Avatar foto Door Josine Droogendijk
Oranjeprinsessen 29 jan 48 reacties

Zo werd Eloise een BN-er

Via het mailformulier kregen we meermaals vragen binnen over gravin Eloise. Waarom staat ze op plek 4 van de Influencer100? Waarom komt ze aan bod op deze website? Hoe is ze zo beroemd geworden? In deze blog geven we antwoord op al deze vragen.

De wereld van influencers is dichtbevolkt. Laat je de sociale mediakanalen even voor wat ze zijn, dan staan er 100 concurrenten klaar om jouw plekje in te nemen. Dat Eloise op nummer 4 staat, is dus een heuse prestatie.

De digitale loopbaan van de gravin begon in 2019 met wat onschuldige kiekjes van de bruine labrador van haar gezin. Omdat Amalia, Alexia en Ariane zo angstvallig werden (en worden) afgeschermd, werd het flardje oranjenieuws gretig omarmd. Zeker toen de tuin van Kasteel Drakensteyn op de achtergrond verscheen.

Al snel werd de aandacht verlegd naar het Instagram-account van de gravin zelf, want ieder nieuwsbericht over de kiekjes die daar gepost werden, leverde veel clicks op. Voor het Jeugdjournaal aanleiding om de gravinfluencer te interviewen. In het 4 minuten durende fragment zien we haar een ontbijt maken, poseren tijdens een fotosessie in Lech en een filtertje over een foto heengooien. Het is voor iedereen duidelijk dat haar koninklijke achtergrond een van de succesfactoren is van Eloises account.

Mede dankzij het interview schieten de volgersaantallen de lucht in. Van 20.000 naar 200.000 en meer. Doordat ze aansluit bij de actualiteit en eigenlijk een gewoon meisje met een koninklijk tintje is, trekt ze naast oranjefans ook veel volgers buiten deze bubbel. Natuurlijk blijft dat niet onopgemerkt in de wereld van (marketingmanagers). Eloise vindt ‘digitaal onderdak’ bij Chicks loves food en schrijft onder hun vleugels een boek over haar eigen leven. Learning by doing ligt in juni 2021 in de winkels. Bij Tijd voor Max schuift ze voor het eerst aan bij een talkshow.

Slechts enkele weken later dient het volgende mediamoment zich aan. Eloise heeft zich als influencer verbonden aan Magnum en mag de pop-up expositie LAYERED in de Beurs van Berlage openen.

PPE

De volgers van Eloise zijn veelal jong, vrouw en links georiënteerd. LINDA. ziet daar wel een overlap in en plaatst de gravin in november 2021 op de cover van LINDA.meiden. Mét kroontje voor de koninklijke touch.

In de maanden die volgen, probeert Eloise zich los te weken van haar koninklijke imago. Toch wordt ze in Het Perfecte Plaatje ook weer gepresenteerd als lid van de koninklijke familie. Als Jeroen Snel bij RTL Boulevard aangeeft dat de bikini-foto van de gravin een gevaar kan zijn voor de monarchie, barst er een mediastorm los. Allerlei BN-ers poseren in zwarte badpakken om aan te geven dat ze Team Eloise zijn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Eloise-badpak-700x372.png

Wat Eloise heel goed lukt, is het aanmeten van een profiel. Waar we van haar nichtje Amalia alleen weten dat ze van paardrijden houdt en goed met Mambo kan knuffelen, eigent Eloise zich bepaalde onderwerpen toe. Een daarvan is duurzame kleding. Op sociale media laat ze zien dat ze truien en jurken van haar moeder draagt, tijdens de ZAPP Awards draagt ze een geleende jurk van H&M en via Vinted verkoopt ze haar gedragen kleding door. In november 2023 brengt ze via de Kruidvat zelfs een kinderboek op de markt over het onderwerp: Kleren Genoeg.

Ter promotie leest ze het boek ook voor op een basisschool in Hilversum.

03-11-2023 © PPE/Nieboer

Op 15 november wint ze samen met haar moeder de Women of the Year-award van Harper’s Bazaar.

PPE/Schoemaker

Aan het einde van 2023 kantelt de beeldvorming. Van publiekslieveling verandert de gravin in pispaaltje. Hoe dat komt? Deels door het delen van politieke opvattingen (bijvoorbeeld over Gaza), deels door een lesje ‘practice what you preach’. Dat de gravin de hele wereld over vliegt, maar in de LINDA. wel aangeeft dat ze zich zou willen aansluiten bij Extension Rebellion veroorzaakt bijvoorbeeld veel frustratie. Deze week opent ze samen met prinses Laurentien een winkel met tweedehandse designerkleding. Als ik naar het aanbod kijk, zie ik veel bekends voorbij komen.

Ongetwijfeld zal de opening ook weer een flinke lading publiciteit met zich meebrengen. En zo blijft Eloise de gemoederen bezighouden. Rest nog een laatste vraag: waarom komt ze op deze website aan bod? Vragen over de inhoud van deze website hebben altijd hetzelfde antwoord: omdat de beheerders van deze website het leuk vinden om over het onderwerp in kwestie te bloggen. Eindigen op plek 4 van de Influencers100 is in deze tijd een heuse prestatie, die meer omvat dan alleen maar het hebben van een koninklijke achtergrond. Haar zoektocht naar een eigen identiteit, het leren omgaan met de media (het interview met de LINDA. was bijvoorbeeld niet zo verstandig), haar zoektocht naar een eigen stijl: bij MKM vinden we het allemaal erg interessant om te volgen. Aangezien Eloise ook betere bezoekersaantallen oplevert dan Amalia, denken we dat we hierin niet alleen staan. En hopelijk vat de Rijksvoorlichtingsdienst dit ook op als een waarschuwing. Als ze niet uitkijken gaat Eloise het imago van de Nederlandse monarchie bepalen en het is maar de vraag of de koning en Amalia daarbij gebaat zijn.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
48 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind Eloise een leuke spontane meid. Een kind van haar generatie. Het gravin zijn heeft vast voordelen maar ook nadelen neem ik aan . Ze maakt er het beste van en dat doet ze m.i. goed. Zij heeft er ook niet voor gekozen om in deze familie geboren te worden. De buitenwereld denkt dan te weten hoe zo “iemand” zich moet gedragen ( Jeroen Snel) .
Ze is een slimme meid en komt uit een fijn gezin en staat haar vrouwtje .
Chapeau!

n influencer is n hype. n beinvloeder is negatief. ik laat me iig niet beinvloeden of influencen

Vind haar de eretitel “Gravin” niet waardig. Oma Beatrix moet toch gruwelen van haar vloekende kleindochter, grof taalgebruik en burgerlijk gedrag. Om maar te zwijgen van haar schaarse kleding. Absoluut een Gravin niet waardig. Ze kan beter door het leven gaan als Eloise von Amsberg.

Eloise is een hype. Echt inhoud zie ik niet, maar ja, je moet wat om interessant gevonden te worden. Gaat wel weer over, hoop ik.

Eloïse, ik kan haar werkelijk niet serieus nemen. Een tegenstrijdig, aanstellerige typ.

Ik snap ook niet waarom influencers interessant gevonden worden. Wat kan het je schelen als een of andere minkukel stelt dat x of y geweldig is, waarom zou je daar waarde aan hechten? Leeghoofdig gedoe. Maar goed. En voor wat betreft Eloise, zij is ook niet mijn type 😁

Eloise mag dan een leuke spontane jonge meid zijn, maar ik erger mij dood – en niet alleen bij eloise – aan dat influencer gedoe . Wat anders doet deze activiteit dan het bewerken van personen en hen aanzetten tot kopen van meestal nutteloze zaken .. vind dit zo een oppervlakkige bezigheid . En dan maar klagen dat deze activiteit oa bekendheid oplevert…

En ja, dames, ik heb het artikel over Eloise niet gelezen. Ze zit ook bij mij nogal hoog in de ” zie mij nou es leuk doen” zone!

Ik had het, bij de troonswisseling, logischer en leuker gevonden als de van Vollenhovens waren ingeruild door het gezin van prins Contstantijn. Wat is er mis mee om de broers met hun gezinnen op koningsdag te zien. De van Vollenhovens zijn de rest van het jaar ook bijna niet in beeld.

Dat Eloise zo bekend is geworden, is naar mijn idee toch vooral te danken aan haar eigen inzet om bekend te wórden… Persoonlijk heb ik daar niks mee. Prima als zij zich voor allerlei doelen wil inzetten, maar moet dat altijd uitvergroot in de media?
De laatste paar regels van deze blog, maken precies duidelijk waar mijn moeite met haar zit. Dat zij zo vaak opduikt in de media en hierdoor inderdaad voor een groot deel het imago van de monarchie bepaalt.
En inderdaad, erg jammer dat Amalia niet iets zichtbaarder is.

Eloise zit hoog in mijn irritatiezone. Ik weet niet exact waarom. Het heeft er wellicht mee te maken dat ze vanuit een extreem bevoorrechte positie wat belerend doet over duurzaamheid enz. En ook het ‘kijk eens hoe hip en gewoon ik ben gebleven’ ergert me, vooral omdat haar leven in heel veel opzichten niet gewoon is. Maar goed, ik heb sowieso al niet zoveel met influencers die eigenlijk niks te zeggen hebben.
Ik denk dat de PR-afdeling van het Koninklijk Huis beter moet gaan werken. Twee (oké, sinds Amalia aanwezig is bij Prinsjesdag drie) foto’s per jaar is in deze tijd van veel vluchtig beeld echt niet genoeg. We willen weten wie onze koningin gaat worden. Dus doe een foto in de collegezaal, plaats een foto vanuit Madrid (als ze daar inderdaad woont), laat zien wie je aanvullende colleges staatsrecht geven of welk boek je op dat gebied leest, welke organisaties je bezoekt om je voor te bereiden op de taak die komt, laat zien wat je voorbereiding is om een goede koningin te worden. We moeten vertrouwen krijgen in Amalia, en dat lukt niet als we haar niet zien.
En voor Alexia doet het toch niet heel veel pijn om te laten zien hoe ze haar tussenjaar invult? Stel dat ze wat vrijwilligerswerk doet bij organisatie x, dan kan ze dat toch even laten zien nadat het is afgerond? Of dat ze een paar maanden in New York woont en daar wat klust in een museum (ik verzin maar wat), dan kan ze toch laten zien dat ze dat weer heeft gedaan? Ze hoeft echt niet persé zelf in beeld, maar er kan dan toch een berichtje geplaatst worden zoiets als ‘In de afgelopen drie maanden mocht ik meewerken aan deze tentoonstelling over Caravaggio in het New York Museum. We zijn supertrots op het resultaat en hopen op veel blije bezoekers’, of: ‘De afgelopen drie weken hielp ik mee bij Stichting Hulphond Nederland. Het was superleerzaam om mee te werken aan de training van de honden, en ik ben blij met de kans die ik hier kreeg om een heel andere wereld te ontdekken.’
Maar goed, dit zijn wat losse gedachten. Ik heb het nog niet grondig doordacht, behalve dat ik denk dat de huidige communicatie echt veel te mager is. Dat werkte in de tijd van maandelijkse magazines als bron van informatie, maar niet in de tijd dat we eindeloze reeksen updates gewend zijn.

Aanvullend: ik vrees dat als de inhoud bij Amalia (en Alexia) niet beter in beeld wordt gebracht, we vast komen te zitten in het beeld van ontzettend verwende meisjes zonder al te veel inhoud of ijver. (Het verwende beeld wil het Koninklijk Huis wellicht bijsturen door ze bij publieke gelegenheden regelmatig ouwe kleding van Máxima te laten dragen.) Het is ook niet heel handig dat de fotoshoots rond de vakanties worden gemaakt. We zien ze dus óf op het strand (oid), óf op de ski’s. Dat geeft ons niet een beeld van hardwerkende ijverige jongedames die ons land heel veel te bieden hebben. Terwijl ik vermoed dat ze beiden over pit en inhoud en intelligentie beschikken. Het hebben van een tussenjaar zonder dat we ever horen wat dat tussenjaar inhoudt, behalve ‘ik wil waarschijnlijk gaan reizen’, het wonen in Spanje, het al dan niet hebben van een relatie met een min-of-meer-prins, we krijgen niet meer dan wat vage roddels te horen. En verder niets. Totaal niets. Nog niet eens: ‘prinses Amalia nam haar propedeuse-certificaat in ontvangst. De studie vindt ze geweldig. In het vervolg van haar bachelor wil ze zich met name op economische geschiedenis gaan focussen.’ Het vertrouwen dat we in de jongere generatie moeten gaan krijgen, bestaat dan uitsluitend uit het feit dat het Oranjes zijn, en dat is in de huidige tijd niet genoeg.

Mee eens Zita, niet de irritatie qua Eloise. Maar wel de onzichtbaarheid van Amalia, Ariane en Alexia. Dat zou zeker verbeterd kunnen/moeten worden

Je reactie is grotendeels ook wat ik bedoel. Grotendeels, omdat Eloise niet in mijn irritatiezone zit. Maar met je gedachten over Amalia en Alexia ben ik het helemaal eens. Het zou echt niet zoveel moeite hoeven te kosten. Laat ze desnoods zelf een stukje schrijven over iets wat ze gedaan hebben. Even laten ‘keuren’ door RVD/ouders, en hoppa, online op een algemeen instagram account. Dat laatste is misschien inderdaad beter dan een persoonlijk account, en hebben andere koningshuizen ook.

De “vrijheid” die Eloise heeft, is niet voor Amalia of haar zussen weggelegd, zeker gezien de ernstige bedreigingen, Snap dus heel goed dat er iets anders mee om gegaan wordt.

Maar als activiteiten / interesses / resultaten na afloop worden gecommuniceerd, is de veiligheid toch helemaal niet in het geding? Bij mijn ‘ik liep stage in het museum’-voorbeeld kan Alexia na afloop vertellen dat ze drie maanden in New York aan de slag was, terwijl ze op het moment van communicatie alweer in Amsterdam of Den Haag is. Niks aan de hand, lijkt mij. Ik snap dat ze niet gaat vertellen dat ze de komende maand in het Rijksmuseum te vinden is van 9 tot 4. Maar achteraf communiceren is risicovrij. Van Ariane weten we op welke onderwijsinstelling waar in Italie ze te vinden is. Dan kan ze toch ook íets over de inhoud vertellen? Oké, ze is nog niet volwassen, dus dan vind ik het iets minder prangend.

Helemaal mee eens Zita

Leuk die Eloise. Ik ben fan van haar.
Ik vind ze qua uiterlijk, de nichtjes, op elkaar lijken.
Ze maakt t koningshuis weer wat anders. Zou goed zijn als ze met Koningsdag meekomt ipv de Vollenhovens 😀

Eloise en Amalia vind ik niet met elkaar te vergelijken en een eigen Instagram Account voor Amalia ook niet nodig, volgens mij hebben de andere kroonprinsessen ook geen openbaar account. Maar het Instagram Account van het koninklijk huis kan een stuk beter en Amalia en haar zussen zouden daar meer zichtbaar kunnen worden. En waarom kan Amalia niet zo af en toe mee op pad met vader of moeder? Al die geheimzinnigheid die zij creëren komt ietwat hautain over. Deel eens een foto van Amalia in Madrid, van Alexia op reis of op stage en van Ariane in Italië. Uiteindelijk zou het een win-win situatie zijn: publiek tevreden en Amalia kan beter in haar rol groeien.

Social media is een “lastig” medium. Het kan heel leuk zijn, maar als je te open bent krijg je gelijk de hele wereld over je heen. Eliose is aan het uitvinden en onderzoeken en dat is heel normaal op haar leeftijd. Of ik vind dat de andere royals ook meer zichtbaar kunnen zijn op socials, ja dat vind ik wel. Zou goed zijn voor de PR. We vinden het stiekem allemaal leuk als we Maxima en Amalia spotten in Madrid als ze samen aan het shoppen zijn, bijvoorbeeld. Maar ik begrijp ook dat ze er heel behoedzaam mee om moeten gaan. Het is een hele dunnen lijn.

Lijkt me lastig voor beide dames. Je doet het nooit goed.
Teveel op Instagram of te weinig. Amalia zit in een andere positie dan haar nicht Eloise.
Bovendien denk ik dat Amalia heel goed weet wat ze wil. Zit wat ” Beatrix ” in zeg maar..

Ik vind het totaal onnodig dat het koningshuis en de koninklijke familie op de socials zitten. Socials zijn voor mij de stamtafels in de kroeg of de leugenbankjes op het marktplein. Al dat gespeculeer over wat deze mensen wel of niet vinden (Waarom zou Eloise geen mening over Gaza mogen hebben?) wat ze wel of niet doen etc. Net zo min als ik geïnteresseerd ben in borrelpraat (of scherper gezegd “roddel en achterklap”) ben ook niet geïnteresseerd in de mening van een willekeurige jonge graaf of gravin. Hoe meer aandacht er aan besteed wordt des te groter worden ze gemaakt. Overigens geldt dit ook voor gedrag van bijv. Tweede kamer leden of ministers. Hou daar mee op dat zou de rust in het land ten goede komen. Het wordt anders als het het staatshoofd betreft die zich als taak heeft gegeven te verbinden. Dán moet je neutraal zijn en boven de partijen staan. Jullie begrijpen het al ik heb geen X, geen Facebook en geen Instagram.

Eloise is duidelijk een jonge vrouw van nu die doet wat ze leuk vindt. Daar kunnen wij van alles van vinden en misschien is ook niet alles zo handig, dat hoort erbij als je uit wil vinden wie je zelf bent en waar je passie ligt. Ze mag dan een koninklijke achtergrond hebben maar ze zal straks zelf haar leven moeten invullen en voor eigen inkomen zorgen. En willen we dan niet alleen maal doen waar we blij van worden?
En eens mij de laatste opmerking uit het blog: ik gun het gezin van de koning, vooral Amalia, heel veel privacy (want je zult er maar mee te maken krijgen, zoveel in de spotlights staan) maar een beetje meer informele inkijkjes op sociale media doen zoveel goed!

Het blijft natuurlijk niet zo heel goed overkomen dat je enerzijds tweedehands kleding promoot (op zich heel positief natuurlijk) en anderzijds wel heeeeel erg veel vliegt. Zoals al genoemd in het artikel hierboven: dan klinkt aansluiten bij een bekende aktiegroep een beetje als niet heel serieus nemen van anderen binnen die aktiegroep, waarvan ik weet uit mijn omgeving dat die zich in mijn ogen heel veel ontzeggen vanwege milieubelasting. Ja is de 4e plaats bij de influencers dan een verdienste of kijkt en volgt men omdat ze enigszins opvalt binnen de familie Oranje? Want: altijd leuk: iemand binnen een koninklijke familie die een beetje uit de pas loopt. Ze heeft zich ook ingezet tegen pesten; dat kwam meer congruent en heel positief over. Ze kan wel zoekend zijn maar dan is het ook aan haar prive- omgeving om haar even te ondersteunen in consequent overkomen. En ze is 21 en niet dom!

Ik kan het alleen maar helemaal eens zijn met alle onderstaande commentaren!

Leuke meid Eloise.
Ze is nog zoekende en dat is normaal op deze leeftijd en dat gaat gepaard met vallen en opstaan. Maar ik vind haar oprecht en dat is een groot goed in deze tijd.
Instagram en het koningshuis: ik vind het moeilijk. Teveel doet afbreuk aan het bijzondere imago van de WA en M en de A’tjes, te weinig is tegenwoordig ook niet goed. Het is een wankel lijntje om overheen te lopen.
Het zou, denk ik, goed zijn om de 3A’tjes daarin in het openbaar hun weg te laten vinden, zij zijn de toekomst en zeker Amalia kan zo volgers “voor het leven” creëren. Ze heeft natuurlijk wel een achterban nodig wil ze later haar vader op kunnen volgen.
Dit alles trouwens alleen als zij dat zelf willen!
Mochten de A’tjes er zelf geen zin in hebben om wat voor account dan ook aan te maken dan is het aan hen om daarvan af te zien. Ongeacht of wij dat leuk vinden of niet, ongeacht wat de consequenties daarvan in de toekomst ook mogen zijn.
Wat Amalia zou kunnen doen is met het boek van Claudia de Breij als leidraad, uit te diepen met wat dus al bekend is over haar.
Laat maar eens zien hoe je jouw favoriete cocktail shaket, of hoe je je paard verzorgd, met Mambo speelt enz. Allemaal vrij onschuldig, maar wel reuze leuk om te volgen. Een goede PR met voeling voor wat er speelt bij de jeugd is dan wel belangrijk.

Hoi Josine,
Dat je in deze tijd snel gecanceld wordt is absoluut waar, maar wat wel en niet kan leer je alleen maar door het te doen. Dat is dat wankele lijntje wat ik bedoel. Maar je wordt tegenwoordig al gecanceld als je niets doet, dat laten veel van de reacties op dit blog zien.
De 3A’tjes worden gezien als “verwende prinsesjes” of als “hautain” omdat ze niets van zich laten zien; ik ben het daar niet mee eens, maar als dat is wat leeft “onder het volk” dan zul je dat moeten veranderen of moeten accepteren dat “het volk” je laat vallen.
Dus graag wat meer openheid vanuit “Oranje” en graag wat minder onderbuikgevoelens bij “het volk”.
Tja, ik weet het: ik blijf hopen op een utopie🫣😉

Roos dat heb je heel goed verwoord. Ik ben het helemaal met je eens. Nu lees je alleen maar via het “roddelcircuit” informatie over Amalia. Lijkt me niet gepast.

Ja weet meer openbreken van de mediacode zou beter zijn, zolang er maar geen “heksenjacht” (net als toen bij Diana) volgt op onze royals.
Er zullen hoe dan ook foto’s en verhalen blijven uitlekken, mediacode of niet.
Om te voorkomen dat weer zou gebeuren wat jij hierboven beschrijft moet er iets gaan veranderen. Anders riekt het naar een censuur die echt niet gewenst is.

Sorry moet zijn: Ja wat meer openbreken van de mediacode enz.

1956? Greet Hofmans affaire? Of bedoel je dat niet? Ik zie hier niet zo de link met Amalia.

misschien doelt Josine op de sluipfoto die gemaakt is van Beatrix en de toen nog onbekende Claus in 1965?

Ja helaas, en toch doet de koninklijke familie dit helemaal zelf, ze hebben het echt aan zichzelf te danken. Als je je zo gaat indekken aan alle kanten en je bent bekend, gaan mensen roddelen en áls je dan een fout(tja) maakt, dan moet je ook niet bozig worden als mensen er toch achter komen( bijv vakantie in Corona). Ja het niet zo vreemd dat hun populariteit aan het afnemen is. Dat roepen ze geheel over zichzelf af. Je kan beter wat opener worden, dan gaan juist de persvliegen er niet zo achterheen meer en zul je veel meer “vrijheid” ervaren lijkt mij tenminste.

Helemaal mee eens. De Oranjes gaan verkrampt om met de pers, vinden alles maar privé terwijl er altijd een publiek element zit in wat zij doen (en laten). Helaas zijn ze weinig aanspreekbaar en trekken zich weinig aan van welgemeende feedback. Door dit gedrag ondermijnen zij vooral zelf de monarchie.

Overigens vraag ik me oprecht af door wie de Oranjes worden geadviseerd. Hebben die adviseurs werkelijk geen idee hoe het sentiment in de samenleving is? En welke rol speelt de RVD? Hebben ze daar ook geen idee? Het lijkt zo amateuristisch: een instituut wat niet in staat is zichzelf bij de sturen.

Als ze doorgaan zoals nu met de onzichtbaarheid van Amalia, Alexia en Ariane veroorzaken ze zelf dat het koningshuis op zijn einde loopt met W- A. Ze hoeven echt niet elke dag in het nieuws te komen, maar wat meer betrokkenheid ook bij ‘het volk’ en hun taken zou helemaal niet verkeerd zijn.Dat doen ze bij de andere vorstenhuizen in Europa echt veel beter. Ze komen bij mij nu allemaal toch wel over als ‘verwende prinsesjes’; wat men tegenwoordig zegt van de opvoeding van jongeren: het zijn net verwende prinsesjes, is bij hen echt van toepassing als prinsesjes. Zou WA een soort jeugdtrauma hebben of zo dat hij zijn kinderen dat niet aan wil doen? En Maxima staat gewoon zelf graag in de belangstelling, daar kunnen we kort over zijn.Nee, als ze doorgaan zoals nu, zakt het steeds meer af dat hele koningshuis.

Enerzijds : zal de “onzichtbaarheid ” van amalia vlg de officiele instanties vertaald en gelinkt worden aan de” vrijwillige afstand” die amalia gedaan heeft van haar uitkering als kroonprinses.
Anderzijds : werd het “star” gehalte van maxima in de loop der jaren “overbelicht”. Ze zorgde voor ruime populariteitscijfers en genoot er zichtbaar ook nog van. Hierdoor is een ” ongezonde star interesse” ontstaan die nu afstraalt op haar kinderen waardoor een bescherming van de prive sfeer nodig werd.
Maar dat de combinatie van publiek figuur en bescherming van de privacy mogelijk is bewijst opnieuw elisabeth van belgie … zij deed als eerste van de kroonprinsessen afstand van haar uitkering, treedt weliswaar “beperkt” publiek op en slaagt erin om haar prive leven te beschermen en een zo goed als nirmaal leven te leiden …

En wat elisabeth van belgie betreft : zij slaagt hier allemaal in zonder mediacode ..

Helemaal mee eens.
Ik heb ook het gevoel dat we haar beter kennen dan Amalia .
Ze laat meer van haar zelf zien..
Ook de Spaanse kroonprinses doet het goed .

Gezien mijn eerder opmerkingen over de Oranje PR lijkt het me geen verrassing dat ik het eens helemaal ben met Josine en Petra.
Het gaat niet alleen om hun eigen berichten Nu komen er alleen artikelen in de media over met name Maxima en die staan op de show(!) pagina, waarbij het gaat om haar kleiding. Zo blijf je niet relevant.
Amalia zal niet zo ver kunnen gaan als Eloise. Ze moet neutraler blijven, dat snap ik. Maar ze is volledig van de radar. Behalve dan berichten dat ze (weer?) in Madrid is gespot. Dat helpt niet echt.

En dus: tijd voor een instagram account voor Amalia? Van mij mag ze, maar wel anders dan Eloise natuurlijk. Als ze nou iets meer gaat doen voor het koningshuis en van iedere activiteit die ze dan doet, een foto van zichzelf op deze activiteit plaatsen? Of bijv. met NL Doet dit promoten, door bijv een plaatje van de plek waar ze bezig is. Ik zeg maar wat, maar het zou gewoon wat meer positiviteit opleveren.

Kijk maar eens naar Denemarken. t Weekend een selfie van koningin Mary in het handbal stadion, met daarbij het bericht dat zij de medailles mocht uitreiken. Dat doet het toch gewoon tegenwoordig?

Ze moeten er bij zijn, de Oranjes, anders ben ik bang dat ik ze over een poosje kan opnemen in de serie over niet-regerende royals…
Ps, dit is natuurlijk mijn eigen gedachtegang, en schrijf ik niet als moderator ;). Het kan maar beter duidelijk zijn haha.

Last edited 4 maanden geleden by Moderator Petra

Ik ben/ was helemaal geen fan van leden van de koninklijke familie op instagram en noem maar op.
Maar door het lezen van jouw reactie denk ik idd dat er zoiets moet gaan gebeuren en veranderen. Anders eindigt het koningshuis bij WA . Veel mensen in mijn omgeving zijn daar al bang voor
En dan zou instagram wel een positieve uitwerking kunnen hebben.

Nou, dat inderdaad. Ik kan de terughoudendheid heel goed begrijpen, ook van henzelf. Je doet het ook sneller verkeerd misschien. Maar te weinig zichtbaar zijn, zoals nu, werkt ook averechts. En je hebt zelf in de hand wat je post. Het kan nog steeds prive zijn. Of je deelt af en toe en fotootje van een plek waar je bent. Zonder dat je steeds zelf in beeld hoeft te zijn. Het maakt toch iets zichtbaarder. Het is gewoon ‘nu’.