Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 12 sep 22 reacties

Zien: prinses Mary laat avondjurk grondig vermaken

Prinses Mary geeft haar (avond)kleding graag een tweede of zelfs derde leven. Voor het regeringsjubileum van koningin Margrethe, dat zaterdagavond werd gevierd, liet ze een gouden avondjurk vermaken.

Het gaat om deze hooggesloten creatie van Jesper Høvring.

01-01-2017 © PPE/Nieboer

Voor het gouden regeringsjubileum van de Deense koningin werd de jurk strapless gemaakt en voorzien van een laag zwart kant. Dat leverde een heel ander plaatje op.

© PPE/Nieboer

De achterzijde:

© PPE/Nieboer

Zeg het maar: welke versie vind jij mooier?

Foto’s: PPE/Nieboer

Ik ga voor de....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Informatie met dank aan Ufo No More.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
22 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De jurk is van een prachtige stof gemaakt. Met het zwarte kant is hij nog mooier geworden. Prachtig die sleep.

Wat een ongelofelijke verandering je zou denken dat het een nieuwe jurk is, prachtig!

Gekozen voor de nieuwe versie met kant. Heel chique, en wat heeft prinses Mary hier een zachte uitstraling, die m.i. mede veroorzaakt wordt door het kapsel.
Toch wil ik een kanttekening maken. Ik vind het ook belangrijk mee te wegen tijdens welke gelegenheid en in welk seizoen de japonnen gedragen worden.
De nieuwe versie is een prachtige avondjurk. Maar stel dat koningin Maxima het oorspronkelijke model met mantel op Prinsjesdag zou dragen, is dat in mijn beleving een stijlvolle keuze voor dat moment.
Ook zonder mantel, met korte mouw een mooie jurk, eventueel met een chique omslagdoek of korte cape erover.

O nee, ik vind de originele Koninklijk mooi in zijn eenvoud. De nieuwe uitvoering doet me denken aan de jurk die Maxima in de UK droeg met de Stuart diamant. Ik vind ze op de een of andere manier allebei een beetje spooky.

Wat een prachtige jurk is er gecreëerd, echt heel mooi. Zijde hergebruiken is heel duurzaam, want voor de productie zijn enorm veel rupsen nodig en vele andere nare en vervuilende fabricage processen. Mary oogt altijd heel koninklijk denk ook wel door het rustige uitstraling.

Ik ben in de minderheid vrees ik, ik vind de oude versie heel erg mooi. Rustig, haast sereen los als jurk maar ook een veel mooiere ondergrond voor de juwelen en de (ik weet de juiste term niet) ‘ambtsketting’.

Wat mooi omschreven Moon75, ik ben het helemaal met jou en Maribune eens, de oude versie is fabelhaft 🙌🏼

Als we de rode cape/wassenbeelden/foto even wegdenken en het prachtige portret van Mary bekijken, klopt alles wat jullie schrijven.
Bekijk het bovenlijfje eens goed, wat een vakmanschap in een stemmig gouden glans, erg mooi die kapmouw.

De zwarte kant-versie vind ik wat boudoir-achtig en “gewoner” overkomen, erg jammer van de make-over.

Ik vind het wel een upgrade van de jurk. Hoewel ik de kleur van wat nu de onderlaag is wel supermooi vind, zo’n zachte champagne kleur.

Erg mooi! Ik vind de nieuwe versie haar beter staan. Iets pittiger.

Prachtig, wat een fantastische jurk is de zwarte kanten jurk met de gouden onderjurk geworden. Deze nieuwe jurk staat haar vele malen mooier dan de oude versie.

Ik zag prinses Mary ook nog in een andere galajurk voorbij komen bij BB..

Absoluut de nieuwe versie, wat mooi geworden.

Vind mary wel een stijlvolle en verzorgde verschijning. De eerste versie vind ik schitterend. Het zwarte kant op de champagne ondergrond is mi geen meerwaarde. De boothals aanpassing had ook gekund zonder de extra kantlaag.

Wow….
Vind de eerste uitvoering een beetje tuttig. De jurk met het zwarte kant vind ik geweldig, zou Máxima ook mooi staan.

Een hele mooie japon zowel voor als na de ‘verbouwing’!! Dus waarom dan zoveel moeite doen vraag je je af? De nieuwe versie is zeer zeker de moeite waard maar de originele versie had ze wat mij betreft zonder aanpassingen ook nog gewoon een keer (of meer) mogen dragen!

Wauw, prachtig mooi! Naast onze eigen Max, zie ik Mary ook wel graag!

Wauw. Is dat echt dezelfde jurk? Ik houd helemaal niet van zwart kant, maar in deze combinatie komt de jurk veel beter tot zijn recht dan met de rode cape. Wat goed dat de royals zo creatief met hun garderobe omgaan. Veel leukers dan altijd maar weer een nieuwe outfit.

Ik vind t een schitterende jurk, mooie verbouwing met een kanten laag er over heen….suggereert duurzaamheid.. maar hoe ten aanzien van doelmatigheid.?
Dit ombouwen is een forse arbeidsinspanning en daarmee flinke kosten.

Dit noem ik geen duurzaamheid, wat een mega klus moet dit zijn geweest, en hoeveel materiaal is er voor gebruikt?
De jurk op zich is mooi, maar de jurk was al mooi, en op eenvoudige wijze met andere accessoires , zoals juwelen, stola, cape , in diverse tinten
weer te dragen geweest met toch steeds een andere uitstraling .

Ach, ja. Je zou schrikken als je wist hoeveel dit gekost heeft.
Het wordt allemaal wat overdreven.
Net als dat Maxima iets 2 of 3 x draagt. Als je de prijzen van zo’n japon weet, zouden ze zich moeten schamen, als hij na 1 x dragen in de kast blijft.
Nu ze er een zeer beperkt aantal herdraagt, is ze ineens duurzaam bezig.
Ik glimlach er maar om.