij zegt dat ik niet met foto’s van 20 jaar geleden moet komen.
Misschien nog even het hele draadje lezen waar het om gaat.

Ok, laat maar….

Ja zeg dat wel want jij snapt niet dat je het tegen de verkeerde hebt over die foto van 20 jaar geleden, ík heb dat niet aangehaald maar Linda.
Lees het verhaal en dan snap je het misschien wel.

Jij weet echt niet wanneer stoppen met het reageren handig en verstandig is. Altijd weer een reactie omdat je altijd je gelijk wilt halen.
Maar reageer hier gerust weer op, je zult het niet waarschijnlijk niet kunnen laten. Ik laat het hierbij.
Fijn weekend allemaal.

Nee dat kan ik zeker niet laten, niet omdat ik mijn gelijk wil hálen maar omdat ik gelijk héb!
Ook tegen jou, lees het hele draadje, IK haalde er in eerste instantie geen foto’s van 20 jaar geleden bij maar krijg wél te horen dat IK niet naar 20 jaar geleden moet kijken maar naar nú.
En nu moet ík weten wanneer stoppen met reageren “handig en verstandig” is en me laten betichten van iets wat niet klopt 😵‍💫

Bravo 👏🏼

Ik vind de hoed juist heel erg leuk, die maakt het totaalbeeld iets speelser. Dat hij net de verkeerde kleur heeft kan ik me niet voorstellen bij perfectioniste Kate. Ik ga ervan uit dat het aan de lichtval op de foto’s ligt.
In deze mantel ziet Kate er inderdaad erg mager uit. Zij kan beter iets dragen met een duidelijk gedefinieerde taille, dat onderbreekt haar lange bovenlijf een beetje, waardoor het geheel beter in balans is. En ik hoop dat ze wel genoeg eet.

Last edited 11 maanden geleden by Juffrouw Annie

Volgens mij ligt het inderdaad aan het materiaal waarvan de hoed is gemaakt waardoor hij bij bepaalde lichtinval een wat afwijkende kleur laat zien, op sommige foto’s komt de kleur wel goed overeen met de mantel. Totaalplaatje ziet er werkelijk schitterend uit moet ik zeggen!

Last edited 11 maanden geleden by Tony

Geweldig! Die nepzakflap moet er m.i.wel op anders wordt het een groot blauw vlak, dit breekt tenminste. Leuk detail ook de mouwen die in puntjes bij de handen zijn geknipt. Inderdaad vind ik deze kleur hoed er niet helemaal mooi bij passen, kan ook door de lichtinval komen?

Mooie look, alleen niet met deze hoed. De iets afwijkende kleur is mij een doorn in het oog. Dan maar een heel andere kleur of “gewoon” donkerblauw, of de hoed die ze de vorige keer droeg; veel beter.
Dit is het “net niet” en dat vind ik storend.

Mee eens Roos, in een eerder niet geplaatste post van mij maak ik verbinding met een blauw ‘plastic-niet-fantasic’ exemplaar à la Playmobil. In het kader van ‘herinnert u zich deze nog’
👉🏼 https://onderdelen.playmodok.nl/product/52041-hoeden-petjes-sieraden/

😂😂😂👍

Helemaal mee eens. De net niet kleur van de hoed was ook het eerste wat mij opviel. Ik vind bovendien het eerste model hoed ook veel mooier.

De kleur van deze mantel is volgens Britse commentatoren een eerbetoon aan de Schotse vlag. Daarom de keuze voor een mantel, die eerder gedragen was.

Last edited 11 maanden geleden by annamia

💡Wie herinnert zich kapelaan Erik Odekerke nog? 😉💭

Stel je voor 👉🏼 De jasjurk van Kate in een zwarte versie zonder revers maar met mao kraagje, een lange rij knoopjes inclusief toegevoegde pellerine doet me denken aan het gewaad van een kapelaan, een soutane.

Ach ja, Dagboek van een herdershond 📺
Ik vermoed dat dit bericht mogelijk een generatiekloof zichtbaar maakt 🤭

😂😂😂 Herkenbaar!
Maar ik vind het wel een mooie look (in het blauw dan 😉).

Een outfit met allure!
Voor deze plechtigheid vind ik de koningsblauwe mantel een prachtige, stijlvolle keuze.
Catherine oogt altijd beheerst en koninklijk in kleding en uitstraling tijdens officiële gebeurtenissen en dit sluit naadloos aan bij het Engelse hof.
Maar ze weet dit ook te combineren met een stralende lach en warme betrokkenheid naar de omstanders.
Wat komt de ketting goed uit in deze halsopening.
En het hoedje staat heel chique en elegant!
Dank voor deze blog, Josine.

Helemaal mee eens, Lieske. Ik had het hoedje alleen nog mooier gevonden in een matte stof, het glimt mij iets te veel.

Ben het met je eens, en de 1e hoed vind ik ook leuker staan .
Vraag me wel af waarom je 2 hoeden in deze kleur moet hebben… …

Een lady met een eigen stijl, zeer verzorgd. Prachtige kleur ook.

Last edited 11 maanden geleden by Oranjefan

Catherine maakt alle vrouwen jaloers, haar lach, haar haar, haar figuur, haar signature style. Mode icoon.

Ik ben wel een beetje jaloers op haar haar, maar ik ben een beetje jaloers op alle vrouwen die van nature lang golvend haar hebben dat mooi valt in plaats van piekhaar. Verder zou ik niet met haar willen ruilen, alle luxe waar ze in leeft ten spijt.

Dat klopt toch niet, ik vind haar figuur te mager om jaloers op te zijn. Vooral als ze rechte lange kleding aan heeft dan vind ik haar figuur niet echt mooi.
Jaloers op haar lach? Nou, ik lach zelf even hard 😄
Haar haar had ik toen ik jonger was.

Sorry hoor, maar haar figuur kan mij toch niet jaloers maken. Het is een prachtige vrouw, maar ik zie liever iemand met vormen zoals Máxima. Deze kleding legt ook nog eens de nadruk op haar rechte lijnen. Ik hoop voor haar maar dat zij van nature zo slank is.

Tja, Miss Perfect maar ik vind het zo saai….. En ik moet vaak aan tante Sidonia denken als ik haar zie. Jammer want ik denk dat ze beter kan!

Tante Sidonia? Hilarisch dit. En nu je dit hebt opgeschreven kan ik haar nooit meer zien zonder aan deze opmerking te denken🤣🤣🤣

Last edited 11 maanden geleden by Krielie

Allereerst wil ik Catherine een dik compliment geven. Ze ziet er echt altijd perfect uit. Van kapsel tot schoenen, alles klopt. Engelse perfectie? Maar het is wel vaak hetzelfde…..dan denk ik wel is……kom op🫣 We zien haar ook regelmatig casual en dan ziet ze er ook altijd fantastisch uit.

She can do better….. and she will 😃

Ik houd heel erg van deze stijl, maar met de kleur blauw moet ik toch wel heel erg aan Mary Poppins denken 🤭

Ik vind haar keurig, maar saai. Ze is zo mager in deze jasjurk. De kleur vind ik wel mooi. De klep of flap in de taille dan weer niet.